Weinig vertrouwen Weed like to talk,

Weed like to talk is een actie van 3 franse studenten die een Europese burgerinitiatief zijn gestart om 1.000.000 handtekeningen te verzamelen tegen het verbod op de wiet plant.

Op Facebook zag ik de actie al voorbij komen, niet veel later werd er op mijn forum ook een oproep geplaatst om het initiatief te steunen. In de reacties die hier op zijn gekomen zie je dat er weinig steun is voor deze actie,  niet omdat men niet achter het initiatief staat. In tegendeel zelfs er zijn veel growers en blowers die graag de plant legaal willen zien. Maar als je met de actie mee wilt doen dan moet je wel je naam, geboortedatum en je adres opgeven. In Frankrijk maken ze het nog gekker daar mag je ook je nog eens je identiteitskaart-nummer prijs geven.

Veel van de growers en blowers zien dit niet zitten, ze zijn totaal het vertrouwen in het systeem kwijtgeraakt. Ze zijn bang dat deze gegevens verzameld en opgeslagen worden, zodat het in de toekomst tegen hun kan worden gebruikt. Hier was de overheid met de Wietpas namelijk al aardig mee bezig. Men wil niet straks in de problemen komen met het verlengen van het rijbewijs, aanvragen van een uitkering of andere dingen die de overheid regeld.

foto voc

foto voc

Nee het vertrouwen is compleet weg bij de meeste blowers en growers.

Mensen die een wietplantje kweken of roken zien het over het algemeen niet zitten om met een stempel als drugs-gebruiker ergens geregistreerd te staan. Zo worden wij toch door de meeste mensen gezien. Volgens mij heeft  80% van de mensen geen idee van de medicinale werking van de wietplant en zien het puur als genotsmiddel. Waardan als nog heel weinig mis mee is, als je kijkt naar de legale genotsmiddelen die we nu op iedere hoek van de straat kunnen kopen.

De blowers en growers willen dus niet opgenomen worden in nog een systeem, Maar volgens mij  willen ze best wel laten zien dat ze voor legalisatie zijn, alleen  niet ten kosten van hun eigen privacy. Maar er zal toch iets moeten gaan gebeuren. Als we gaan wachten tot Ivo van zelf op andere gedachten gaat komen, of zijn opvolger, dan kunnen we nog lang wachten ben ik bang voor. Dus kom zelf met een goed plan, hoe we zonder verdere vrij geven van onze privecy toch onze steun voor de plant kunnen laten zien. Een van de manieren is natuurlijk door 1 euro (liever meer) over te maken naar Doede, iets waar ik zelf druk mee bezig ben. Maar misschien valt het goed te combineren met andere leuke ludieke acties om de cannabis plant in het zonnetje te zetten, want nu staat de plant in een verdomhoekje waar het echt niet thuis hoord.

Hoe krijgen we de wietplant op een positive manier onder de aandacht van het grotere publiek. Zodat meer mensen in gaan zien dat wiet veel meer is dan alleen een genotsmiddel. Een uitspraak van Mark Rutten die mij nog steeds erg stoort, in een tv optreden, noemt hij wiet troep. De man weet duidelijk nog steeds niet waar hij over praat. En zou verplicht een bijscholing moeten gaan volgen.  Maar Rutten niet alleen hierin, zoals gezegd weet 80% van Nederland waarschijnlijk niet eens dat wiet ook goed is tegen Alzheimer en Parkinson, en nog meer als 200 andere ziekte en aandoeningen.

Dus tot dat er iets is veranderd zou ik moeten blijven schrijven en bloggen mensen blijven voorlichten en dan toch maar stiekem mijn handtekening wel zetten onder de Weed like to talk patitiet. En hopen dat we snel op de 1.000.000 zitten. En wiet legaal zal worden in heel Europa.

2 thoughts on “Weinig vertrouwen Weed like to talk,”

 1. Tja zo werkt dat nu eenmaal bij Burgerinitiatieven / petities als je ze ook echt geaccepteerd wilt hebben door een commissie op europees politiek vlak.
  De lijst met handtekeningen moet kunnen worden geverifieerd, al is het proefsteeksgewijs.
  Om te kunnen kijken of de handtekeningen van echte personen zijn, en niet zomaar verzonnen identiteiten…
  Anders zou iedere wizzkid honderden zo niet tienduizenden keren de petitie kunnen ondertekenen.

  Deze petitie wordt trouwens zeker NIET alleen door blowers en growers getekend maar ook door vele mensen die voor een gereguleerde danwel gelegaliseerde markt zijn.
  Het is dus zeker geen lijst waarmee de popo zo even een razzia rondje kan doen.

  Greetz,
  P.L.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA