• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4351
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

2168 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  COBosaurus

Profile Information

 • Gender Not Telling

Recent Profile Visitors

2115 profile views
 1. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  @OrzełAls je het goedkoper wil moet je het zelf bouwen
 2. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Dan zou je er 4 op moeten hangen. Dat wordt wel een dure hobby. Dat paarse ding lijkt me nog erger. Is de GPLed TGL-220 Plus niet wat? Dat is een 220W lamp voor 120x60. Twee voor een 120x120 tent. Dat is een lamp hier uit de lijst aanbevelingen.
 3. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  In wat voor tent wil je het gebruiken? Reken erop dat die lamp hooguit vergelijkbaar zal zijn met een 250W HPS. Dus goed voor zeg een 60x60 tent. Ik ben bang dat het zelfs nog wel minder zal zijn, want een SK600 is bijvoorbeeld maar goed voor iets meer dan 1000umol/s uit 640W. 1,63umol/s/W volgens de test. Dus dan kom je op 227umol/s uit 140W. Dat is dan meer voor 50x50. Die SK dingen zijn ook overmatig duur voor wat ze aan licht produceren. Ze geven hun geld meer uit aan marketing dan aan het product zelf.
 4. Macro kweek 45w led

  Nou ja niet zo zeer voor mij, maar dat jij er geen last van krijgt. Bij mij stijgt de pH inderdaad ook wat na toedienen van de thee. Hou je de pH van die thee overigens wel rond de 6? Bacterien en schimmels doen het namelijk ook het beste zo rond die 6. Of althans 6 is het compromis tussen wat de bacterien en schimmels afzonderlijk het liefste hebben.
 5. Macro kweek 45w led

  Ik had met die GHE pH- (poeder) het probleem dat de EC enorm omhoog schoot. Heb jij daar geen last van?
 6. Nieuwe citicen cluo 58 build

  Dat MisterX er ervaring mee heeft.
 7. Wieties first round

  Lekker bezig
 8. Macro kweek 45w led

  Ah, nog iemand aan het "strippen" geslagen Ja blauw en bruin gaan op de N en L van de wisselstroom. Rood op de + van de led strip en zwart op de -. Niet in de led strip kijken als je die aan zet. Richt het ding van je af.
 9. Macro kweek 45w led

  Ja, als je met compostthee aan de gang wilt is dat wel het beste dacht ik. Hier is mijn recept en verwijzing naar waar ik het vandaan had: Ik heb alleen nooi kunnen vast stellen of het toevoegen van zo'n bacto poeder nou helpt. In wormenpoep compost zit het ook al. Dus wellicht is dat wel gewoon zat. Ik had daar ook wat fotos gezet van planten die in de stress geslagen waren. Na een dosis wormencompostthee waren ze er zo weer overheen: De bak links heeft geen thee gehad en de bak rechts wel. Waren ook wel moeilijke planten overigens, want ik had stekken genomen van een plant in de bloei (monstercropping). Maar goed, nadat ik die wormencompostthee gaf gingen de planten meteen als een dolle en de planten links heb ik uiteindelijk weggegooid. Dat hele "monstercropping was ook geen succes wat mij betreft, maar dat terzijde
 10. Macro kweek 45w led

  Het idee achter compostthee is dat het de pathogenen "weg drukt". Ik moet zeggen dat ik daar betere ervaringen mee heb dan met waterstofperoxide. Alleen is het wel een smerig gekloot.
 11. Aarding

  Geen idee welk sub type ik heb gekregen, maar bij mij zit er geen aarde draad aan. Een bruine en blauwe aan de ingang en ook een bruine en blauwe aan de uitgang. Die 220V COBs zou ik niet doen. Die zijn veel minder efficient dan "echte" COBs. Al maakt het wellicht voor zo'n heel klein kastje ook weer niet zo heel veel uit. Ik weet nooit wat nou "full spectrum" is. Dat is iets wat de fabrikanten van paarse lichtbakken hebben bedacht. Dat was dan niet alleen 450nm en 660nm, maar ook wat andere kleuren erbij. Niet echt het volledige spectrum dus, maar wat voller dan alleen paars. Ik zie ze nou echter ook witte COB lampen aanprijzen dat ze "full spectrum" zijn. Ik zou voor voorgroeien ook voor 4000K of 5000K gaan. 5000K en 6500K noemen ze ook wel cool white. 3500K en lager is dan warm white. 4000K is neutral white. Al kan dat ook verschillen per fabrikant. Je kan dus beter kijken naar de Kelvin nummers. Royal blue is zeker geen optie. Je kan planten niet onder blauw licht opkweken. Wellicht was dat bedoeld als aanvulling op een 3000K lichtbron oid. Dat zou eventueel wel kunnen. Dan zet je de royal blue aan als je aan het voorgroeien bent en uit als je naar de bloei gaat. Als je een hok maakt voor alleen voorgroeien dan heeft dat niet zoveel zin.
 12. Macro kweek 45w led

  Bacterien verlagen de pH. Als je die dood maakt met peroxide dan kan dat verschil maken ja.
 13. Zelfbouw LED-strip kweeklamp

  Ja die strips zijn wel vaker even "weg" en dan later weer terug Ik heb vroeger ook wel met paypal gewerkt zonder credit card, maar wellicht dat een credit card in dit geval verplicht is dan ja. Zou niet weten waar je dat kan zien. Misschien even vragen aan de verkoper?
 14. Aarding

  Heeft die driver geen geaarde stekker? Ik heb onlangs een ELG-75 gekocht (voor een 50W 5000K zaailingen opkwekert) en die heeft inderdaad ook geen aardedraad. Alleen een blauwe en bruine draad aan de ingang. Toch wel vreemd. Op de behuizing staat wel ergens "Case grounded", maar dat zal je zelf moeten doen dan. Nog vreemder is dat de uitgang ook een blauwe en bruine draad heeft in plaats van zwart en rood. Gelukkig staat wel op de behuizing welke dan plus en welke de 0 is, maar toch.
 15. Wegpiraat zijn fem rondje onder 600w zonnetje

  Ziet er goed uit man.