Een goed cannabis beleid.

We lezen nu in de media veel over wijzigingen in het cannabisbeleid, D66 wil de wietteelt nu reguleren,. SP is voor legalisatie, enz Maar willen we in Nederland een goed cannabis beleid gaan voeren dan zullen er in mijn ogen eerst bestaande regels moeten verdwijnen voor we kunnen overgaan tot reguleren of legaliseren van wiet. Er kan in mijn ogen nooit een goed cannabis beleid worden gevoerd als de maatregelen die de illegale markt versterken niet eerst worden afgeschaft. Door regels als de wietpas en de 15% THC regels zal de illegale handel blijven bestaan met de daarbij behorende overlast.

De wietpas

Kennen we hem nog? de Wietpas, een pasje om wiet te mogen kopen?, Mensen kennen het vast nog wel, de bedoeling was dat elke Nederlander een pas moest gaan halen bij de gemeentehuis om zo te kunnen aantonen dat je in Nederland woonde anders geen wiet voor jou in de shop.

 

Deze regels zijn gewoon landelijk ingevoerd maar worden alleen in Maastricht ook uitgevoerd, daar moet je nu kunnen laten zien dat je uit Nederland komt anders kan je niks kopen in de coffeeshop, sterker nog niet alleen mag de eigenaar je geen wiet verkopen, hij kan zijn shop ook nog eens moeten sluiten voor 3 maanden omdat er iemand in de shop aanwezig is die niet uit Nederland komt. Maar dit is volgens de rechtspraak GEEN discriminatie.

Cokehoofd
Zoals gezegd is deze wetgeving landelijk ingevoerd, op dit moment wordt dan wel alleen in Maastricht deze regel tot uitvoer gebracht, maar dit wil niet zeggen dat dit zo blijft.
Mocht er straks door de legalisatie/regulatie van wiet op meer punten legaal wiet verkocht en men vind dat er wel veel mensen van over de grens komen profiteren van de Nederlandse geneugten, kan het zomaar zijn dat men de wietpas ook in andere gemeentes dan Maastricht als nog gaat (her)invoeren.Nu hebben andere gemeentes aan Maastricht een schoolvoorbeeld van de gevolgen van die wietpas, straathandel, hogere criminaliteit, menging van hard en softdrugs markt, straatdealertjes van 12 jaar, enz enz.Het rare is dat niet iedereen deze negatieve punten ziet en of serieus gaat nemen.

Dat deze pas voor veel problemen zorgt is wel duidelijk, en het lijkt me daarom genoeg reden die hele pas af te schaffen, ook met in het oogpunt dat hij niet later alsnog uit de stoffige la naar boven komt drijven.En we als nog met naam en toenaam moeten worden geregistreerd als “drugsgebruikers” omdat je een blowtje wilt roken….

De 15% THC regel

Als tweede de 15% THC regel, deze regel is onzinnig en gevaarlijk, als men bedenkt dat meer dan 15% THC niet als gevaarlijk of meer verslavend kan worden gezien, en voor de geneeskrachtige werking kan een hogere THC percentages zelfs gewenst zijn.
a
Deze regelgeving is daarom onzinnig en hij is gevaarlijk in de zin, indien hij actief zal zijn, blijft het bij regulering van de wietkweek straks heel goed mogelijk dat er ook harddrugs word gekweekt door of met toestemming van onze overheid.
Bij het kweken van wiet is het erg moeilijk dan wel niet onmogelijk van te voren te bepalen hoeveel THC een plant bezit. Nu kunnen zaden leveranciers zeggen dat de planten uit hun zaden een bepaalde percentage THC/CBD bevatten, echter zijn er veel verschillende factoren die hier invloed op hebben, waarvan de kweekervaring en omstandigheden wel de belangrijkste zijn.
 1e top van een plant kan 14,9% THC bevatten waar een andere top aan deze zelfde plant een THC percentage van 22% heeft
a7
Dan heeft het drogen en curen ook nog invloed op welke percentages de THC aanwezig blijft in de wiet.
Daarbij komt, indien men de wietsoort in de coffeeshops zou verbieden die een hogere percentage zouden kunnen bevatten dan 15% THC, dit weer een extra voedingsbodem is voor de illegale markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA