• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Rabarbarbaar

"Door Nederlandse gedoogbeleid delen wij nu in de klappen”

Recommended Posts

De Wever op Nederlandse tv: "Door Nederlandse gedoogbeleid delen wij nu in de klappen”

 

 

ANTWERPEN - 

“Nederland heeft een erfschuld richting Europa”, zo verklaarde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) woensdag in het Nederlandse tv-programma ‘Nieuwsuur’.

De reden? “De drugsproblemen qua cocaïnehandel hebben zich verplaatst van Rotterdam naar Antwerpen.”

 

“Door het Nederlandse gedoogbeleid is de georganiseerde misdaad heel diep ingenesteld geraakt in Nederland”, aldus De Wever. “En nu delen wij, met een haven die ook heel belangrijk is voor Zuid-Amerika, mee in de klappen.”

 

De burgemeester van Antwerpen verklaarde wel nog dat zijn ‘war on drugs’ al heel wat resultaten heeft opgeleverd. “Duizenden arrestaties, het terugdringen van de drugsoverlast en het sluiten van tientallen drugspanden.”

Ondanks de vorderingen wint de drugsmaffia volgens De Wever nog altijd aan invloed in Antwerpen.

“De georganiseerde misdaad zit in Nederland, maar ze zoeken handlangers in Antwerpen.” Daarom wil de burgemeester nu ook de geldstromen vanuit het drugsmilieu gaan aanpakken.

Een opmerkelijk cijfer: de helft van alle cocaïne die in Europa in beslag genomen wordt, passeert via de haven van Antwerpen.

In 2017 werd er nog een “record” gebroken van inbeslaggenomen drugs. “Vijf jaar geleden was het 5.000 kilo, vorig jaar liefst 40.000. En onze inspanning om te zoeken naar drugs is niet eens verhoogd. De flow is gewoon verlegd van Rotterdam naar Antwerpen.”

 

Jonge kinderen

Nog een triest neveneffect van de opkomst van de drugsmaffia: het feit dat kinderen al op zeer jonge leeftijd worden geronseld en ingezet. “Een hele generatie krijgt hierdoor het verkeerde voorbeeld”, besluit De Wever. “Er ontstaat een parallelle samenleving waarin geld verdienen voorop staat, en dat je vooral niet naar school moet gaan. Als je dat ongemoeid laat, wordt uiteindelijk zo’n hele gemeenschap doodziek.”


Vooral doorgaan met die war on drugs, de geharde crimineel lacht zich rijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat heeft coke in godsnaam met het gedoogbeleid te maken.

 

Ik ben niet thuis in de Belgische politiek maar volgens mij is die de Wever zo'n rechts populistische drol die niet weet waar hij het over heeft.

 

Zal het niet te maken hebben met dat de haven van Antwerpen zo lek als een mandje is qua beveiliging?!

 

Wat een gekkie.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buiten dat zou hij de eerste zijn die de war on drugs succesvol voert.
En de verbanden die hij legt, Sherlock Holmes is er nog jaloers op.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij Bart de Wever zit een draadje los, hij is de draad kwijt, hij kan de draad niet oppakken. Volgens mij is hij  één grote weeffout. Dit even terzijde.

 

Ingezonden artikel naar de Volkskrant. Het laatste stukje is hetzelfde als bij mijn vorige stukje, alleen gaat het nu naar een andere krant. Ik ben benieuwd of ze het plaatsen. Tot nu toe kreeg ik bij hen alleen maar nul het request.

Het is een reactie op een artikel in de Volkskrant (5-4); Forse kritiek op proef wietteelt.

 

Onterechte kritiek op proef wietteelt.

Het categorisch weigeren om zich, i.v.m. wietlegalisering, oplossingsgericht te manifesteren begint steeds meer op religie te lijken. Schermen met internationale verdragen is altijd al een favoriete manier geweest om cannabis legalisatie te frustreren. Wij zijn een soevereine staat. Neffens de internationale verdragen bepaalt ieder land zelf 'of ' ze willen straffen en 'de mate' waarin. Er zijn geen internationale santies mogelijk. Het kabinet haalt zich dus helemaal geen grote binnenlandse en internationale problemen op de hals met zijn plan voor een proef met de handel in wiet. Dat het een non-argument is blijkt ook uit het volgende.

Dat legalisatie geen obstakel is wordt aangetoond door de internationale ontwikkelingen. Uruquai, Jamaica en 8 staten in de V.S. hebben wietteelt gelegaliseerd, daarnaast wordt in nog eens 23 staten, op medicinale basis wiet verstrekt. Canada gaat over een paar maanden de wietteelt legaliseren. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Kassen, vol heerlijk geurende, spikkelende bloemen. De kassen zijn zo groot, dat je genoodzaakt bent je daar met een golfwagentje te verplaatsen. Zij zijn ook klaar voor de export. Dankzij onze kennis kunnen zij miljoenen dollars verdienen. Zelfs het Duitse Kriminal Ambt is voor legalisering.

Daar komt bij dat een regering niet het recht heeft om een plant te verbieden. Natuur is van iedereen. Wij zijn de natuur. Je bepaalt zelf wel wat je voor je welzijn uit je tuin wilt halen. Daar heb je geen plantpolitie bij nodig. Het verbod is een schending van het constitutionele recht op zelfbeschikking. Ieder mens ontleent zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling. Het is niet legitiem als de Staat inbreuk maakt op je individuele vrijheid op grond van een morele visie op menselijke deugdzaamheid. Het is pure onderdrukking. Verstandig is het dus om te stoppen met het hypocriete, contra-productieve en illusoire wiet-wanbeleid. Om einde te maken aan alle wiet gerelateerde excessen is het noodzakelijk om het respectloze verbod op gebruik, bezit en teelt voor eigen consumptie op te heffen.

Doede J. de Jong- Biologische wietkweker en VOC medewerker (vergadervoorzitter)

Appelscha


  

 

 

 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had het gisteren ook gehoord op de radio.

 

Dat de Antwerpse haven de draaischijf is van de Europese coke handel dat is wel duidelijk.

Er zijn in Antwerpen regelmatig incidenten waarbij mensen geviseerd worden die in de haven werken.

Zo zijn er al verschillende schietincidenten, brandstichtingen, enz om mensen te intimideren die in de haven werken om de containers met hun lading bevatten op een afgesproken plaats te zetten. Is wel een lucratieve business, in de kranten spreken ze van enkele duizenden euro's om een container op de juiste plaats te zetten.

Echter deinzen ze er niet voor terug om een kogel in je been te schieten als je niet mee wil werken.

De enige die hier in dit alles wint zijn de criminelen, zij doen gewoon hun ding en als er iemand gearresteerd wordt is die binnen enkele uren terug vrij of er staan tientallen te wachten om zijn plaats in te nemen. 

 

 

Wat dit met het gedoogbeleid te maken heeft kan ik niet vatten en is gewoon hilarisch.:rolleyes:

Maar als je hem erover gaat vragen dan zal hij dit wss ontkennen en zeggen dat de media zijn woorden verdraait heeft. 

Het zijn natuurlijk ook verkiezingen in het najaar en wat is er beter om dan uit te pakken met cijfers over hoe hij de drugshandel heeft achteruit gedrongen.

Als ik zijn uitleg hoor dan moet ik altijd aan Trump denken....het enige wat hij nog in zijn speech moet steken zijn trefwoorden zoals Huge...Belief me..Tremendous.

Moest ik de tijd ervoor hebben zou ik graag eens die rapporten uitpluizen om te zien wat die "duizenden arrestaties" wel zijn.

Kan me gerust voorstellen als ze iemand ,al blowend op straat, tegen houden dat dat al 1 van de duizenden is.

Enkel als het erop aan komt om criminelen met wapens te arresteren dan zijn ze nergens te vinden  :D

 

Het spijtige aan heel de zaak is dat er geen enkele andere politieker in Antwerpen is die hem wat concurrentie kan aandoen.

Dus ze zitten wss nog enkele jaren met die klier opgescheept.

 

 

 

 

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn wij een soevereine staat? Dacht dat we dat al paar geleden aan Brussels hebben overgedragen hoor.... hebben we toen nog een referendum over gehad volgens mij... Wat niks uitmaakte overigens uiteraard...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By karel kweker
   ARNHEM - Collegepartijen D66 en SP in Arnhem en ook GroenLinks en de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Arnhem willen af van het uitsterfbeleid voor coffeeshops. Ze stellen dat het Arnhemse beleid niet werkt.
   De gemeente kent sinds 1998 een uitsterfbeleid voor coffeeshops. Het mogen er in Arnhem maximaal 8 zijn, waarvan 5 in de binnenstad, 1 in het Spijkerkwartier en totaal 2 in Klarendal en St Marten. Momenteel heeft Arnhem 11 coffeeshops, 5 in het centrum en 5 in St Marten en Klarendal en 1 in het Spijkerkwartier.
   De voorstellers schrijven: 'Het huidige beleid werkt averechts. Het uitsterfbeleid is ingesteld om de overlast van de coffeeshops te verminderen. Echter, minder coffeeshops betekent meer bezoekers per shop en dus meer overlast. De huidige concentratie van coffeeshops leidt tot een concentratie van de overlast.'
   Het voorstel van de vier raadsfracties staat vanavond op de agenda van de zogeheten politieke maandag.
    
      
  • By Running Water
   Het leek vorig jaar een beetje uit de lucht te komen vallen, maar woensdag bleek dat John en Ines eigenlijk al jaren hoopten dat deze zaak er zou komen. Een "bom onder het gedoogbeleid", noemde D66-kamerlid Magda Berndsen het. Wietkwekers John en Ines uit Bierum in Groningen werden vorig jaar wel veroordeeld voor de kweek van wiet, maar ze kregen geen straf. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf geëist, en ging in hoger beroep om deze alsnog opgelegd te krijgen. Woensdag diende het hoger beroep in deze zaak, die het gedoogbeleid op z'n kop kan zetten.
    
   John en Ines werden in de media 'modelkwekers' genoemd. Ze hadden hun plantage namelijk keurig op orde. Ze hadden hun inkomsten netjes aan de belasting opgegeven (en er dus belasting over betaald), er werd geen stroom afgetapt en de wiet ging consequent naar twee vaste coffeeshops. Ook kregen ze geen uitkering en was er geen overlast. En dat leidde er vorig jaar toe dat de rechter erkende dat de manier waarop zij teelden weliswaar nog steeds verboden was, maar dat straf niet op z'n plaats was.
    
   In essentie gaat deze zaak over nederwiet: wiet die in Nederland gekweekt is. Toen het gedoogbeleid in de jaren zeventig ontstond, werd alles nog geïmporteerd. Het legaliseren van gebruik was eigenlijk het legaliseren van de hele scene, op wat importeurs na. Maar toen men erachter kwam hoe je onder lampen kon kweken, is de teelt naar Nederland gekomen en verplaatst naar zolderkamers en schuurtjes. Als reactie kwam er in de jaren negentig een aanscherping van het gedoogbeleid, maar in essentie moeten justitie en de politiek nog altijd werken met een richtlijn die is gebaseerd op een situatie die anders is dan de huidige.
    
   Volgens het Openbaar Ministerie (de instantie die John en Ines vervolgt) behelst het gedoogbeleid niet meer dan het niet vervolgen van een klein onderdeel van een breed crimineel ecosysteem. Volgens het OM (en trouwens ook volgens de VVD) is het slechts een middel om te voorkomen dat wietrokers in aanraking komen met andere soorten drugs. Bovendien zijn justitie en politiek het er over het algemeen over eens dat het vervolgen van gebruikers geen nut heeft in het kader van volksgezondheid.
    
   Twee advocaten van het kantoor van Gerard Spong, Sidney Smeets en de 25-jarige Tim Vis, hebben een nieuwe uitleg van het gedoogbeleid voor ogen die volgens hen aansluit op de huidige realiteit: het gedogen van wietteelt is een logische consequentie van het gedogen van coffeeshops. De politiek heeft 'ja' gezegd tegen coffeeshops, dus dan moet er ook 'ja' worden gezegd tegen het feit dat er geen lucht wordt verkocht in die shops, zo zeggen ze. Het gedogen van een coffeeshop is het gedogen van wiet, en die gedoogde wiet moet nou eenmaal ergens worden geproduceerd.
    
   "Er moet ruimte zijn voor een vorm van teelt zijn die niet vervolgd wordt," zo zei Vis in de rechtszaal. "Anders is het gedoogbeleid failliet." En John en Ines hebben volgens Vis "een methode gevonden die aan een al bestaande vraag voldeed".
   Deze nieuwe interpretatie heeft vorig jaar dus succes gehaald. Maar hij kwam helemaal niet uit de lucht vallen. Het was namelijk altijd al het plan van John om het zo ver te laten komen.
    
   Voor John en Ines begon deze rechtszaak jaren geleden. Toen een eerdere plantage werd opgerold, gingen ze nadenken over hoe er nou beweging zou kunnen komen in de muurvaste discussie in Nederland. Hun idee was om de meest ideale wietkweker te worden die het land ooit gezien zou hebben. Een wietkweker die op alle mogelijke vlakken uitstekend georganiseerd was en zich 100% perfect gedroeg.
    
   De politie werd ingelicht over de plantage, de belastingdienst werd gebeld waarna een inspecteur op bezoek kwam, de plantage werd tot in de puntjes verzorgd, en, een belangrijk punt: er kwam een schriftelijke deal met twee coffeeshops. Er werd dus niet geleverd aan een tussenhandelaar, maar hun kweek ging rechtstreeks naar shops die juridisch niet als probleem werden gezien. 
     http://www.vice.com/nl/read/is-deze-rechtszaak-de-bom-onder-het-gedoogbeleid-219
  • By karel kweker
   Legalisatie van wiet, Steeds meer mensen zijn voor regulatie van de wietkweek, veel mensen denken dat de handel in wiet op straat dan voorbij zou zijn. Maar dan zouden er nog heel wat dingen moeten veranderen voor wiet niet meer op de straat word verkocht. Als gemeente wiet voor de shops gaan kweken dan zouden ze zich aan de 15% THC regel moeten houden. De shops zullen verplicht worden de wiet af te nemen bij de gereguleerde kweker(s) binnen hun gemeente.....
    
    
   Gr Karel Kweker
    
   Bron : http://www.weedforum.eu/wietblog/legalisatie/karels-visie-op-legalisatie/
 • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 77 Guests (See full list)