• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

Grapster

Members
 • Topic Teller

  199
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

78 Excellent

About Grapster

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

138 profile views
 1. Vijverfolie giftig?

  Zeker een mooie methode. Als ik onderzoeker zou zijn Maar ik wil gewoon straks eens gaan kijken hoe ik eventueel een bak kan maken voor een hydro-systeem. Dus dan kan ik beter gewoon een 'bewezen' materiaal als EPDM nemen dat voor vijvers bedoeld is.
 2. Vijverfolie giftig?

  Deze gaat effe boven mijn pet....
 3. Vijverfolie giftig?

  Over de verschillen tussen de EPDM soorten onderling, is aardig wat te vinden. Of het allemaal waar is.... geen idee. Maar voor de zekerheid kun je dan kiezen voor de vijvervariant. Ik zie dat er nu ook al aardig wat PVC-folies verkocht worden in de vijverwinkels. Dus je zou zeggen dat dit ook wel veilig zou moeten zijn voor plantjes. In het verleden werd er veel gesproken over goedkope growtentjes; dat daar weekmakers en giftige dampen uit zouden komen. Nooit een onderbouwd artikel daarover gezien. Misschien was het wel waar en ging alles dood of matig. Maar het kan ook net zo goed papegaai-gedrag zijn geweest. Of een gerucht in de wereld geholpen door de makers of distributeurs van merk-tenten om hun handel veilig te stellen.
 4. 200.000 posten op weedfroum

  Mooie geste.
 5. Vijverfolie giftig?

  In het verleden was er altijd veel gedoe en gedachten over vijverfolie, PVC, weekmakers en wat niet meer zij. Groot-afnemers van dit soort folies - naast dakdekkers - zijn vooral de liefhebbers van vissen en vijvers. Op fora van deze hobbyisten zag je, net zoals enige jaren geleden op wietfora, altijd verhalen over 'goede' en 'slechte' folie. Folie die voor dakbedekking wordt gebruikt, gebruiken zij ook niet. Maar voor de rest gebruiken koi-liefhebbers zowel PVC als EPDM folie, omdat deze veilig zouden zijn voor de vissen. Zou het zo zijn dat wat veilig is voor vissen, ook veilig is voor onze plantjes? Met andere woorden, kun je gewoon PVC zonder risico gebruiken?
 6. Bouw je eigen ledarmatuur

  Ik volg met plezier, maar soms ben ik jullie helemaal kwijt.... AUB ergens in dit topic misschien een keer een mooi schematisch tekeningetje?
 7. Ik denk niet dat het de wijkagent in zijn eentje is geweest. Als het wel zo is, dan is het gewoon een NSB'er.
 8. Think and grow big outdoor topic

  Met 'hoop' doelde ik op het feit dat als zo'n grote zaak met een redelijke sisser afloopt, dat dit misschien hoop geeft voor GrowingP. Los hiervan, ik weet ook wel dat deze mensen in Helmond niet onder de noemer 'hobbyisten' vallen, maar als er een systeem bestaat dat niet deugt, dan duiken daar mensen op die geld willen verdienen. En ja, die mensen gebruiken middelen die niet netjes zijn. Al Capone was ook een crimineel, maar zonder de drooglegging was hij nooit zo groot geworden. Maar dat is natuurlijk een open deur.
 9. Aankooptips online en in winkels

  Ligt er ook aan wat je wil koelen natuurlijk. Thuisbrouwers zetten hun vat met wort in een oude koelkast. Als dan de wort te warm wordt, zetten ze de koelkast aan. Dat wordt lastig met een voedingsvat of met een DWC-bak. Nu zag ik op een Duitse site het onderstaande koelapparaat. Geen idee hoe het precies werkt, maar volgens mij als volgt: Het aquariumpompje pompt het water in het apparaat en het water loopt gewoon weer terug. In het apparaat zitten koelelementen, een warmtewisselaar, peltierelementen, iets. Klinkt een beetje simplistisch wat ik zeg, maar ik heb vooralsnog geen idee, en moet me nog meer inlezen. Ik zou dit apparaat kunnen kopen, maar ik vind bijna € 500 best veel. Dus ik dacht in mijn naïviteit en knutselvreugde ''ik koop een oud koelkastje'' In de zijkant waar geen elementen zitten, boor ik 2 kleine gaten. In de koelkast plaats ik een spiraal gemaakt van een koperen buis. Door de gaten steek ik 2 stukken slang die ik op de uiteinden van de spiraal aansluit. De ene slang is verbonden aan een aquariumpompje en dat pompje staat in je vat of DWC-bak. De andere slang loopt vanuit de spiraal terug naar je vat. Uit de STC 1000 komt een draad met een temperatuursensor en die hang je in vat/DWC-bak. Als de temperatuur te hoog wordt in je vat, krijgt het aquariumpompje via de STC 1000 een signaal dat het moet gaan werken. Het pompt het water door de koperen spiraal; daar koelt het water af en het loopt - ietsjes kouder - terug naar je vat. Het pompje stopt als de sensor/STC 1000 merkt dat de temperatuur weer onder de aangegeven waarde is uitgekomen. Zou moeten werken, al ziet het er wel beetje grotesk uit. Nadeel is dat een koelkast warmte afgeeft, dus die moet je dan niet naast je vat zetten. Ander nadeel is dat je koelkast langdurig aan moet staan, want als je met de STC 1000 ook gelijktijdig met het pompje de koelkast aanzet, denk ik dat het te lang duurt voor de koelkast op lage temperatuur is. En de opstartpiek van de koelkast is waarschijnlijk te hoog voor het apparaatje. In sommige campers isoleren sommige zelfbouwers hun koelkast dusdanig, dat hij lang op een lage temperatuur blijft zonder dat hij steeds stroom uit de accu trekt.
 10. Bouw je eigen ledarmatuur

  Je hebt duidelijk nog niet veel ervaring met bestellingen van Aliexpress. Niet alles is goed, maar ook niet alles is slecht. Beetje ongenuanceerd. Misschien is de tape niet top, maar Wietefras heeft deze tape ook, dus ik dacht 'een rolletje kost niks, boeien'. Hij gebruikt ze niet voor zijn COB's, maar volgens mij wilde hij er led-strips mee vastplakken. Ik ga er ook geen COB's mee vastplakken, want ik weet ook dat pasta waarschijnlijk beter hitte geleid. Ik heb al zoveel gekocht bij Aliexpress dat ik bij Hornbach of Conrad zie liggen voor een 4-voud of 5-voud van de prijs, dat ik me niet gek laat maken door de vooroordelen van dat die Chinezen alleen maar troep maken.
 11. Aankooptips online en in winkels

  Weer wat gekocht.... De STC 1000 Kostte me € 8,01 inclusief verzending. Met dit apparaatje kun je zowel verwarmingsapparatuur en koelapparatuur aansturen. Of andere apparaten die je op een bepaalde bereikte temperatuur wil inschakelen. Het wordt veel gebruikt door hobbybrouwers. Zij willen bijvoorbeeld hun wort op een bepaalde temperatuur houden. Dan geef je met de STC 1000 een maximale temperatuur aan en een minimale temperatuur. Een bandbreedte. Wordt de wort te warm dan gaat er een koelelement aan dat je hebt aangesloten op de STC 1000. Totdat de wort voldoende afgekoeld is, en dan slaat het koelelement weer af. Mocht de wort te koud worden, dan slaat er een verwarmingselement aan. Totdat de maximaal ingestelde temperatuur bereikt is, dan krijgt het verwarmingselement geen stroom meer van de STC 1000. Er zit een soort van vertraging op zodat het niet blijft jojo-en. Hoop dat ik het een beetje begrijpelijk heb uitgelegd. Anders even kijken op hobbybrouwers-forums. Die kunnen het beter dan ik. Ik wil het wellicht ooit gaan gebruiken om een voedingsvat op een bepaalde temperatuur te houden. Bijvoorbeeld niet kouder dan 18 graden en niet warmer dan 21 graden. Daarvoor moet je dan aan het apparaatje nog wel 2 stopcontacten monteren overigens. In de ene stop ik dan een vatverwarmer, zo'n glazen buis. De koeling ben ik nog niet helemaal uit hoe ik dat het makkelijkst kan doen. Misschien iets met een leiding door een koelkast laten lopen en met een aquariumpompje voedingswater door deze leiding stuwen en weer terug in je voedingsvat. Dan zou het pompje ingeschakeld worden als de STC 1000-sensor een te hoge temperatuur voelt.
 12. Kweek met GPled 220/3590

  Zwart absorbeert warmte. Wit reflecteert. Ik denk - maar dat is maar een aanname - dat je dan de temperatuur in je bak beter onder controle kunt houden. Op een gegeven moment zijn de planten natuurlijk zo groot dat de bladeren het zwarte danwel witte materiaal afdekken. Maar tot ze groot genoeg zijn, lijkt me wit beter. Dat is mijn gedachte.
 13. Bouw je eigen ledarmatuur

  Nog een keer proberen.... Ik heb op Aliexpress ook van die thermische tape gekocht. TAPE Is dit ook te gebruiken in plaats van pasta, en zo ja, is dit net zo goed?
 14. Kweek met GPled 220/3590

  Ik zat een beetje te zoeken en het valt me op dat er bij een plaat van 10 mm dikte, in witte kleur, deze toch blijkbaar licht doorlaat. Had ik niet gedacht bij deze dikte.
 15. Think and grow big outdoor topic

  Zojuist las ik een artikel op de digitale versie van een dagblad. Zo'n uitspraak van de rechter geeft dan weer hoop. https://www.ed.nl/helmond/maximale-taakstraf-voor-helmondse-villakweker~ac9d8381/ 1200 planten, heterdaad, niks terugbetalen maar wel 240 uur taakstraf. Het is maar een kort artikel, en ik zou graag een keer de precieze afhandeling willen lezen. Weet iemand waar dit kan? Weet er ook iemand hoe je er achter komt welke rechtszaken er precies plaatsvinden gaan vinden in de rechtbanken?