• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

Sunbeam

Members
 • Topic Teller

  231
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

103 Excellent

About Sunbeam

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Profile Information

 • Gender Male
 • Location Nederland
 • Interests Het beste zonnepaneel is gewoon een blaadje

Recent Profile Visitors

200 profile views
 1. Het lijkt wel een veld bloemkolen aan de horizon, prachtig! Ga je haar houden na de oogst?? Volgend jaar kwadraat van dit jaar?
 2. Hoeveel hectare zit je nu? En was dat haar 1 jarige verjaardag?
 3. LED kweekje met de SSHxCD

  Is het nog koud in je tent? Je aanzuiging zit onderin de ruimte? In dat geval zou ik kijken wat er gebeurt als je een slang op de inlaat maakt en die met de opening bovenop je tent leggen, daar waar het warm is, en dan je uitlaat verleggen naar ergens uit de buurt. Als je drivers buiten je tent hangen kan je ook nog proberen de lucht eerst langs je drivers te leiden met kartonnen schotjes ofzo, alvorens hij je tent binnen komt. Bij mij kon dat wel 5 graden schelen, net genoeg in de meeste gevallen!
 4. mini groei kast project

  Ik had juist wel goeie resultaten met een pasje en super dun uitsmeren, zeker met COBs
 5. mini groei kast project

  Ok ja klopt zo dun mogelijk, tot niet. Ideaal zou zijn koud op elkaar met 100% contactoppervlak. Maar de praktijk is anders, dus daarom die pasta, om de 2 vlakken kontakt te laten maken daar waar dat net niet zo is.. toch? (eigenlijk net als met lijm) Maar goed soms zit in het midden niks en aan de buitenkant een klodder door slordigheid, zag ik op de filmpjes. Ik had zelf goede resultaten met een stukje plastic van een verpakking, of een pasje dat je dan als plamuurmes gebruikt dan kan je heel dun smeren zonder iets over te slaan. Te weinig is net zo een risico als te veel. Het gaat er ig om dat nadat de pasta er op zit je nog even de chip aandrukt en wat heen en weer schuift, zodat je echt voelt van die zitten echt plat tegen elkaar, en dan netjes wegvegen wat bij de randen naar buiten komt, eigenlijk heel makkelijk. ik moet wel zeggen ik ga ook niet bij al mijn lampen in huis die PCB er af schroeven of het ding uit elkaar klikken weet ik wat om te checken of er wel genoeg pasta op zit, die dingen doen het prima maar ik heb wel Philips overal (geen flicker). Uit elkaar schroeven doe je pas nadat ie stuk is Maar goed bij die tear down videos doen ze dat, en ik zou het denk ik ook wel doen als het 15W per lamp was want dan wordt de boel gewoon heter en is het belangrijker. Op zich ben ik wel benieuwd of de Action een beetje een redelijke bouwkwaliteit heeft! Misschien morgen maar eens langs Ik vind belangrijk: -lumen/w -kleurtemperatuur -cri waarde, (verhaal apart) -design van de koeling, een voet met niks van metaal er in schiet niet op -Storing in de ether; ik had een chinese filament led lamp hangen, mijn buurman kwam klagen dat hij stoorde op de middengolf Philips en Cree hebben dat niet of nauwelijks, beter voor fotos en video, want je hebt dan niet van die strepen in beeld. -merk diodes? dat vraag ik me wel af zijn de diodes (ledjes) in die van de Action net zo efficient? De betere bulbs hebben ook een donkergrijze rubberachtige compound in de voet gegoten zitten, dit is goed want dit zorgt dat de electronica niet gaat resoneren en piepen, ook geleidt het de warmte beter, weg van de de componenten. -PRIJS?! Ik begrijp dat dit natuurlijk wel KILO KNALLER goedkoop is Het is jammer dat ik geen spectrum meter heb, en een PAR meter, anders was ik denk ik wel helemaal los gegaan met de hele koopjesjacht test kermis... -Gemak kan het simpeler!? groeten van een nerd
 6. mini groei kast project

  ik heb laatst zitten uitzoeken hoe en wat met die dingen, de betere daar staat ~100 lumen/W op dat is een behoorlijke score, en dat wordt nog wat hoger als je die kap eraf haalt! Ik ben erg benieuwd naar wat voor diodes ze gebruiken, misschien wel Samsung weet je wel. Vaak zie je 10 ledjes zitten maar zijn het er eigenlijk 30, 3 ledjes per blokje. Ook de kleurtemperatuur heb je nu al veel in 2700K, dat is echt wel lekker voor de bloei. Hornbach had Cree six packs, en die waren 3000K 11W geloof ik voor een tientje, ook een goeie deal als je kijkt naar wat je krijgt. Ik heb veel van zulke videos gekeken en een hoop geleerd: Hier zie je ook dat ze terug geevolueerd zijn naar 1 plat PCB plaatje omdat dat het goedkoopste is. Laat dat nu net zijn wat wij nodig hebben. Ook is dit een markt waarin ze allemaal proberen een zo zuinig mogelijk model uit te brengen, dus de diodes zijn ook vaak erg goed!
 7. mini groei kast project

  Leds worden toch getest op efficientie bij 85°c, want de gemiddelde bedrijfstemperatuur is ~85°c! Kijk maar in de spec sheets bij Cree bijv! No worries dus, zeker geen probleem als je het kapje eraf haalt, dan worden ze minder warm. Als je het helemaal goed wil doen check je of er genoeg heatsink pasta is gebruikt en vul je dat aan waar er niks zit, vaak zijn ze met de assemblage nogal slordig namelijk en dat gaat ten koste van de levensduur dan want plaatselijk zal het PCB bordje te warm worden. En te warm dat is dan ruim boven de 85 graden, zeg 150 graden ofzo, daar kunnen leds idd niet goed tegen. Maar volgens mij heb je pas brandgevaar boven de 400 graden ofzo..
 8. Bouw je eigen ledarmatuur

  Je ziet overal die quantumboards op youtube, maar deze bordjes hebben dezelfde Samsung leds! Is het wat?? S6 bin https://www.alibaba.com/product-detail/Shenzhen-PCB-Manufacturer-Samsung-LM-561c_60663375809.html?spm=a2700.7724838.2017115.56.fb099e7IDKvQu Volgens mij net zoiets als Chilled doet maar dan zo uit China en meteen de juiste kleuren lijkt het. Wel mooi als je al COBs hebt om deze er tussen te hangen!
 9. Ojee daar gaan we weer Dus die Ghost Train dendert wel door
 10. O-White op omnipotent

  Bud-candy Karel, t ziet er heerlijk ui!!
 11. 😁ALCHEMISTICS KWARTET IN DE TENT😁

  Wellicht eindig ik ooit met zo'n soort lamp met 1 plantje eronder op een draaischijf
 12. KAYA'S D.I.Y. driverless ledproject voor bloei

  Top! Nou ja het grootste nadeel van die dingen is natuurlijk 'flicker' en laat dàt nou net niet uitmaken met growen
 13. KAYA'S D.I.Y. driverless ledproject voor bloei

  Ben benieuwd naar die dimmer, ik overweeg er ook een aan te schaffen, toevallig kom ik daar ook op uit, het is de goedkoopste. Ik heb al gelezen dat het trailing edge is, wat ik nodig heb, maar ik vraag me af wat er gebeurt als je hem op een tijdklok zet, gaat ie dan nog wel vanzelf aan? En onthoudt ie de stand? Werkt ie trouwens op die 220v cobs van jou?? Das wel mooi cheap o!! dan heb je echt alles wat iemand met CXBs ook heeft, wat lagere efficiciacy, maar spotgoedkoop zonder bulky driver! gr