• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis
MisterX

Hoe Emmen thuiskweekster Suzanne kapot maakt

6 posts in this topic

Hoe Emmen thuiskweekster Suzanne kapot maakt

NIEUWS 16 maart 2017
shutterstock_558417016-308x210.jpg

Nederland anno 2017. Dat betekent in het geval van de gemeente Emmen dat zij met man en macht te keer gaat tegen een moeder met een 11-jarig zoontje, alleen maar omdat zij in haar kelder iedere winter 5 wietplantjes teelt. Met 18 politiemensen, 2 honden en zelfs een helikopter valt men in januari haar huis binnen, ze wordt drie (!) dagen lang als een zware crimineel vastgehouden, jeugdzorg wordt erbij gehaald en ze moet samen met haar autistische zoontje van de (loco-)burgemeester drie maanden haar koophuis uit… Een ronduit schokkend relaas van hoe vreedzame thuistelers worden gemangeld door machtswellustige bestuurders.

Gedoogbeleid en 5-plantenregel zijn niets waard

Regelmatig krijgen wij hier op de redactie van RollingStoned mails binnen van kleinschalige wietkwekers die keihard worden aangepakt door gemeente, woningbouwvereniging, politie of justitie. Maar zo schrijnend als in het geval van de alleenstaande, hardwerkende moeder Suzanne (niet haar echte naam, die hebben we om privacyreden veranderd, red.) hebben we het maar zelden gezien. Uit wanhoop mailde ze ons deze week en ze is ermee akkoord als we haar ervaringen publiceren. Enerzijds om argeloze 5-planten kwekers in de rest van het land te waarschuwen, anderzijds zodat er hopelijk iets verandert aan haar bizarre situatie.

shutterstock_168011186-720x720.jpgKern van de zaak – voordat we Suzanne in haar eigen woorden haar verhaal laten doen – is dit: bij de inval weegt de politie de net geoogste vijf planten en komt zo tot een ‘handelsvoorraad verdovende middelen’ van 1678 gram verse hennep, volgens de autoriteiten goed voor 780 gram gedroogde toppen.

[Onzin natuurlijk, want er blijft geen droog gewicht van 50% maar van ongeveer 20% over nadat je verse wiet fatsoenlijk gedroogd hebt en bovendien is knipafval toch echt iets anders dan toppen.]

En goed voor ongekende politie brutaliteit, minachting van het gedoogbeleid, enorme arrogantie van loco-burgemeester Wilms (CDA), huisuitzetting en nog veel meer ellende… ‘Het is een eenzaam gevecht kan ik u zeggen’, zegt Suzanne, die aan PTSS lijdt, nog voordat we haar verhaal publiceren:

‘Ik ben in een nachtmerrie beland’

Suzanne: ‘Afgelopen januari kwam de politie met inzet van maar liefst 18 man, 2 geldhonden, een helikopter en de Enexis een inval doen in mijn woning. Ik werd o.a. verdacht van een hennepkwekerij en daarbij dus ook gelijk witwassen hiervan. Ik ben een hardwerkende alleenstaande moeder met een zoontje van 11 zonder strafblad of antecedenten en met goed gedrag en schrok me wezenloos.

Ik kweek elk jaar in de wintermaanden eenmalig met een veilige kweektent 5 plantjes voor eigen gebruik. Dit doe ik al jaren en ik hou me aan het gedoogbeleid door nooit meer dan 5 plantjes tegelijk te kweken.

De inval ging gepaard met veel bombarie, er werd geschreeuwd om geld, wapens, sieraden en dure kleding. Niets van dit alles is uiteraard aangetroffen, op mijn kleine beetje spaargeld verstopt in mijn bijbel na. Dit hebben ze ook meegenomen. Ze zeiden dat op mijn (koop)woning beslag was gelegd en ik werd voor 3 dagen in hechtenis genomen en afgevoerd naar een arestantencomplex. Ik was in een nachtmerrie beland.

Tijdens de doorzoeking ben ik tezamen met de rechter commissaris door mijn woning gelopen. Ik heb hem gezegd dat ik 5 plantjes voor mezelf kweek en heb hem deze laten zien. Ik had de avond ervoor de plantjes geoogst en geknipt en deze lagen in een droogrekje in de kweektent te drogen. De 5 speciekuipen, kluiten en kale plantentakken lagen er nog en ik heb de rechter commissaris erop gewezen dat het er 5 waren. Hij telde ze zei dat het er 5 waren en dat het wel goed zou komen.

5-tonnen-voor-de-5-plantjes-300x270.png
De potten waarin Suzanne kweekte
Schermafbeelding-2017-03-16-om-14.25.52-
De restanten van haar 5 winterplantjes

Ineens een ‘criminele moeder’

Na 3 dagen detentie met absurde verhoren van ’s morgens tot s avonds werd ik losgelaten in afwachting van het proces verbaal. Als cadeautje gaven ze na dag 3 mee dat ik aangemeld werd bij jeugdzorg omdat dit een standaard procedure was bij een inval in een woning waar minderjar ige kinderen woonden.

Als moeder ga je dan stuk, ik ben moeder van 2 zoons een van 20 die studeert en op kamers woont en een kanjer van 11 jaar en ben niet bekend bij dit soort instanties. Nu ineens zou ik na 20 jaar trouwe dienst als betrokken en liefdevolle ouder worden afgeschreven als een criminele moeder die haar kind in gevaar zou brengen. Voor de duidelijkheid; mijn kweektentje staat in de kelder onder in mijn woning de toegang daarvan zit op slot en hier zijn de kinderen ook nog nooit binnengetreden.

het-genkipte-afval-van-5-plantjes-432x72

Het knipafval van Suzanne’s 5 planten, gewoon meegeteld als ‘verdovende middelen’ door de politie…

Ik heb inmiddels 5000 euro aan kosten voor een advocaat besteedt ben nu op zoek naar vervangende woonruimte in het geval de gerechtelijke dwaling komende week doorgang vindt

Het tweede cadeautje kwam een week later van de gemeente Emmen. Tot mijn verbazing was er een bestuurlijke rapportage van mijn 5 plantjes opgemaakt en stond hier niet het aantal hennepplanten in vernoemd maar het gewicht van de natte toppen welke zouden zijn gewogen en op 1.6 kg genoteerd, welke hiermee genoemd als zijnde een handelshoeveelheid ver boven de norm van de gemeente als vastgesteld in het handhavingsbeleid. Ik vind dit een onbegrijpelijke gang van zaken.

Heksenjacht ondanks gedoogbeleid

Het lijkt wel een heksenjacht, het gedoogbeleid is er toch niet voor niets, juist ook om burgers te beschermen criminalisering voor eigen teelt tegen te gaan of heb ik het nu volstrekt mis?

Ik heb 5 plantjes geteeld en wordt behandeld als een zware crimineel, mijn kleine beetje spaargeld is afgepakt, ik moet volgens de gemeente nu mijn woning uit (kort geding is komende week, dat heb ik aangespannen) ik heb jeugdzorg aan mijn broek gekregen die gelukkig het dossier inmiddels hebben afgerond na een tweetal bezoeken en tot de conclusie zijn gekomen dat ik een prima huishouden voer, dat mijn kinderen gelukkig zijn en geen problemen hebben etc..) en wordt dus strafrechterlijk ook nog vervolgd voor 1.6 kg.

De gemeente spreekt zich in meerdere rapporten tegen, in het eerste rapport wordt gesproken over 1.6 kg verse toppen, in de uiteindelijke beslissing is deze 1.6 kg ineens droog geschat op 780 gram! Ik weet niet hoe deze ambtenaar zijn plantjes droogt maar dat doet ie vele malen beter dan dat ik dat doe daar er bij mij gemiddeld 80 % afdroogt.

Ik heb inmiddels 5000 euro aan kosten voor een advocaat besteedt ben nu op zoek naar vervangende woonruimte in het geval de gerechtelijke dwaling komende week doorgang vindt en krijg als toetje nog een strafblad aangemeten na 39 jaar een keurig burger te zijn geweest. Ik vind dit zo oneerlijk dat wilde ik even aan u kwijt!’

Vernielde kweektent, afgepakte telefoon en kort geding

shutterstock_168011186-720x720.jpgTot zover het doldrieste verhaal van Suzanne. In wat voor land leven wij eigenlijk als kleine, vreedzame thuistelers die niet meer dan 5 plantjes op een veilige manier kweken behandeld worden als zware criminelen? Waarin burgemeesters, gemeenten en politie hun macht misbruiken, het gedoogbeleid faliekant negeren en zich willen laten gelden als ‘daadkrachtige bestuurders’ door hobbykwekers zonder pardon te criminaliseren en dakloos te maken?

We hadden natuurlijk ook graag nog foto’s van het betreffende kweektentje laten zien – waarin ze overigens ook tomaten, paprika’s en kruiden kweekt – maar dat is door de politie vernield. Suzanne: ‘De foto’s die ik had van de kweek en de toppen zijn door de politie in beslag genomen daar deze op mijn telefoon stonden. Deze heb ik nog steeds niet terug gekregen van justitie.’

En als we haar later deze week nog even spreken, meldt ze ook nog dat de gemeente Emmen haar ‘voor het gemak alvast heeft uitgeschreven’. Suzanne: ‘Ze nemen een voorproefje op de uitspraak die nog moet komen…’

Helaas is dit dus de werkelijkheid in een beschaafd (*ahum) land als Nederland. Laten we hopen dat de rechter in het kort geding een einde aan de waanzinnige heksenjacht van wethouder en loco-burgemeester Wilms en de politie Emmen maakt!

 

 

bron:

https://www.rollingstoned.nl/hoe-de-gemeente-emmen-thuiskweekster-suzanne-kapot-maakt/

Share this post


Link to post
Share on other sites

.

Ik heb ergens ook eens een zaak gelezen waarbij het OM aangaf dat het hele grote struiken waren en dat dat dus niet aan het gedoogbeleid van 5 plantjes voldeed. Rechter maakte daar korte metten mee: 5 plantjes zijn 5 plantjes ongeacht grootte.

 

Sneue zaak weer, een behandeling alsof ze iemand heeft vermoord. Triest. Ik wens de moeder en haar kinderen alle sterkte toe.

 

 

On 19-3-2017 at 11:30, MisterX said:

En als we haar later deze week nog even spreken, meldt ze ook nog dat de gemeente Emmen haar ‘voor het gemak alvast heeft uitgeschreven’

Uitgeschreven uit het bevolkingsregister? Volgens mij mag dat niet eens voordat je ergens anders bent ingeschreven, dit om spookburgers te voorkomen...maar ja...rechtenloos anno 2017..

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat een ellende hebben ze geen liquidaties op te lossen daar in emmen tjezus .

ik leef met er mee ik ben ook behandeld als een crimineel vorig jaar en leute dat ze er in hadden om zo'n kleine jongen als mij uit te schakelen die enkel voor zich zelf kweekte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet te geloven !!

En ik maar denken dat me niks kan gebeuren , met mijn 5 plantjes ....

 Vréselijk !!

 Heel veel sterkte ....

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo werkt het helaas.

als er bij huren in je contract staat dat er geen hennep mag worden gekweekt, ga je er ook om 5 planten uit.

 

niet meer doen dus.

bedrijfspand, garagebox of ander huis. niet in eigen woning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now