• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis
GroeneJosti

Kweek met GPled 220/3590

74 posts in this topic

Hoi,

 

Bij deze dan mijn eerste draadje en mijn eerste echte binnenkweek op led. Jaren geleden wel eens binnen gekweekt op aarde, maar was niet echt een succes. Dus nu wil ik het iets beter gaan aanpakken. Deze keer met een zelfbouw hydro systeempje en led.

 

Set up:

- Tent 120x60x170(h) met afzuiging, thermostaat, 4 watt klemventilator en scrognet.

- 5x 25 liter voerton in serie gekoppeld met PE doorvoeren en knelkoppelingen met daartussen 25mm binnenmaat PE slang.(makkelijk los maken indien nodig voor schoonmaak en dergelijke)

- 4 tonnen in de tent.  1 ton buiten met een 700 liter/uur pompje. 4x luchtschijf in de 4 tonnen in de tent.

- airpump 4000 of een nitto 45 luchtpomp.(even testen)

- Het systeem gaat gravitair werken. Dwz het pompje komt in de buiten ton te staan. Deze zuigt het water door de 4 tonnen heen en pompt het weer terug in de 1ste ton in de tent.

- Lamp: GPLed 220/3590.

 

Ik wou eerst zelf een led armatuur gaan bouwen volgens het draadje van Wietefras, maar aangezien ik geen elektriciën ben leek het me niet verstandig om iets in elkaar te flansen wat mss wel in de hens vliegt. Dus voor nu maar voor de GPled gekozen.

 

Waarom 25mm PE slang en geen 50mm? Je kan maximaal 5 tot 6 kuub door 50 mm pompen. Dus dat vind ik een beetje overkill. Vandaar mijn keuze ivm de lage flow van minder dan 1 kuub per uur.

 

Hier reeds een paar hydrosystemen gezien die alle bakken paralel gekoppeld hadden. Nu doe ik redelijk veel vijveren met koi, waarbij alles om flow draait. Water heeft de neiging om te gaan "tracken". Dwz water zoekt de weg van de minste weerstand. Ik had het idee dat bij de opstelling van @Wietefras je al heel snel het meeste water/voeding door de middelste rij zou persen. Dus niet alle planten krijgen evenveel voeding. Heb je hier iets van gemerkt toevallig qua groei/wortelstructuur?

 

Aangezien ik maar 4 tonnen heb is het makkelijkst om ze achter elkaar te koppelen en zo een mooi gelijke flow in alle tonnen te krijgen. Althans dat is de bedoeling.

Hier ga ik een Aquaking BT-700B gebruiken die 700 liter per uur pompt. De systeem inhoud zal 5x20= 100 liter zijn ongeveer (afhankelijk van de hoogte van de potjes die ik ga gebruiken)

Ik heb ergens gelezen dat ze voor een bepaald systeem een flow aanhouden van 7x rondpompen per uur. Dus dan zou ik heel mooi uitkomen.

 

Is het een goed idee om water uit de vijver te gebruiken? Aangezien er veel voeding voor planten in zit. Of toch beter voor aparte voeding en kraanwater te gaan?

 

Mocht ik iets over het hoofd zien, alle tips en tricks zijn welkom.

Foto's volgen nog.

 

Alvast bedankt!

 

GroeneJosti

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, GroeneJosti said:

Hoi,

 

Ik had het idee dat bij de opstelling van @Wietefras je al heel snel het meeste water/voeding door de middelste rij zou persen. Dus niet alle planten krijgen evenveel voeding. Heb je hier iets van gemerkt toevallig qua groei/wortelstructuur?

Nee.

 

Bij het opzetten heb ik voeding in het reservoir gegooid en gekeken hoe snel zich dat verdeelde. Dat ging in alle drie de rijen eigenlijk even snel.

 

Het water wordt in een UC-DWC overigens ook niet "geperst", maar "getrokken".

 

Zelfs al zou er in één of meerdere banen iets minder stroming zijn, dat de planten daardoor minder voeding zouden krijgen is wel heel onwaarschijnlijk. Daar stroomt het water veel te snel voor.

 

Het enige probleem (met de stroming) wat ik had is dat de boel wat verstopt kan raken doordat de wortels de buizen in gezogen worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, dat zou met het pompje wat ik gebruik eigenlijk geen probleem moeten zijn. Hier zit een behuizing/korfje omheen en de flow is te laag om de wortels in de buizen te trekken hoop ik.

 

Excuses, jouw systeem is idd ook in gravity opgesteld. 

 

Mocht je trouwens een goede pomp zoeken die je procentueel kan regelen dan zou je Red Label pomp 6500 van Aquaking kunnen kopen.

Zijn niet goedkoop maar wel heel goed regelbaar en een zeer laag verbruik.

 

Het pompje wat ik nu heb kost iets van €23,-. Dus dat scheelt weer n buts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

succes met je kweekje  :)  ben benieuwd naar foto's 

 

zou wel leidingwater gebruiken ipv vijverwater 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zich viel het ook wel mee. Ik had vrij dikke buizen en dan 3 keer. De stroomsnelheid was niet zo heel hoog, maar de wortels gaan natuurlijk wel langzaam die kant op. Her en der zat er een flinke dot in de buis.

 

Ik denk dat je die pompen ook wel gewoon met een variac van 25 euro kan dimmen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De pomp dimmen wordt idd wel gedaan bij het vijveren, maar of het de pomp ten goede komt weet ik niet eigenlijk.

Het pompje wat ik nu heb is 700 l/uur, maar er is ook nog een 400 liter variant voor eventueel kleinere systemen. Daarna gaat het al rap richting de 4 a 5 m3 /uur.

 

Er zijn momenteel meerdere merken regelbare pompen te krijgen. Heb je het geld ervoor dan is het zeker de moeite denk ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zou zo'n regelaar anders zijn dan? Wellicht zelfs een fase aansnijding dimmer? Of zit er echt iets met PWM dimming in de electronica van de pomp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wietefrasals je een pomp die er eigenlijk niet voor gemaakt is gaat regelen met een frequentieregelaar is er kans dat die doorbrandt omdat ie zn koeling pakt van het doorstromende water. 

 

De meeste pompen op vandaag hebben wel een thermische beveiliging. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraagje: 

 

Hebben de hydrokwekers hier de luchtpomp continu aan staan of met een tijdklok?

Ik heb nml ergens gelezen dat ze de luchtpomp 4x 15 minuten per 24 uur laten blazen om de korrels te bevochtigen.

 

Ik hoor graag jullie meningen.

Alvast bedankt!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat ze bedoelde voor de waterpomp zelf aan en uit te zetten om een eb en vloed systeem te verkrijgen ? 

Want met de luchtpomp geraak je niet zo ver met bevochtigen.  Lijkt mij.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

 

Bij deze wat plaatjes van de testopstelling. Een paar kleine lekjes die met wat teflon zo waren opgelost.

De potjes zijn ook gehaald. Alleen nog even gaatjes boren. De gaten in de deksels zijn met een 110mm gatenboor gemaakt. De potjes zijn 13mm op het breedste punt.

Bijna alle spullen binnen. Het wachten is op de zaadjes en dan kan ik officieel aan de gang.

 

IMG_8975.jpg

IMG_8978.jpg

IMG_8974.jpg

IMG_8979.jpg

IMG_8980.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaaaaa gevonden!! Ze hebben het hier over hydrocultuur in het algemeen. Ook DWC staat erbij. Het spetteren van de luchtpomp houdt de korrels nat. Als ze te nat blijven heb je mss eerder kans op rot?? Maar als de kenners hier zeggen continue aan dan doe ik dat.

 

Ontkiem de wietzaadjes en plaats ze in hun medium. Je zult nu ook je systemen in moeten schakelen. De verwarming gaat alleen aan als de lamp uit is. Ideaal is 19 tot 23 graden. Wietplanten uit tropische gebieden bijvoorbeeld sativa soorten vinden een temperatuur van 23 graden prettiger dan 19 graden. De luchtpomp staat standaard altijd aan. De waterpompjes staan aan maar hier is een uitzondering op als je op kleikorrels of steenwol matten kweekt. Deze mediums houden hun water goed vast, mits het niet te heet is. 4 keer per dag voor 15 minuten de pompjes aan is genoeg. Voor grote systemen is het raadzaam een waterpompje in het reservoir te plaatsen zodat er altijd wat beweging in het water is. Dit is trouwens ook goed voor de voedingsstoffen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De waterpompjes staan aan maar hier is een uitzondering op als je op kleikorrels of steenwol matten kweekt. Deze mediums houden hun water goed vast, mits het niet te heet is. 4 keer per dag voor 15 minuten de pompjes aan is genoeg.

 

dus dat slaat nog steeds op de waterpomp :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah fuck.......ik ga effe die kakka uit m'n ogen wassen<_< Thanks.

 

Ok, ik ga dus de pompjes continue aanlaten dan.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luchtpomp besteld. Komt helemaal kapot aan. Dus maar weer even wachten dan. Verder alles start klaar. Zaadjes zitten in een zipbag met vochtig stuk keukenrol.

Fotootjes:

 

IMG_8971.JPG

IMG_9003.JPG

IMG_9005.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice man :)

 

Ik ben erg benieuwd hoe die lamp het doet, is het de eerste keer dat je deze gebruikt?

 

Ben zelf ook op zoek naar een goeie led maar ik ontdek elke dag weer nieuwe modellen :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Similar Content

  • Kaya does Dutchfem Special Espresso-dip 450w DIY LED
   By KAYA74
   Evening bredren & sistren,
    
   We gaan aan de coffee....espresso in dit geval😁
    
   Ik zal het uitleggen;
   Tijdens de gebruikelijke speurtocht naar "hobby gerelateerde" onderwerpen kwam ik iets tegen over Polyploïde planten
    
   Hoe langer ik naar de foto's keek......de harder ik hoorde...hebben...hebBEN....HEBBEN...
   Goed, verder gelezen; deze afwijking wordt dus vaak opzettelijk veroorzaakt.
   Met behulp van bepaalde stofjes, 3 geloof ik, creëren ze een mutatie mbt de celdeling.....of zoiets😁.(lijkt wat oppervlakkig, maar er worden verschillende dingen beweerd hier en daar.....ik haal er alleen uit waar ik wat mee kan proberen😉)
   Eén van die stofjes is dus caffeine😎
   Zoek het allemaal maar eens op, best leuke info.
   Nou bedacht ik me dus; caffeine.....koffie....1 en 1 is 2....doe eens gek....weet ik veel wat ik precies dacht 🤣🤣
   We hebben dus zaad in de espresso gekieperd....
    
   Enfin, we gaan beginnen;
    
   * zaden Dutchfem Special (fem)
    

   (Zal aan mij liggen.....vind ze wat groen..)
    
   * 2 uitgezocht en ter doop gesteld, 1 in water en 1 in espresso dus😁

   (lol...laat je niet misleiden ....espresso!)
    
   Gevoelsmatig wil ik niet dat t zaadje opengaat in de espresso....laat t maar een beetje intrekken 😉, dus morgen in de ochtend gaat ze eruit en ook in water.
    
   Dan nog even over de rest:
   *medium:start zaai & stekgrond, daarna lightmix
   *voor groei vooralsnog 8x18w tl 6500
   *bloei onder (nog te bouwen) 450w DIY-led ; 4x50w 3000-3300 en 5x50w full spectrum, beiden smart IC chips
   *test; toevoeging 2xUVB 13w
   *voeding Omnipotent (aardeverbeteraar, omni-basis, stikstof en bloei)
   *huisvesting voorgroei in kastje 63x48, bloei Mammoth light 80x80x160
    
   Ik vind t wel ff best zo....
    
   Keep u posted,
    
   GRTZ KAYA
    
    
  • 5x Amnees // Magnus Light ML-350 LED // 120x120
   By BarelyLegal
   Hey allemaal
    
   Nieuwe test die ik weer zal updaten voor iemand anders zonder PC kennis
   De resultaten en updates zullen ook in flitsen van een maand per keer ofzo worden, dus een hele tijd niets en dan ineens een hele maand...
    
   Dit keer wordt de Magnus Light ML-350 lamp getest...
   De armatuur bestaat uit 3 grote koepels en heeft COB LEDs
   Er zit een ventilator in die nog niet zo stil is als het zou mogen, en die maar soms aangaat om te coolen
   Er zit een dimknop op met 9 standen van 1 tot 9. (verbruik 47W tot 332W getest)
   Gedimmed op stand 1 ofzo gaat de ventilator nooit aan, op stand 9 gaat hij vaak aan...
   Er zit een 120° lens in voor extra spreiding
   De fabrikant beweert ideaal voor 120x120 en vervangt een 600W HPS met de helft van het verbruik (we shall see)
   Ze kan standalone draaien of eventueel met een controller met meerdere... (die was er niet bij dus gewoon met schakelkast)
    
   De lamp ging aan op 19/08/2017:
   - 19/08: dit was voorgroei dag1, met 5 zaailingen op 24/24 uur licht op stand 1 van de lamp, temperatuur 21 °C
   - 23/08: dag 5, lamp op stand 3 gezet, 24/24, wat take root gegeven, 23.2°C
   - 25/08: dag 6, eerste foto's, volgende post
    
    
   BL
    
  • Northernlights XL
   By Mileudelict
   En weer door!
   De gangkast omgebouwd tot droog kast zodat de kweekkast meteen weer gebruikt kan worden.
    
   Ik heb de grootste van de drie zaden van Northernlights XL die ik heb in een bakje water gegooit, 1 dag later tussen een koffie filter gelegt, 2 dagen hierna stak er al zowat 1cm aan wortel uit en heb deze toen geplant. Nu weer een dag verder breekt ze al door de aarde. Goed begin zo dacht ik!
    
   Zelfde setup als vorige keer, 30L pot, lightmix met perliet en 100% terra voeding van plagron. Weer 4 buffer tabs in de aarde gestoken (waarom? Geen idee vorige ronde ging het ook lekker en ik had ze toch nog)
   Paar handjes kleikorrels 
   2x CXA3070 en alleen tijdens de groei nog eens extra 4x 3watt 450nm leds ook van cree.
    
   Het enigste verschil is dat ik in het midden van de pot zaai en stekgrond heb gedaan tot zo'n 15cm diep.
    


 • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)