• Anker en Anker Advocaten
    Omnipotent
    Leditgrow
    Azarius
  • Announcements

    • karel kweker

      Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

      weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
karel kweker

Middelen zonder cannabis met medicinale werking

15 posts in this topic

Na tip van een goede bekende van me,

Ben ik eens opzoek gegaan naar de geneeskrachtige werking van honing, in combinatie met kaneel.

En toen kwam het volgende tegen.

Er is ontdekt dat een mengsel van honing en kaneel de meeste ziekten kan genezen.

Honing wordt in de meeste landen van de wereld geproduceerd.

Wetenschappers accepteren honing als een effectief medicijn voor allerlei ziekten.

Honing kan worden gebruikt zonder enige bijwerkingen voor diabeet patiënten.

Weekly World News heeft de volgende lijst van aandoeningen gegeven die door honing en kaneel

genezen kunnen worden en die zijn onderzocht door westerse wetenschappers.

IMMUUNSYSTEEM:

Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat.

Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

HARTKWALEN:

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt.

Het vermindert de cholesterol in de slagaders en redt de patiënt van een hartaanval.

En voor degenen die al een aanval hebben gehad, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.

In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt,

de slagaders en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstopt raken;

maar honing en kaneel revitaliseren de slagaders en aderen.

KANKER:

Recent onderzoek in Japan en Australië heeft ontdekt dat kanker aan de maag en botten met succes is genezen door een mengsel van honing en kaneelpoeder. Patiënten die aan deze vorm van kanker lijden moeten dagelijks een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder innemen, drie keer per dag, gedurende een maand.

ARTRITIS:

Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis [gewrichtsontsteking] worden genezen.

In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, dat van de 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen binnen een week totaal verlost waren van hun pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis [gewrichtsontsteking] niet konden lopen of zich voortbewegen, weer zonder pijn lopen.

BLAASINFECTIES:

Neem twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder in een glas lauwwarm water en drink het.

Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

CHOLESTEROL:

Twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in theewater, werden aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterol niveau in het bloed, binnen de twee uur tien procent minder was.

Als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen.

Volgens informatie kan zuivere honing, dagelijks bij het voedsel ingenomen, de klachten van cholesterol wegnemen.

VERKOUDHEID:

Degenen die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kunnen dagelijks, gedurende drie dagen, een lepel lauwwarme honing innemen met kwart lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest en verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

MAAG DIE VAN STREEK IS:

Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en verwijdert maagzweren vanaf de wortel.

INDIGESTIE: [gestoorde spijsvertering door overlading v. d. maag]

Kaneelpoeder gestrooid op twee theelepels honing en ingenomen voor het eten, verlicht zuurbranden en verteert de zwaarste maaltijden.

GRIEP:

Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat dat de influenza bacillen doodt en de patiënt geneest van de griep.

LANG LEVEN:

Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen.

Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van.

Drink drie of vier maal per dag een kwart kop. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen.

De levensspanne neemt toe.

HUIDINFECTIES:

Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken, het geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huid- infecties.

GEWICHTSVERLIES:

Drink dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag en 's nachts voor het slapen gaan, honing en kaneel in een kop kokend water. Bij regelmatig gebruik, reduceert het gewicht van zelfs de meest dikke persoon.

Het regelmatig drinken van dit mengsel houdt het vet tegen zich op te bouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën tot zich neemt.

VERMOEIDHEID:

Recente studies laten zien dat de suiker in honing eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam.

Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler.

Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing, besprenkeld met kaneelpoeder in een glas water,

dagelijks ingenomen 's middag om ongeveer 3:00 uur, als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, de vitaliteit van het lichaam binnen een week doet toenemen.

PUISTJES:

Maak een pasta van drie eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder.

Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af.

Doe dit twee weken dagelijks, het verwijdert de puistjes vanaf de wortel.

GAS:

Volgens onderzoeken in India en Japan, is gebleken dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

SLECHTE ADEM:

Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water opgelost zijn,

waardoor hun adem de hele dag door fris blijft.

GEHOORVERLIES:

Neem dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder, in gelijke delen, het herstelt het gehoor.

Honing is het enige voedsel op de planeet wat niet zal bederven, of die de wetenschap niet kan namaken.

Hij zal soms tot suiker kristalliseren. In werkelijkheid is honing altijd honing.

Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard, zal het kristalliseren.

Wanneer dit gebeurt, draai de deksel eraf, kook water en zet de pot met honing in het warme water,

zet het vuur uit en laat het vloeibaar worden. Het is dan net zo goed als het ooit was.

Kook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als je dit doet vernietig je de enzymen in de honing.

bron

Ik vind het zelf erg interessant en ga er zelf ook eens mee aan de slag, gewoon eens elke ochtend een kop thee met met honing, en 2 thee lepels kaneel.., baad het niet schaad het niet.

Had iemand hier al eens eerder van gehoord? en weet iemand nog meer van deze leuke weetjes?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie info. Honing en kaneel is altijd wel te vinden. En baadt het niet dan schaadt het niet zou ik zo denken.

Als je overigens cannabis gebruikt als geneesmiddel is het vaak nuttig (als je het niet rookt) om de cannabis te mengen met Kalmoes (20% gewicht van de cannabis). Dat zou de positieve eigenschappen versterken en de eventuele negatieve effecten af zwakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook hennepzaadolie werkt tegen velen kwalen

Supervoedsel: hennepzaad

AMSTERDAM - Welke producten móet je in de kast hebben liggen, wil je een gezonde levensstijl aanhangen? Welk voedsel is goed voor je hart, je bloedvaten, lichaam en geest? Vrouw.nl neemt elke week een superproduct onder de loep. Deze week: hennepzaad.

Hennepzaden zijn uiterst voedzaam. Na sojabonen zijn zij het rijkst aan eiwitten, maar hennepeiwitten verteren beter.

Onverzadigde vetzuren

Kijk op de sectie Supergezond voor een overzicht van supergezonde producten!

Hennepzaad is rijk aan onverzadigde vetzuren, Omega 3, 6 én 9 in de meest natuurlijke verhouding en gamma-linoleen zuur, een zeldzaam essentieel vetzuur dat ook wordt teruggevonden bij moedermelk! Onverzadigde vetzuren houden vaten, gewrichten, huid en geheugen in topconditie. Daarnaast bevat hennepzaad ook vitamine B en E en bestaat voor 35% uit vezels die het lichaam schoon houden. Ook speelt hennep een rol bij het behoud van een gezond imuunsysteem.

Koel bewaren

Onverzadigde vetzuren zijn erg gevoelig voor warmte, licht en zuurstof en moeten daarom zorgvuldig verwerkt en bewaard worden. Zo behoudt hennepzaad zijn kracht door afgesloten en op een koel en donkere plek bewaard te worden. Ook moet hennep niet op te hoog vuur worden gebakken, want dan verliezen de gezonde vetzuren hun functie.

Makkelijker dan je denkt!

Nu vraag je je misschien wel af hoe je hennep in je voeding kunt verwerken. Dat is makkelijker dan je denkt! Gepeld hennepzaad is bijvoorbeeld lekker over de pap of door de salade en zelfs als tussendoortje. Je kunt ze ook gebruiken als paneermiddel voor vegetarische hamburgers. van de ongepelde hennepzaden kun je heel goed hennepmelk maken met behulp van een blender.

Trek gekregen?

Probeer dan eens de volgende recepten:

Hennep pesto rosso

Vinaigrette met Hennepolie

Onbijtshake met hennepzaad

Hennep pasta met sperzieboontjes en aardappelen

Gevulde pompoen met gepelde hennepzaad vulling

Hempi cake

De voedingswaarde van Hennep

Voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen van Hennepzaad en Hennepolie.

Steeds vaker wordt Hennep toegepast in voeding of als voedingsmiddel. In alle gevallen wordt hierbij gebruik gemaakt van de complete zaden, (ongeschilde en geschilde zaden en/of het tot meel gemalen zaad) of de olie (geperste zaden).

Voorbeelden van deze produkten zijn energie repen, brood, koekjes, pasta, knabbels, chips en wafels. Deze produkten worden niet alleen verkocht voor hun alternatieve uitstraling of tegendraads karakter. Hennep heeft bijzondere voeding- en smaak

karakteristieken. Nader onderzoek legt uit wat deze waarden zijn en geeft inzicht in de voedingswaarde van Hennep voor de mens.

Evenals andere oliehoudende zaden bestaat Hennepzaad voornamenlijk uit olie (meestal rond de 44%), proteïne 33%, vezels en koolhydraten (12%, hoofdzakelijk afkomstig van de schil). Verder bevat Hennepzaad vitamines (voornamenlijk uit het vitamine E complex), fytosterolen en diverse mineralen.

Hennep olie onderscheidt zich van andere zaadolie door de samenstelling van haar olie. Vooral de aanwezige vetzuren en proteïne welke alle essentiële Aminiozuren in significante hoeveelheden en in de juiste verhouding bevat.

De meeste olie houdende zaden bevatten veel linolzuur (een onverzadigd Omega-6 vetzuur ) maar bevatten veel minder alfa-linoleen zuur(een ander onverzadigd vetzuur maar dan uit de Omega-3 familie).

Alpha-linoleenzuur en linolzuur, zijn lid van de groep van essentiële vetzuren zo genoemd omdat ze niet kunnen worden geproduceerd in het lichaam en moeten worden verworven via de voeding. De meeste zaden en zaadolie zijn veel rijker in Linolzuur. Linolzuur is ook een essentieel vet, maar deze concureerd samen met de andere omega-6 vetten, met omega-3 vetzuren voor de posities in de celmembranen en hebben daarnaast zeer verschillende effecten op de menselijke gezondheid.

Gezondheidsoganisaties over de gehele wereld zijn het eens dat de meest ideale verhouding van omega-6 / omega-3 in verhouding staat tol elkaar van 4:1. Aangezien reguliere zaadolie en dierlijke vetten, beiden relatief laag in Omega-3 vetzuren, verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de vetinname kent ons dieet dan ook een Omega-6 / Omega-3 verhouding van 10:1 en soms meer.

Recent onderzoek toont aan dat deze onbalans een belangrijke factor is bij het ontstaan van een groot aantal veel voorkomende ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, arthritis, diabetes, huid- en stemmingsproblemen. Diverse studies tonen aan dat de juiste verhouding van omega-6 en omega-3 vetzuren in onze voeding de risico’s verlagen op atherosclerosis, hartinfarct en diverse soorten kankers. Vermindering van het aantal symptomen van reumatische arthritis, stemmingsverbetering en betere ontwikkeling van kinderen.

In klinisch onderzoek worden deze resultaten meestal bereikt door het gebruik van aan omega-3 rijke vis- en lijnzaadolie supplementen. Een meer holistische benadering zou zijn een algehele verschuiving van onze vet inname naar noten en oliën met een betere verhouding Omega-6 / Omega-3. Hennepzaad en Hennepolie heeft een verhouding van Omega-6 / Omega-3 van 3:1 of minder, afhankelijk van de variëteit. Dit overtreft de doel verhouding van 4:1 en compenseert daarmee gedeeltelijk het tekort aan Omega-3 in de rest van ons dieet. Geen enkele plantaardige olie heeft zo’n hoge concentratie aan essentiële vetzuren en nog belangrijker in de juiste verhouding dan Hennepzaad en Hennepolie

Hennep olie biedt bovendien ook significante hoeveelheden van de meer zeldzame meervoudig onverzadigde vetzuren. Met name Gamma-linoleenzuur (GLA) en stearidonic zuur (SDA). Dit zijn niet zozeer essentiële vetzuren, maar ons lichaam kan deze vetzuren alleen produceren uit Alpha-Linoleenzuur (ALA) en linolzuur (LA).

Suppletie van GLA en SDA schijnt de symptomen van atopische dermatitis en ander huidaandoeningen bij sommige patiënten te verlichten. Klinische proeven van de vermeende voordelen van ingenomen Hennepolie worden momenteel onderzocht door de universiteit van Kuopio in Finland om deze potentiële voordelen aan een deskundig onderzoek te onderworpen. Het GLA en SDA gehalte varieert naar gelang de variëteit van de Hennepplant.

Hennep olie bevat minder dan 10% verzadigde vetzuren en geen trans-vetzuren. Deze zijn bepalend voor het cholesterol gehalte in ons bloed.

Hennepolie is niet geschikt om in te bakken of te frituren. Hiermee worden meervoudig onverzadigde vetzuren omgezet in ongezonde peroxiden. Hennepolie kan het beste worden gebruikt in koude en warme gerechten met temperaturen onder het kookpunt. Hennepzaad kan licht worden geroosterd en worden gebruikt in bijvoorbeeld brood.

De proteïne uit Hennepzaad is ook van hoge kwaliteit in termen van aminozuur (AA) samenstelling en proteïne structuur. Hennep proteïne bevat alle essentiële amino zuren in significante hoeveelheden en in een verhouding dicht bij de “complete” bronen van proteïne (zoals vlees, melk en eieren) dan andere zaadolie behalve sojaolie. Hennep proteïne bestaat uit twee spheroproteins (bolvormige eiwitten), Albumin (33%) en Edestine (67%) met een structuur vergelijkbaar met de proteïnes geproduceerd in ons bloed en gemakkelijk opneembaar. Hennep proteïne is vrij van stoffen die de opname van proteïnes bemoeilijken of blokkeren zoals die er zijn in soja. Het eten van Hennepzaad levert proteïne met een ideale AA samenstelling en in een makkelijk opneembare structuur.

Het voedingsvoordeel van Hennep ten opzichte van andere bronnen van vetten en proteïne ligt dan ook met name in de gewenste balans van de basis voedingsstoffen. Eenvoudig gezegd Het eten van Hennepzaad en/of Hennepolie levert ons lichaam direct wat het nodig heeft zonder de ballast van de calorieën van de niet of minder esentiële voedingsstoffen. In tegenstelling tot supplementen van visolie, lijnzaadolie en proteïne poeders levert Hennepolie direct dit voordeel met als bonus een prettig smaakprofiel – Hennep smaakt goed.

Koud geperste Hennepolie en Hennepzaden, vooral geroosterd, voegen een aangename nootachtige smaak toe aan uw gerechten en maaltijden. Hennep zaden en olie zijn daarom aantrekkelijk, zowel in hun voedingswaarde als in culinair opzicht, als moderne bron voor onze voeding.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdorie Kera lady,

Dat is mooie info,. Thnx.. ga hier zeker mee aan de slag,. ;)/> wat gezonder eten kan volgens mij nooit kwaad,. :D/>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke thee voor welke kwaal?

Het drinken van kruidenthee is al sinds mensenheugenis een probaat middel bij gezondheidsklachten en lastige kwaaltjes.

Hoe maken?

We beginnen eerst met een korte handleiding 'hoe zet ik kruidenthee? Het zetten van kruidenthee kan met zowel gedroogde als verse kruiden. Van verse kruiden gebruik je dubbel zoveel kruid als van gedroogde. Twee theelepels gedroogd kruid per thee kop is voldoende.

Indien er bloesems, stengels of bladeren bijzitten, gebruik je één volle theelepel. Als je wortels en zaden gebruikt, neem dan een kleine koffielepel. Indien je tot slot kruidenthee voor een kind bereidt moet de thee veel slapper zijn en in kleinere dosissen worden gegeven. Doseer volgens de leeftijd: per jaar één koffielepel.

DE REGELS VAN DE KUNST

Hoe zet je nu het perfecte kopje thee? Heel eenvoudig: Je overgiet je kruiden met kokend water en laat 10 minuten trekken. Bloesems moet je iets langer laten trekken, zaden en hardere delen nog iets langer. Tijdens het trekken is het belangrijk dat je de thee afdekt, zodat de waardevolle eigenschappen niet met de damp verdwijnen.

Drink de thee warm of koud en bewaar hem maximum 24 uur. Je drinkt kruidenthee het best op je nuchtere maag. Neem kleine slokjes, zodat de thee goed in contact komt met je slijmvliezen.

Drink kruidenthee nooit voor je eten (behalve de eetlustopwekkende). De thee verdunt namelijk je maagsappen en zou zodoende je spijsvertering kunnen vertragen.

Je kan ook echt een kruidentheekuur voor jezelf maken, die mag 4 tot 8 weken duren. Las na die periode wel een rustpauze in.

Welke thee drink je het best bij welke kwaal?

Koorts:

Bij lichte koorts kunnen kruiden helpen. Vlierbloesem doet je transpireren en versnelt daardoor de genezing. Het beste is om meteen met de thee te beginnen zodra je lichaamstemperatuur stijgt. Vlier werkt ook ontstekingswerend. Gedroogde vlierbloesem is een kruid dat je makkelijk in gedroogde vorm kan vinden.

Hoest:

Er zijn een hoop verschillende soorten hoest, voor de meeste is er wel een toepasselijke kruidenthee:

- Om los te maken: Thee van geplette of gemalen venkelzaadjes

- Bij taai slijm: Thee van gember + gemalen venkelzaad of tijm

- Slijmoplossend en ontsmettend: Thee van tijm

- Kriebelhoest: Thee van zoethout

- Vastzittend: Tijm (12g) + wilde kamille (25g) + mespuntje kaneel en gemberpoeder en eventueel honing

Problemen met de keel- en luchtwegen:

Onze voorouders noemden tijm het antibioticum van de arme mens. In tijm zit namelijk een natuurlijk antibioticum, dat de bacteriën geen kans geeft. Wetenschappers zijn het erover eens: tijm helpt slijm oplossen, hoest onderdrukken, stimuleert de ademhaling, verhoogt de immuniteit en is ontstekingwerend.

Vooral voor de luchtwegen is tijm een grote hulp. Je kan er natuurlijk ook tijmthee mee maken, een ziek ademhalingsstelsel vraagt om een grote pot thee. Gebruik de dosissen zoals hoger vermeld wordt en voeg eventueel nog wat honing toe wanneer de thee wat is afgekoeld.

Griep:

- Lindethee helpt je lichaam om gifstoffen af te scheiden via de zweetklieren en de urinewegen: vermeng een handvol lindebloesems met wat vers sinaasappelsap, citroensap en honing. Vlierbloesemthee werkt preventief wanneer je griep voelt opkomen.

Deze twee kruidenthees zijn lekker én goed voor je algemene gezondheid.

Citroenthee:

Dat vitamine C haar sporen verdiend heeft is algemeen bekend. Probeer altijd citroenen in huis te hebben. Liefst de biologische, die bevatten nog meer vitamine C. Pers het sap van twee citroenen, overgiet met heet water en als het water wat is afgekoeld doe je er een dikke theelepel honing bij. Drink hem niet voor je

gaat slapen, want van vitamine C word je wakker.

Provençaalse kruidenthee

Doe enkele theelepels provençaalse kruiden in een tas of pot en laat minstens tien minuten trekken. Deze kruidenmix is enorm weldadig omdat de zon er letterlijk in vervat zit. Bovendien zit er veel tijm in, lekker én tjokvol genezende eigenschappen.

Hoofdpijn:

Probeer voor je hoofdpijn krijgt al eens uit welke thee je lekker vindt. Niks zo erg als iets tegen je zin opdrinken wanneer je barstende hoofdpijn hebt. Een paar hoofdpijnverzachtende receptjes:

-Een mengeling van gelijke delen meidoorn, vlierbloesem, linde en lavendelbloesem.

- Een mix van 250ml water, 1 tl vers gehakte gember (na 5 min sudderen in warm water), 1tl gedroogde kamille, 1tl gedroogde lindebloesem. Eventueel zoeten met granenstroop of honing.

Blaasinfectie:

Heel effectief bij blaasproblemen omdat het desinfecterend werkt en vocht afdrijft, is deze mix (zet er wel een grote pot van zodat je vaak en veel kan drinken): Mix marjolein, heermoes en wilde kamille in gelijke delen.

Slapeloosheid:

In de handel zijn de lekkerste slaaptheetjes te vinden. Maar kamille en linde doen ook uitstekend hun werk als zandmannetjes. Drink deze thees één uur voor het slapengaan.

Onrustige slaap:

Als je 's nachts vaak wakker wordt en nare dromen hebt, dan is hopthee soms een grote hulp: 2 theelepels hop, 25ml water en een halve theelepel honing

Maagklachten en misselijkheid:

Als je vaak last hebt van je maag of misselijk bent na de maaltijd, kan je deze thee tot 4x per dag, vlak na de maaltijd, drinken. Omdat er een risico is op gisting, is het geen goed idee om de thee te zoeten.

Gemberthee:

1/5 theelepel gedroogde gember of 1 afgestreken theelepel geraspte verse gember. Rasp de gember met een plastic of aardewerken rasp, best geen metaal.

Weinig eetlust:

Lavendel stimuleert de spijsverteringssappen en de werking van maag en lever. Het bevordert daarenboven ook de vorming van gal en werkt galafdrijvend. Drink 10 à 15 minuten voor het eten.

Winderigheid:

Vermijd het te sterk zoeten van je thee, dat werkt de gistingsprocessen soms immers in de hand. Kies daarom ook voor een thee die van nature al een wat zoetere smaak heeft zoals anijsthee.

Constipatie/verstopping:

Deze thee werkt zacht laxerend en kan je dus ook gebruiken bij chronische problemen: 60g bloemen van groot kaasjeskruid, 20g lindebloesem, 20g koriander.

Krampen door stress:

35g citroenmelisse, 10g duizendblad, 30g zoethout en 25g wilde kamille.

Krampen + spijsverteringsproblemen:

Echte kamille (herkenbaar aan hol bloemhoofdje) ontsmet, is krampopheffend en stimuleert de spijsvertering.

Bloedzuiverend en tegen reuma:

Het driekleurig viooltje stimuleert de urinewegen en werkt ontgiftend. Daarnaast is het ontstekingswerend en werkt het preventief tegen nierstenen. Ook bij reumatische aandoeningen helpt het door z'n ontzurende werking. De bereiding ervan wijkt enigszins af van de gewone kruidenthees: 50g gedroogd driekleurig viooltje in 1 liter koud water weken en dan 20 seconden koken, zeven en tot 1 liter per dag drinken.

OM TE BEWAREN

Onderstaande thees kan je vooraf gedroogd vermengen en in een goed afgesloten bus bewaren.

Bij verkoudheid:

ontstekingswerend en transpiratiebevorderend: 60g lindebloesem + 40g zoethout + 20g pepermunt.

En indien er slijmen bijkomen: sleutelbloem + maarts viooltje + groot kaasjeskruid + lindebloesem (van alles 25g).

Bij keelpijn/ontsteking:

Ontsmettend & ontstekingswerend: 20g smalle weegbree + 10g salie + 20g ijslands mos + 50g geurig ijzerhard (opgepast: gebruik salie nooit bij koorts).

Bij vrouwenklachten:

Mix van 30g duizendbladkruid + 30g vrouwenmantelkruid + 20g kamillebloesem + 20g herderstasje.

Bij reumatische klachten:

bloedzuiverend en water afdrijvende kruiden wissel elkaar af: 's morgens: moeras spirea, 's middags: brandnetel, 's avonds: heermoes.

Bij stress:

30g echte kamille + 15g lindebloesem + 7g citroen verbena + 7g rozen blaadjes.

Nu ik hier toch bezig ben, maar alles in één topic gieten he mensen. :D/>

Kaneel heeft een geneeskrachtige werking

Misschien wist je het al want eigenlijk is het algemeen en van oudsher bekent dat kaneel een heel gezond, immuunversterkend en vooral natuurlijk middel is. Kaneel is bij iedereen wel bekend als toevoeging aan appeltaart, pannenkoeken, thee en dergelijke, maar kaneel is zoveel meer.

Kaneel is behalve een heerlijke geur (essentiële olie) en smaak een specerij dat vele goede medicinale eigenschappen heeft. In de Chinese geneeskunde past men twijgen van kaneel toe ter verwarming van handen en voeten en de bast ter verwarming van de romp. Ook in de Arabische landen word kaneeldrank gedronken wanneer het koud is. Vroeger al werden biscuits gegeten van zoete haver met kaneel, gember en piment omdat men wist dat dit de spijsvertering bevorderde. Tegenwoordig kopen we daar allerlei dure middeltjes voor die het geld uit onze zakken kloppen. Tijd dus om de werking van kaneel eens nader te bekijken.

Wat kan kaneel voor ons doen?

Kaneel werkt: Antisceptisch, adstringerend, verwarmend, krampwerend, tegen winderigheid

Kaneel is te gebruiken bij diarree, gevoelige darmen, bij hoesten, bij verkoudheid en koorts, tegen vermoeidheid en kouwelijkheid ten gevolge van ziekte en/of spanningen. Maar ook uitwendig kun je kaneel aanwenden als spoelmiddel voor het tandvlees of om te gorgelen bij ontstoken amandelen. (er schijnen zelfs tandpasta’s te zijn met kaneel erin). Verder toont onderzoek bij dieren aan dat kaneel een beschermende werking geeft bij maag-darm en twaalfvingerige darmzweren.

In ieder geval heeft kaneel een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en het cholesterol niveau dat weer in verband staat met de vet en spiercellen. Volgens onderzoekers kan een bestanddeel van kaneel de vorming van het enzym ‘aldose reductase’ tegengaan. Dit enzym is er de oorzaak van dat glucose word omgezet naar sorbitol. Sorbitol kan bij insulineresistentie, prediabetes en diabetes leiden tot neuropathie, retinopathie en cataract.

Ook sporters kunnen profiteren van kaneel omdat door kaneel meer anabole eiwitten worden aangemaakt in de spiercellen waardoor de cellen meer glucose opnemen en dat levert dan weer meer energie.

Een paar simpele toepassingen om te profiteren van de goede werking van kaneel in samenwerking met honing en water.

Tegen pijn bij artritis: neem dagelijks ’s morgens en ’s avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder.

Blaasinfectie: een glas lauwwarm water met daarin twee theelepels kaneelpoeder en een lepel honing. Dit vernietigt bacillen in de blaas.

Cholesterol: twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder in een glas thee water. Bij onderzoek bleek het cholesterol niveau binnen twee uren met 10% te dalen.

Verkoudheid: neem drie dagen lang een lepel lauwwarme honing met met ¼ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meest chronische hoest, verkoudheid genezen en de sinussen schoonmaken.

Maagpijn: honing samen met kaneel tegen maagpijn. Dit reinigt ook maagzweren vanaf de wortel en maakt de maag vrij van gassen.

Afvallen: neem ’s morgen voor het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan een kop warm water met honing en kaneel. Bij het regelmatig drinken van dit mengsel zal het vet zich niet meer ophopen in het lichaam.

Frisse adem: dagelijks gorgelen met een theelepel honing en kaneel poeder in heet water zorgt voor een frisse adem gedurende de hele dag.

Meer informatie

Er zijn nog veel meer toepassingen te vinden op het internet die je kunt vinden als je in de zoek balk invult: ‘De genezende eigenschappen van kaneel’. Er is veel te vinden over de goede eigenschappen van kaneel. Zoek voor jezelf uit of het fabeltjes betreft of dat de tips uit de oude en nieuwe tijden ook voor jou van nut kunnen zijn. Kaneel is en blijft een natuurproduct dus is het haast onmogelijk dat je er bijwerkingen van krijgt. maar, ieder mens is anders en wat voor de één geldt kan anders zijn voor de ander. Neem dus nooit alle informatie klakkeloos aan maar probeer het voor jezelf uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegen ontstekingen, kanker, luchtwegaandoeningen, schimmelinfecties of bacteriële, depressiviteit etc

boswellia-frankincense-comparison-e1367286530827.jpg

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

iemand hier wel eens van griest en biest melk gehoord?

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Biest_%28melk%29

 

door zn hoge gehalte colostrum schijnt t ook versterkend voor je immuunsysteem te zijn.

jaren geleden toen mn moeder long k had gaven we haar dit vaak hoewel het niet bewijsbaar is hadden wij en zij zeker wel het idee dat het invloed had.

en meer energie gaf

 

ben benieuwd of anderen dit kennen en of gebruiken

Share this post


Link to post
Share on other sites

wel van gehoord, maar nog nooit gehad.

Wel eens verse melk direct van de koe gedronken.... erg lekker..

Share this post


Link to post
Share on other sites

verse melk is zowiezo erg lekker

biest werd vroeger op t platte land ook veel gedronken en aan kinderen gegeven werden ze sterk van werd er gezegd maar tegenwoordig zie hoor je dr eigenlijk niets meer van.

alleen bij enkele melk boeren is het te krijgen zover ik weet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegen ontstekingen, kanker, luchtwegaandoeningen, schimmelinfecties of bacteriële, depressiviteit etc

boswellia-frankincense-comparison-e13672

 

heb je daar toevallig wat meer informatie over Elmanito?

 

Staat trouwens al zeer mooie info tussen die ik al ga kunnen gebruiken, morgen eens uitprinten

Share this post


Link to post
Share on other sites

iemand hier wel eens van griest en biest melk gehoord?

 

 

Yep vroeger wel eens gedronken bij een boer in Stroe, toen ik daar op vakantie was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu weten enkele al dat mijn andere hobby vogels zijn en het stukje van de hennep olie sprak me wel aan vanwege diverse positieve dingen die het doen en wil dit volgend jaar eens proberen tijdens de kweek. Waarom tijdens de kweek.......... dan hebben de vogels het meeste te verduren en komt hun conditie om de hoek kijken.

Wil dit hennep olie eens proberen voor/tijdens en na de kweek om te kijken hoe de vogels en vooral de jongen erop reageren.

Hennep zaden zitten ook in de meeste zaadmengsels en worden voornamelijk toegevoegd voor de vitaminen e (sommige denken nog steeds dat vitamine e de viagra is onder de vogels wat allang achterhaald is) maar over olie heb ik nog nooit iets gelezen dus gaan we mee aan de slag ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biest kan je heel mooie warme wiet/hasj melk me maken,

zwangerschaps melk it een hoger percentage vet in dan in verse volle melk

Share this post


Link to post
Share on other sites

biestmelk is de eerste melk die een dier geeft na de bevalling zit vol met antistoffen die een jong nodig geeft

vroeger nog om geweest bij de boer voor schaaplammeren  als ze verstoten werden door de moeder

als ze geen biestmelk kregen waren ze ten dode opgeschreven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zonder kan wel, maar inderdaad de levens kans word zoveel hoger als ze dat de eerste dag/dagen wel krijgen,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now