• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
lastpak

Polm kneden

Recommended Posts

Even een kort topic over het koud, handmatig persen van hoge kwaliteit polm.

Als je droog zeeft is het verstandig om eerst je bladafval heel voorzichtig en maar heel kort te zeven (2 minuten) er vallen dan bijna enkel de harsbollen met de daarin opgeloste cannabedoiden door je zeef en maar weinig plantmateriaal en andere vervuiling. Deze Polm is van hoge kwaliteit en deze houd je apart. Vervolgens kun je de hele zaak nogmaals zeven nu ruwer en langer.

De polm die hier vanaf komt bevat veel meer plantenresten en verontreinigingen. Deze polm word ook wel skuf genoemd. Deze, nogal groen-achtige polm kan je ook niet koud persen het zaakje valt dan gewoon weer uit elkaar omdat er naar ratio te veel plantmateriaal in verhouding met de etherische oliën in zit.

De olie die vrijkomt bij de persing word door het plantmateriaal weer op gezogen en het spul blijft hierdoor niet aan elkaar plakken. Met Warmte en met hoge druk kan men dit wel persen tot een groene hash.

Mijn 00 kwaliteit polm heb ik eerst in een schaal gedaan en deze met een achterkant van een lepel flink samengedrukt totdat er kleine klontertjes ontstaan. Deze klontertjes kan je dan verder in je handpalm tot een stukje hash kneden. Door het kneden gaan de harsbollen stuk en komt de olie vrij. Deze verdeelt zich in de hash en maakt dat alles aan elkaar kleeft. Dit kneden is een langdurig proces. Naarmate er meer bollen kapot gaan en olie vrij komt des te donkerder word het stukje hash. Je kneed door tot dit bruin tot zwart is. In mijn geval twee dagen gekneed, met tussen poses anders valt je duim eraf en kneed je je een blaar aan de binnenkant van je handpalm, ghehe. Eenmaal klaar laat je deze hash het beste nog een paar maanden rijpen om op smaak te komen maar zo oud word zoon stukje nooit hier, ghehehehe.

:lol:/>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this