• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4217
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

2058 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  COBosaurus

Profile Information

 • Gender Not Telling

Recent Profile Visitors

1541 profile views
 1. Bouw je eigen ledarmatuur

  Waarom koop je die drivers niet gewoon bij tme.eu dan? Dacht dat die zelfs gratis verzonden en qua prijs scheelt het ook nauwelijks toch? COBs wordt lastig om die elders goedkoper te vinden. Op ebay kun je de 1212 gen 6 voor 56,6 euro per 5 stuks krijgen bij Export-Estonia
 2. Kweek met GPled 220/3590

  Misschien even uitrekenen op basis van het gewenste volume aan water per plant? Paar druppeltjes kan geen kwaad inderdaad. Al hou ik daar ook nooit zo van. Moet wel zeggen dat als het een klein beetje drupt dat dat doorgaans wel vanzelf ophoudt. Daar komt dan kalk tussen ofzo en dan sluit het weer.
 3. Zelfbouw LED-strip kweeklamp

  Ja precies, ze doen het ook prima zonder een alu strip erop.
 4. Vapor Pressure Deficit - VPD

  Ik heb zelf wat met een Arduino en raspberry pi als basis gemaakt. Ik heb wel ergens wat threads met voorbeelden staan, maar daar komt wel flink wat programmeren bij kijken inderdaad. Je hebt ook van die USB dataloggertjes. Die leg je in de tent en steek je dan in je PC om de log uit te lezen. Op Aliexpress hebben ze voor een tientje wel een temperatuur logger of voor twee tientjes een temperatuur+luchtvochtigheid logger.
 5. Kweek met GPled 220/3590

  Ja, een lekbak eronder is wel zo veilig. Er gaat toch altijd wel een keer wat fout ergens. Heb ook al meerdere keren moeten dweilen. Dan ben je wel blij dat je er zeil onder hebt liggen. Zo'n pomp heb ik ook. Althans de behuizing ziet er hetzelfde uit. Prima dingen inderdaad en super stil. Ik hoorde de pomp nauwelijks, maar het gebubbel in het water wel
 6. Vapor Pressure Deficit - VPD

  Ik meet het continu met een datalogger waar ik dan de grafiekjes van check (VPD staat helemaal onderaan):
 7. Bouw je eigen ledarmatuur

  Moet je Citizen COBs nemen om wat geld te besparen Ik had overigens de drivers en heat sinks "lokaal" gekocht (uit Polen en Nederland). Dan betaaldie ik nog ik geloof $20 of was het toen nog $40 verzendkosten voor alleen de COBs en IDeal houders. Alleen zijn die passieve koelers wel erg prijzig hier.
 8. Vapor Pressure Deficit - VPD

  Als je lang een (te) hoge VPD aan houdt dan zie je vanzelf dat blad opkrullen. Dus dan zie je het ook wel mis gaan, maar het mooie van die VPD is wel dat je het eigenlijk aan kan zien komen dat er wat mis gaat.
 9. Vapor Pressure Deficit - VPD

  Je blad temperatuur mag nooit hoger zijn dan de lucht temperatuur. Ik raak al in "paniek" als de planten minder dan 2 graden koeler zijn. Het kan ook haast niet, want de planten koelen zichzelf en zijn dus altijd koeler dan de lucht. Behalve als ze niet verdampen en dan heb je dus een probleem. Al komen dat soort waardes bij mij bijna altijd door een sensorfout. Bijvoorbeeld dat de PT sensor op de wand gericht staat oid. Zeker bij kleine plantjes is de PT haast niet te meten met zo'n ding.
 10. Bouw je eigen ledarmatuur

  Misschien even een andere thread voor starten als je meer vragen hebt, maar dit is de functie die ik voor de VPD gebruik: ((0.6108*EXP((17.27*PT)/(PT+237.3)))-(0.6108*EXP((17.27*AT)/(AT+237.3)))*RH/100) PT=Plant temp AT=Ambient temp RH=relatieve luchtvochtigheid (al geheel getal, bij een percentage moet je dat delen door 100 eruit halen uiterraad) Bij een PT van 24, AT van 28 en RH van 55% kom je dan uit op iets van 0,9kPa
 11. Bouw je eigen ledarmatuur

  Als je ze allemaal individueel binnen een redelijke bandbreedte houdt dan kom thet ook wel goed uiteraard.
 12. Bouw je eigen ledarmatuur

  Wat de bladtemperatuur in absolute zin is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Zolang het maar een aantal graden lager blijft dan de omgevingstemperatuur. Indien niet dan is er wat ernstig mis. Al probeer ik het wel zo rond de 24 a 25C te houden. Maar goed, ik stuur meer op de VPD. Dat is een combinatie van luchttemperatuur, gemiddelde bladtemperatuur enrelatieve luchtvochtigheid. Die combinatie geeft aan hoe het klimaat "aanvoelt" voor de plant. Als dat goed zit dan kijk ik eigenlijk niet naar de rest. Pas als de VPD gaat afwijken kijk ik naar de onderdelen om de boel bij te sturen. Met HPS kwam dat er eigenlijk altijd op neer dat het te droog en te heet was en met leds eerder te vochtig en/of te koud. Te warm ben ik met de leds nog nooit tegen gekomen.
 13. Bouw je eigen ledarmatuur

  Dat het te heet wordt met die leds is onwaarschijnlijk. Je kunt overigens ook makkelijk een stuk warmer draaien met leds, want de planten krijgen niet ook die warmtestraling van de HPS er overheen.. Ik heb ook wel een tijdje met 34C gedraaid en dat ging ook prima.
 14. Santanesia 12/12 systeem onder 400W Cree COBs leds

  Bedankt. Ben nog lang niet klaar met knippen helaas. De grote toppen waren redelijk snel klaar, maar er zit toch ook wel wat kleiner spul aan wat wat meer werk is.
 15. Bouw je eigen ledarmatuur

  @Stoney Voor jouw hok is 500W net te krap en 640W eigenlijk net teveel. Dus het komt net wat lastig uit. Of je moet twee verschillende drivers doen, maar dat is ook niet handig voor jouw ruimte. Ik zou inderdaad gewoon gaan voor de 10 COBs op 2 x 320W die je aangeeft en dan wat dimmen naar zeg 540W (85%). Je kan sowieso beter wat overcapaciteit hebben dan te weinig. Iets dimmen schijnt beter te zijn voor de drivers. Ze gaan het langste mee als je ze op 80% belast. Het maakt voor de efficientie ook niet uit. Gedimd naar 80% (512W) zijn ze 0,3% (procentpunt) minder efficient dan op 100%. De COBs worden juist efficienter als je ze dimt (al hou je natuurlijk wel minder licht over dan). Of niet dimmen. Je kunt ook gewoon op 640W draaien in dat hok en dan heb je toch gewoon een stuk meer grammen dan op 540W. Is dat teveel dan kun je altijd nog wat dimmen. Beetje extra power geeft ook wat minder problemen om de temperatuur hoog te houden.