• Anker en Anker Advocaten
    Omnipotent
    Leditgrow
    Azarius
  • Announcements

    • karel kweker

      Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

      weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
El Plantos

Spacecake

32 posts in this topic

Wat me opviel is dat het eerste waar ik aan denk bij het eten van wiet, nog mist in deze topic: spacecake...

Geen aho spacecake maar de doodnormale...

Benieuwd wat jullie recept is, en kan ik me knip uit de diepvries daar voor gebruiken??

Al vaak gegeten maar zeg maar nog nooit zelf gemaakt... ;)

Gobru kom er maar in... ;)

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

alle ingrediënten hetzelfde voor cake te maken maar dan met wietboter ipv gewone boter en knipafval of fluffly topjes zijn daar goed voor ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ik moet eerst wiet wietboter maken dus? Wist ik niet.

Heb wel knip en fluff liggen :)

Hoeveel gram enzo? Heeft niemand een precies recept met alle ingrediënten en hoeveelheden??

Merci! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb dit gevonden op het forum

 

http://www.weedforum.eu/wietforum/index.php?/topic/156-thc-boter/ 

 

youtube vind je ook heel veel info hoe je het kan maken

 

1 keer gemaakt maar doe het nu makkelijker , gewoon een cake'je nemen en doe daar tinctuur op of in yoghurt ofzo werkt beter voor mij

 

space cake ga ik van spacen :D niet wat ik moet hebben

Share this post


Link to post
Share on other sites

van me oudste broer zijn spacecake ga je letterlijk stijl achterover

in de goede zin als hij eentje bakt en je hebt een schelletje kijk dan maar uit je doppen

daar zit meer space als cake in bij die gek ooit heb die enkele laten afvoeren door zo'n cakeje van hem :D

hij doet het met wietboter en toppengruis je hebt werkelijk een groene cake bij me broer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik maak hem altijd met olie, die heb ik altijd wel , boter maak ik eigenlijk nooit

 

Laatste cake heeft Ganjaman bijna helemaal opgegeten ik vond hem smerig ..zat een beetje te veel olie in ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

me broer heb vroeger aan 3 collega's een schel gegeven 2 op de 3 zijn afgevoerd op het werk met de ziekenwagen .

de 3e had geluisterd en er niet van gegeten op het werk die andere 2 idioten hadden heel die schel cake binnen .

die gasten hebben dan me broer verklikt die is vervolgens ontslagen .

hij had ze gewaarschuwd niet hier opeten een had maar geluisterd met de gevolgen vandien .

 

 

moet je niet te veel van eten komt pas laat op als je het eet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu nog het ultieme spacecake recept zien te vinden en mijn knip uit de vriezer krijgt binnenkort zijn nut :)

Haha John, spacecake is voor thuis op de bank, niet voor op het werk.... Moet een heftig stukje cake geweest zijn.... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit recept kwam ik elders tegen; zal dit wat zijn??????

Er is vaak onduidelijkheid over hoeveel wiet je het beste in de spacecake kan doen. Dit ligt aan een aantal dingen; Is het je eerste keer? Hoeveel personen? hoe stoned wil je worden? Gebruik je die dag alleen spacecake of daarnaast ook nog een joint?

Ik adviseer de beginners rustig aan te doen, ben je met 3 personen kan je een leuke spacecake maken met ongeveer 12 gram wiet. Hieruit haal je bijvoorbeeld 12 plakken. 1 plak per persoon (1 gram wiet) is goed om mee te beginnen.

Na 30 minuten tot 80 minuten moet de spacecake zijn werk gaan doen, dit kan per persoon verschillen! Als je een uur na het eten nog vrij weinig voelt neem je er een plak bij, er zijn 4 plakken per persoon dus geen nood als je na 1 plak er weinig van merkt.

Het is niet aan te raden om er alcohol bij te nuttigen, Eigen risico

Ingredienten voor de spacecake:

- 200 gram bloem

- 200 gram zachte boter

- 3 eieren

- 1 Zakje bakpoeder

- 1 Zakje vanillesuiker

- Snufje zout

- Klein scheutje melk

- 3 / 5 gram wiet per persoon ( eet niet heel de cake in 1 keer op )

Verkruimel de wiet en haal de grote blaadjes en alle takken eruit.

Meng alle ingrediënten door elkaar met een elektrische mixer. Als laatste de wiet toevoegen,

Goed op kloppen tot het een luchtig mengsel is.

Spacecake massa in een ingevette cakevorm gieten en 1 uur op 180 graden in de oven.

Cake laten afkoelen dan pas kan je hem mooi uit de vorm halen, en smullen maar! 

Grtz Plantos

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je groene cake vertrouwt .

en ik heb het niet over groene spikkels maar over groene cake met bruin witte stipjes

die stipjes zijn cake de rest is space bij me oudste broer .

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik gebruik bijna hetzelfde ipv de melk doe ik 1 ei meer erin en geen wiet maar olie, maar zal op hetzelfde neer komen denk ik

 

Een lekkere space cake ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok dan binnenkort eerst maar eens boter maken van het knipafval uit de vriezer. ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok dan binnenkort eerst maar eens boter maken van het knipafval uit de vriezer. ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

plantos ik ga het ook doen ik neem eerst 14 gram knipafval.

daar maak ik boter van en mocht het niet werken dan heb ik nog 12 gram toppen liggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zoals ik het heb gedaan : 

 

pan verhitten met water kokend niet te hard ,

glazen kom met 1 ongezoute roomboter(500g) pakjes erin zodat het smelt

gesmolten ? daarna water toevoegen en de wiet afval kruimels

+- 1.5 uur bezig geweest langzaam roeren en water bijvullen in de pan... laat het papje niet koken 

vervolgens pakte ik een schone thee doek waarin ik het goedje gooide, toen uitknijpen en de water/vet/olie in plastic bakjes deed (vd chinees)

flink uitwringen en de bakjes in de koelkast stoppen .

 

na ??? 2 uurtjes weet niet meer precies is het water naar de bodem gegaan en de olie zit in de vet die uitgehard is ... met een mesje snij je de zijkant los

en tadaa wiet boter dit gebruik je in de cake en zal geen wiet kleur hebben of stukjes groen bevatten maar ruikt er wel na

 

ik had +-400g boter totaal en 1 cake gemaakt die was behoorlijk heftig 

 

hoop gedoe maar voor een keer zeker leuk om te doen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

heheheh afgevoerd naar ziekenhuis :)

zeg 20 jaar geleden was ik met me maten in amsterdam.

ze wilden persee naar de bulldog .

we kwamen binnen en namen een wiet biertje .

was wel lekker .

en toen keek een van me maten naar een schaal roze koeken.

en zegt  ik zou wel een roze koek met wiet willen.

en toen zegt me andere vriend :) oh   dat regel ik voor je .

hij vraagt aan die gozer achter de bar voor een roze koek.

en of hij hem dwars door te midden wil snijden !!

toen maakte hij wiet fijn  stopte het tussen de twee helften .

en gaf het aan me maat,hier een roze koek met wiet :)

en die vrat hem op muhahahah

mafkanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

nou ik ben een spacecake aan het bakken.

van de boter die ik had gemaakt :)

hier mijn recept

 

200 gram wiet boter

200 gram suiker

200 gram bloem patent

4 eieren  

half zakje bakpoeder

1 zakje vanille suiker

een beetje geraspte limoen of citroen schil

en een snuifje zout :)

 

gallery_969_103_3651434.jpg

 

toen heb ik de boter en alles  op kamer temperatuur  laten komen.

en boter, suiker ,limoen schil gemengd .

 

gallery_969_103_3737698.jpg

 

mooi klontje boter :)

 

gallery_969_103_128151.jpg

 

 

gallery_969_103_203197.jpg

 

 

 

 

dan doen we de eieren erdoor heen .

een voor een.

en na elke ei 2 min door gaan.

als je dan klaar ben nog ff 5 min door gaan.

dat maakt het straks luchtig.

 

gallery_969_103_5350755.jpg

 

dan ziet het er zo uit :)

gallery_969_103_1858734.jpg

 

dan de bloem er door heen

 

gallery_969_103_85526.jpg

 

doe maar goed lang zodat het luchtig word.

ik vind  zon mixer echt nodig als je een cake wilt maken.

 

naa 10 min ziet het er zo uit

 

gallery_969_103_4622413.jpg

 

dan je vorm ff invetten met wietboter 

 

en daar na beetje bloem in doen

 

 

 

 

gallery_969_103_3889539.jpg

 

gallery_969_103_1024048.jpg

 

dan in de vorm en in de oven :)

150 graden  tussen de 60-75 min

ja gobru :)

met een houten sate prikkertje inprikken.

en als er beslag aan blijft hangen is hij nog niet goed.

gallery_969_103_4622413.jpg

 

gallery_969_103_4847091.jpg

 

 

nou ff wachten :)

ik laat straks wel weten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed bezig DC, als je de smaak te sterk vind van de boter dan doe je er de volgende keer wat speculaas kruiden bij die verbloemen de groene smaak heel goed 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

net uit oven gehaald :)

je kunt ook nog  bramen jam van me vrouw erop doen  of zo  of andere sauce ;)

of wat dacht je van een bolletje ijs en slagroom :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

yummy yummy yummy  :)

ik ben blij hij is gelukt

 

ik heb veel spacecake  gegeten maar deze hoort wel  bij top  10 hoor :)

mooi luchtig  zegggg  en ook de smaak.

ik gaf me vrouw een stukje  1/2  en ze zegt yummy :)

en at heel het stukje op .

ik vroeg  , en ???

lekker  en ze wilt dat andere stukje ook pakken :)

ik zeg nee  wacht eerst maar 1 uurtje  als je   nog een stukje wilt muhahaha

hij smaakt zoet genoeg vind ik om  de  smaak eetbaar te houden.

gallery_969_103_1375114.jpggallery_969_103_5147672.jpg

 

je ziet hoe luchtig die is .

dat komt  echt  door die  mixer.

met de hand is het zo moeilijk om luchtig te krijgen.

en dan word hij als een baksteen .gallery_969_103_319557.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top dat hij goed gelukt is, ziet er idd zeer smakelijk uit! 

 

Ik heb met dank aan Medigrow wat sterke plakken cake liggen (restantje meeting) ik knabbel vrolijk mee dus :P

 

Spacy sunday! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now