machtsmisbruik tegen medicinale kweker

Medicinale cannabis gebruiker en kweker die graag anoniem wil blijven doet zijn verhaal. Hoe de wijkagent zich misdraagt en wel heel ver gaat om iemand zijn medicijn te ontnemen. Dit moet echt eens stoppen. Lees het verhaal…

Hallo allemaal,

Door vele obstakels kan ik helaas mijn echte naam niet gebruiken maar ik probeer een zo goed mogelijke schets te maken waar ik/wij tegen aan gelopen zijn.

In 2010 kreeg ik pijn aan mijn been en werd door verwezen naar een neuroloog en vervolgens naar een revalidatie arts. Geen van beide hebben een verklaring kunnen vinden van mijn pijn en hebben het op geestelijke zwakheid gegooid en werd volgestopt met medicatie zoals morfine, tramadol, iburopfen en uitendelijk nog veel meer.  En nooit achter gekomen wat er nu eigenlijk aan de hand
was.

In 2015 ben ik bij mijn huidige partner gekomen en die zei tegen mij laten we nog weer eens de onderzoeken laten doen omdat de pijn steeds meer energie van mijn leven vraagt en ik heb geen gewenst resultaat meer bij de medicatie. Dus naar de huisarts en weer door gestuurd naar de pijnpoli. Maar ik begon heel veel over te geven heel de dag door en kreeg maagbescherming voorgeschreven, eerst dachten ze iets van galstenen of galblaas maar dat is uiteindelijk allemaal uitgesloten.
In 2016 kon ik dan eindelijk terecht bij de pijnpolie en hebben we gesprekken gevoerd, uiteindelijk hebben ze alle rapporten en scans van die tijd opgevraagd en zijn ze er achter gekomen dat mijn spieren te veel werk in mijn rug moet doen omdat ik een `te`rechte rug heb en zo zijn mijn zenuwen overgevoelig en daar kunnen ze niks aan doen. Door de jaren lange behandeling met morfine,
iburopfen en diclofinac zonder maagbescherming heb ik nu ook een maagaandoening erbij gekregen en moet ik elke dag overgeven. De huisarts en de Dokter van de Pijnpoli hebben toen samen besloten dat het voor mij niet meer mogelijk is om aan de tabletten te blijven en dan was mijn laatste uitweg alleen nog het gebruik van Medische Cannabis. Ik had al eens cannabis gebruikt en had er veel meer gewenste uitwerking van als van al die tabletten.

Dus dat werd afkicken van alle tabletten, wat een verschrikking niet alleen voor mij zelf maar ook voor mijn vriendin en mijn stiefzoon. Ik had een kort lontje en beverig, zweterig en nog meer overgeven. Maar nu een jaar later heb ik inmiddels bijna de laatste tabletten ook weg en voel ik mij stukken beter, veel meer energie en veel opgewekter.

Zoals zo vele met mij hebben wij helaas sinds januari wordt mijn cannabis niet meer vergoedt door het zilveren kruis en is het voor ons als gezin niet meer mogelijk om van een Wahjong uitkering rond te komen. Nu dacht ik ik zet zelf 3 plantjes neer want het wordt immers gedoogd ja, gesprekken met de wijkagent erover gehad en hij heeft mij verzekerd als hij zelf niks zag en geen overlast werd  gemeld door de buurt hij ons niet zomaar zou komen controleren. Dus 2 maand verder in mei was dit, ik had mijn stiefzoon naar school gebracht en was net thuis van de apotheek mijn medicatie ophalen. Politie rijdt door de straat, ik had al een naar voor gevoel en heb voor de zekerheid de planten toch maar er uitgetrokken en in de container gegooid. Was mijn voor gevoel even goed, 10 minuten later hevig geklop op de ramen en deuren, deur openen politie!! Nou ik doe de deur open en ja hoor Meneer de wijkagent komt met een huiszoekingsbevel op zijn mobiel en we mochten het niet lezen als we het wouden lezen kon onze advocaat deze opvragen. Nou ik en mijn vriendin moesten met de handen en benen over elkaar op de bank gaan zitten. Heel ons huis werd over hoop gehaald, zelf de wc werd nog bekeken of er ergens drugs lag. Meneer wijkagent komt weer beneden en zegt hoeveel weed heb je in huis. Mijn vriendin zegt alleen wat hij net van de apotheek heeft gehaald en gooit de potjes op tafel, Meneer geeft er geen aandacht aan en loopt naar de schuur en mijn vriendin wil mee lopen want ja hallo is ons huis ik mag toch wel in mijn eigen huis lopen. Maar nee ze moest weer op de bank gaan zitten, 3 agenten in ons huis inmiddels wij werden door 2 agenten bewaakt en meneer de wijkagent liep overal foto’s van te maken en later zag ik op twitter dat hij daar ook al van alles op had gezet terwijl hij hier was. Even later Meneer de wijkagent belt met iemand en gaat naar de meterkast want ja ze zullen ook wel stroom aftappen. Even later komt er een agent met een busje aan rijden en die moet komen kijken of de planten die achter staan wietplanten zijn, nou jammer meneer de wijkagent u vind alleen tomaten, komkommer en paprika planten met een lamp en afzuiging aan. Ook deze meneer in de meterkast en geeft ons een hand en kijkt mij heel lang en beetje bedreigend aan en verlaat inmiddels weer mijn huis. Echter de andere 3 agenten staan nog wel in ons huis en we worden ondervraagd, mijn vriendin helemaal overstuur want we worden van van alles uitgehoord en ze willen ons gewoon in een hoek drijven ook de wijkagent komt zeer bedreigend over en zit de hele tijd met zijn hand bij zijn pistool.

Alles verteld en meegewerkt met alles moesten we alles in het hokje ontruimen alle planten moesten weg, licht eruit en afzuiging. Ook werd de woningstichting gebeld en hij stond binnen 5 minuten op de stoep, ja jullie kunnen binnen 5 dagen zelf de huur opzeggen en anders gaan we via rechtzaak jullie eruit werken. Nou inmiddels 2 uur verder en meneer de wijkagent zegt zo dat is weer opgeruimd en geeft ons een hand en verlaat het pand weer met de andere 2 agenten. Ze hebben niks meegenomen ook ons niet, wel werd er gezegd dat we misschien nog op bureau moesten komen. Diezelfde middag krijgen we een officiële brief van de woningstichting met wat ons al verteld is. We hebben gelijk onze advocaat gebeld en die is er mee aan de slag gegaan, 2 weken later kregen we een brief dat ze ons nog een `2 de kans `gaven maar via onze advocaat hoorde wij dat ze niet kunnen bewijzen dat er weedplanten werden gekweekt omdat er immers niks is aangetroffen en geen poot hadden om op te staan.

Weer 2 weken verder worden we gebeld door de school van mijn stiefzoon of we even op school wouden komen, wij gelijk naartoe natuurlijk en werd ons even verteld dat ze van de wijkagent hadden gehoord dat onze stiefzoon uit huis werd geplaatst, diezelfde dag ook kregen wij een brief van veilig thuis dat de meneer de wijkagent ons aan had gegeven omdat ons huis onveilig en onhygienisch en niet stabiel zouden zijn. Gelukkig hadden wij al vrijwillige hulp verlening in huis omdat stiefzoon ADHD heeft, gelukkig waren hun ook heel boos op meneer wijkagent omdat wij samen met hen en de wijkagent die afspraken hebben gemaakt omtrent het kweken van cannibis en hij hen had gepasseerd en maar zo veilig thuis in heeft geschakeld. Maar gelukkig is dit met een sisser afgelopen en hebben wij gelukkig geen last gehad van iets. Nu zijn we bijna klaar met hulpverlening en is de advocaat bezig met een vergunning via de rechtbank om zelf te mogen kweken op mijn
medische verklaring maar de gemeente wil niet mee werken en moeten we dus eerst daar een rechtszaak tegen aan spannen en daar zijn we nu mee bezig, de gemeente heeft mij al proberen af te kopen met de advocaat kosten te vergoeden maar daar ga ik natuurlijk niet op in. Ik betaal 375 euro in de maand voor mijn medische cannibis aan de apotheek en heb er niet nog niet eens genoeg aan moet bij halen bij de shop en daar door zijn wij noodgedwongen om de schuldsanering in te gaan omdat wij onze vaste lasten niet meer kunnen betalen en niemand komt ons tegemoet ook de gemeente niet. Ze mogen volgens eigen zeggen niet meer de medische cannabis vergoeden want dan zouden zijn ook een dikke boete kunnen krijgen. Maar heb gehoord dat sommige gemeentes het nog wel vergoeden dus het is allemaal krom geregeld. Meneer de wijkagent vindt het nu nodig om elke avond wel 10 keer langs ons huis te rijden en dan heel obsessief naar binnen te kijken. Ook hebben ze al een paar weken staan posten op 3 punten hier in de buurt zodat ze ons huis in de gaten konden houden, nou wij hebben niks te verbergen maar vind het allemaal wat overdreven en mijn vriendin is zo boos geworden dat ze melding heeft gemaakt van deze actie bij de politiekorpschef en gelijk hield het vele langs rijden van de politie op, zelfs mijn stiefzoon van 5 jr was het al opgevallen dat de politie wel heel vaak hier langs rijdt en zo naar binnen zit te kijken. Ook heeft meneer de Wijkagent bij vrienden hier in de buurt aan de deur geweest om hen uit te horen over onze situatie thuis en over de mogelijke weedplantage toen etc.
Helaas hebben hun, hun mond voorbij gepraat en dat staat dus ook allemaal in de brief van veilig thuis en hebben we hen er mee geconfronteerd en meneer had gezegd dat hij er niks mee zou doen en hen niet zou benoemen etc. wat uiteindelijk wel gebeurd is.

Nou is het wachten voor mij op de uitspraak van de rechtbank over mijn vergunning en dan kan meneer de wijkagent mooi de boom in met zijn huiszoekingsbeveltjes en ook de woningbouw. Hopelijk gebeurd dit alles nog voor 2018 en kunnen wij eindelijk het nieuwe jaar in zonder dat we elke maand nog schulden moeten maken.

Bedankt iedereen voor het lezen van mijn verhaal en hoop dat jullie mij radeloosheid zien tegen justitie en de corrupte agenten.

Wil je mee praten over medicinale gebruik van cannabis dan ben je welkom op

One thought on “machtsmisbruik tegen medicinale kweker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA