• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
jeminee

Aptus voeding

7 posts in this topic

hoi,

 

deze keer ben ik voeding van aptus aan het proberen ( op steenwol )

had gelezen dat je eerst de ca-mg boost in je vat moet doen, daarna de super PK en dan de gewone voeding..

echter als ik die 2 componenten in het vat doe is mijn EC al 1.85 zonder de reguliere voeding erbij, dat lijktme vrij hoog..?

 

als ik de hoeveelheid toevoeg wat er op fles staat gaat de EC denk ik ruim over de 2.0 heen, zou dit kwaad kunnen..?

wie heeft er meer ervaring met aptus voeding..?

 

P.s. mijn kraanwater is al EC. 0.75

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca-mag geef je maar een keer per week net als super pk dus geef je deze gewoon apart . Het is ook normaal als je PK geeft dat je voeding die tenslotte ook meer PK dan N bevat moet minderen.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jeminee kijk maar eens op je verpakking, meestal gaan hun uit van een start ec van 0.4.

Dus das een flink verchil wat je snel over de 2 doet heen gaan. Ikzelf doe bij men kraanwater een deel demi water en een deel regenwater om de star ec op 0.4 te brengen.

 

Groetjes

Test@

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe bereken je de ec ? 

 

basis ec van het water niet menemen in je voedings ec waarde calculatie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je voeding gaat toevoegen tel je even de ec van je kraanwater niet mee, maar voor je het aan je planten gaat geven wel of hou er rekening mee, 

Hier in mijn omgeving is de ec van het kraanwater erg mooi maar 0,4 zou ik daar een ec van 0,4 bij op gooien dan zit ik nog maar op een ec van 0.8 iets wat voor jonge plantjes nog wel te behappen is. 

 

Maar er zijn ook gebieden waar het water uit de kraan al een start ec heeft van 0.7 a 0.8 en gooi er dan een ec van 0.4 boven op dan krijg je toch al een ec boven de 1.1 wat voor jonge plantjes wel eens te zout kan zijn aangezien nog niet volledige wortels hebben ontwikkelt.

 

Ook als je planten later voeding geeft hou dan rekening mee met je start EC, zorg er voor dat je niet boven een ec van 1.8 uit komt en dat vind ik zelf al aan de hoge kant... 

 

Door dat de wortel van een wietplant een eigen ec heeft kan ze water onttrekken uit het medium, nou is het per soort en per wietplant wel verschillend maar je kan zeggen dat deze ec bij volwassen wortels ongeveer rond de 2.2 ec schommelt.  Als je nu een omgeving maakt die bijna gelijk is aan de ec van de wortel zal de plant veel minder gaan drinken en daardoor ook minder voeding tot zich nemen. hoewel jij meer per liter geeft zal de plant toch minder eten. ;) zelf probeer ik bij de sativa achtige niet boven een ec te komen van 1.3 en bij de indica´s rond de 1.5 .... maar ja ik heb dan ook een start ec van 0.4 .. is je kraanwater ec nu echt veel hoger, dan is het aan te raden om deze eerst te verlagen door bijvoorbeeld demi water toe te voegen, tot je ec rond de 0,4 a 0,5 is. Je kan ook regenwater gebruiken om de ec te verlagen, maar dan raad ik wel aan goed te filteren en eventueel eerst te koken om alle eitjes van vliegjes enz te doden. 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb hier een EC van 0.75.

maar heb eens gekeken naar de rest en valt me op dat er hier heeeeel weinig magnesium in het water zit.

 

heb gehoord dat je calcium/ magnesium verhouding dan niet goed is en daarom blokkade kan krijgen..

 

verklaard wel mijn gele bladeren...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now