• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

OutdoorKing

Members
 • Topic Teller

  225
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

192 Excellent

2 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

860 profile views
 1. Leger des Kwijls - voor de topicloze landlopers

  Ziet er goed uit Easy! Dat wordt een fijne september. Onze spots hebben ook hoog grondwater en deze doen het nog steeds prima met dit weer. Cannabis maakt een van de diepste wortels die je kan vinden bij eenjarigen. Zelfs late uitplant die nog geen druppel regen heeft gezien staat er gezond bij. Toch niet helemaal onverwachts aangezien Cannabis prima gedijt in semi-woestijn omstandigheden in Marocco, Afghanistan etc. Zelfs met deze uitzonderlijke droogte blijven wij bij ons principe: wij sleuren niet met water, onze rug moet nog lang mee
 2. Leger des Kwijls - voor de topicloze landlopers

  Een welgemikte 50/50 op de regs, daar teken ik voor! De fems en stekken waren uiteraard volledig bal-loos
 3. Jay's tuinieren in 2018

  Ik ken het fenoom, heb het dit jaar ook meer opgemerkt dan andere jaren. Gelukkig niet op onze planten, maar op het onkruid. Ik vermoed dat dit een combinatie is van een insecten'beet' en daarna verbrand door de zon. Mijn gok is een soort wants of cicade. Maar bestrijden wordt moeilijk, je kan moeilijk een hele populatie plat spuiten. En een systemisch insecticide is in mijn ogen een paar bruggen te ver ten opzichte van de personen die je plant uiteindelijk roken. Misschien kan je de insecten uit de buurt van je plant houden, maar ik denk dat het makkelijker is om een plant extra de grond in te steken Altijd voorbereid zijn op wat verlies als guerilla kweker, ik vermoed dat jullie dat wel kennen
 4. Leger des Kwijls - voor de topicloze landlopers

  Alez hop, een kiekje van vandaag: Midden mei gepland, vandaag van elke plant het geslacht te zien. Ik had niet verwacht dat ze al zo gevorderd waren, volgende stop moeten ze worden omgebogen zodat ze meer plaats hebben.
 5. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  Dat gezegd zijnde: ik gebruik ze ook op de plaatsen waar het krioelt van de slakken. Maar ik strooi ze enkel binnen het het hekwerk waar normaal geen egel aan kan en vogels ook niet direct zouden landen. Niet foolproof, maar toch beter dan er niet over nadenken. Als er weinig slakken zijn werken koper of die ringen van outdoor rebel wel degelijk. Ik gebruik ze enkel bij het uitplanten. Als een slak dan je plant vinden eet ie ze helemaal op. Van zodra de plant groter is werkt de onderste bladeren weghalen en een koperen ring uitmuntend in mijn ervaring. Ik gebruik niet de tape, maar dikker koper. Geen idee of dat een verschil geeft. Kleigrond / natte ondgrond heeft vaak veel meer slakken dan zandgrond.
 6. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  In deze discussie is het misschien toch ook goed op te merken dat de dieren die deze vergiftigde slakken eten, zelf ook dood gaan.
 7. yes, of in een grotere pot kan natuurlijk ook. Dit is nu een grote pot, maar ook perfect doenbaar met wegwerpbekertjes Maar ik doe het zelf ook gewoon zoals buitenlucht zegt. Andere optie: 'peat pot' Maar dan moet de pot steeds vochtig gehouden worden.
 8. all credits to 912Greenskell
 9. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  He rabarbarbaar, als het water daar nu zo hoog staat, heb je grote kans dat de waterspiegel in de zomer ook vrij hoog ligt. daarom raad ik aan om op bergjes of verhoogde bedden te planten. Je planten zullen blij zijn met de extra lucht die je ze geeft. Ik heb zelf ook zo'n plaats en het verschil tussen de planten op een verhoog en zonder is best groot. Zeker als er een zeer natte periode is in de zomer. Succes in ieder geval!
 10. Hergebruik kweek aarde - Ligt Mix - Potgrond

  Gecomposteerde boomschors voegt inderdaad ook behoorlijk wat lucht toe. De stenen bekijken als ruimte uit je pot wegnemen vind ik niet de juiste visie. Ze vullen je pot immers met een enorm belangrijke component, namelijk lucht. 40% lucht is ideaal. Bovendien hebben de meeste potgronden een heel hoge CEC. Mijn potgrond (bio kultura) die ik liet testen kwam uit op bijna 80 CEC. Een CEC van 25 is ideaal. (Dit is dan wel een light mix die voeding nodig heeft via het water). 80 is zeer hoog. Daarom mix ik deze potgrond met 2 delen cocos (zeer lage EC) en 1 deel stenen. Stro kan inderdaad best organisch stro zijn ivm spuitresten. Ziektekiemen zou ik me geen zorgen over maken. Die hangen ook in de lucht. En elke kweek laten testen voor enkele plantjes, zou ik inderdaad niet aanraden, maar ik zag 500l staan en dan lijkt het me al wel de moeite. Een test bij spectrum kost circa 40 euro + 7 euro verzending naar Amerika.
 11. Hergebruik kweek aarde - Ligt Mix - Potgrond

  De allerbeste methode is om je aarde goed te mixen en dan een grondstaal op de sturen naar een goed lab die de M3 procedure volgen en de calcium waarde meet met AmnoniumAcetaat ph8.2 vb. de k3 methode van spectrum analytics: http://spectrumanalytic.com/ Dan moet je niet gokken welke inputs er nodig zijn, dan weet je het. Moest je dat niet willen doen zou ik een aantal dingen aanraden: - voeg meer dan een beetje calcium toe en zeker geen dolomiet (veel te veel Mg! Dit zorgt voor een scherp rokertje). Het allerbeste is gips (calciumsulfaat) omdat dit niet met je pH fokt + het veel S bevat. - voeg S toe (zwavel), de meeste potgronden hebben hier veel te weinig van. Dit kan het best met gips of elementaire zwavel. Je plant heeft bijna evenveel S nodig dan N. - voeg P toe, alle potgronden hebben hier te weinig van. vb. beendermeel of tripelfosfaat - voeg veel lucht toe! vb. stenen (lava, puimsteen, poreuze vijverstenen,...) maar ook perliet of stro kan - en voeg dan de gewone inputs toe: wat kippenmest bijvoorbeeld. hergebruiken is zeker mogelijk! aarde weggooien is zonde.
 12. Wieties first round

  Je kan ook gewoon een satestok in je grond steken. Als je hem eruit haalt merk je perfect waar de grond nat is en hoeveel.
 13. Medicinaal gebruik

  Verzamel toppen van Hennep velden voor de CBD en mix dit met een beetje THC wiet dat je koopt of zelf kweekt. Als je zelf buiten kweekt heb je veel minder opstartkosten dan binnen. Dan maak je druppels van olie, cocosboter of een tinctuur van alcohol.
 14. Jay Green’s testtuintje voor OutdoorKingSeeds

  Jay, graag zou ik via deze weg willen bedanken voor weer een top verslag met een berg foto's op jouw enthousiaste manier Je liefde voor de plant spat er af! Geniet van je oogst! Ik doe voor het opkomende seizoen in ieder geval graag wat extra moeite om leuke zaken uit mijn koelkast te toveren voor je. One love!
 15. Semi-Autoflower Action!

  Zeer mooi verslag Bushel! Wat me opvalt is de uitstekende keuze van spots. Mooi open voor zon en wind en een goede grond. Dat doet enorm veel om rot te voorkomen. Geniet van je oogst! Zag er zeer leuk uit. Ook goede info over de autoflower - semi-auto's Hier zou ik toch graag aan toevoegen dat semi-auto een term is die verzonnen is op cannabis forums. Dit is geen echte plantkundige term. Een echte definitie is er dus niet voor te vinden, verschillende interpretaties kunnen. Maar goed, dat is geen probleem als we elkaar maar gewoon begrijpen. De term werd bij mijn gevoel eerst gebruikt voor de vroegbloeiende = lightsensitive planten uit Nederland, Denemarken of Canada die geen autoflower genen in zich hebben, maar wel sneller reageren op kortere dagen en zo toch op tijd afbloeien. Zelf gebruik ik hem liever voor een photo x 70 dagen auto kruisingen. Waarbij 'photo' staat voor photosensitive dus de 'normale' hybriden die binnen onder 12/12 worden afgebloeid. De term 'super auto' werd bedacht door de marketing van zaadbanken. Hier bestaat dus ook geen definitie voor. Meestal zijn dit kruisingen van een photo met een autoflower met lowryder genen, die niet tot F4 zijn gekweekt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals mighty mite kruisingen of autoflower genen die niet afkomstig zijn van lowryder/ruderalis, maar van equatoriale soorten. Dat zijn soorten die aan de evenaar groeien en waar de dag/nacht uren het hele jaar zo goed als gelijk blijven. Zij bloeien dus ook zonder het effect van de lichturen en zijn dus dagneutraal = autoflower in de echte zin van het woord. Veel zaadbanken zijn zelden transparant over hun genetica. Wat super-auto's allemaal gemeen hebben is dat ze langer groeien en dus groter worden dan de 'normale' 70 dagen auto's type lowryder. De meeste hiervan zullen ook afbloeien onder 20/4. En velen, maar niet allemaal, ook onder 24/0. Alvast een fijn seizoen in 2018 gewenst! Arnold.