• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Grapster

Members
 • Topic Teller

  222
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

86 Excellent

About Grapster

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

252 profile views
 1. Hulp gevraagd bij zelfbouwkast!

  Volgens mij zal het juist met een zwarte vloer minder warmer worden in je hokje, omdat dan de warmte meer geabsorbeerd wordt en vervolgens wordt doorgegeven aan de buitenzijde van je hokje. Maar ik denk dat het lood om oud ijzer zal zijn. Bovendien, als je ruimte volstaat, maakt de kleur op de vloer niet veel meer uit.
 2. Bouw je eigen ledarmatuur

  Ik zou dat enorm spijtig vinden, want een paar van de hoofdredenen om naar dit specifieke forum te komen, zijn juist jouw bijdragen over Led en alles over DWC. Daarnaast moet ook ik bekennen dat ik door de de bijdragen van L3dnov vaak in verwarring kom. Of hij beweert iets, dit wordt door iemand met meer verstand van zaken tegengesproken, en dan komt hij terug met 'ja, maar zo bedoelde ik het eigenlijk ook'. Ik waardeer ieders bijdragen en sta vaak versteld van de aanwezige kennis en ervaring hier. Maar bij L3dnov heb ik toch vaak de indruk dat hij wil meepraten met de 'grote' jongens, maar het zelf allemaal niet helemaal goed begrijpt. Ik kan er naast zitten, excuses hiervoor dan.
 3. Macro kweek 45w led

  Zie dit topic nu pas. Mooi dat je alles zo goed bijhoudt.
 4. Hergebruik kweek aarde - Ligt Mix - Potgrond

  Is Pond Saver niet ongeveer hetzelfde als Wormencompostthee. Ik heb heel wat zitten lezen op Amerikaanse fora over de thee, maar ik heb stellig de indruk dat de belangrijkste bestanddelen in beiden voorkomen.
 5. Simpel recept voor compostthee

  Ik zie in dat recept van Heisenberg het product Ancient Forest staan. Maar volgens mij is dat niet te koop in Nederland. Wie weet welk product in Nederland overeen komt met Ancient Forest? https://www.amazon.com/General-Organics-Ancient-Forest-Amendment/dp/B003D4DJOY Het is volgens mij wat uitgebreider dan wormenmest die in Nederland wel volop te koop is.
 6. John Doe is dying

  Volgens mij kunnen wietplanten nauwelijks vocht opnemen via de bladeren. Er zijn maar een enkele honderden planten- en bomensoorten bekend die grotere hoeveelheden vocht opnemen via het blad of de bladsteel, en daar hoort cannabis volgens mij niet bij. Volgens mij is dit 'vocht opnemen via het blad' een van de verhalen die in kringen van kwekers al jaren lang rondzingen en daardoor als waarheid worden gezien. Maar ik kan het mis hebben. Wel is het zo dat er stoffen die in water zijn opgelost opgenomen worden door het blad na besproeiing. In dit stuk bijvoorbeeld http://edepot.wur.nl/415199 wordt er over experimenten gesproken. Een stek kan ook gewoon vocht opnemen door het steeltje dat afgesneden is. Niet zoveel als met wortels, maar het gebeurt gewoon. Mensen die stekken neerzetten in een bubblecloner of een soortgelijk apparaat, zetten ook zelden een kap over hun stekken. Velen besproeien ook nauwelijks. En toch komen er wortels en groeien de stekjes mooi. Sproeien lijkt me eerder van belang om uitdroging te voorkomen, mocht dit dreigen. Onlangs nog stekjes neergezet in een soort van bubblecloner. Zonder sproeien, zonder kap. Er kwamen gewoon wortels aan, dus de stek haalde ergens zijn vocht vandaan.
 7. Plantos stopt met kweken en gaat het forum verlaten

  Als je je het kan veroorloven en plek hebt, zou je heel misschien alles kunnen opslaan. Want aan je recente reacties kan ik zien dat je je besluit zeer plotseling genomen hebt. Door het op te slaan tijdelijk, geef je jezelf wat rust, bedenktijd, en je kunt het altijd nog verkopen. Hoe dan ook, succes en veel goeds gewenst. Want als liefhebber neem je zo'n besluit niet om een kul-reden.
 8. De Sleepnetwet...

  Ik ben ook tegen de sleepwet, maar dat laat onverlet dat de samenleving en de techniek ingrijpend zijn veranderd. Ik weet ook de oplossing niet, maar ik wil ook niet vervallen in het gegeven dat als we elkaar allemaal bloemetjes geven en samen koffie drinken dat het dan goed komt. Sommige mensen moet je wellicht ondemocratisch de pas afsnijden. Als iemand Hitler had vermoord in 1933 was ons waarschijnlijk een hoop andere ellende bespaard gebleven. Was er misschien wel weer een ander opgestaan, maar Hitler was redelijk geniaal (voor een dictator) Het gegeven dat ik een bijdrage hierboven las over het malloten die een auto nemen waarmee ze mensen doodrijden en moeten we dan auto's maar gaan verbieden... Dat is een non-argument en overigens hetzelfde argument dat de NRA gebruikt om wapens te verdedigen. Soms moet je wel eens iets verbieden of aanpakken omdat de kans dat het onrechtmatig gebruikt wordt, bovenmatig groot is. En we leven niet in een nazi-samenleving. We leven in een van de fijnste landen van de wereld. Een land waar niet alles op alle vlakken voor 100 procent voor iedereen in orde is, maar dat kan ook niet. Dat is een utopie.
 9. substraatloos telen / onderzoek

  Als je naar de afbeelding kijkt, dan zie je dat bij bijna alle substraten, inclusief substraatloos, een stijgende lijn in takgewicht zich voordoet als de frequentie van de waterbeurten toeneemt. Bij sommige substraten wat meer dan bij anderen. Bij fijn perliet niet overigens. Al moet ik toegeven dat ik niet alle lijnen even duidelijk kan onderscheiden. Dit zou kunnen aangeven dat meer watergeefbeurten deze stijgende lijn hadden kunnen doorzetten. Tenminste, het lijkt me stug dat het bij meer dan 72 beurten per dag de lijn ineens zou gaan dalen. Meerdere watergeefbeurten vertaal ik naar 'meer water en meer voeding'.
 10. substraatloos telen / onderzoek

  Bij een hogere frequentie zou er nog meer voeding naar de wortels gaan. Dan zijn de wortels voor nog langere tijd helemaal omgeven door water met DO en voeding. Bij de eb periode komt er weer veel zuurstof in gasvorm naar de nog vochtige wortels. Ideale omstandigheden. Als dit eb/vloed veel afgewisseld wordt dan heb je een maximale hoeveelheid voeding en water met DO bij vloed en een maximale hoeveelheid zuurstof in gasvorm bij eb. Zuurstof die zeer effectief opgenomen kan worden door de nog vochtige wortel. ik vind niet dat er lukraak conclusies worden getrokken, maar er zou wel iets meer duiding in kunnen zitten.
 11. substraatloos telen / onderzoek

  Ik denk dat als de potjes bijvoorbeeld 3 keer zo groot waren geweest, dat het verschil tussen het plantgewicht van de planten in de potjes met kleikorrels en de planten in de potjes zonder medium (substraatloos) misschien nog wel groter was geweest. Immers, tussen de kleikorrels was dan nog meer water/voeding achtergebleven, bijvoorbeeld 30 cl in een pot van 3 liter. In een pot van 1,1 liter zoals in de test zou dit dan bijvoorbeeld maar 11 cl geweest zijn. Terwijl in de substraatloze pot alles direct was verdwenen. Er blijft dus 0 cl achter in zowel de pot van 3 liter als in de pot van 1,1 liter. Dus uit het onderzoek en de reacties van Wietefras lijkt mij naar voren te komen dat het hogere gewicht van de planten in klei en grove perliet vooral te danken is aan het 'restwater' dat tijdens de eb-periode in het medium achterblijft. Dit - en dat is belangrijk - gekoppeld aan de luchtigheid van het medium zodat zuurstof in gasvorm tot dicht bij de wortels kon komen. Bij de planten in zand en fijne perliet bleef weliswaar ook voldoende restwater achter. Maar door de dichtheid van het medium kwam er geen verse zuurstof meer bij. Bij de planten zonder medium bleef er geen restwater achter en dus ook geen voeding. Wel veel zuurstof, maar dat alleen is niet voldoende. Als mijn aannames kloppen zou bij het opvoeren van de frequentie denk ik bij alle varianten het gewicht omhoog zijn gegaan. En dan bij de varianten in zand en substraatloos relatief het meest, omdat er in de zandvariant meer zuurstofrijk water de wortels bereikt zou hebben. En in de substraatloze variant omdat daar meer voeding en water de wortels bereikt zou hebben. Ik zeg het allemaal redelijk stellig, maar dit is hoe ik denk dat het zit. Dus het is niet de waarheid (al hoop ik van wel want ik wil begrijpen wat er gebeurt is )
 12. substraatloos telen / onderzoek

  Ik dacht dat dat meer weg had van NFT. Ik wil het in zo'n bak gaan doen waar ik dan zelf een deksel op maak met gaten erin. En dan een groter reservoir eronder.
 13. substraatloos telen / onderzoek

  Wel weer wat nieuwe ideeen krijgen door dit topic. Een soort van eb/vloed, maar waar de vloed van veel langere duur is. Daar ga ik eens op voortborduren. Ik neem aan dat als je water met een aardige snelheid in je eb/vloed bak blijft pompen, dat je dan door het floomen voldoende zuurstof in je water krijgt. Als een wijde overloop dan zorgt dat het teveel aan water steeds terug stroomt naar het reservoir onder je eb/vloed bak, dan kun je blijven pompen. Er komt ook nog zuurstof in het water als het weer terug loopt in het reservoir, denk ik. Resultaat zou moeten zijn..... Rondom de wortels steeds voldoende zuurstof (als mijn aanname tenminste klopt dat de waterstraal van de pomp voor voldoende DO zorgt) en voldoende water met voeding. Ik zou anders nog een venturi kunnen zetten op de leiding van de pomp. Af en toe de pomp uit zodat het water door een kleine afvoer in de eb/vloed bak in het reservoir stroomt. Dan komen de wortelkluiten even helemaal vrij te liggen, maar als de pomp weer aan gaat krijgen ze weer vers water. En dit dan 24/7 Eigenlijk jouw idee dat je nog eens wil proberen, maar dan zonder bruisstenen die je waarschijnlijk gaat gebruiken in je DWC.
 14. substraatloos telen / onderzoek

  Bij 72 keer per dag, dat is elke 20 minuten, de planten steeds voor 3 minuten onder water.... Dat is best veel zou je zeggen. Maar ook 17 minuten per 20 minuten zonder water. Dat zou dan kunnen verklaren dat de planten in de potten zonder medium niet zoveel gewicht kregen. Omdat ze maar 3 minuten steeds hebben om water en voeding naar binnen te werken. En bij de potten met kleikorrels blijft er langer water aanwezig Bij de planten in zand blijft de groei ook achter. Zand zal redelijk het water en de voeding vasthouden Dus daar lijkt weer het gebrek aan zuurstof voor het mindere gewicht te zorgen. Bij kleikorrels en grove perliet is er dan waarschijnlijk een balans gevonden tussen EN water vasthouden EN voldoende ruimte tussen de korrels om zuurstof toe te laten. Zoiets?
 15. substraatloos telen / onderzoek

  Misschien heeft het er ook mee te maken dat de potjes in een grote ruimte stonden. Dat daardoor de potjes misschien veel eerder droog trekken dan in een meer gesloten ruimte die de kwekers hier gebruiken. Ik kan me zomaar voorstellen dat als jij zo iets als een curverbak 1 x per uur vol laat lopen en vervolgens leeg laat lopen, dat er nog langere tijd druppels en een film van water op en tussen de wortels blijft hangen. Geen idee of dit ergens op slaat... Ik denk dat jouw methode prima gaat werken, omdat je daar dus de soms voorkomende problematiek van stilstaand, zuurstofloos water in de wortelkluit mee te lijf gaat. Op Amerikaanse fora zie ik wel eens mensen die ongeveer de volgende opstelling hebben... 1 plant in een relatief klein mandpotje met kleikorrels. Dit mandje staat/hangt dan weer in een grote emmer. De wortelmassa groeit door de kleikorrels heen en hangt in de emmer. Om de 2,3 of 4 uur zetten ze de emmer even tot bijna boven vol met voedingswater en dan laten ze het weer weglopen. Waarna de wortels dus weer in de lucht hangen voor een paar uur. Vochtige wortels omringd met zuurstof = ideaal De vraag is misschien hoe lang de wortels vochtig blijven als zo hangen te hangen.