• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
GroeneJosti

Kweek met GPled 220/3590

79 posts in this topic

Hoi,

 

Bij deze dan mijn eerste draadje en mijn eerste echte binnenkweek op led. Jaren geleden wel eens binnen gekweekt op aarde, maar was niet echt een succes. Dus nu wil ik het iets beter gaan aanpakken. Deze keer met een zelfbouw hydro systeempje en led.

 

Set up:

- Tent 120x60x170(h) met afzuiging, thermostaat, 4 watt klemventilator en scrognet.

- 5x 25 liter voerton in serie gekoppeld met PE doorvoeren en knelkoppelingen met daartussen 25mm binnenmaat PE slang.(makkelijk los maken indien nodig voor schoonmaak en dergelijke)

- 4 tonnen in de tent.  1 ton buiten met een 700 liter/uur pompje. 4x luchtschijf in de 4 tonnen in de tent.

- airpump 4000 of een nitto 45 luchtpomp.(even testen)

- Het systeem gaat gravitair werken. Dwz het pompje komt in de buiten ton te staan. Deze zuigt het water door de 4 tonnen heen en pompt het weer terug in de 1ste ton in de tent.

- Lamp: GPLed 220/3590.

 

Ik wou eerst zelf een led armatuur gaan bouwen volgens het draadje van Wietefras, maar aangezien ik geen elektriciën ben leek het me niet verstandig om iets in elkaar te flansen wat mss wel in de hens vliegt. Dus voor nu maar voor de GPled gekozen.

 

Waarom 25mm PE slang en geen 50mm? Je kan maximaal 5 tot 6 kuub door 50 mm pompen. Dus dat vind ik een beetje overkill. Vandaar mijn keuze ivm de lage flow van minder dan 1 kuub per uur.

 

Hier reeds een paar hydrosystemen gezien die alle bakken paralel gekoppeld hadden. Nu doe ik redelijk veel vijveren met koi, waarbij alles om flow draait. Water heeft de neiging om te gaan "tracken". Dwz water zoekt de weg van de minste weerstand. Ik had het idee dat bij de opstelling van @Wietefras je al heel snel het meeste water/voeding door de middelste rij zou persen. Dus niet alle planten krijgen evenveel voeding. Heb je hier iets van gemerkt toevallig qua groei/wortelstructuur?

 

Aangezien ik maar 4 tonnen heb is het makkelijkst om ze achter elkaar te koppelen en zo een mooi gelijke flow in alle tonnen te krijgen. Althans dat is de bedoeling.

Hier ga ik een Aquaking BT-700B gebruiken die 700 liter per uur pompt. De systeem inhoud zal 5x20= 100 liter zijn ongeveer (afhankelijk van de hoogte van de potjes die ik ga gebruiken)

Ik heb ergens gelezen dat ze voor een bepaald systeem een flow aanhouden van 7x rondpompen per uur. Dus dan zou ik heel mooi uitkomen.

 

Is het een goed idee om water uit de vijver te gebruiken? Aangezien er veel voeding voor planten in zit. Of toch beter voor aparte voeding en kraanwater te gaan?

 

Mocht ik iets over het hoofd zien, alle tips en tricks zijn welkom.

Foto's volgen nog.

 

Alvast bedankt!

 

GroeneJosti

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, GroeneJosti said:

Hoi,

 

Ik had het idee dat bij de opstelling van @Wietefras je al heel snel het meeste water/voeding door de middelste rij zou persen. Dus niet alle planten krijgen evenveel voeding. Heb je hier iets van gemerkt toevallig qua groei/wortelstructuur?

Nee.

 

Bij het opzetten heb ik voeding in het reservoir gegooid en gekeken hoe snel zich dat verdeelde. Dat ging in alle drie de rijen eigenlijk even snel.

 

Het water wordt in een UC-DWC overigens ook niet "geperst", maar "getrokken".

 

Zelfs al zou er in één of meerdere banen iets minder stroming zijn, dat de planten daardoor minder voeding zouden krijgen is wel heel onwaarschijnlijk. Daar stroomt het water veel te snel voor.

 

Het enige probleem (met de stroming) wat ik had is dat de boel wat verstopt kan raken doordat de wortels de buizen in gezogen worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, dat zou met het pompje wat ik gebruik eigenlijk geen probleem moeten zijn. Hier zit een behuizing/korfje omheen en de flow is te laag om de wortels in de buizen te trekken hoop ik.

 

Excuses, jouw systeem is idd ook in gravity opgesteld. 

 

Mocht je trouwens een goede pomp zoeken die je procentueel kan regelen dan zou je Red Label pomp 6500 van Aquaking kunnen kopen.

Zijn niet goedkoop maar wel heel goed regelbaar en een zeer laag verbruik.

 

Het pompje wat ik nu heb kost iets van €23,-. Dus dat scheelt weer n buts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

succes met je kweekje  :)  ben benieuwd naar foto's 

 

zou wel leidingwater gebruiken ipv vijverwater 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op zich viel het ook wel mee. Ik had vrij dikke buizen en dan 3 keer. De stroomsnelheid was niet zo heel hoog, maar de wortels gaan natuurlijk wel langzaam die kant op. Her en der zat er een flinke dot in de buis.

 

Ik denk dat je die pompen ook wel gewoon met een variac van 25 euro kan dimmen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De pomp dimmen wordt idd wel gedaan bij het vijveren, maar of het de pomp ten goede komt weet ik niet eigenlijk.

Het pompje wat ik nu heb is 700 l/uur, maar er is ook nog een 400 liter variant voor eventueel kleinere systemen. Daarna gaat het al rap richting de 4 a 5 m3 /uur.

 

Er zijn momenteel meerdere merken regelbare pompen te krijgen. Heb je het geld ervoor dan is het zeker de moeite denk ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zou zo'n regelaar anders zijn dan? Wellicht zelfs een fase aansnijding dimmer? Of zit er echt iets met PWM dimming in de electronica van de pomp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wietefrasals je een pomp die er eigenlijk niet voor gemaakt is gaat regelen met een frequentieregelaar is er kans dat die doorbrandt omdat ie zn koeling pakt van het doorstromende water. 

 

De meeste pompen op vandaag hebben wel een thermische beveiliging. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraagje: 

 

Hebben de hydrokwekers hier de luchtpomp continu aan staan of met een tijdklok?

Ik heb nml ergens gelezen dat ze de luchtpomp 4x 15 minuten per 24 uur laten blazen om de korrels te bevochtigen.

 

Ik hoor graag jullie meningen.

Alvast bedankt!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

luchtpomp staat continu om genoeg zuurstof bij de wortels te hebben 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien dat ze bedoelde voor de waterpomp zelf aan en uit te zetten om een eb en vloed systeem te verkrijgen ? 

Want met de luchtpomp geraak je niet zo ver met bevochtigen.  Lijkt mij.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

 

Bij deze wat plaatjes van de testopstelling. Een paar kleine lekjes die met wat teflon zo waren opgelost.

De potjes zijn ook gehaald. Alleen nog even gaatjes boren. De gaten in de deksels zijn met een 110mm gatenboor gemaakt. De potjes zijn 13mm op het breedste punt.

Bijna alle spullen binnen. Het wachten is op de zaadjes en dan kan ik officieel aan de gang.

 

IMG_8975.jpg

IMG_8978.jpg

IMG_8974.jpg

IMG_8979.jpg

IMG_8980.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaaaaaa gevonden!! Ze hebben het hier over hydrocultuur in het algemeen. Ook DWC staat erbij. Het spetteren van de luchtpomp houdt de korrels nat. Als ze te nat blijven heb je mss eerder kans op rot?? Maar als de kenners hier zeggen continue aan dan doe ik dat.

 

Ontkiem de wietzaadjes en plaats ze in hun medium. Je zult nu ook je systemen in moeten schakelen. De verwarming gaat alleen aan als de lamp uit is. Ideaal is 19 tot 23 graden. Wietplanten uit tropische gebieden bijvoorbeeld sativa soorten vinden een temperatuur van 23 graden prettiger dan 19 graden. De luchtpomp staat standaard altijd aan. De waterpompjes staan aan maar hier is een uitzondering op als je op kleikorrels of steenwol matten kweekt. Deze mediums houden hun water goed vast, mits het niet te heet is. 4 keer per dag voor 15 minuten de pompjes aan is genoeg. Voor grote systemen is het raadzaam een waterpompje in het reservoir te plaatsen zodat er altijd wat beweging in het water is. Dit is trouwens ook goed voor de voedingsstoffen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De waterpompjes staan aan maar hier is een uitzondering op als je op kleikorrels of steenwol matten kweekt. Deze mediums houden hun water goed vast, mits het niet te heet is. 4 keer per dag voor 15 minuten de pompjes aan is genoeg.

 

dus dat slaat nog steeds op de waterpomp :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah fuck.......ik ga effe die kakka uit m'n ogen wassen<_< Thanks.

 

Ok, ik ga dus de pompjes continue aanlaten dan.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luchtpomp besteld. Komt helemaal kapot aan. Dus maar weer even wachten dan. Verder alles start klaar. Zaadjes zitten in een zipbag met vochtig stuk keukenrol.

Fotootjes:

 

IMG_8971.JPG

IMG_9003.JPG

IMG_9005.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice man :)

 

Ik ben erg benieuwd hoe die lamp het doet, is het de eerste keer dat je deze gebruikt?

 

Ben zelf ook op zoek naar een goeie led maar ik ontdek elke dag weer nieuwe modellen :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Similar Content

  • De ideale micro kweekkast voor bloei
   By Gerrit Groenevinger
   Hallo,
   ik ben bezig de voor mij ideale kweekkast te maken, ik ben redelijk gelimiteerd in ruimte. De ruimte ie ik heb is 120x70x140. Dit is de totale ruimte dus niet de binnenmaat vd kast. 
   Een opbrengst van 100g per 12 weken is ruimschoots voldoende.
    
   er zijn een aantal zaken die ik al verzameld heb namelijk :
   4 x Citizen CLU058-1825C4 35*M2M2-F1 3500K 80CRI.
   4x passieve heatsink 140 mm 
   1x meanwell hlg 240h 1050b
   25 x samsung lm 561c s6 ledstrips.
   2x meanwell hlg 320h 24b drivers
   6x pc fan in maten 80, 100, 140
   2x 4 kanaals fan controller.
   1x badkamer buis vent 100mm
   1x canfan koolstof filter 125 m3
   1x automatisch temp controller voor de afzuig fan.
   2x petfles lucht bevochtiger
   2x hygrostaat voor het reguleren vd luchtvochtigheid.
    
   Ik zit nog in dubio over het ontwerp van de ledlamp, hierover een post in het ledbouw deel van t forum.
    
   het grootste probleem met de vorige kast was de luchtvochtiheid die niet boven de 40% kwam en meestal ong. op 25% zat. Dit wil ik veranderen zodat ik een nette lv kan behouden.
    
   heeft er iemand suggesties, ervaringen en goede ideeen voor het ontwerp van deze nieuwe kast? Ik ben benieuwd
  • Licht berekeningen uit datasheets PAR/PPF/YPF/PPFD/lux/lumen
   By Groeneglazenbol
   Na mijn gedachtenwisseling met Wietefras kwam hij met het idee om er een eigen thread van te maken.
   Onze gedachtenwisseling begon op pagina 11 en eindigt op pagina 12 en gaat hier verder.
   http://www.weedforum.eu/wietforum/topic/4226-welk-ledarmatuur-is-koopwaardig/?page=11
    
   Ik zal hieronder een aantal dingen proberen uit te leggen of verduidelijk. By no means heb ik alle wijsheid in pacht of ben ik een guru maar dit is wat ik allemaal tijdens mijn onderzoek naar leds heb gevonden. Ik zal zoveel mogelijk bronnen vermelden zodat iedereen het rustig kan bestuderen. Het lijkt me erg leerzaam voor mij en ook de rest om hier allemaal onze gedachten over te wisselen. Wel lijkt het me verstandig dat mocht er een discussie ontstaan dat we dit dan onderbouwen door middel van linkjes/bronnen en niet zomaar wat gaan roepen zonder onderbouwing. Op die manier blijft het ook leuk en leert iedereen wat bij.
    

    
   Wat is PAR ( Photosynthetically Active Radiation )
   PAR is het licht dat valt tussen 400nm en 700nm golflengte dit is het licht wat planten gebruiken voor de fotosynthese. PAR heeft twee meeteenheden namelijk PPF en YPF. Zie de grafiek hierboven.
    
   https://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthetically_active_radiation
   https://fluence.science/science/par-ppf-ppfd-dli/
   https://chilledgrowlights.com/education/understanding-led-grow-light-specs
   http://www.pacificlightconcepts.com/the-science/
    
   Twee filmpjes van Everest Fernandez
    
    
   Wat is PPF( Photosynthetic Photon Flux )
   De meeteenheid voor PAR is PPF in μmol/s.
   Bij PPF wordt er enkel gekeken naar het aantal fotonen (energie) zonder onderscheid.
   Het gaat hier om de totale lichtstroom per seconde.
   Zie de PAR Curve in de grafiek hierboven.
    

    
   Wat is YPF ( Yield Photon Flux )
   YPF is het licht dat valt tussen de 360nm en 760nm golflengte. Ook hier gaat het om de totale lichtstroom per seconde. Net als bij PPF wordt YPF wordt ook gemeten in μmol/s maar word er bij YPF rekening gehouden met de fotosynthetische reactie per foton. Zie de YPF oftewel McCree Curve in de eerste grafiek hierboven en de YPF grafiek hierboven.
    
   Wat is PPFD ( Photosynthetic Photon Flux Density)
   PPFD word gemeten in μmol/m2/s en is de gemiddelde PPF per m2. PPFD is PPF gedeeld door het totale oppervlak.
   Bijvoorbeeld PPFD=PPF (1500 μmol/s) / 2m2 = 750 μmol/m2/s (PPFD)
   Dit geeft geen exacte weergave van de werkelijkheid maar enkel wat er op systeem niveau geleverd word in de ruimte. Het geeft je een redelijk goede indicatie als je geen meetapparatuur voorhanden hebt aan de hand van de specs. Normaliter zou je dit meten met een PAR meter op zoveel mogelijk punten. Al deze meetpunten tel je dan bij elkaar op en hier neem je het gemiddelde van dan heb je de exacte PPFD.
    
   Wat is YPFD ( Yield Photon Flux Density )
   Ook YPFD wordt gemeten in μmol/m2/s
   YPFD is YPF gedeeld door het totale oppervlak.
   Bijvoorbeeld YPFD=YPF (1500 μmol/s) / 2m2 = 750 μmol/m2/s (YPFD). Dit geeft geen exacte weergave van de werkelijkheid maar enkel wat er op systeem niveau geleverd word in de ruimte. Het geeft je een redelijk goede indicatie als je geen meetapparatuur
   voorhanden hebt aan de hand van de specs. Normaliter zou je dit meten met een PAR meter op zoveel mogelijk punten. Al deze meetpunten tel je dan bij elkaar op en hier neem je het gemiddelde van dan heb je de exacte YPFD.
    
   Deze filmpjes van Growmau5 geeft je een beetje een idee hoe dat zou werken
    
    
   En hier nog een filmpje van Led Gardener
    
   Dit is hoe de pro 's een meting doen met een bol van Ulbricht
    
    
    
   Wat is lux
   Lux is een eenheid van verlichtingssterkte: 1 lux is de verlichtingssterkte voortgebracht door 1 candela lees kaars op een oppervlak loodrecht op de lichtstralen op een afstand van 1 meter van de bron. Lux is het aantal lumen aan op een gedeeld door het oppervlak in m2 dus Lux=lumen/oppervlak in m2.
   Bijvoorbeeld 10 lumen op 1 m2 in lux is lux=10 lumen /1 m2= 10 lux. 
   Het probleem met lux en lumen is dat zij enkel het licht zichtbare licht tussen zo'n beetje de 450nm e 650nm tellen. We missen dus nogal wat van het spectrum, maar hier is een oplossing voor de conversie factor daar kom ik later op terug. Zie de grafiek hieronder over wat er met lux en lumen gemeten word.
    
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lux_(eenheid)
    

    
   Wat zijn lumen
   Lumen is de eenheid voor lichtstroom (flux).
   Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. 1 lumen is de lichtstroom van een puntlichtbron (kaars) waarvan het licht in 1 steradiaal gebundeld is en 1 candela uitstraalt. Deze is nogal abstract en laten we even voor wat het is.
   Het probleem met lux en lumen is dat zij enkel het licht zichtbare lichtentussen zo'n beetje de 450nm e 650nm tellen. We missen dus nogal wat van het spectrum, maar hier is een oplossing voor de conversie factor daar kom ik later op terug. Zie de grafiek hierboven over wat er met lux en lumen gemeten word.
    
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lumen_(eenheid)
    
   Wat is PAR Watt
   Is het aantal fotosynthetisch active Watts tussen de 400nm en 700nm. Zo'n beetje 99% van het licht van onze 80CRI cob's valt binnen de PAR Curve. Als je de efficiëntie van de led weet dan kun je de PAR Watt berekenen.
   Deze bereken je als volgt PAR Watt= efficiëntie in % x verbruikt aantal Watts = PAR Watt
   We gaan in dit voorbeeld uit van een led welke 50% efficiënt is.
   PAR Watts=  efficiëntie (0,5=50%) x 50 Watt= 25 PAR Watt
    
   Van lumen naar lux omrekenen en lux naar PPF of PPFD en μmol/s per Watt
   Nu is het natuurlijk erg leuk om een beetje met cijfertjes te goochelen, althans dat vind ik.
   Met deze formules kunnen je een redelijk goede indicatie krijgen van de verschillende waardes die we hierboven behandeld hebben uit de verkregen data uit de datasheets of calculatie tools. Het is geen exacte wetenschap maar dit komt ook door de afrondingen in Watts van de leds want een CXB3590 is eigenlijk maar zon 48/49 Watt op 1400ma.
   Allereerst hebben we een formule nodig voor als je alleen het aantal lumen weet zoals mij.
   Namelijk lux=lumen/oppervlak in m2. Nu we de lux hebben berekend of al hadden hebben we een conversie factor nodig om van lux naar PPFD te gaan. Wietefras geeft aan een conversie factor 70 tot 70,5 te gebruiken welke uit een test komt welke gedaan is met een glazen lens. Zelf kom ik op een conversie factor van 66,5/66,6 uit door rekening te houden met het verlies van de glazen lens, welke je gebruikt is aan jou. Op de website van Apogee staan een aantal conversie factoren voor verschillende lichtbronnen helaas staan onze leds er niet tussen.
   https://www.apogeeinstruments.co.uk/conversion-ppfd-to-lux/
   Je kan de conversie factor ook zelf berekenen enkel heb je hiervoor wel een testrapport nodig zoals degene die Wietefras aanhaalde welke volgens mij deze is van Chilled Growlights van de lamp van GreenGenes van Pacific Light Concepts https://chilledgrowlights.com/independent-lab-reports/lab-test-report-cree-xlamp-cxb3590-3500k-cd-bin Nu we de conversie factor hebben kunnen we de PPFD gaan berekenen op de volgende wijze.
   We gaan in dit voorbeeld uit van een 400W 8x50W op 160lm/w Cree CXB3590 led armatuur welke 1m2 beschijnt.
    
   lux= lumen (400W x 160lm/W=64.000 lumen ) / oppervlak (1m2)= 64.000 lux
   PPFD= lux ( 64.000 ) / conversiefactor (66,5)= 962,4  μmol/m2/s PPFD
   PPF= PPFD (962,4) / oppervlak (1m2) = 962,4 μmol/s. PPF
   In dit geval zijn de PPFD en PPF hetzelfde omdat het om 1m2 gaat.
    
   Je kunt nu ook berekenen hoeveel μmol/s je per Watt hebt.
   De totale PPF van 400W is 962,4 dit deel je door het aantal Watts.
   μmol/s per Watt= 962,4/400= 2.406 μmol/s per Watt.
    
   Ook kan je van lumen naar lux dan naar kilolux en dan met de conversiefactor uit dit onderzoek http://agi32.com/blog/2014/12/10/photometry-and-photosynthesis/ van LED Professional.
   De conversie factor die hier gebruikt word is 14,6 ( Ik rond hem persoonlijk altijd af op 15 voor het gemak) voor 3500K wel op basis van een ander ledje maar de spectrums van de gelijke Kelvins verschillen nauwelijks van elkaar deze conversie factor kun je dus prima gebruiken voor een indicatie.
   De berekening gaat dan als volgt.
    
   lux= lumen (400W x 160lm/W=64.000 lumen ) / oppervlak (1m2)= 64.000 lux
   Kilolux= lux (64.000) / 1000= 64
   PPFD= kilolux ( 64 ) x conversiefactor (15)= 960  μmol/m2/s PPFD
   PPF= PPFD (960) / oppervlak (1m2) = 960 μmol/s. PPF
    
   Je kan ook lumen direct naar PPF omrekenen maar dat is een behoorlijk stuk complexer zoals te zien in het onderzoek, misschien dat Wietefras hier wat uitleg over wil geven?
    
   Nog een beejte info over de leds, datasheets, bins en tools.
   In de datasheets van de verschillende leds worden altijd bins aangegeven.
   Wat is een bin nou eigenlijk, een bin is een bakje waarin de led terecht komt nadat deze getest is op onder andere zijn fotometrische eigenschappen. We nemen als voorbeeld een Cree CXB3590 3500K 80 CRI CD bin. De CD bin (flux 12.000 tot 13.000)heeft een minimale lumen output (flux) van 12.000@85C of 13.237@25C een stap van zo'n 10% zoals je kan narekenen. Wanneer deze led getest word op zijn fotometrische eigenschappen en blijkt dat deze bijvoorbeeld wel 3500K produceert maar een minimale lumen output (flux) heeft van 11.500@85C komt deze in een lagere bin terecht. In dit geval komt de led in de CB bin (flux 11.000 tot 12.000) want deze heeft een minimale lumen output (flux) van 11.000@85C of 12.134@25C.  Zoals je ziet is het verschil tussen een bin dus zo'n 10% niet meer niet minder. Dit zie je ook terug in de lm/w die ligt op 1400ma bij de CD bin op 164 en bij de CB bin op 150lm/w dat scheelt 164/150=1,09  dat is een verschil van 9%. De 7% tolerantie op de metingen die Wietefras benoemt klopt maar elke meetapparatuur heeft zijn eigen toleranties. Dat wekt dan dus bij mij de vraag op wat zijn de toleranties van de meetapparatuur van anderen. En wat maakt die apparatuur beter dan die van een miljarden bedrijf? Als we kijken naar de test van Chilled met de CXB3590 daar komt 156lm/w uit, volgens de calculatie tool is dat 164lm/w een verschil van 156/164= 0.95 dat is een verschil van 5% dat is ruim binnen de marges die Cree aangeeft.  En veel lager dan de foutmarge die Wietefras benoemt van 20% voor de bins + 7% foutmarge op de metingen voor een totaal van 27% afwijking in het ergste geval. Dat is zoals hierboven uitgelegd gewoon niet mogelijk. Volgens de marges van Wietefras zou het in het ergste geval uitkomen op 164x0,73 = 119 lm/w dat is gelukkig niet zo.
    


    
   Hier nog twee filmpjes over het bin proces
    
   Ook kun je de Techtalks van GreenGenes en Growmau5 bekijken deze bevatten een ware schat aan informatie, filmpjes zijn wel wat lang maar zeer educatief.
    
   Mocht ik ergens een fout gemaakt hebben of iets vergeten te vermelden dan hoor ik het graag van fouten maken leer je, no shame in that.
    
   Bronnen:
   http://agi32.com/blog/2014/12/10/photometry-and-photosynthesis/
   https://chilledgrowlights.com/independent-lab-reports/lab-test-report-cree-xlamp-cxb3590-3500k-cd-bin
   https://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthetically_active_radiation
   https://fluence.science/science/par-ppf-ppfd-dli/
   https://chilledgrowlights.com/education/understanding-led-grow-light-specs
   http://www.pacificlightconcepts.com/the-science/
   https://www.apogeeinstruments.co.uk/conversion-ppfd-to-lux/
   http://pct.cree.com/dt/index.html
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lumen_(eenheid)
   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lux_(eenheid)
  • 5x HashPlant Haze // Migro 600 LED (581W) // 150x150
   By BarelyLegal
   Hey allemaal
    
   En we zijn weer vertrokken met een volgende test waarvoor ik foto's zal posten!! Dit keer als het goed komt zowat elke week of alle 2 weken...
    
   HELE mooie setup:
    
   - EliteHC150 tent van 150x150x240 (wat overbodig die hoogte maar hier hing ooit een 1000W HPS)
   - De allernieuwste en allergrootste MIGRO 600 met 6x COB LED, een dimbaar verbruik van 581W echte watts, wat zou overeenkomen met 1000W HPS
   - 5x 69L Pot met 5x HashPlant Haze geteste stek
   - Atami Bcuzz Schema met A&B en Bloombastic als uiteindelijke booster
    
   De stekkies gingen er vorige zaterdag in en hier zijn al foto's van DAG 3 VOORGROEI, maandag 22/01/2018
   Ze zijn naar horen zeggen al een heel stuk gegroeid in die tijd, dus HEEL BENIEUWD naar de volgende reeks foto's
   Je ziet op de laatste foto's de 3 ballasten die aan deze armatuur zitten, per 2 LEDs is er een ballast, misschien een nadeel dat je toch 3 stekkers hebt...
    
   here we go!
    
   BL • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   6 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)