• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

OutdoorKing

Members
 • Topic Teller

  221
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

177 Excellent

2 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

726 profile views
 1. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  Dat gezegd zijnde: ik gebruik ze ook op de plaatsen waar het krioelt van de slakken. Maar ik strooi ze enkel binnen het het hekwerk waar normaal geen egel aan kan en vogels ook niet direct zouden landen. Niet foolproof, maar toch beter dan er niet over nadenken. Als er weinig slakken zijn werken koper of die ringen van outdoor rebel wel degelijk. Ik gebruik ze enkel bij het uitplanten. Als een slak dan je plant vinden eet ie ze helemaal op. Van zodra de plant groter is werkt de onderste bladeren weghalen en een koperen ring uitmuntend in mijn ervaring. Ik gebruik niet de tape, maar dikker koper. Geen idee of dat een verschil geeft. Kleigrond / natte ondgrond heeft vaak veel meer slakken dan zandgrond.
 2. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  In deze discussie is het misschien toch ook goed op te merken dat de dieren die deze vergiftigde slakken eten, zelf ook dood gaan.
 3. yes, of in een grotere pot kan natuurlijk ook. Dit is nu een grote pot, maar ook perfect doenbaar met wegwerpbekertjes Maar ik doe het zelf ook gewoon zoals buitenlucht zegt. Andere optie: 'peat pot' Maar dan moet de pot steeds vochtig gehouden worden.
 4. all credits to 912Greenskell
 5. Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  He rabarbarbaar, als het water daar nu zo hoog staat, heb je grote kans dat de waterspiegel in de zomer ook vrij hoog ligt. daarom raad ik aan om op bergjes of verhoogde bedden te planten. Je planten zullen blij zijn met de extra lucht die je ze geeft. Ik heb zelf ook zo'n plaats en het verschil tussen de planten op een verhoog en zonder is best groot. Zeker als er een zeer natte periode is in de zomer. Succes in ieder geval!
 6. Hergebruik kweek aarde - Ligt Mix - Potgrond

  Gecomposteerde boomschors voegt inderdaad ook behoorlijk wat lucht toe. De stenen bekijken als ruimte uit je pot wegnemen vind ik niet de juiste visie. Ze vullen je pot immers met een enorm belangrijke component, namelijk lucht. 40% lucht is ideaal. Bovendien hebben de meeste potgronden een heel hoge CEC. Mijn potgrond (bio kultura) die ik liet testen kwam uit op bijna 80 CEC. Een CEC van 25 is ideaal. (Dit is dan wel een light mix die voeding nodig heeft via het water). 80 is zeer hoog. Daarom mix ik deze potgrond met 2 delen cocos (zeer lage EC) en 1 deel stenen. Stro kan inderdaad best organisch stro zijn ivm spuitresten. Ziektekiemen zou ik me geen zorgen over maken. Die hangen ook in de lucht. En elke kweek laten testen voor enkele plantjes, zou ik inderdaad niet aanraden, maar ik zag 500l staan en dan lijkt het me al wel de moeite. Een test bij spectrum kost circa 40 euro + 7 euro verzending naar Amerika.
 7. Hergebruik kweek aarde - Ligt Mix - Potgrond

  De allerbeste methode is om je aarde goed te mixen en dan een grondstaal op de sturen naar een goed lab die de M3 procedure volgen en de calcium waarde meet met AmnoniumAcetaat ph8.2 vb. de k3 methode van spectrum analytics: http://spectrumanalytic.com/ Dan moet je niet gokken welke inputs er nodig zijn, dan weet je het. Moest je dat niet willen doen zou ik een aantal dingen aanraden: - voeg meer dan een beetje calcium toe en zeker geen dolomiet (veel te veel Mg! Dit zorgt voor een scherp rokertje). Het allerbeste is gips (calciumsulfaat) omdat dit niet met je pH fokt + het veel S bevat. - voeg S toe (zwavel), de meeste potgronden hebben hier veel te weinig van. Dit kan het best met gips of elementaire zwavel. Je plant heeft bijna evenveel S nodig dan N. - voeg P toe, alle potgronden hebben hier te weinig van. vb. beendermeel of tripelfosfaat - voeg veel lucht toe! vb. stenen (lava, puimsteen, poreuze vijverstenen,...) maar ook perliet of stro kan - en voeg dan de gewone inputs toe: wat kippenmest bijvoorbeeld. hergebruiken is zeker mogelijk! aarde weggooien is zonde.
 8. Wieties first round

  Je kan ook gewoon een satestok in je grond steken. Als je hem eruit haalt merk je perfect waar de grond nat is en hoeveel.
 9. Medicinaal gebruik

  Verzamel toppen van Hennep velden voor de CBD en mix dit met een beetje THC wiet dat je koopt of zelf kweekt. Als je zelf buiten kweekt heb je veel minder opstartkosten dan binnen. Dan maak je druppels van olie, cocosboter of een tinctuur van alcohol.
 10. Jay Green’s testtuintje voor OutdoorKingSeeds

  Jay, graag zou ik via deze weg willen bedanken voor weer een top verslag met een berg foto's op jouw enthousiaste manier Je liefde voor de plant spat er af! Geniet van je oogst! Ik doe voor het opkomende seizoen in ieder geval graag wat extra moeite om leuke zaken uit mijn koelkast te toveren voor je. One love!
 11. Semi-Autoflower Action!

  Zeer mooi verslag Bushel! Wat me opvalt is de uitstekende keuze van spots. Mooi open voor zon en wind en een goede grond. Dat doet enorm veel om rot te voorkomen. Geniet van je oogst! Zag er zeer leuk uit. Ook goede info over de autoflower - semi-auto's Hier zou ik toch graag aan toevoegen dat semi-auto een term is die verzonnen is op cannabis forums. Dit is geen echte plantkundige term. Een echte definitie is er dus niet voor te vinden, verschillende interpretaties kunnen. Maar goed, dat is geen probleem als we elkaar maar gewoon begrijpen. De term werd bij mijn gevoel eerst gebruikt voor de vroegbloeiende = lightsensitive planten uit Nederland, Denemarken of Canada die geen autoflower genen in zich hebben, maar wel sneller reageren op kortere dagen en zo toch op tijd afbloeien. Zelf gebruik ik hem liever voor een photo x 70 dagen auto kruisingen. Waarbij 'photo' staat voor photosensitive dus de 'normale' hybriden die binnen onder 12/12 worden afgebloeid. De term 'super auto' werd bedacht door de marketing van zaadbanken. Hier bestaat dus ook geen definitie voor. Meestal zijn dit kruisingen van een photo met een autoflower met lowryder genen, die niet tot F4 zijn gekweekt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals mighty mite kruisingen of autoflower genen die niet afkomstig zijn van lowryder/ruderalis, maar van equatoriale soorten. Dat zijn soorten die aan de evenaar groeien en waar de dag/nacht uren het hele jaar zo goed als gelijk blijven. Zij bloeien dus ook zonder het effect van de lichturen en zijn dus dagneutraal = autoflower in de echte zin van het woord. Veel zaadbanken zijn zelden transparant over hun genetica. Wat super-auto's allemaal gemeen hebben is dat ze langer groeien en dus groter worden dan de 'normale' 70 dagen auto's type lowryder. De meeste hiervan zullen ook afbloeien onder 20/4. En velen, maar niet allemaal, ook onder 24/0. Alvast een fijn seizoen in 2018 gewenst! Arnold.
 12. Outdoor King's 2017

  Lemon King x crystal Thai auto aka. Thai King Weinig foto’s, maar de mensen die deze soort voor ons uittesten waren allen zeer lovend over de leuke up high. Niet bijster rotresistent het voorbije jaar, maar zeker ook niet volledig weggerot. Oogst rond de 20e september. King x autoC99 Ongelooflijk snel! Oogst eerste week van september. Veel frost en compact. Niet volledig rotproof in het slechte september weer. enkele van de overblijvende onderste knoppen: COB cure Dit is een zeer interessante manier voor de verwerking van wiet. Dit heeft zijn oorsprong in Afrika en werd onder de aandacht gebracht door my brother Tangwena: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=309172 Het is vanwege een aantal zaken intrigerend en interessant: Ten eerste verandert de geur enorm, best te vergelijken met een zoete hash. Je moet je porties ook afsnijden met een scherp mes. Ten tweede rookt dit zeer smooth voor een cure van 10 dagen. Maar ten derde: je wiet is geactiveerd door enzymatische processen. Dit betekent dat je deze wiet kan eten zoals je met spacecake zou doen. Op zich niet bijster interessant, ware het niet dat het effect enorm verschilt van een spacecake. Dit is veel intenser! De werkzame dosis is ook belachelijk weinig. Toen ik las dat de safe dose 0.1g was voor oraal gebruik, dacht ik dat dit wel fout moest zijn. Dus at ik 0.16g van de Congo cob, nog niet bepaald rebels vond ik. Maar tjonge! Ik heb het geweten. Zeer intense ride! Ik voelde, zonder te overdrijven, 30u later nog wat tentakels van het effect. Dit was zo’n moment waarbij ik snel doorhad dat ik de rit ging moeten uitzitten. Gelukkig was ik 's middags op een vrije dag gestart. Voor zij die geïnteresseerd zijn in de psychedelische kanten van cannabis, is dit de ultieme manier: Cob een sterke sativa, kies je een goed moment en veilige setting en trek de dosis wat op. Gegarandeerd spektakel! Hiervoor heb je nodig: - - Wiet die nog een beetje nat is - - Iets om deze wiet compact in aan te binden, vb. een goedkope vaccuumsealer is handig. - - Een omgeving met hogere temperatuur (30*C +) Dit is enkel voor mensen die zelf kweken, want de wiet die je zou kopen om te roken is hiervoor te droog. Je kiest dus voor een nog licht vochtige wiet, zeker niet vers geoogst. Het goede stadium is wanneer na 1 tot 3 dagen drogen je wiet al eerder droog aanvoelt in een pot of plastiek zak steekt om het vocht te herverdelen. Na een nacht komt de wiet duidelijk minder droog uit de pot/zak. Dit is het goede stadium. Maar beter een beetje te nat dan te droog. De tweede stap is je wiet ontdoen van alle takjes en deze dan samenrollen in een worst die je zo hard mogelijk aanduwt. Des te compacter, des te vlotter je cure. Dit gebeurt traditioneel in (mais)bladeren, maar ik gebruik gewoon een goedkope vaccuumsealer. Als je de bladeren gebruikt, toch best ook nog vaccuum trekken, of anders een plastieke zakje zo luchtdicht mogelijk er rond. De derde stap is deze wiet laten fermenteren op een hogere constante temperatuur. Idealiter tussen de 30 en de 50*C. Des te hoger je temperatuur, des te minder lang de cure duurt. Hiervoor kan je yoghurtmakers gebruiken, aquarium of bodemverwarmers of de temperatuur bij je boiler/ijskast/vriezer nameten. Of je kan zoals ik een temperatuur controller en wat weerstandsdraad kopen op ebay of aliexpress. Deze verwarmde draad, temperatuurprobe en gevaccuumde wiet legde ik dan voor 7 a 10 dagen in een kom water die zo op een constante temperatuur van 42*C werd gehouden. Als de wiet de gewenste donkere kleur heeft gekregen, haal je de vaccuumverpakking los en laat je de cob sigaar een dagje drogen aan de lucht. Daarna stop je hem weer in plastiek om het vocht te herverdelen. Dan bekijk je of je nog wat extra moet drogen of niet. Het is net zoals bij gewone wiet zeker niet de bedoeling dat hij volledig uitdroogt. Kan direct geconsumeerd worden, maar het effect en smoothness nemen nog toe met het bewaren. Bewaar afgesloten in een zak, pot of fles. Als je dit rookt hoeven de porties niet kleiner dan normaal. Je zal merken dat dit de middenweg bewandelt tussen wiet en hash. Voila, dat was het zowat Ik wens iedereen hier alvast een fijn buiten seizoen toe! Arnold.
 13. Outdoor King's 2017

  Glue cut x autoFireOG De gorilla glue 4 stek bleek ook bij andere kwekers tamelijk bestand tegen het slechte weer, dus hier gaan we mee aan de slag in 2018. Jammer genoeg gestolen. Lavender/Purps x autoC99 We waren gek op de groene pheno, heerlijke geuren en compacte toppen. Mighty Durban x White OG Jammer genoeg niet echt goede foto’s. 1 van de twee sprong er uit qua compactheid. Had interessant geweest om mee te kruisen. Mextiza (Cannabiogen) stek Slechte foto’s en ook hier weer weinig bag appeal te bespeuren, maar deze Mexicaans getinte wiet is ongelooflijk! Deze is wél enorm potent en heeft bovendien goddelijke geuren. De revelatie van 2017! Immens interessante high. Bij licht gebruik ook zonnig en sociaal (maar met enige comedown), bij zwaarder gebruik intense sativa die je terugplooit in je eigen hoofd. Laat uitgeplant als stek omdat we niet hadden verwacht haar te kunnen oogsten, en pas oogstbaar eind oktober. Hier gaan we zeker weer mee aan de slag in 2018. We hebben ze al gekruist met een sterk Columbia leunende King of the North om de bloeitijd te versnellen.
 14. Outdoor King's 2017

  Passion 1 stek Kush x autoFireOG Congo cut x autoFireOG We hadden hier vier vrouwtjes van en zoals je kan zien was er veel rot. Het opmerkelijke was, dat 3 van de 4 bijna volledig waren weggerot, maar dat er 1 dame zo goed als onaangeroerd was. Dit is een voorbeeld van resistentie voortkomend uit de genetica. We hebben hier een stek van proberen te nemen, maar dit is door een domme fout jammer genoeg mislukt. Top kwaliteit! Zeer veel kristallen! Durban (High Quality Seeds) Duidelijk wiet die de meeste mensen zouden weggooien. Bag appeal beneden 0. Maar de high is ongelooflijk fijn. Niet eens sterk of potent. Maar het type high is fantastisch: zeer zonnig, goed lachs, sociaal, helder, actief en ook belangrijk bij dit type wiet: geen enkele comedown. Mijn nummer 1 voor een zonnige dag!
 15. Outdoor King's 2017

  Andere autoflowers hadden we wel gewoon voorgegroeid buiten onder glas. 3 Bears OG (Mephisto) CBD auto Natuurlijk hadden we niet enkel autoflowers. We zijn zelf meer fan van de echte buitensoorten, de vroegbloeiers. Zoals deze super Thai: Was de grootste plant die we ooit gekweekt hebben, meette meer dan 4.2m! Jammer genoeg zijn al onze exemplaren gestolen. Hier hadden we graag de zaden van kunnen oogsten. Deze krijgt zeker een plaatsje in 2018.