• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

L3dnov

Members
 • Topic Teller

  2376
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

966 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

486 profile views
 1. Bouw je eigen ledarmatuur

  @WietPiet Dan is dit topic juist een goede bron van informatie. Goed doorlezen, desnoods tweemaal. Veel wordt uitgelegd en besproken.
 2. Bouw je eigen ledarmatuur

  @WietPiet geen punt om te helpen, alleen als je vragen gaat stellen die ik een paar posts terug beantwoord heb... Dan vraag ik mij wel af in hoeverre jij het topic wel gelezen hebt!
 3. Bouw je eigen ledarmatuur

  @Canna Bee Of het optimaal is? Nee niet echt, ik snap niet waarom je zou willen dimmen. Dimfunctie is handig als je temperaturen te hoog wordt of wanneer je aan het begin niet teveel licht wil geven. Dus 9 COBs met 3 drivers? Ik zie het nut niet. Verder maak jij ook dezelfde fout als @jengen. Het gaat niet zozeer om vermogen. Je kan rustig 400 Watt aan vermogen ophangen. De vraag is alleen hoe je dat gaat bereiken. Acht COBs met 2 1400mA drivers is zoals @slablaadje zegt het meeste kostenefficiënt. En waar prima resultaten zijn mee te behalen. Je kan ook 16 COBs ophangen en twee 700 mA drivers gebruiken. Kom je ook uit op 400 Watt aan vermogen. Alleen heb je per COB wel een beter licht/warmte ratio. En kan je dus nog betere opbrengsten krijgen. Nadeel is dus wel dat je een grotere kostenpost hebt aan het begin. Persoonlijk zou ik de laatste optie nemen voor in een 120*120 tent. Voor een 90*90 zou ik 8 COBs met één 700 mA driver gebruiken. .9*.9 is .81m2 en dat is maar een beetje groter dan mijn 1.2*.6 set up (.72m2) In basis is het elke keer hetzelfde rekensommetje. Je past de schaal aan je kijkt hoe efficient de boel wilt laten draaien.
 4. Succes deze ronde! So far so good op kleine aandachtspuntjes na. Trekt wel weer recht dat geel.
 5. Bouw je eigen ledarmatuur

  Voor deze oppervlakte heb je gewoon veels te weinig LED/COB. En als jij vindt dat je voldoende hebt. Dan stook je ze op een te hoog vermogen en is al je voordeel die je hebt met LED weg. Je zal toch minstens het dubbele op moeten hangen wil je fatsoenlijke resultaten halen. En dan bedoel ik vergeleken met andere LED set ups. Met een HPS kweek vergeleken zal het nog wel aardig gaan als je mazzel hebt. Met HPS deed je vroeger kijken naar hoeveel Watt je per M2 wilde ophangen. Met LED is het vermogen veel minder van belang. Het gaat om efficiëntie. Dus hoeveel fotonen jij wilt bombarderen op je plantjes. Je zou het beste dit plan kunnen laten varen en voor een opstelling gaan van minstens 8 COBs. Daar ga je véél meer plezier van hebben uiteindelijk. als je die laat draaien op 400 Watt (1400 mA driver) dan heb je een leuke basis om mee te beginnen en dan ook nog eens een basis die veel beter is dan je originele plan.
 6. Begin is hoe dan ook al een stuk beter! Warmte van de afgelopen week was wel beetje te gek. het is nu al weer een paar graden lager, gelukkig. Was toch net iets te hoog voor de jonge plantjes. Uiteindelijk slaan ze zich er wel doorheen. Buiten dat is er niet veel spannends te melden. Dat is ook wel weer eens fijn. Een Skunk die erg last heeft gehad van de warmte, zit gelukkig nog wel leven in. Blue Spider had het ook te pakken. En dan een Blue Spider die dan weer nergens last van had en gewoon door gegaan is. Het overzicht. NOOT: De foto's laten het dramatischer zien dan het in werkelijkheid is. Ook de 'goede' plant lijkt hierdoor veel lichter te zijn dan werkelijkheid. Ze staan er dus gezonder bij!
 7. zien deze zaailingen er goed uit?

  Joh, staat de boel niet in een tentje of hokje? Dan mag je nog blij zijn dat de 13 graden aantikt in de kelder. In de serre hebben ze veel meer baat!
 8. Overgepot? Check! Diep ingegraven? Check! 12/12? Check! Veels te vroeg dus klik je al op verzenden zonder de foto erbij te plaatsen? Check! Ze staan nu al een paar dagen op 12/12. En Dag is voor ons nacht. Dit om temperaturen wat koeler te houden. En toch hebben ze wat last van de warmte. Max. temperaturen van 30.9 graden... net geen 31, Oei! Buiten de temperatuur verder niets te melden, laat ze maar lekker groeien en bloeien.
 9. zien deze zaailingen er goed uit?

  13 graden in de kelder is opzich vrij koud. Mag toch aannemen dat met de lamp aan het een stuk warmer is. De zaailingen zijn vooral gestrekt. dat zorgt inderdaad voor de conclusie dat je zelf al trekt. De stengel is nog niet sterk genoeg om het gewicht te dragen. op zich geen ramp als je met overpotten ze lekker diep ingraaft. Verder is het vooral zonde van de energie als ze toch naar buiten moeten. Ze kunnen al buiten staan hoor. Succes ermee!
 10. 5x AK-47 Hy-Seeds budgetkweek

  JA! so snel mogelijk doen! hoe meer hoe beter. ze maken dan betere en ook grotere wortelstelsel aan. En dat zal zich ook uitbetalen in opbrengst. Overigens doen je plaatjes uit je startpost het (bij mij) niet meer.
 11. Vanaf wanneer relais nodig?

  Het is sowieso aan te raden. Ongeacht lamp en verbruik en in rush en weet ik het allemaal wat er nog meer bij komt kijken. Je bent gewoon een stuk veiliger als je er eentje tussen zet.
 12. Het Formule 1 topic

  Dit topic is net als de F1. Saai, of beter gezegd dodelijk saai. Er was voor meer spektakel beloofd. Tot nu toe zijn de races meer en meer een parade. Na het eerste rondje is de volgorde bepaald. Dus zolang er niets geks gebeurd (uitvallers/crashes/ rare pitsstrategieën) kan je net zo goed in slaap vallen. Je mist bijna niets.
 13. Testronde BLACK DOMINA.....+de snelle versie!

  Ruimschoots over de 600 gram nat, net resultaat! Ik hielp al mee het met hopen daarop. Daar moet toch wel een 30 gram (minstens) van overblijven, voor een totaal van 130 gram. Prima score!
 14. Eindelijk doen ze wat ik wil. duurt ff, dan heb je ook wat. Of beter, een beetje. Vandaag overpotten en dan op 12/12 vanaf morgen. Vier stuks gaan de tent in per soort. Dus één per soort blijft over om naar buiten te gaan. Buiten wordt per 1 juli dan met verduisteren gewerkt. zal ze wel lekker diep begraven zodat ze met het kruintje net boven zitten. Kan ik het ook gelijk een beetje gelijk houden.
 15. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Waarom zou je die kopen om te spieken hoe en wat als je voor gratis hier op de site kan kijken hoe en wat...?