ALS ice bucket challenge “The Dutch cannabis way”

Op Facebook zie ik al een tijdje filmpjes voorbij komen met emmers vol ijs,…  De 1e keer dat ik het zag dacht ik leuk, grappig, die is gek,.. geen idee waar het voor was.

Later zag ik nog verschillende filmpjes voorbij komen, en toen had ik door dat het voor de vreselijke ziekte ALS werd gedaan.  Als je een emmer ijs over je zelf  heen dondert hoef je niet te doneren.. wat ik dan wel weer vreemd vind, dus een koude ijsdouche,  en je hebt een schoon geweten?  Ik had al gedoneerd ,.. dus die emmer zal  mij bespaart blijven. Omdat ijskoud water en reuma toch al geen goede combi is…. En vind ik dat ijskoud water over je zelf heen gooien en niet doneren, je echt niet een betere mens maakt als dat je geen ijswater over je zelf heen gooit en ook niet doneert. Nou vind ik je ook geen slecht mens als je helemaal niet doneert.  begrijp me niet verkeerd, iedereen heeft over zijn eigen portemonnee de beste overzicht.

Maar tja dan kom je Peter Lunk (Coffeeshopnews.nl)tegen op het mooie Facebook,…. ook hij heeft al wel gestort op de rekening van ALS maar hij heeft toch nog de uitdaging aangenomen….  Maar niet zomaar,. Nee hij geeft eerst even een wijze cannabisles. Eerst roept hij de ALS organisatie op om meer gelden te steken in onderzoek naar de werking van medicinale wiet op deze ziekte, Omdat  wiet ook de levens kwaliteit van een ALS patiënten erg kan verbeteren. Niet dat het de ziekte kan genezen, maar het kan wel de voortgang van de ziekte beperken,, de symptomen verminderen, het leven weer iets makkelijker maken voor een ALS-patiënt.

Op zijn Facebook geef Peter een mooie commentaar zelf al bij het filmpje en met zijn toestemming heb ik deze hier onder gekopieerd.

‪#‎ALSassociation‬ ‪#‎ICEBUCKETCHALLENGE‬
The ‪#‎cannabis‬ / ‪#‎Marijuana‬ way !!! (‪#‎MMJ‬)

Wybrand de Jong Challenged me to do the ALS Ice-Bucket Challenge…
And here is the ‪#‎Video‬ -proof with some extra info and links concerning cannabis/marijuana and A.L.S. below this text 
I hereby challenge the following 3 persons to do this challenge after me & donate to the A.L.S. Foundation 

– Jef Pedro
– Steve Elliott
– Ben Dronkers

Information Cannabis and ALS.
Links:
Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) and Cannabis:
http://norml.org/library/item/amyotrophic-lateral-sclerosis-als

Cannabis Relieves Symptoms Of Lou Gehrig’s Disease, Study Says:
http://norml.org/news/2004/04/02/cannabis-relieves-symptoms-of-lou-gehrig-s-disease-study-says

Medical Cannabis Helps ALS Patient Outlive her Own Doctors:
http://www.examiner.com/article/medical-cannabis-helps-als-patient-outlive-her-own-doctors

Cannabis and amyotrophic lateral sclerosis: hypothetical and practical applications, and a call for clinical trials:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20439484

PAss this info on !!!

Greetz,
Peter Lunk

Geweldig hoe peter het heeft gedaan,. ik vind het super dat hij als nog de emmer over je zelf heen donderde. Hij had het ook gewoon niet kunnen doen, en alleen de emmer roken.. ook dan had hij mijn respect gehad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA