L3dnov

Members
 • Topic Teller

  2763
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  6

L3dnov last won the day on March 19 2017

L3dnov had the most liked content!

Forum Reputatie

1180 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1306 profile views
 1. L3dnov

  Waar start ik..

  Uiteraard niet zijn eigen naam... Nico van Tine > Nico Tine > nicotine.... En als je een kweek met een kas doet ben je eigenlijk ook binnen aan het kweken, met een lamp en verwarming erbij tikt het al aardig aan. Dus ja, om mate van strafbaarheid hoef je het niet te gaan doen. Wil je in het bos wat gaan doen, dan zul je beste wachten tot de lente. Of toch binnen
 2. L3dnov

  Kweekruimte opzetten.

  Kan dit topic niet op slot? Er wordt aan alle kanten raad en advies gegeven die vervolgens vrolijk in de wind worden geslagen. Nou ja, dan toch lekker niet? Weet het dan maar beter en laat maar zien dat wij het fout hebben. meerdere keren is nu al aangegeven dat hij zich vooral eerst moet inlezen. dat hij beter af is om die Mars Hydro niet aan te schaffen en toch stug volhouden... Ik sluit mij aan bij:
 3. L3dnov

  Kweekruimte opzetten.

  Ik zie zoveel beginnersvragen en het ruikt een beetje naar snel geld verdienen. En dat is een combinatie die gedoemd is om te mislukken. Mocht je nou echt wat serieuzer zijn, dan is het raadzaam eerst eens te gaan lezen wat kweken nou inhoudt. Dan zal je toch zien dat je eerst een deftige investering mag gaan doen eer het wat oplevert. En dan heb ik het nog niet eens over geld gehad!
 4. Ik moest het ff paar keer lezen wat je nou precies bedoelde @Grow Weed, maar volgens mij zeggen wij in principe hetzelfde. Want als ik de artikelen op .nl goed begrijp zou @Crusher de 16A automaten moeten ruilen voor 6A automaten. Dat betekend niet dat hij dan 4x6A automaten kan neerzetten en die vol gaan belasten, want dan klapt de zekering in de meterkast er gelijk uit. Wel houdt het in dat de 6A automaat er uitklapt voordat de 16A automaat eruitklapt. De 16A automaat in de meterkast is dan zeg maar de 'hoofdzekering' geworden. En binnen die zekering kan je meerdere groepen maken, zolang je maar niet over de 16A verbruik gaat. Groep één 6A automaat, de LEDLAMP Groep twee 6A automaat, De afzuiging Groep drie 6A automaat, de verwarming. groep vier 6A automaat, voedingspomp/vat Alles bij elkaar zal de 16A in verbruik niet overtreffen, wel heeft alles zijn eigen zekering en dus eigen groep.
 5. En vanuit je meterkast dan? Nu moet ik er op letten dat ik het goed zeg, want dit is ook geen dagelijkse kost voor mij Het had als ik het er goed begrijp te maken met de karakteristiek van een zekering. De een is trager dan de andere en als je dus de verkeerde gebruikt knalt die in de meterkast er als nog vrolijk uit. Dus een extra zekering in de kring zetten heeft dan alleen nut als ie dus de taak van de meterkast overneemt. En dan kom je uit op een getrapte zekering. Kan ook zijn dat ik het precies verkeerd om zeg, alleen liever dat je er van te voren erachter komt hoe het zit natuurlijk ik weet dat .NL er een stuk over was geschreven, alleen vind het ff niet zo snel... https://www.wietforum.nl/forum/94-techniek/ en dan de artikelen van Whazzup, Ik zat helemaal verkeerd te zoeken Wellicht dat @Grow Weed er meer over kan vertellen?
 6. Zo dik zijn die balkjes toch ook weer niet? goeie verstekbak En je hebt dat zo doormidden gezaagd. Desnoods iets je ruimer afzagen zodat je altijd nog kan vijlen/schuren/schaven let wel dat je met de zekeringen getrapt zekert, anders heb je er nog niets aan
 7. L3dnov

  Het zal weer eens niet

  Dat wiet een gateway drug zou zijn als lang en breed achterhaald. Het is vooral een misinterpretatie van een Yale onderzoek. Ook is Alcohol een veel grotere boosdoener. Dus... Rutte heeft gelijk? Van wiet krijg je een grotere kans op een alcoholprobleem, wat vele malen verslavender is dan wiet?
 8. L3dnov

  Het zal weer eens niet

  ivootje opstelten is sindsdien keihard gevallen, niet alleen vanwege de bonnetjesaffaire. Ook heeft de SGP een iets minder dikke vinger in de VVD pap, want ze zijn minder hard nodig. let wel, minder hard. Allemaal ingredienten voor een positiever klimaat, zou je zeggen. Helaas is niets minder waar. Want twee Christelijke partijen in het kabinet, een partij die haar core verloochent om maar op het pluche te zitten en de VVD kan weer doen en laten wat zij wil... voorlopig verandert er niets. Nou ja, er zal meer zwaar chemisch afval gevonden worden, dat dan weer wel...
 9. het is te bizar voor worden dat Nederland aan alle kanten ingehaald wordt. En dat allemaal op een plantje... Zelfs Zondag met Lubach had een item over legaliseren, welliswaar was dat over XTC. Alleen als er zo moeilijk wordt gedaan over Cannabis, no way dat dan XTC legaal wordt (en van mij mag het! ik gebruik het zelf niet, alleen als je ziet wat een overlast de productie ervan oplevert....)
 10. ja dat zegt me helemaal niets... wat moet ik mij daar bij voorstellen?
 11. deze ga ik volgen, zeer interessant! En als je nu een nieuwe set up maakt, en niet naar LED over gaat... ja dan klopt er iets niet hoor! Goeie keuze voor LED Alleen welke LED?
 12. @Grow Weed In zo een geval is het de VSA dat voor storingen zorgt, net als voor LED dat de driver zou zijn. @karel kweker Dat lijkt het probleem te zijn in het aangepaste bericht, dat er op buitenlandse sites (dikke kans Chinese) wordt besteld en dat er dan storing optreedt.
 13. hey... vaag de link zit er niet bij, zal ik vergeten zijn dan... https://nos.nl/artikel/2256296-slechte-ledlamp-leidt-tot-storingen-wifi-radio-en-tv.html Artikel is wel beetje aangepast zie ik, spreken nu over 'slechte' LED lamp... Ja, @gyro gearloose slechte drivers kan ik inkomen, alleen lijkt (leek) het artikel te gaan over de LED 'spaarlamp'...
 14. Volgens het Agentschap Telecom, toch geen vage club. Alleen vind ik het verhaal wel erg vaag. Toch iets om op te letten met onze hobby, straks staan ze te kijken met een acces point, of er geen storing optreedt. "Ja! Storing! We hebben weer een kwekerij gevonden!"
 15. L3dnov

  De moestuin van Sebas

  Wat een fijn topic is dit toch ook, schandalig dat ik er niet vaker in kijk... Doe zo voort, hoewel seizoen op zijn einde loopt zeker? wat heb je nog staan?