• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik wil hier een kort verslagje neerzetten van een poging om San Pedro uit zaad te kweken.

 

post-14-0-60532100-1485190095_thumb.jpg

 

post-14-0-41019400-1485190094_thumb.jpg

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had ook peyote gezaaid en die groeien echt rete langzaam. Dat duurt idd een jaar of 30 voor de oogst. Helaas zijn de peyotes gesneuveld door te snel acclimatiseren. Ze kunnen pas na het eerste jaar vol zonlicht verdragen en je moet ze heel langzaam van 100% lv laten wennen aan lagere lv waardes.
De San Perdo groei eigenlijk best hart en kan erg groot worden zijn wel exemplaren van 6 meter (dat duurt dan wel 30 jaar). Het eerste jaar na zaaien zal ze ongeveer 1 cm in doorsnede zijn. Als ze dit eerste jaar overleeft gaat dat allemaal een stuk sneller Het is een van de snelst groeiende cacti ter wereld. Onder de juiste omstandigheden kan hij wel een halve meter per jaar groeien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

peyote duurt wel een 20 jaar voor dat oogstbaar is maar dit is een san pedro. Dat groeit aanzienlijk sneller. In feite is dat nu ook spychoactief maar nog wat klein he.

 

Quote

 

San Pedro (Echinopsis pachanoi), basioniem: Trichocereus pachanoi, is de bekendste uit de Trichocereus familie. Volgens onderzoekers als Backeberg zijn er 47 soorten, die allen hun oorsprong hebben in Zuid-Amerika. Anderen zeggen echter dat er bijvoorbeeld maar 13 soorten bestaan. Niet alleen de E. Pachanoi, maar ook andere soorten bevatten de stof mescaline. De hoeveelheid is echter afhankelijk van de soort en ook de leeftijd van de cactus.

Plantkundig

San Pedro is een cactus met 4 tot 9 ribben. Hij groeit vrij snel, heeft een sterk wortelsysteem en vertakt vanuit de basis van de stam. De San Pedro blijft doorgroeien totdat hij bezwijkt onder zijn eigen gewicht. De neergevallen cactus zal zich opnieuw in de aarde wortelen en nieuwe takken produceren. Om deze reden wordt de San Pedro ook gebruikt als entstam voor andere, moeilijker kweekbare cacti.
Hoe ouder een cactus wordt, en hoe meer hitte deze heeft doorstaan, hoe meer mescaline hij bevat. Het bevindt zich direct onder de groene 'huid'.

Chemische eigenschappen

Mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine) percentage : 1 tot 10 % van het gedroogde plantmateriaal (Erowid).
De San Pedro bevat naast mescaline ook tyramine, hordinenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyphen-ethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine en 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B- phenethylamine.

 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now