Brandpunt reportage over Philips

Bij het kijken naar Brandpunt gisteren werd het al duidelijk cannabisbedrijven verhuizen nu massaal naar Spanje, zoals ik al aangeef in mijn blog “growshop wet economische ramp”. Dit is echt erg slecht voor onze toch al niet zo beste economie. Het is het gevolg van de nieuwe growshop wet die het hier in Nederland onmogelijk maakt voor deze voorheen legale industrie.

 

De uitzending van brandpunt 3 mei “De hofleveranciers van de wietteelt” kan je bij kro op de pagina terug kijken.

 

Philips word in deze reportage besproken maar het gaat natuurlijk veel breder, wat Philips doet is gewoon zwarte handel om aan de voorkant schoon te lijken en aan de achterkant handel doen buiten de boeken om. Maar zoals je in het deel over Spanabis in de reportage ziet gaat het voor de hele cannabisindustrie, Philips word als voorbeeld genomen het is een van de grootste bedrijven van Nederland met zelfs een koninklijke titel. Als Philips het kan maken om te leveren aan de cannabisindustrie, waarom zou de rest van Nederland het dan niet mogen? Het is jammer dat Philips ontkent en zegt zelfs gestopt te zijn met leveren aan de cannabisindustrie en hier niet mee geassocieerd wil worden. Terwijl ze dus via omwegen wel jaren de zakken hebben gevuld. En dit nog steeds doen, in de reportage van 3 mei is te zien dat dochter onderneming Lux Life het werk van uit het buitenland voortzet.

hps

Zou het Philips niet zijn dan is er wel een andere ondernemer die het product dan in het buitenland producert met werknemers uit dat land en de belasting die daar word afdragen. En alsnog zullen via omwegen die producten hier op de (zwarte)markt komen. Of de producten worden in het buitenland besteld en naar de Nederlandse kwekers verstuurd. In de rest van de wereld is men namelijk al wel wakker geworden. Kijk naar Amerika en vele andere landen die de plant al hebben gelegaliseerd. Het is goed voor de economische omstandigheden, werkgelegenheid.

Hier maken we een hele industrie kapot, terwijl in Amerika er juist een bloeiende economie ontstaat door de legalisatie van cannabis, dit had ook in Nederland kunnen gebeuren als we 5 tot 10 jaar eerder de problemen adekwaat hadden aangepakt. Als er toen mensen waren geweest die verstand hadden gebruikt en hadden bedacht dat je niet iets kan verkopen wat niet geproduceerd mag worden. zonder hier illegaliteit uit voort te brengen. 10 tot 15 jaar geleden had men duidelijk eisen moeten stellen aan de kleine thuiskwekers, Men had de coffeeshops als cafe’s moeten gaan behandelen. Wiet is een stuk minder schadelijk dan het meer sociaal geaccepteerde drug alcohol. En zo zou men het ook moeten behandelen voor recreatief gebruik.

wiet

In dit artikel laat ik bewust de medicinale aspecten van de plant onbesproken die kan men hier op de rest van het blog lezen.

 

Indien onze petitie “Decriminaliseer het kleinschalig kweken van cannabis” serieus word genomen zouden de hele legale cannabisindustrie in Nederland kunnen blijven gehuisvestigt en actief blijven.  Hier de belasting afdragen en het personeel van werk voorzien.  Ook dienen als nog steeds de coffeeshops te worden bevoorraad.  Dit kan dan door de grotere kwekers met een vergunningstelsel worden gedaan.

Pieter van Vollenhoven zijn woorden op het laatst waren interessant, als cannabis een stuk onschadelijker is dan we dachten moet het gewoon legaal worden , en mocht het schadelijker zijn dan we hadden gedacht dan moeten we het totaal verbieden en zijn we ook geen coffeeshops nodig. Inmiddels is het natuurlijk wel duidelijk dat wiet/cannabis niet schadelijker is dan alcohol.

Dus kom maar op met die legalisatie, wij zijn er klaar voor ….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA