• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen. Ā  https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4292
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

2121 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  COBosaurus

Profile Information

 • Gender Not Telling

Recent Profile Visitors

1873 profile views
 1. Wegpiraat zijn fem rondje onder 600w zonnetje

  Wow, mooi blad ook inderdaad
 2. Plantos stopt met kweken en gaat het forum verlaten

  We zullen je missen man! Zeker ook op de meetings.
 3. Wegpiraat zijn fem rondje onder 600w zonnetje

  @gyro gearloose Maakt inderdaad op zich niet zo uit hoe het heet, maar het verschil tussen een mutatie en een virus zou zijn dat een genetische mutatie niet besmettelijk is en een virus wel. Voor zover ik heb meegemaakt kan je een plant met dit soort "TMV" verkleuringen erin wel gewoon laten staan en is het niet besmetterlijk. Dus dat is op zich wel een belangrijk verschil. Het kan handig zijn als je geen reserve plant hebt. Ik had 25% minder opbrengst op een zwaar getroffen plant, maar dat kan altijd nog beter zijn dan helemaal geen plant.
 4. Santanesia 12/12 systeem onder 400W Cree COBs leds

  Ja die Destroyer was ook een toppertje. Had S37 ooit gekweekt. Rook ook heerlijk. Kan niet wachten tot de boel droog is
 5. Santanesia 12/12 systeem onder 400W Cree COBs leds

  Bedankt Dacht trouwens eerst dat die top beschimmeld was. Of gebleekt. Zat namelijk heel dicht op de lamp.
 6. Santanesia 12/12 systeem onder 400W Cree COBs leds

  De Santanesia moeders bleven maar in de bloei schieten en ik moest de boel toch opruimen voor nieuw gedoe met de CV. Dus die dames heb ik nog even afgebloeid onder het 400W COB systeem en met dezelfde perliet potten als de vorige ronde. Heb ze gisteren omgehaald en voor de oogst nog wat foto's gemaakt van de trichomen. Zat ook nog een moeder tussen van mijn favoriete citroengeur pheno. Die stond wat ver achterin dus daar kon ik niet zo goed trichomen foto's van maken, maar ze rook wel weer lekker citroenig :)
 7. Wegpiraat zijn fem rondje onder 600w zonnetje

  Staat er mooi bij. Blijf het toch steeds weer mooi vinden, van die symmetrisch ontwikkelde zaadplanten. Op een ander forum was er een hele discussie dat die verkleuring geen TMV is maar een mutatie. Wat het ook is, je heb het liever niet. Het is gelukkig niet besmettelijk. Althans ik heb het zelf niet over zien gaan naar andere planten. Ik heb het ook wel een keer op een plant gehad en die had ook in de top allemaal half ontwikkelde buds. Andere keren inderdaad zoals gyro gearloose zegt, was het later nog nauwelijks zichtbaar. Ben ook wel benieuwd hoe het bevalt met regenwater. Ik meng zelf (omgekeerd) osmosewater half om half met kraanwater. Dan heb ik een EC van 0,4, maar ik heb eigenlijk geen idee of het nou echt beter is. Heb alleen ook het idee dat als ik met een EC van tegen de 0,8 begin dat er dan wel heel weinig voeding in kan.
 8. substraatloos telen / onderzoek

  NFT kan daarin ook inderdaad, maar ze zetten er doorgaans een schotje in of zetten de afvoer wat hoger zodat er altijd een laag water in blijft staan ook als de pomp uitvalt.
 9. substraatloos telen / onderzoek

  Ja, je ziet veel van die "flooded tubes" systemen in de VS. Dan pompen ze gewoon het water door vierkante PVC schuttingpalen of buizen heen. Planten staan dan op gaten in die buizen.
 10. substraatloos telen / onderzoek

  72/dag is al heel wat anders dan de "Om de 2,3 of 4 uur " die je noemde van dat Amerikaanse systeem. Dat lijkt me echt te ver uit elkaar. 72/dag werkt volgens die test dan blijkbaar wel, maar toch op de een of andere manier wel een stuk slechter dan de planten in een substraat. Zand en kleine perliet zal inderdad de planten verstikken als dat nat wordt.
 11. substraatloos telen / onderzoek

  De potjes stonden bij die test in goten. Dat systeem wat je op het eind noemt lijkt me eerlijk gezegd niet ideaal. Dat bleek ook wel uit dat onderzoek. De planten drinken per m2 al gauw iets van 5 tot 8 liter water op een dag. Waar gaan ze dat vandaan halen als ze maar een paar keer per dag even nat gemaakt worden? Continue aanvoer van zuurstof en voedingsrijk water laat de planten groeien. Dat is wat ze met DWC of NFT krijgen. Bij aeroponics worden de wortels elke paar minuten besproeid.