• Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis

Wietefras

Members
 • Topic Teller

  4260
 • Geregistreerd

 • Laatst online

Forum Reputatie

2088 Excellent

About Wietefras

 • Rank
  COBosaurus

Profile Information

 • Gender Not Telling

Recent Profile Visitors

1718 profile views
 1. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  De COBs schelen geen 17%. Je moet niet naar lumen kijken. In PAR licht is het maar een paar procent. Dat valt ruim binnen de marge van (on)nauwkeurigheid waar wij mee werken. Zeker als je maar één plant kweekt. Lichtspectrum wordt dan ook niet zo zeer gebruikt om oogst te vergroten maar vooral om de morfologie van de plant te veranderen. Een kamerplant met 5 kleine bloemen erop in plaats van 2 grote bloemen is meer wenselijk en dat schijnen ze dan inderdaad met het spectrum te kunnen regelen.. Hooguit met extra verrood of het weglaten van "niet gebruikte" delen van het spectrum worden gebruikt om de oogst wat te vergroten. Paars licht (met geen groen erin) is dan wellicht iets efficienter dan warm wit licht, maar ook dat scheelt in de praktijk eens zo heel veel. In ieder geval niet de 30% die Citizen bijvoorbeeld beweert in hun horti whitepapers. Bugbee en wat mede onderzoekers hebben meermalen laten zien dat het nog scheelt dan je op basis van de McCree curve zou verwachten. Buiten dat zijn die Horti COBs twee a drie keer zo duur en dan kun je waarschijnlijk beter je aantal COBs ver(drie)dubbelen en daarmee de effiecientie verhogen.
 2. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Scheelde best nog veel. Sowieso een nogal onbetrouwbare test. Hij heeft per lichtbron 1 plant staan. De planten zagen er ook niet bijster gezond uit. Dat mengen van lichtkleuren heb ik nooit het nut van begrepen. Dat zet toch geen zoden aan de dijk? Bij wat beter uitgevoerde tests is duidelijk geworden dat het allemaal nauwelijks scheelt of je nou 3000K of 3500K gebruikt. Of 90 CRI of 80 CRI. Laat staan als je nog moeilijk gaat doen door verschillende COBs te gaan mengen. Lees eens wat onderzoeksstukken van Bugbee. Onderliggende conclusie was daar ook dat "kwaliteit" van het licht nauwelijks uit maak. Kwantiteit is waar het verschil zit.
 3. Bouw je eigen ledarmatuur

  Met een beetje goede camera kan je er ook een foto van maken. Of de camera desnoods een zonnebril voor houden. Maar goed, als er gewoon een berg licht uit komt dan zal het allemaal wel meevallen. 99% IPA droogt schoon op. 70% Alcohol Ketonatus zal ook wel kunnen, maar dat laat wellicht nog wat residu achter. Al lijkt me dat met water ook wel het geval. Of je moet met demi water werken.
 4. Bouw je eigen ledarmatuur

  Cree geeft aan dat je water of isopropyl alcohol (IPA) kan gebruiken om ze schoon te maken. Liefst niets anders, want er zijn ook zat stoffen die die siliconen coating kunnen beschadigen. Wellicht dat het ingebrand zit in die laag?
 5. WW DIY Rubol 650W Cree CXB3590

  Het zijn ook wel dikke toppen ook man
 6. Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Sneller en minder oogst.
 7. Bouw je eigen ledarmatuur

  Weet niet zo goed waarom dit een hele discussie moet zijn. Er is in dit geval overduidelijk maar één factor verantwoordelijk. Afstand tot driver is sowieso niet relevant. Draaddikte ook niet want die is gelijk. Enige verschil is het gebruik van de connector op de strip of een Wago lasklem. In dit geval zit het probleem hem dus duidelijk in de conectoren. Daarom waarschuwt die gast van Ledgardner ook. Net als ik nu doe. Hoeft uiteraard niet altijd zo te zijn, maar als je meer dan twee dingen parallel doorlust op dat soort insteek connectoren dan is het zeker iets om in de gaten te houden dat je geen verschil in intensiteit krijgt tussen de COBs of strips. @Stoney, Om te controleren of de leds allemaal evenveel licht geven zou je er een foto van kunnen maken waarbij je het beeld wat donkerder maakt. De camera compenseert dan voor de hoeveelheid licht. Of je kan het wellicht in een fotobewerkingspakket wat donkerder maken? Of gewoon laten zoals het is. Als je het verschil niet ziet dan zal het ook wel meevallen.
 8. Bouw je eigen ledarmatuur

  Het is alleen maar verwarrend omdat je er van alles bij haalt. Je ziet toch meteen dat de lichtintensiteit minder wordt over iedere 6 paralel aangesloten strips onder de pijl?
 9. Bouw je eigen ledarmatuur

  Nee dat is veroorzaakt juist doordat hij de doorlus mogelijkheid gebruikte van connectoren op de strips. Hij heeft daarna Wago lasklemmen gebruikt en het probleem was weg. Wat dat betreft zou ik dus eerder Wago klemmen gebruiken als ik er meer dan twee parallel zet.
 10. Bouw je eigen ledarmatuur

  Ah OK. Ik las juist dat dat doorverbinden problemen gaf door een hogere weerstand. Iemand die veel parallel aansloot was overgeschakeld op Wago in plaats van doorlussen. Al was dat met led strips. Je zag duidelijk de lichtsterkte afnemen hoe verder er doorgelust was. Was op ledgardner.com :edit: Wago en niet Molex
 11. Bouw je eigen ledarmatuur

  Zat ik ook aan te denken inderdaad, maar dit zijn geen Ideal COB holders. BJB houders hebben dat bijvoorbeeld ook maar 1 aansluiting per polariteit en dus geen doorlusmogelijkheid. Deze houders wellicht ook niet? Ik zag in de close-up maar 1 aansluiting zitten.
 12. Bouw je eigen ledarmatuur

  Tsja tegenwoordig hebben ze een stickertje erop met die teksten voor input en output in wit tegen een zwarte achtergrond. Zoals je op jouw driver ziet, Driver is nog gewoon hetzelfde. Ziet er netjes uit man. Worden die passieve koelblokken nou erg heet of valt dat mee? Je had de kleinste maat genomen toch?
 13. Bouw je eigen ledarmatuur

  @Outdoor Rebel, Netjes gedaan zeg. Alleen is Arctic Silver niet één van de betere pasta's. Eerder een van de minder goede "premium" pasta's. Het is een kloon die probeerde mee te liften op het succes van Arctic. Op TOMs hardware hebben ze een hele berg aan vergelijkingen staan . Bijvoorbeeld bij een luchtgekoelde GPU (lijkt wellicht het meeste op wat je zult ervaren met luchtgekoelde COBs) komen er deze waardes uit: Gelid Solutions GC-Extreme 65C Prolimatech PK-3 65C Arctic MX-4 67,5C Arctic Silver 5 69,5C Voor fan gekoelde toepassingen scheelt het een stuk minder in graden, maar het verschil is relatief gezien wel vergelijkbaar. Dit zijn wel tests van CPU's en GPU, dus de temperaturen zijn wel vergelijkbaar, maar de hoeveelheid warmte die moet worden afgevoerd is wel een stuk minder. Maar goed, heel veel verschil zul je er niet van merken. Als de temperatuur 7% hoger is dan heb je volgens de datasheet ongeveer 0,6% minder efficientie bij een Cree COB. Zal met een Citizen COB ook wel zoiets zijn. Wellicht zelfs minder.
 14. Bouw je eigen ledarmatuur

  Het lijkt me dat dat voor all potmeters wel hetzelfde werkt. Als je even op google zoekt naar hoe een potmeter werkt is snel duidelijk waarom dat zo is. Maar goed, zelfs al is het net ioets anders aangesloten, je merkt vanzelf of het werkt. Als je de twee buitenste pootjes aansluit dan doet de dimmer niets en in beide andere gevallen zul je zien dat de dimmer iets doet. Afhankelijk van of je de linker of rechter poot moet je linksom of rechtsom draaien om te dimmen.
 15. Bouw je eigen ledarmatuur

  Die tape werkt prima voor het doel waar ik het voor heb (led strips). Het is maar net wat je er van verwacht. Pasta van een paar euro is overigens net zo goed troep. En dan betaal je er in China inderdaad de helft tot een kwart voor. Voor exact dezelfde troep. Dan zitten er alleen niet nog eens twee a drie bedrijven extra tussen die er geld op verdienen.