• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Followers 0
karel kweker

Schimmels

8 posts in this topic

Schimmels

Er zijn veel verschillende soorten schimmel, ze hebben allemaal de eigenschap dat ze bij een warm en vochtige klimaat met stilstaande lucht goed gedijen, Ook is licht een belangrijke factor bij het ontwikkelen van schimmels.

Een veel voorkomende schimmel is pythium. Deze schimmel zorgt er voor dat de onderste deel van de stam en de wortels gaan rotten, Het meet gevoelig hier voor zijn jonge planten en stekjes, grote gezonde planten zijn er minder gevoelig voor.

Als de plant echt ernstig is aan getast, lijkt het of de plant aan het verdrinken is.

Pythium is te herkennen aan het bruin worden van de schors aan de voet van de stengel. In het begin is de bruine aanslag nog gemakkelijk te verwijderen, in een later stadium gaat het rottingsproces steeds dieper in de voet van de plant. Pythium is een schimmel, die het beste gedijt in natte en vochtige milieus. De sporen van pythium verspreiden zich alleen via water. Er worden 2 soorten sporen gevormd, zwermsporen en rustsporen. de zwermsporen kiemen het best bij een temperatuur van ongeveer 15 graden C., terwijl de rustsporen juist kiemen als het warm is, zo'n 28 graden C.

Om aantasting door pythium te voorkomen is een constante bodemtemperatuur een vereiste. Dus grote temperatuurschommelingen moeten worden vermeden. Verder moet voor een goede luchtvochtigheid en lucht circulatie worden gezorgd. Zorg dus voor een optimale beheersing van het klimaat.

Blad schimmels

Een andere veel voorkomende schimmel-aandoening is roestzwam je kunt herkennen aan de gele kringen boven op het wiet blad met op dezelfde plaats bruinrode kringen of plekken.

Meeldauw wordt ook door schimmels veroorzaakt. Deze is te herkennen aan de witte grijze of beige pluizige aanslag op het wiet blad en de stengel. Meeldauw kan onder andere toprot veroorzaken.(zie voor meer informatie ook in Ziekten en ongedierte, Meeldauw

Er bestaan biologische middelen tegen schimmels die op kruidenbasis werken. Bij een grotere of hardnekkige schimmel zul je wellicht met chemische schimmelbestrijdingsmiddelen moeten werken. Wees voorzichtig met dit spul, het is echt giftig!

Hoe herken je toprot?

Toprot komt het meest voor bij het einde van de bloeifase.

Je kunt toprot herkennen aan een bruine plekken, of aan gele bladjes die geel zijn tot in de top, waar dan de rot zit, Als je toprot hebt kun je deze het beste zo snel mogelijk verwijderen. want in toprot is zeer besmettelijk. je kunt het beste de hele top verwijderen.

Door je luchtvochighied tijdens de laatste weken van de bloei laag te houden word de kans op toprot verkleint

TIP:

•Schimmels kan je het beste voorkomen door de kweekruimte overal goed te ventileren waardoor de luchtvochtigheid ook laag blijft

Gr Kut,

Ps aanvullingen altijd welkom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sommige info komt van me zelf,

Andere info komt vanaf verschillende sites,..

internet staat vol met info, :P/> dus ik heb eerst een dag gelezen, en toen aan het typen geslagen.

gr kut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Las ook dat 10% melk en 90% water schijnt te helpen tegen schimmel/meeldauw??

Klopt  dit of is dit pure onzin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het werkt wel maar de meeldauw zal er niet helemaal van verdwijnen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still0005.jpg

 

dit is een schimmel of vergis ik me ? 

zie hier en daar een vlekje zitten voornamelijk op de bladnerven die een beetje buiten de tent hangen 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er idd naar een schimmel uit.

Tegen de wand van de tent geleund?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0