Open brief aan Maggie De Block (deel 2)

Geachte Minister,

Ondanks dat ik van u nog geen enkele reactie mocht ontvangen zit ik alweer aan mijn toetsenbord met nog veel meer vragen dan vorige keer.

RENDOCAN, zegt die naam u iets? Heel waarschijnlijk wel aangezien ook uw naam genoemd wordt in berichten rond deze firma.

Maar goed, voor degene die het miste, RENDOCAN is een agro en biotech bedrijf dat tegen 2020 een investering van 100 miljoen gaan doen in de ontwikkeling van cannabis soorten met de perfecte CBD/THC verhouding (frankenweed). Op www.rendocan.com kan u het hele verhaal en de missie van deze farmaceut lezen.

Ze willen cannabis omtoveren tot een gestandaardiseerd product zodat patiënten steeds het beste medicijn krijgen.

Maar vertel me eens Maggie, wie gaat die investering van 100miljoen mogen betalen denkt u?

Juist de patiënt weer Mvr De Block, en dan krijgen we grote kans medicijnen alla SATIVEX die voor een normale burger onbetaalbaar zijn.

Maar mvr De Block eind april stelde u nog dat gebruik van cannabis niet veilig zou zijn en dat er nog veel bijkomend onderzoek zou moeten komen.

Nu ben ik toch beetje verward !! Op een week tijd zijn al die onderzoeken afgerond?

Het gaat echter nog verder. Het bewuste bedrijf zou jaarlijks ook 5 ton gaan produceren voor de export. Daar gaat u toch geen goedkeuring voor geven hoop ik!! Voor patiënten in Belgie is het niet veilig genoeg dus dan is export van zo een gevaarlijke drug helemaal uit den boze.

Mevrouw De Block sorry dat ik het zo stel, maar u werkt met 2 maten en 2 gewichten!!!

Waarom zijn er voor MS patiënten wel medicijnen op basis van cannabis en voor andere patiënten niet?

Mag ik u even terug wijzen op het gelijkheidsbeginsel “iedere burger gelijke rechten en gelijke behandeling in gelijke gevallen”.

Mevrouw de minister, laat ons niet langer om de pot draaien, we weten ondertussen van beide kanten hoe de vork aan de steel zit.

Niet de plant is het probleem maar het verbod!!!

LEGALIZE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA