• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis
Sign in to follow this  
Followers 0
Grow Weed

https://www.petitions24.com/eis_voor_een_publiek_debat_over_het_huidige_belgische_drugsbeleid

3 posts in this topic

https://www.petitions24.com/eis_voor_een_publiek_debat_over_het_huidige_belgische_drugsbeleid

 

Eis voor een publiek debat over het huidige Belgische drugsbeleid

Anno 2017 blijft cannabis een ongekende plant in de Belgische samenleving. De meerderheid van de mensen heeft geen idee van wat voor plant cannabis in werkelijkheid is. Nét hierom zou een geïnformeerd publiek debat over cannabis en andere, ook legale, drugs de doelstelling van iedere democratische politicus, over de partijgrenzen heen, moeten zijn. Maar tot nog toe ontbreekt in Vlaanderen, en België, de politieke wil om over drugs een eerlijk debat, op basis van de huidige wetenschappelijke bewijzen en de mensenrechten, te houden.

Hoewel cannabis niet schadelijker is dan legale drugs zoals alcohol en tabak, worden cannabisgebruikers geviseerd, gestigmatiseerd en gecriminaliseerd. Wanneer men geen rekening houdt met de schadelijke gevolgen die het gebruik van een drug, zowel voor het individu als de maatschappij, met zich meebrengt, om het drugsbeleid op te baseren, wat is dan de rationaliteit die achter de politiekgerechtelijke keuze schuilt? Een moderne liberale, pluralistische democratie kan het huidige repressieve cannabisbeleid niet langer verdedigen.

De ondertekenaars van deze petitie zien het als hun burgerplicht om dit type beleid in vraag te stellen en wensen een eerlijk, wetenschappelijk gefundeerd, debat betreffende cannabis en andere drugs, ook alcohol en tabak.

 

Patrick Dewals    Contact the author of the petition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0