• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Milieudelict

Powerplant van dutch-passion

137 posts in this topic

Oké dan beginnen we toch maar weer overnieuw maar dit keer met powerplant van Dutch-Passion.

 

2x CXA3070 op 1400mA

4x 3W LED 450nm van Cree

30liter pot met lightmix van plagron met 100% terra lijn.

 

En een tensio meter!

 

En GEEN kleikorrels deze keer!

 

Eerst alles goed schoongemaakt, fans een nieuw plekje gegeven bovenin de kast en schuin omlaag op de wanden gemikt.

Pot tot de rand gevuld zonder aan te drukken.

Zaadje was na 1 dag al ontkiemd, halve dag in water en toen tussen een bruin koffiefilter. Zodra het worteltje zich liet zien het zaadje met pincet meteen in de grote pot gelegd en afgedekt met een paar korrels aarde.

 

De handleiding van de tensiometer 3x doorgelezen en op de juiste manier voorbereid en geplaatst.

Vervolgens water met power roots en enzyme aangemaakt op een ph van 6 en de aarde nog heel lichtjes bevochtigd met een gieter en boven het zaadje met een plantenspuit.

 

We zijn nu een volle dag verder en wat me wel op valt is dat ik op de meter precies goed zit maar dat de grond wel natter is dan ik bij de nlxl's had maar weer droger dan bij de amnees ronde.

Uiteraard mag de grond in dit stadium wel iets droger voor de wortelontwikkeling dus ik ga proberen om de meter de eerste weken op 150mBar te houden.

 

Verder de kachel op een lage stand aan in de kamer zodat de temperatuur vergelijkbaar is met mn eerste ronde. 

Nu op 26.5 graden en een lv van 45%

 

Fingers crossed! 

 

 

20171104_155642.jpg

20171105_094450.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd hopelijk meer succes nu.
Dat elastiekje is gewoon om de zaai plek aan te geven ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat is een stukje stroomdraad zodat mocht de tensiometer zeggen dat er meer water bij moest ik niet het zaadje zou overspoelen met de gieter.

 

Ik spuit nu eens per dag de grond binnen die circel licht vochtig met de plantenspuit en het zaadje begint zich al de grond uit te werken btw :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werkt wel mooi zo'n tensio meter.

Even flink spuiten met een plantenspuit en een half uurtje later zie je toch een afname van enkele mBar in de zuigspanning.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes kerel. Ik hoop dat je meer geluk hebt nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot nu toe gaat het lekker!

Alleen richten de lobblaadjes zich omhoog, iets wat ik nog niet eerder heb gezien maar dat zal wel niks zijn.

Ik besloot 1x te bevochtigen met een gieter, 100ml goed verdeeld over het oppervlak en zat meteen op 80mBar op de tensiometer dus terug naar de plantenspuit dan maar.

 

Ik vroeg mij het volgende af:

Als ik een mengels powerroots en pure enzyme maak in een afgesloten fles kan ik dit de volgende dag dan nog 1x gebruiken? Dit zijn biologische toevoegingen en bij powerroots staat op de fles 24uur houdbaar maar op enzyme staat niks en wat als je ze dus mengt? En plagron is heel goed in onduidelijke antwoorden geven :P

 

 

 

20171111_135809.jpg

20171111_135829.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes hier met de nieuwe kweek :D

Ik heb ook met plagron gewerkt, ik nam aan als het ene 24 uur goed bleef, het andere wel beetje gelijk zou zijn.

Dus elke dag heb ik nieuwe dosis gemaakt, beter met de helft werken en vers elke dag. Dan het "te lang" laten staan en misschien wat verkeerd doen :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja alleen is minder dan 1ml afmeten wat lastig hoe ik het nu doe maar ik heb wel van die lange pipetten besteld waarmee je 0.25 tot 1ml  uit je potje kan opzuigen. Nooit meer kloten met maatbekertjes en nooit meer een vieze flessen hals.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag nr 9 inmiddels.

Behalve 2 a 3x per dag wat met de plantenspuit te spuiten heb ik verder geen water meer gegeven. Alleen de bovenste 10cm blijft erg droog en de meter gaat ook naar de ondergrens dus ik denk dat het wel tijd wordt voor wat water uit de gieter met enzyme en power roots.

 

20171114_125435.jpg

20171114_125441.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo gezegt zo gedaan, met de gieter wat water gegeven maar 100ml en meteen zat de meter 88mBar en geen goed idee dus en heb meteen met een satéprikker gaatjes geprikt en de kachel aan en ik zat al snel weer op de 90mBar maar mn plan om op 150mBar te gaan zitten is nog steeds niet gelukt omdat als er 10cm droge grond bovenop ligt ik toch de neiging heb om het wat vochtiger te maken.

Met zo'n tensiometer leer je heel goed hoe weinig water ze dus idd nodig hebben. Opnieuw terug naar de plantenspuit dus!

 

Maar goed het gaat verder nog steeds erg lekker dacht ik zo, als ik de breedte op meet loopt ze meerdere centimeters voor op de nlxl en amnees. Lekker veel blad ontwikkeling dus, geen strek en lekker compact.

 

20171116_171202.jpg

20171116_171229.jpg

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is die 90mBar misschien toch te nat of moet ik nou naar andere oorzaken gaan zoeken? Volgens mij begint het blad nou weet wat te hangen namelijk. 

 

Het lijkt me er iig niet zo best uit te zien..

 

20171118_115446.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt idd akelig veel op de northenlight van vorige ronde.
Misschien wat gaan testen, desnoods met zaad uit vogelvoer ivm prijs.
1tje op andere grond, 1tje met andere voeding, 1tje minder (of minder vaak) wateren en 1 op enkel grond en water.
4 kleinere potjes moeten handig passen.
Wellicht weet iemand een makkelijkere of effectievere methode.

In ieder geval mooi klote, hopen dat het bijtrekt en dat de oorzaak aan het licht komt.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjaa na eens goed met lastpak gesproken te hebben, goed naar de rest van de kamer gekeken te hebben en al wat vermoedens gehad te hebben..

Kan het iets te maken hebben met bad air/bad room syndrom.

Er ligt een vinyl vloer en daar onder ligt een oude lijmlaag van tapijt welke beide mogelijk bepaalde giftige stoffen uitstoten. 

Met de amnees haalde ik lucht uit de gang ivm met de hoge temperatuur in de kamer waar de kast staat en er stond ook een raam open dus dat kan verklaren waarom het toen zo goed ging ten opzichte van nu. Ook de Northernlight die nu op de vensterbank staat is een totaal andere en opgeknapte plant geworden.

 

Het plan is nu het volgende:

Kweekkast is naar de gang verplaatst.

De kamer ga ik morgen aan beginnen om de vloer en oude lijmlaag weg te halen en desnoods overheen egaliseren.

En als er daarna nog problemen zijn, dan nog eens naar mijzelf kijken kwa watergift etc maar plantjes die elke keer na 2 of 3 weken op de zelfde manier instorten terwijl ik steeds meer moeite doe om het klimaat en de watergift te verbeteren... Ik ben bang dat er toch andere oorzaken zijn zoals boven beschreven.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou niet weten hoeveel effect zo'n vloer kan uitoefenen. Maar het kan natuurlijk meespelen. Een keer te veel of te weinig water moet niet zo'n groot effect hebben. Daar zal het dan ook niet aan liggen mits de pH en EC acceptabel zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik meet wel de ph maar geen ec, kan ook niet met deels biologische voeding had ik begrepen en de ec van de pot meten lijkt me ook onzin zo vroeg en nog zonder voeding.

Heb wel een andere zak light mix gehaald voor deze om dat ook uit te sluiten.

 

Vandaag begonnen met de oude tapijt lijmlaag weg te halen, na plamuurmes, aceton, wasbenzine, tinner en heet water geprobeerd te hebben heb ik alabastine gehaald en op de inwerktijd na heb ik er max 30minuten werk aangehad voor de halve kamer (3 vierkante meter)

Alleen kan ik de pp nu wel helemaal afschrijven denk ik want het hele huis was vergeven van de geur.

Morgen afmaken, dan nog 1x helemaal voor de laatste restjes en egaliseren die zooi om er echt helemaal zeker van te zijn dat het weg is :P haha

En vervolgens zal de bouw van 120x60 kast beginnen. Tot die tijd zal er niks meer de grond in gaan denk ik.

 

20171120_143831.jpg

20171120_204417.jpg

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met alabastine super lijmverwijderaar is het zo gebeurd hoor. Alleen het geheel goed naspoelen zodat er geen residu achterblijft lijkt me nog het meest iritante.

Als egaline los laat en gaat kraken etc dan heb je pas een rotklus :P dan moet echt alles (of een deel) uitgehakt worden.

Toen ik in de woonkamer mijn vloer ging leggen kwam ik er achter dat iemand anders ooit flink heeft lopen prutsen met egaline. Overal bulten en en hoogteverschillen terwijl er een egaline laag op lag en het was totaal niet geschikt voor laminaat.

Heb er een week werk aan gehad om delen weg te bikken. Het leek net of ze hier en daar een emmer egaline hadden leeg gegooit die te dik was aangemaakt ofzo. Man man man

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oke terug on-topic!

Ze staat er nog stukken beter bij dan verwacht alleen heeft ze de bladpunten omlaag hangen wat je ook ziet bij stikstof vergiftiging als ik me niet vergis. Verder wel onwijs veel bladoppervlak en de onderste nodes beginnen zich ook richting het bladerdek te werken.

De tensiometer stond inmiddels op 200mBar dus heb ik der 300 a 400ml water gegeven met enzyme en powerroots. Nog steeds geen hoofd voeding.

 

20171122_172212.jpg

20171122_172223.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopelijk trekt ze nog een beetje bij. Ik zou zeggen kijk het nog 1 a 2 weken aan. 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo jij hebt wel iets over voor je bloemetjes :) mooi dat je het er direct uit doet, en niet gaat aan modderen :) ...  geef het plantje idd een weekje ofzo om weer op kracht te komen ;) moet goed gaan :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Achja de kosten vallen wel mee maar er gaat wel tijd in zitten. 

En op deze manier sluit ik bepaalde dingen wel volledig uit.

Ool maar alvast een nieuw hok aan het tekenen wat 120x60x200cm moet gaan worden:

hok.png

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker bezig daar???

Maar zo ik de tekening lees....is de hoogte 120?

Is dat niet wat aan de lage kant?

 

 

GRTZ KAYA 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

 • Similar Content

  • De tensio meter, hun nut en nukken
   By Snaaiper
   Naar aanleiding van, en gewoon omdat het er nog niet was een artikel over de Tensio meter.
   https://www.blumat-shop.de/Blumat-Digital/?language=en&switch_country=NL&gm_boosted_category=Blumat-Digital&Blumat-Digital=&cat=c84&cPath=84   https://www.blumat-shop.de/images/image/blumat-digital-en.pdf

   Allereerst, wat is het en wat doet het.
   Een tensio gebruik je om het waterverbruik in een aarde pot te meten. Of toch hoeveel vocht er aanwezig is.
   Dat doet het toestel door de zuigkracht van het medium te meten, een vacuüm meting dus.

   Even het principe erg simpel: aarde werkt als een spons dus daarmee vergelijk ik het even. Als je een spons in een bordje water legt zal deze het water op zuigen zodat er na een tijdje geen water meer in het bordje staat.
   Gooi je nou gelijk nog een glas water over die spons dan geraakt deze verzadigd en loopt het water er weer uit.
   Zuigkracht dus, of door verzadiging het gebrek daaraan.

   Hoe werkt dit in de Tensio meter: deze bestaat uit een buis met aan de bovenzijde een meetmodule opgeschroefd en aan de onderkant een aardewerken kegel. Deze kegel is de scheiding tussen het inwendige van de meter en de aarde in je pot.
   Doordat de buis gevuld is met water en de kegel wel vocht doorlaat zonder het te laten weglopen kan je dus verbinding maken tussen de zuigkracht van de aarde en de sensor dewelke negatieve druk, vacuüm dus, meet.
   Nou hoe aarde eruit ziet weten we wel dus maar eens kijken hoe we het ding aan de praat krijgen en we kunnen gaan meten.

   Nou beginnende met een nieuwe meter: nadat je hem hebt uitgepakt doe ik hem gelijk helemaal opvullen met water, gewoon kraanwater is goed hoor, regenwater is ook prima al je je platjes daarmee water geeft.
   Daarna zet ik de, na de sensor te hebben gereset,n de kop erop en zet het geheel in een beker water. Dit doe je om de kegel de verzadigen met water. Goed uurtje zou moeten volstaan, zo dik is die kleilaag niet hoor.
   Eventueel nog even weer aanvullen, en resetten en klaar, normaal zou hij nu 0 moeten aangeven, de buis is vol en vermits ie net in water heeft gestaan kan er geen spraken zijn van zuiging. Een kleine blijvende luchtbel vormt hierbij geen probleem.
   Voor een meter die al gebruikt is, soms is de kegel wat vuil, even opfrissen met staalwol of fijn schuurpapier maakt de overdracht weer iets beter. En dan verder zoals een nieuwe. Als ik oogst gaat mijn meter vaak gelijk in een beker water dus ik kan, na bijvullen en resetten weer gewoon verder in de volgende ronde.

   Nu kan je de meter dmv een draaiende beweging, als het ware in de aarde "schroeven". Probeer dit wat in 1 lijn te houden, je wilt dat het ding strak stevig in de aarde zit en de kegel goed contact maakt met de aarde. Desnoods vul je wat aarde aan en druk je hem rondom wat aan. In het begin wat water rond de tensio gieten zodat de aarde wat inzinkt is ook fijn.
   Oh ja, waar plaats je hem, nou 1 op een plek waar je hem kunt aflezen natuurlijk en 2 ergens halfweg de potrand en je plantje is prima.

   En dat was het zowat, geef hem een uurtje om zich even te zetten en aan te passen, de nauwkeurigheid verhoogt naargelang de kluit voller wordt, en dan kan je gaan meten.

   Nou om te beginnen, ideale waarden 90 a 120 mBar, beste meet moment, net als het licht aangaat. Op dat moment heeft de dame in kwestie net 6 of 12u in het donker gestaan, verbruikt ze dan geen vocht en is het vocht gehalte in de kluit stabiel.
   Kleine plantjes verbruiken amper wat dus dan ga je weinig moeten doen om op die 90mBar te blijven al heb ik men kleintje liever iets droger staan zo rond de 150, laat ze der maar om zoeken. Worden ze groot en sterk van.
   Echter als ze een pak groter zijn en vol in de bloei zitten dan is het amper mogelijk om die 90 te halen.

   Ze doen er bij mij vaak al 20-30 Mbar bij tussen meting en de tijd dat ik nodig heb om water te halen en voeding te mengen. Das 30mBar op een kwartier.
   En das gelijk een beetje een van de zere punten, het is een moment opname, daarom doe ik voor mezelf ook steeds netjes noteren elke dag wat ik meet en geef.
   Hiermee kan je mooi een grafiekje opstellen en ga je sneller " de feeling" krijgen hoeveel je moet geven.

   Een grafiekje van Wietefras ter illustratie.

   Deze mooie grafiek bevestigd voor mij men buikgevoel dat ik al die tijd de meter goed interpreteer en daarop men watergift bepaal.

   Paar voorbeeldjes, tenzij anders aangegeven meten we op het ideale moment, licht net aan dus.
   Ff geen onderscheid over potgrootte of welke fase da dame zich in bevindt (groei/bloei) of het jaargetijde waarover dadelijk meer. Ook even ronde cijfers, hoe of wat moet je zelf bepalen, watergeven moet je leren en de tensio is een waardevolle hulpmiddel daarbij.

   Ik meet 100mBar en gooi der een liter in, dag erna heb ik 110mBar, prima ze verbruikt dus een liter per dag.
   Meet ik 50Mbar is die liter veel te veel en geef je niks, dag erna nog steeds ver onder de 100, proficiat je ben ze aan het verzuipen. Laat maar eens eerst ff opdrogen naar 200mBar en begin dan met een kwart litertje en vertrek vanaf daar.

   Ander verhaal, we meten 250 en gooien der een liter in, dag erna gaat ze zelf al naar 300, dan moge het duidelijk zijn dat die liter niet genoeg is en moet je dus meer geven, doe dit niet al te drastisch, je bent nog steeds beter af met te weinig als teveel.

   Nou dit zijn enkele praktische voorbeelden, in mijn ervaring en met hoe ik kweek lig ik al lang nimmer wakker van die 100mBar. Ik hang zo gewoonlijk tussen de 100 en 200 wat meer realistischer is om stabiel te houden.
   Immers als ik de tent opentrek als het licht net aan is en ik gooi der een liter in dat zakt de meter vaak naar 50-60 wat dus feitelijk te nat is, echter staat ze dag erna weer ergens tussen die 100-200. Prima toch als je maar elke keer ergens in die zelfde range zit, 10mBar is echt niks hoor, staar je der dus niet op blind.

   Nog een voorbeeld, als ik een avondje ben wezen pilsen en ik moet de juf nog water geven en die tensio knalt voorbij de 400, doe ik gewoon wat ze anders krijgt, je meet immers een eind later in "haar dag" dus ze heeft ook al meer gedronken, net als jij.
   Gooi er dan niet het dubbele in want dan ga je der stress bezorgen, als je dan toch al boven je theewater bent laat je die tent beter dicht, ze zijn sterk en je hebt ze veel liever te droog als te nat.

   Nou om ff terug te komen op die potmaat en het jaargetijde, het spreekt voor zich dat je in 8ltr potje minder kwijt kunt als in eentje waar je zo een zak aarde in kwijt kunt.
   Ook is het nogal wiedes dat als wij hartje zomer in een hittegolf liggen te puffen dat de dames dat ook doen, dus dat beinvloed het verbruik ook behoorlijk.
   Ik geef in zo'n periode ook geen voeding meer mee, ze heeft er toch niks aan terwijl ze zich probeert koel te houden en je stapelt dus voeding op. Maar dat terzijde.

   Nou hun nukken er ook nog even bij, hebben ze die, ja eentje die erg belangrijk is, de rest is een kwestie van er ervaring mee op te doen en regelmatig controleren.
   Controleren doe je iig als je metingen krijgt die afwijken dan van wat je verwacht te meten.
   Soms al je doe boel wat laat opdrogen verliezen ze wat vocht door de kegel die immers water doorlaat om het drukverschil te kunnen meten. Is nou de zuigkracht van de aarde te droog dan gaat deze vocht uit de buis trekken met als gevolg dat deze langzaam water verliest en dus gaat afwijken. Regelmatig eens controleren en wat bijvullen en resetten is de boodschap.
   In een enkel geval krijg je meting die langst geen kanten kunnen kloppen. Dan controleer je hem, vul je bij en reset je.Heb je de dag erna weer zo'n idiote uitkomst en mis je weer water in de buis dan wordt het tijd om je meter te verplaatsen.
   Want dan mag je der vrij zeker van zijn de de juffer haar voetjes om de kegel heeft zitten en deze als waterbron gebruikt. Voorzichtig verplaatsen (een pootstok kan je al helpen een gat voor te boren om zo min mogelijk wortel te beschadigen) en wat natter kweken.

   Ik denk dat ik nou het meeste wel heb gehad, ik kan een ieder zulke meter aanbevelen, zeker beginners zullen er sneller het water geven onder de knie krijgen, en ik durf wedden dat de ervaren rotten die het toch eens willen proberen zullen merken dat ze al die tijd te nat gekweekt hebben.
   Ik geef op een nieuwe ronde en een pot aarde die ik ruim op voorhand heb in gewaterd en weer laten uitdrogen voor ik het boontje plant heb vaak de eerste maand geen water, ze heeft het immers nodig en mijn potten zijn altijd ruim zat, tot nou toe rond de 20 liter, nou eentje van 40l.
   In deze periode zakt de tensio misschien 10mBar per 3-4 dagen, pas als de tensio alle dagen een verlies van 30-40mBar laat zien weet ik dat ze de pot heeft in gepalmd en lekker aan het drinken is.
 • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   7 Members, 1 Anonymous, 58 Guests (See full list)