• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

L3dnov

Members
 • Topic Teller

  2621
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

1099 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

901 profile views
 1. Hulp gevraagd bij zelfbouwkast!

  Ik weet ff niet meer wie het was. Iemand hier op het forum had schuifdeuren gemaakt om het lichtdicht te krijgen. vond ik een goed idee!
 2. Auto doorzocht zonder reden

  heb niet het gehele topic door gelezen alleen als jij geen toestemming hebt gegeven. dan hebben zij niets te zoeken in je auto. je kan dus prima een klacht bij de politie indienen en raad je ook aan dat zeer zeker te doen!
 3. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Die heatsinks zouden voldoende moeten zijn. let wel op dat je inderdaad de 'intel' versie neemt! Je hebt (of had) ook eentje voor AMD, en die kan beduidend minder TDP aan. verder heb je het allemaal prima begrepen hoor Stoney, dat heb je al meerdere malen laten zien
 4. nirvana's bubblelicious by KAYA74

  Hoeveel volt jij er op zet, maakt weinig uit. Waar het omgaat is het koelvermogen. Als jouw COBtjes honderd watt verstoken, dan zul je minstens voor 50 watt moeten kunnen koelen.
 5. Grow Room 2.0

  Nu niet, alleen dat is niet het punt. Doordat jij het raam dichtdoet, zie je wel gelijk dat je LV oploopt. Hoeft niet gelijk gevolgen te hebben. Alleen op latere moment kan dat wel dus gebeuren. Gewoon de boel dan ff in de gaten houden EDIT, Karel zei al hetzelfde
 6. Bouw je eigen ledarmatuur

  Dat ik een verkeerd inzicht heb, zal best kunnen. Alleen wijs mij dan op mijn fout. Tot op heden ben ik daar niet op gewezen. Dan word het roeptoeteren genoemd. Dat ik dan verwarring zaai. Kan best zo zijn dat ik bijvoorbeeld in de spec sheet over het punt heb heen gelezen waarin staat dat Citizen zegt dat je de COB prima op dik 3 Ampère kan draaien. Dan is dat mijn fout. Of hij heeft een nieuw schema gemaakt dat ik niet ken, anders was hij zelf degene die stelde dat zijn schema niet klopte. Ik ben dan dus benieuwd welk schema dat is, waarop hij dat gebaseerd heeft. En ik ben de eerste om toe te geven dat het inderdaad een centenkwestie is. Tot hoever wil je gaan? Je kan het zo gek maken als jijzelf wilt.
 7. Bouw je eigen ledarmatuur

  Harder schreeuwen is niet meer gelijk hebben of meer verstand hebben. Het is gewoon harder schreeuwen. Ik heb altijd alles onderbouwd. Alleen ik heb nooit een onderbouwing teruggekregen. Roeptoeren is dan wat ik doe. "Met de grote Jongens mee doen". Ik zal je laten weten dat ik hier de derde was die zijn eigen zelfbouw armatuur had op dit forum. Ik heb mijn steentje er aan bij gedragen. Ik weet dus dondersgoed waar ik het over heb. Alleen, dat ik dan overschreeuwd wordt. Tsja, dat maakt mij niet minder. Verder zullen de keren zijn dat ík zeg dat "ik het eigenlijk ook zo bedoelde" niet vaak zijn voorgekomen, ik weet namelijk slechts één situatie waarin dat voorkwam. Excuses aanvaard
 8. Bouw je eigen ledarmatuur

  of ik heb de verkeerde gegevens van citizen gelezen, volgens mij is 2.25 Ampère waarop je het normaliter draait en dan heb je op 52 Volt 117 watt aan max vermogen. In de originele opstelling van @Wegpiraat kom je dan op net geen 2 Ampère uit en dan draai je dus bijna volvermogen. Of er moet een andere 1825 zijn die ik niet ken.... dat het dingetje bijna 3 keer zo veel Ampère aan kan is totaal niet interessant laat staan relevant. Kortom, waarop jij de boel hebt gebaseerd is mij een raadsel, het is in ieder geval niet de Citizin product sheet. Kortom, zet mij maar weer op ignore! Graag zelfs!
 9. Bouw je eigen ledarmatuur

  @Wietefras, ik dacht dat jij mij op ignore had staan? Dat jij het niet wilt begrijpen is niet mijn probleem. of ik nou 4, 6, 8, 10 of 12 COBS op één driver hang, maakt voor het totaal vermogen niets uit. Dat blijft altijd 309,4 watt. Wat wél verandert, is het vermogen per COB. Dat wordt lager en daardoor verhoog je dus de Efficiëntie. Want zoals @Wegpiraat het nu voor ogen heeft, draait de boel per COB op bijna 2 Ampère! In mijn reken voorbeeld is het iets van 0.74 Ampère. Verder ben ik er wel klaar mee, dat jij mij telkens beticht dat ík het niet begrijp en incorrecte informatie geef. Wat jij er van vindt moet je vooral helemaal zelf weten, ik zou het op prijs stellen als je dat verder (in ieder geval naar mij toe) voor je houdt.
 10. Bouw je eigen ledarmatuur

  Said it before, say it again: Het gaat niet zozeer om vermogen. Het is ondergeschikt aan heel wat andere factoren die wél voor ons relevant zijn. Efficiëntie is er één van. Jouw COBs gaan straks net niet op volle kracht branden. Terwijl het juist gunstige is om ze niet op volle kracht aan te zetten. En je zal zeker er onder kunnen kweken, en je zal ook wel een leuke oogst behalen. Ik betwijfel of je de 1 op 1 zal halen, anders net aan. Ik zou dus inderdaad op één driver gaan draaien. Sterker nog, ik zou zelfs nog minstens twee COBs er bij kopen. Als je er 6 op één driver zet, dan kom je uit op 309,4 watt totaal vermogen. Je COBs hebben dan krap één ampère per stuk. Met 8 COBs draait de boel óók op 309,4 totaal vermogen, alleen dan heb je wél het voordeel dat de COBs efficiënter draaien. 5.95/6*52*6 = 309.4 5.95 max Ampère van je driver 6 aantal COBs 52 spanning dat een COB nodig heeft om aan te gaan wederom aantal COBs 5.95 deel je door X aantal COBs en dan weet je op hoeveel Ampère één COB draait. dat doe je maal 52 zodat je per COB weet welk vermogen ze hebben en dat weer maal X aantal COBs dat je wil gaan gebruiken. En dan kom je dus uit op die 309,4 watt. Wil je de tweede driver gebruiken, kan je dus totaal 10 COBs er bij kopen. Op elke driver dan 8 COBs en dan ga leuk de pan uit knallen
 11. Bouw je eigen ledarmatuur

  He! goed bezig! dat moet toch wel wat leuks worden! Vanwaar eigenlijk de keuze voor de tweede driver?
 12. Testers gezocht

  wat een kaarsen he! En dik met toppen, prachtig!
 13. https://nos.nl/artikel/2221412-kabinet-wil-vier-jaar-met-wiet-experimenteren.html Als je de kop zo leest zou je bijna denken dat ze vier jaar lang knetterstoned daar in Den Haag willen zijn Alle gekheid op een stokje, ik vind het nogal een ambitieuze proef. Vier jaar lang is een behoorlijke poos en hopelijk gaat er veel goeds uitkomen. Aan de andere kant, het is toch te gek dat er staten in de VS zijn, die een veel vrijer beleid hebben!
 14. De ideale micro kweekkast voor bloei

  Dat kan ook. Wáár je voor kiest, doet niets af aan het hele verhaal. Kies je voor strips dan zul je toch daar een plan op moeten maken. En dat is nu gewoon niet het geval.
 15. De ideale micro kweekkast voor bloei

  Oei oei oei... Er gaan toch wel een paar dingetjes flink mis in dit topic. Allereerste een totaal niet doordachte setup die je wilt gaan gebruiken. Lijkt wel dat je heb gekeken naar welke vermogen je wilt draaien en niet naar wat je nodig hebt. Of op welke efficiëntie dat wilt doen. Die 4 Citizens zijn al meer dan zat voor je doel, en dan wil je ook nog die Samsung strips gaan gebruiken? Met welk doel? Je oppervlakte is net iets groter dan bij mij en daar heb ik 200 Watt over 8 COBs draaien. Daar kan je al flink mee knallen. Een vergelijkbare setup zie je in mijn sig, de Kronocaine kweek. Daar haalde ik met slechts twee planten 170 gram af. Dat was vér boven mijn verwachtingen. Zoiets zou voor jouw dus al ruim voldoende zijn. Ik probeer het te begrijpen, alleen ik zie nu voornamelijk een hoop weggegooid geld. Die Samsungs doen (als ik de juiste spec sheets heb gegoogled) 200 mA per stuk. Dan kan je dus per meanwell hlg 320h 24b driver dik 60 stuks er op aansluiten, waarom dan twee drivers? die tweede driver ga je nooit gebruiken! Zelfs niet als je nog eens 25 van die strips zou aanschaffen. Dan je LV. Dat jij een lage LV hebt is, als het al een probleem is, een luxeprobleem. De LV vevrhogen is doorgaans makkelijker dan de LV verlagen. Een goede bevochitger doet al wonderen en een hoge(re) LV heb je alleen aan het begin nodig. Voornamelijk met stekjes. Alleen ik merk dat zaailingen een hogere LV ook wel waarderen. Badkamer fan en leuk filtertje, en klaar ben je. Ik raad je aan eens een goed plan op te stellen wat je wilt gaan bereiken. OF de COBs gaan gebruiken, OF je Samsungs. Niet en-en. En als ik al een voorzet mag geven, verkoop al je drivers (behalve de 240H) en die samsungs. Sluit je COBs op de driver aan. Véél plantjes die je gelijk 12/12 zet en je hebt elke 3 maanden een leuke oogst!