• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

L3dnov

Members
 • Topic Teller

  2541
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

1050 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

701 profile views
 1. Mijn eerste kweek op aarde, 120x90x180 tentje

  Ik zei toch ook, niet een spaarlamp gebruiken....
 2. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2206295-onderzoek-naar-nederlands-drugsbeleid-jarenlang-gemanipuleerd.html Omdat het politiek niet uitkwam, werd er druk gezet om de conclusies aan te passen. Dat gaat een staartje krijgen, dat niet mooi meer is. Hopelijk gaat dit dan flink goed uitpakken voor de thuistelert. Want er schijnt niet echt van een probleem sprake te zijn. Gaat Grapperhaus de kerst halen?
 3. Blackbut

  Wow... dat is ff schrikkenn gecondoleerd aan familie en vrienden. Het lijkt allemaal erg plots te zijn? Hoe dan ook, een droevig bericht.
 4. Wat is beter?

  Heerlijk zulke gedachtenspinsels, . Tja wat is beter... Ligt geheel aan de situatie van je ruimte. Er zijn wel wat 'vuistregels', zeker voor met COB. hoe lager de stroom, hoe beter efficiëntie, hoe meer je op moet hangen. Dat soort zaken. Alleen of dat dan ook gelijk optimaal is? Tsja, wellicht anno 2018 (ik reken alvast het nieuwe jaar, beste wensen!) niet meer zo. Techniek heeft niet stil gestaan en andere vormen zijn ook in opkomst gekomen. LED strips, quantum boards, what have you. En wat vooral belangrijk is, ze zijn geschikt om goed mee te kweken. Daar hangt ook aan vast dat er andere opstellingen mogelijk zijn. COBs hebben voornamelijk een heatsink nodig omdat ze dicht op elkaar zitten. Een strip of quantum board zit veel meer gespreid en heeft daardoor al minder koeling nodig. Alleen op gebied van warmte is al veel te winnen daardoor.
 5. Grow Room 2.0

  vertel eens? want ik zie nog steeds de logica er niet van, om op 4 een dubbele draad te hebben.
 6. Leuk man! Als alles mee zit, kan ik van de week ook eindelijk weer eens een kweekje starten. Veel te druk geweest de afgelopen tijd en hoewel kerstdrukte er aan komt. ga ik het eindelijk rustiger krijgen
 7. DIY 10 w 12 v led lamp

  Die tweede driver lijkt me dat je die kan gebruiken als je het parallel aansluit. Die eerste driver lijkt slechts over 0.27A te beschikken in de output... wat mij erg weinig lijkt...
 8. Grow Room 2.0

  Nee Zolang het voor alle verbruikers plaatst die je wilt meten, maakt het verder weinig uit waar je dat ding plaatst. zit er nog eens naar te kijken. wat minder snel en meer in detail. Makkelijk zou zijn als je zoiets had: Dan komt het binnen op 3 en 4 (' van de muur') en gaat het naar buiten op 1 en 2 (naar verbruikers) Alleen zou lijkt het niet aan gesloten te worden. Waarom, ik heb geen flauw idee. Kijk ik echter naar de voorbeeld foto's van 'klanten' dan lijk het wel min of meer zo te werken. Hooguit zijn 1 en 2 omgedraaid. had trouwens @Sunbeam niet ook een zo een dingetje er tussen zitten?
 9. Grow Room 2.0

  Ja mij ontgaat ook de logica waarom je in en output op hetzelfde punt zou zetten. Maar ja, zo is blijkbaar het ontwerp. En misschien is het ook wel heel logisch gezien van het uit standpunt van een elektronica ontwerper. En dat ben ik niet
 10. Grow Room 2.0

  Precies zoals het er staat lijkt mij? Ik neem dat je ergens 'uit de muur' een blauwe (nul, N) en een bruine(fase, L) daad krijgt. Blauw op N bruin op L, voor input en dus ook voor output. Simpeler kan lijkt mij niet. EDIT! let trouwens wel op dat 1 en 4 je output is, en dus 2 en 3 je input.
 11. ?ALCHEMISTICS KWARTET IN DE TENT?

  Zie je, ik wist wel dat jij het was die ook met een warmtelamp experimenteerde hoe bevalt het bij jou nu?
 12. LED kweekje met 440watt zelfbouw lamp

  Als het om je voorraad gaat, is het dan niet verstandiger voor jou om ook een 12/12 continue systeem aan te houden? lost je warmte issue niet 1 2 3 op. Wel zorgt het waarschijnlijk voor een betere voorraad.
 13. Bouw je eigen ledarmatuur

  Wegpiraat heeft wel een punt, ook al is het zijn oom niet. Om de beste man nou zo herkenbaar op het internet en dit forum te plaatsen, is een beetje vreemd. Graag aanpassen of verwijderen.
 14. LED kweekje met 440watt zelfbouw lamp

  Dus je oplossing voor warmte probleem is om dan maar een inefficiënte HPS op te hangen? lijkt me dat een warmte lamp zoals ik heb opgehangen en ik meen @KAYA74 het ook had een veel betere energie zuinigere oplossing is. je hoeft namelijk in de nacht uren hooguit tot 20 a 21 graden te verwarmen.