Milieudelict

Members
 • Topic Teller

  381
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  2

Milieudelict last won the day on February 3

Milieudelict had the most liked content!

Forum Reputatie

199 Excellent

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  De linker is een candy dawg kush en de rechter is grandaddy confidential kush. Ja ik vond de verkleuring van binnenuit een btje gek. Verder haal ik eigenlijk nooit blad weg. Sterker nog deze 2 worden niet eens aangeraakt ze staan bij mn ouders in de tuin en zo neergezet ze dat er niet te veel op hoefde te letten met die harde wind de laatste periode. Nou krijgen ze hier door wel veel meer last van vochtigheid natuurlijk. Maar nou heb ik meerdere vrienden die allemaal schimmelresistente soorten hadden staan en er heel veel moeite voor deden om die planten constant naar de meest gunstige plek te verplaatsen. Ze snoeide ook veel blad weg. Het resultaat? Planten hoger dan mij vol met toppen en extreem veel potentie voor een zeer grote oogsg maar helaas is letterlijk elke plant is bezweken aan meeldauw of toprot. En ik heb als enigste lekker nergens last van haha. Toen ik net begon zei Lastpak heel streng... kweken doe je met je handen in je zakken haha en daar houd ik mij zoveel mogelijk aan
 2. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Nou het zou geweldig zijn als het zou lukken toch! Zie het al helemaal uit de hand lopen straks grote bananenplant met een led lamp er boven midden in de woonkamer haha. Eigen bananen plukken is wel het hoogst haalbare natuurlijk alleen gaan daar wel meerdere jaren aan vooraf.
 3. Ik ben sinds gister de trotse eigenaar van een Salvia Divinorum plantje en ik heb zaden liggen van 2 eetbare bananensoorten. Het gaat om de Plantagebanaan Musa X Paradisiaca en de Dwergbanaan Musa Acuminata. Na het kopen van een goedkoop en onbekend bananenplantje dacht ik dat moet toch anders en aangezien ik voorlopig toch een leeg hok heb leek het mij een leuke uitdaging om ze zelf uit zaad te ontkiemen. De plantage banaan mag niet kouder staan dan 15 graden en de dwerg kan tot 5 graden. De plantagebanaan kan zelf 9 meter groot worden lol maar aangezien ze in een woonkamer bij slecht licht maar langzaam zullen groeien gok ik dat ze nog best wat jaartjes als huiskamerplant kunnen dienen. Ik wil ze opstarten onder de leds en zo hoop ik ze in korte tijd wat sneller te laten groeien om ze vervolgens te verdelen onder mijzelf en vrienden. Alle tips zijn uiteraard welkom! Als eerste is het mij nog niet helemaal duidelijk op welke temperatuur ik de zaden moet weken, op internet spreekt men vooral over warm water maar hier zal ik nog wat meer research naar doen. Het zou mooi zijn om iets te kunnen vinden of bouwen waarmee ik een paar liter water nauwkeurig op temperstuur kan houden. Het schijnt iig niet heel makkelijk te zijn en het kan ook lang duren om ze te laten ontkiemen. En het Salvia Plantje... is meer voor de heb. Lang geleden heb ik het wel eens gerookt maar dat is nu niet de reden waarom ik er een heb gekocht hoewel ik ook niet kan uitsluiten dat ik er in de toekomst wel nog wat mee ga doen. Dit plantje mag geen direct zonlicht. Handig eindelijk een plant die zonder al te veel zorg en aandacht het prima zal gaan redden in mijn woonkamer. De gekochte bananenplant zal ik op een enkele foto na verder buiten beschouwing laten. Mits deze het goed blijft doen natuurlijk!
 4. Nog op zoek naar salvia?

   

 5. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Ow nog even een vraagje over mn buitenplantjes, is dit een schimmel op foto 2? Verder gaan ze wel lekker. Op de tekorten na dan.
 6. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Nee totaal niet maar ik had ze wel veel te droog staan. Rechts reageerde daarna erg goed op de verhoging van de watergift en groeide explosief en de pot was om de dag wel 1kg lichter. De linker daarintegen bleef maar hangen met zn blad en zodra de tensiometer aan gaf dat de grond te nat was ben ik gestopt met water geven.
 7. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Door omstandigheden heb ik ze helaas weg moeten doen maar ik heb toen wel meteen goed de wortels geinspecteerd en wil dat hier graag nog even bespreken om van te leren. De rechter had naar bij idee een normaal wortelstelsel. Gelijkmatig verspreid door de hele pot en onderin hier en daar wat kleine ophopingen van wortel. De linker vond ik gek, die had echt maar enkele wortels door de pot omlaag. Hoewel bijna de hele pot vrij was van wortels bleek er onderin een dik bed te liggen van 1cm dik of dikker echt bomvol wortel over de hele bodem van de pot. De tensiometer zat ik net boven en deze gaf al een week 50mbar aan wat te nat zou moeten zijn. Toch zat het hier helemaal vol gegroeid met een dikke harde laag wortels.
 8. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Helaas denk ik dat links te nat staat momenteel. Toen ik meer water ben gaan geven liep rechts ietsje voor en ik heb beide dezelfde watergift gegeven. Links bleef echter natter en zwaarder da rechts en ben dus wel wat minder gaan geven toen , deze heeft de tensiometer erbij zitten en die bleef ook aangeven dat de grond te vochtig was en staat sinds vandaag pas weer rond de 100mbar. Ik geef hier nu alleen kleine scheutjes water om het grondoppervlak niet volledig uit te laten drogen. Rechts daar in tegen gaat als een speer en er moet elke dag een volle liter water in om de bladeren mooi omhoog te houden. Voor de watergift is de rechter pot 2kg lichter dan de linker. De 2 foto's zijn ongeveer vanaf de zelfde plek genomen maar de een komt van mijn mobiel en de ander van mijn go pro. De gopro laat bij het zelfde licht veel beter de echte kleur van de plant zien maar geeft aan de randen wel meer vervorming. Dit is voor de watergift btw en rechts is duidelijk dorstig, links reageerd totaal niet op een watergift...
 9. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Dat advies krijg ik elke keer... en ook keer geld: deze dames hebben nog maar 3x voeding gehad. Nu 4 weken oud Mijn planten worden altijd veel donkerder dan ik elders zie en dat op vele malen minder voeding ook.
 10. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Er zit inmiddels flink meer water in de pot, misschien net iets te veel maar volgensmij gaat het wel lekker zo. Alleen die linker blijft er een btje raar bij staan kwa blad stand maar de foto's zeggen genoeg over de groei van de plant. Nou heb ik voor het eerst bladeren verwijderd in de groei, tegen mijn principes in maar ik deed dit omdat de 10 takken er al een paar dagen in de schaduw onder bleven hangen. Rechts, de candy dawg kush was wel al aan wat training toe en toen ontdekte ik een mini fim en die groeischeut laat ik lekker zitten. Verder heb ik de tensio er net weer bijgestoken er van uit gaand dat die dus wel gewoon goed werkte en ik moest denk ik gewoon meer water durven geven.
 11. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Oei nou keek ik gisteravond nog ff snel in de kast en zag ik 1 plant wat hangen. Toen heb beide 1 liter water gegeven omdat de potten 1kg lichter waren dan bij de start. Nou heeft dat nog steeds niet de gehele boven laag goed bevochtigd maar ik durf niet meer te geven dan dit. Maar ik kijk dus net weer en de gene die mooi met al zn blad naar boven stond is nu ook gaan hangen. Lv was wel gezakt naar 50% en die heb ik nu terug naar 65% gekregen. Komt het nou door de watergift of mogen ze juist meer? De 30liter potten wegen 13kg Ook hier en daar weer een doorbuigende bladpunt gespot..
 12. Milieudelict

  Weer uit de mottenballen :)

  Dat F1 zaad ben ik ook wel benieuwd naar wat de meningen daarover zijn hier. Wat ik begreep is dat F1 zaad veel meer groei en oogst potentie heeft maar wel veel meer verschillende pheno's geeft omdat er nog niet is teruggekruist. Verder mooie setup! En zonde van die lenzen De adviezen van Wietefras zijn goud waard hoor Succes!
 13. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Nou misschien moet ik maar een nieuw topic maken met als titel: Het gaat weer geweldig!! Want dat gaat het ook. Foto zegt genoeg denk ik. Wel gaat er nu vele malen meer water in de potten (ik weeg ze ook) maar daar zat dus het probleem denk ik. Te droog medium en een te lage luchtvochtigheid. Als de grond nu een paar cm diep opdroogt gaat er afhankelijk van het gewicht van de pot 0.5 tot 1 liter water overheen. Ook heb ik 12 euro geinvesteerd in een ultrasone lucht bevochtiger op aliexpress lol en die werkt echt perfect, wat een top product voor dat geld zeg en veel beter dan een emmer water met een doek. Ik moet alleen nog even binnen in het hok een nieuw stopcontact maken welke op de klok mee gaat want nu staat het apparaat voor de intake te blazen. Maar goed de dames zijn vandaag exact 2 weken oud met lekker volle en brede bladeren en ook de kleur is weer normaal (niet te donker) en ze zullen binnen enkele dagen getopt worden. Maar het gaat dus weer super goed allemaal en eens zien of we de vorige oogst eens flink kunnen overtreffen.
 14. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  Nou niks aan de hand gelukkig en ik zal ze iets natter houden. Voor de zekerheid heb ik maar een weegschaal aangeschaft en een pot met 30liter lightmix + 1 liter vers water weegt 13kg. (misschien mag/moet dit meer zijn??) Dus ik zal proberen de potten de komende weken op dat gewicht te houden. Het gewicht van het kleine plantje zelf lijkt mij voorlopig nog verwaarloosbaar. #laat je poes zien