Growshopwet een economische ramp

Dat de growshopwet een economische ramp zal worden was al bekend. Er zijn al een tiental growshops die hun deuren ¨ vrijwillig” hebben gesloten, die de stress van een juridisch gevecht niet aankunnen of het gewoon niet kunnen bekostigen.

Een deel heeft dan wel de tent omgebouwd tot tuincentrum maar er is ook zeker een deel die gewoon hebben gezegd: het is genoeg ik ga niet mijn vrijheid op het spel zetten voor mijn zaak! Deze mensen zijn dus werkloos geworden door een regelgeving die niet te hanteren is.

hps
Grote bedrijven als Gavita/Philips leveren niet meer aan de Nederlandse markt ivm met de zelfde wetgeving. Ze hebben dus bewust gekozen om de Nederlandse markt links te laten liggen en geen juridisch gevecht aan te gaan. Iets wat je kan begrijpen als een bedrijf voor de werknemers hun inkomsten moet zorgen. Dan wil je niet je deuren moeten sluiten. Maar op deze manier word dus het kweken voor de hobbykweker bijna onmogelijk gemaakt, Terwijl dit volgens Ivo Opstelten toen der tijd niet de bedoeling was. Nu is het toch al wel duidelijk dat die hele growshop wet op leugens is gebaseerd dat 80% van de kweek naar het buitenland zou gaan.  afschaffing lijkt me dan ook een goede optie

(c)Nol van Schaik

(c)Nol van Schaik

HPS verlichting is nu ook 1x voor de hobby/medicinale kweker nog steeds de beste verlichting. Deze zal straks in Nederland alleen nog maar via de zwarte handel te verkrijgen zijn. Bestellen via het internet in Belgie en Duitsland kan natuurlijk nog wel gewoon.

Maar dat zal niet het enige zijn wat straks vanuit het buitenland zal moeten komen. Ook de zaden bedrijven als Royal Queen Seeds, en Freeseedsonline hebben al aangegeven. Naar Spanje te vertrekken omdat de wetgeving hier voor hun niet meer houdbaar is om de bedrijvigheid voort te zetten. Maar dit zal als een olie vlek gaan werken in de hele cannabis industrie, Bedrijven die in Nederland zijn groot geworden en hier hun kennis hebben opgebouwd nemen het mee naar het buitenland en zullen daar zorgen voor meer werkgelegenheid. terwijl hier de mensen in de WW komen te zitten.

En wat zal het helpen? geen donder, de echte grotere kwekers kwamen al jaren niet meer in de growshops. Die handel gaat al jaren vanuit garageboxen, enz enz.. Growshops werden al te scherp in de gaten gehouden op illegale activiteiten voor deze jongens. En toch moeten de Coffeeshops bevoorraad blijven worden, en toch mogen we blijven blowen,…

Je zult nog meer criminaliteit gaan zien om trend de wietteelt, wat compleet logisch is, als je morgen Hard op in de gamma roept “ik ga deze aarde voor mijn wietplantjes gebruiken”. is de Gamma crimineel bezig als ze je de aarde wel verkopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA