• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Grapster

Members
 • Topic Teller

  557
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

111 Excellent

About Grapster

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender Female

Recent Profile Visitors

326 profile views
 1. Thrash #1

  Met dat laatste overvraag je me. Er zijn hier mensen die daar veel meer van weten. 1.8 klinkt erg hoog voor mij, maar nogmaals, niet echt mijn terrein.
 2. Thrash #1

  610 ppm is inderdaad wel een logische conversie naar 1.222 EC. Dan zou je dus een Scale 500 meter hebben. Wel knap dat ie bij EC 3 cijfers achter de komma geeft. Dat is luxe. Van welk merk is je meter? Van Hanna misschien? Stoned zijn en voeding aanmaken, gaat niet goed samen
 3. Thrash #1

  Weet je dat zeker? Ik ken eigenlijk alleen maar meters die omrekenen van 500 ppm = EC 1, 700 PPM= EC 1 en soms 640 PPM= EC 1. 1000 is nieuw voor mij. van welk merk is je meter?
 4. Thrash #1

  Op welke schaal is PPM?
 5. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Ik doelde meer op het feit dat als je water geeft, dat je planten bijvoorbeeld eerst meer ijzer opnemen, en wat minder calcium. De planten nemen niet alles gelijkmatig op.
 6. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Dat circuleren is een goed punt. Voor wat betreft de waardes... Theoretisch weet je eigenlijk al niet meer na de eerste voedingsbeurt hoe de verhoudingen van de verschillende elementen ervoor staan. Met onze huis-, tuin- en keuken-EC-meters kunnen we immers slechts de totale EC meten. Maar ik denk dat als je voedingsvat maar groot genoeg is, dat je daar niet te dramatisch over moet doen. Ik blijf je met veel plezier volgen.
 7. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Zeer vriendelijke dank voor de toevoeging Er zijn ook mensen die hun pH laag beginnen, en dan rustig laten oplopen. Hun argument is dat dan voor alle elementen het pH moment voorbij komt dat het maximaal kan worden opgenomen. Geen idee of het werkelijk zo werkt, maar het klinkt niet verkeerd.
 8. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Ik wil helemaal niks per se horen. Ik denk alleen dat de bedoeling van een forum is dat mensen van gedachte wisselen en naar eer en geweten hun bijdragen leveren. Als jij denkt dat het niet verstandig is om een groot vat te gebruiken, en daar allerhande redenen opsomt waarom jij meent dat dit zo is, dan is iedereen daar mee geholpen. Maar jij doet nu voorkomen dat het per definitie een onmogelijkheid is en die poneer je als waarheid. Als ik vervolgens zeg dat er mensen zijn die desondanks ervaringen delen op andere fora dat het wel kan, dan ontken je die. Dat valt voor mij in de categorie roeptoeteren. Iets roepen zonder dat je het kan onderbouwen en elk tegenargument onder de tafel schuiven. En is dat persoonlijk? Ja, want jij bent de roeptoeter in dit geval. Dus niet zo kleinzerig doen. Je overdrijvende poging om je stelling grotesk om te draaien, valt in de categorie slecht kunnen discussiëren. Maar daar hebben op dit forum de laatste tijd wel meer mensen last van. Ik vroeg nergens hoe het zou gaan als je een vat een hele cyclus laat staan, dus je infantiele antwoord raakt kant noch wal.
 9. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Dus die mensen die het wel succesvol doen met hun - inderdaad - grote vat, die lullen maar wat? Eerder op dit forum kwam ooit een topic voorbij waarin je beschuldigd werd van roeptoeteren. Ik denk dat ik het hier met terugwerkende kracht mee eens ben. Je maakt iets tot een feit omdat jij meent dat het zo is. Ervaringen van anderen die het tegendeel aangeven, schuif je gewoon terzijde. Wat moet het leven heerlijk zijn als je denkt dat alles wat je zegt altijd waar is.
 10. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Dit is dus een enorme nuancering van wat je eerder zei. ''Een vat aanmaken en dat dan een langere tijd gebruiken, gaat niet werken op hydro. Vergeet het maar. Als je er al een week mee kunt doen, is het lang.'' Je geeft in je laatste bijdrage allerhande valide redenen aan om het niet te doen. En die begrijp ik. Wel geef je vooral redenen aan om een voedingsvat niet je hele kweek te laten staan, maar daar ging mijn vraag eerder in dit topic niet over. Ik had het over 2 weken. Maar je stelling dat je dus maar maximaal een week met een reservoir kan doen, is simpelweg onwaar en veels te kort door de bocht. En dan bedoel ik niet een reservoir maar 4 x per kweek verversen en uiteindelijk slechts 100 gram van je 1 M² trekken. Maar dat je een reservoir langer onaangeroerd laat staan, en toch een reguliere opbrengst hebt. Dat kan gewoon. Of je daarmee tevens de grote voordelen van hydro teniet doet, is maar de vraag.
 11. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Ik denk - maar ben nooit zo stellig - dat je gaandeweg moet gaan kijken wat voor jouw specifieke systeem het beste werkt. Er zijn veel verschillende meningen. Sommigen- met een oversized reservoir verversen nauwelijks. Anderen doen alleen maar een top-off gedurende hun kweek met ph-water en voeding. Weer anderen verversen wekelijks, maar dan lees je ook weer ervaringen dat mensen menen dat hun planten of wortels dan een shock krijgen. Bij de wekelijkse verversers heb je dan weer mensen die gedurende die week bijvullen, en je hebt mensen die er de hele week niet naar omkijken. Het is net als op de Wallen... voor ieder's smaak is er wel iets.
 12. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Die ''redelijk wat respect'' is bedoeld als forum-beleefdheid en zegt in feite dat ik het niet met je eens ben. En je geeft geen echte uitleg; je stelt alleen dat het niet kan omdat voeding veel nauwkeuriger komt. Dan is het maar de vraag natuurlijk hoe nauwkeurig. Als je vat groot genoeg is, dan blijven de waardes na verloop van tijd waarschijnlijk veel dichter bij de waardes die het vat had toen je het aanmaakte. Een verkeerd vat aanmaken... ja, dan gaat het niet goed. Maar dat heeft niets met de grootte van je reservoir - of hoe lang je het kunt bewaren - te maken. Ik zal uitleggen waarom in het niet met je eens ben. Er zijn namelijk heel wat kweekverslagen op met met name Amerikaanse fora, waar mensen hun reservoir gedurende langere tijd noch verversen, noch aanvullen. En dan gaat het soms over periodes van een maand en een enkeling zelfs zijn hele kweek niet. Met een prima opbrengst als resultaat. Dus of je hebt niet goed gestudeerd, of heb je slechts beperkte informatie tot je gekregen. Dat je al een aantal jaartjes meedraait, zegt niets. Ik draai zelf ook al vele jaren mee, maar hou me verre van adviezen op vele vlakken.
 13. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Met redelijk wat respect.... Hoe kom je aan die wijsheid?
 14. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Bedoel je dat je planten meer of minder water verbruiken naar gelang het systeem dat je gebruikt?
 15. 5x Chronic, 600W Eb en Vloed Kweekje

  Zeker, dat laatste heb je gelijk in. Maar hoe minder werk, hoe leuker.