• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
Rock de Braziliaan

Zieke Johan mag in zijn huurhuis blijven na vondst 18 wietplanten

Recommended Posts

Vanochtend stond onderstaand bericht in het Brabants Dagblad, gelukkig nemen rechters de juiste beslissingen bij woninguitzettingen. Ieder mens heeft het recht op wonen en welzijn. Ook bij de zaak Hillebrand heeft de rechter dit bepaald in Hoger beroep.

Als men veilig kweekt binnen met een NEN gekeurde kast en stroomvoorziening, waarbij men ook verzekerd is, je het medicinaal gebruikt, mag een woningbouwvereniging het lef niet hebben je uit huis te willen zetten! Er moet nog veel voorlichting gegeven worden omtrent het veilig thuiskweken, zodat men ziet dat het ook anders kan.

Het wordt tijd dat meer burgemeesters in het land dezelfde stap gaan ondernemen als Noordanus dat in Tilburg heeft gedaan bijna twee jaar geleden, zodat patiënten voor eigen gebruik 5 planten mogen kweken

Medicinale cannabis gebruikers worden ook vergeten bij de VNG, daar zou de thuiskweek geregeld kunnen worden.

Cannabis hoort bij het ministerie van gezondheid, niet bij justitie!
 

‘De ene wietkweker is de ander niet’: zieke Johan (45) mag van rechter in zijn huis blijven wonen

DEN BOSCH – Ongeneeslijk zieke Bosschenaar zielsblij met vonnis van rechter; hij mag niet uit zijn huis worden gezet. Ook al kweekte hij daar achttien wietplanten.

Hij sliep nauwelijks meer, was eerlijk gezegd volkomen over de rooie. Bezoeken aan een psychiater en kalmerende middelen werden noodzakelijk. Zowat een jaar lang leefde Johan Gruyters (45) in angst omdat woningcorporatie Zayaz dreigde hem uit zijn Bossche huis te zetten. De politie had vorig jaar oktober één dood en zeventien levende wietplantjes bij hem aangetroffen. Plus 50 gram gedroogde hennep. Tja, dat mag niet …
Misselijk
 

Maar … wát nou als je ongeneeslijk ziek bent, besmet met het hiv-virus? Als je medicijnen moet slikken om te voorkomen dat de infectie tot aids leidt? Als je van die aidsremmers zo misselijk wordt dat je ze meteen weer uitkotst? Ja, dan helpen ze niet natuurlijk. En wat dan als wiet ervoor zorgt dat je niet hoeft te braken? Dat je beter slaapt, minder pijn hebt en tenminste een béétje eetlust. Dan kan een jointje het verschil maken tussen leven en dood. En als je het van je uitkering niet kunt kopen, tja, dan oogst je het zelf.
De Bossche kantonrechter begreep dat wel. De ene wietkwekerij is de andere niet, vonniste hij. ,,Meneer heeft zijn lot niet zelfgekozen.” De rechter gaat ervan uit dat Gruyters niet genoeg heeft aan de oogst van vijf wietplanten. Vijf wietplanten kweken is overigens ook verboden. Maar het wordt wel gedoogd. Volgt u het nog? Hoe dan ook, de rechtbank vond het maatschappelijk onaanvaardbaar een ernstig zieke man op straat te zetten voor een relatief lichte overtreding.

lees meer: https://www.pgmcg.nl/2018/09/zieke-johan-mag-in-zijn-huurhuis-blijven-na-vondst-18-wietplanten/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Rock de Braziliaan
   Eva lijdt al jaren aan zware depressies en gebruikt sinds kort ketamine. Jesper gebruikt GHB tegen de slaapziekte narcolepsie. Drugs als medicijn, hoe werkt dat?
   We volgen de 39-jarige Eva een half jaar lang. Al van jongs af aan is zij depressief. Het UMCG is bezig met een onderzoek naar de werking van ketamine bij mensen met depressies. En GHB als medicijn bij een slaapziekte? Voor Jesper werkt het.

   Ook ontmoeten we Simone, borstkankerpatiënt en moeder van twee kinderen die medicinale cannabis gebruikt tegen de pijn van haar uitgezaaide kanker.
    
   Depressie behandelen met ketamine
   GHB als medicijn bij narcolepsie
    
    
   Uitzending Gemist: https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/30-10-2018/AT_2103629

   bron: https://zorgnu.avrotros.nl/uitzending/30-10-2018/
  • By Running Water
   Gelijk downloaden met www.clipconverter.cc want is alleen gedurende dit weekend online!!!     Episode 1 - The Sacred Plant… Revealed     Episode 2 - Pain, Anxiety, PTSD, Alzheimer’s, & Opioids     Episode 3 - Epilepsy, Autoimmune Diseases, & More     Episode 4 - Treating Cancer     Episode 5 - Where to Find & Access The Sacred Plant      Episode 6 - Reversing Aging, Increasing Memory, & Dosing Tips      Episode 7 - What's Next & How It Impacts Us All
  • By WhosThatGirl
   Hallo iedereen!
    
   voor mijn opleiding voor hulpverlener schrijf ik nu over een onderwerp dat mij erg interesseert: medicinale cannabis. 
   Wat ik tot nu toe heb kan je onderstaand lezen. Wel had ik een vraag aan de echte kenners:
   is CBD olie (met een laag percentage THC) nou legaal of niet? ik kan het écht nergens vinden!
   en  moet je meerderjarig zijn om dit te gebruiken?
   wordt hennepolie al voorgeschreven door doktoren in Nederland? En zijn er mensen die ervaring hebben met medicinale wiet bij ernstige klachten zoals in het stuk staat vernoemd? Moest hier zelf naar gevraagd worden, kwam de dokter met het voorstel of is er een andere procedure doorlopen?
   Aanvullingen en feedback zijn altijd welkom! bij deze het stuk wat ik tot nu toe heb getypt:
    
    
    
    (inleiding)
   Vroeger was cannabis een veel gebruikt middel voor verschillende kwalen. In  het oude China werd dit gebruikt als middel om de darmen te zuiveren, maar ook in Europa word sinds de middeleeuwen al geschreven over zijn geneeskrachtige werking. (van Wilgenburgh, 2006) Toch is cannabis vandaag de dag geen voor de hand liggend middel. Het staat in de wet beschreven als softdrugs en er worden veel voorlichtingen gegeven over de negatieve effecten van cannabis. Toch zijn er uit verschillende onderzoeken gebleken dat er ook zeer positieve uitkomsten zijn bij het gebruik van cannabis. Daarom rees bij mij de vraag: wat is de rol van medicinale cannabis in de huidige maatschappij? Door het bestuderen van verschillende artikelen en overige bronnen is daar hopelijk meer duidelijkheid over te  verschaffen. 
    
   Marihuana: you wanna? 
   Wat is marihuana eigenlijk? Marihuana is een andere benaming voor cannabis of wiet. Dit is allemaal een ander woord voor hetzelfde middel. Cannabis komt voort uit de gedroogde bloemen van een vrouwelijke hennep plant. Er zijn grofweg twee verschillende vrouwelijke cannabis planten: indica en sativa. Het verschil tussen indica en sativa is als het verschil tussen stoned en high. Van de Indica soorten raakt men in een roes. Dit soort werkt verdovend en ontspannend. De sativa is daarentegen weer de tegenhanger van deze kenmerken. Van dit soort krijgt men een euforisch en energiek gevoel. Dit is het soort waar men high van wordt, lachkicks van krijgt en men creatieve denkpatronen van ondervindt.  
   In de cannabisplanten zijn al meer dan 500 verschillende stoffen gevonden. Hier onder ook geur en kleur stoffen die in veel andere planten voorkomen. De stoffen waardoor de cannabisplant zich afscheidt van andere planten heten cannabinoïden. De meest bekende stof hiervan is tetrahydrocannabinol, ofwel THC. Naast THC zitten er zo'n 70 andere cannabinoïden in de plant, allemaal met een vergelijkbaar effect als THC: het zorgt voor het high of stoned worden bij overmatig gebruik. Echter, één soort zal belangrijk zijn voor het verloop van het gebruik van de medicinale functie van cannabis in de toekomst. Dit is de stof cannabidiol, ofwel CBD.  
    
   Medicinaal vs recreatief  
   Medicinale cannabis wordt tegenwoordig in sommige gevallen voorgeschreven door de dokter. Dit wordt tevens vergoed door de ziektekostenverzekering. Deze cannabis wordt alleen op recept uitgegeven bij de apotheek. Maar waarom kan men niet met een recept terecht bij de coffeeshop? Zou dat niet een boel gedoe schelen? Het antwoord is vrij simpel: de wiet in de coffeeshops voldoen lang niet altijd aan de gestelde normen. Medicinale wiet wordt streng gecontroleerd en getest. Een aantal eisen aan de cannabis die wordt uitgegeven door apotheken zijn bijvoorbeeld dat er geen bestrijdingsmiddelen, schimmels, bacteriën of zware metalen in deze 'medi-wiet' mogen zitten. De cannabis die verkocht wordt door coffeeshops voldoet lang niet altijd aan deze normen. Tevens heeft medicinale wiet een ander doel, namelijk het wegnemen van symptomen van een ziekte of in sommige vormen zelf het genezen van ziektes. Het cannabisbureau Nederland schrijft in de brochure 'medicinale cannabis' (gemaakt voor het CIBG) :"Er zijn voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar die aantonen dat cannabis werkt bij: pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij MS of ruggenmergschade misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids.  misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker, hepatitis C- of hiv-infectie en aids chronische pijn (voornamelijk als de oorzaak in het zenuwstelsel zit bijvoorbeeld door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos). syndroom van Gilles de la Tourette en  therapieresistent glaucoom" Voor deze verschillende ziekten en aandoeningen heeft de medicinale cannabis zijn nut al bewezen. Echter, waar recreatief gebruikers een 'joint' of 'blunt' (pure cannabis gerold in een sigaren blad, met of zonder kunstmatig smaakje), wordt dit bij medicinale cannabis ten strengste afgeraden. Omdat het regelmatig roken schadelijk en kankerverwekkend is, zo blijkt uit onderzoek, wordt de patiënten op het hart gedrukt om gebruik te maken van een betrouwbare verdamper om de risico's te verminderen. Ook wordt er door sommige patiënten gebruik gemaakt van een speciale cannabis thee, die men zelf kan zetten met de Bedrocan-variant. 
    
   Beter door CBD? 
   Het gebruik van cannabis om te verdoven, eetlust te bevorderen en te ontspannen wordt in Nederland al gebruikt. Er zijn echter een aantal aandoeningen waar de werking van (met name) de werkzame stof CBD nog niet voldoende onderzocht zijn om zeker te zijn dat dit werkt. De onderzoeken hiernaar lopen volop. Er zijn veel positieve berichten gekomen over de werking op bijvoorbeeld kinderen met ADHD of het behandelen van kanker. Er worden veel Kamervragen gesteld over deze onderzoeken en het toestaan van medicinale CBD olie in Nederland. Met name in de verenigde staten lopen er veel onderzoeken naar de werking van CBD op kanker, zoals bijvoorbeeld het onderzoek van Mc. Allister uit 2010. Hij beweert dat CBD de stof THC helpt om kankercellen af te breken.  Het heeft echter geen nut om een kankerpatiënt een joint te laten roken. Om het gewenste effect te bereiken zal men een zeer hoge concentratie van THC en CBD toegediend moeten krijgen, door middel van bijvoorbeeld een infuus. Ook claimen mensen die zelf aan de slag zijn gegaan met cannabisolie (een soort pasta van de cannabis bestanddelen), mensen met kanker hebben zien genezen. Hoe dit exact werkt, welke hoeveelheid gebruikt dient te worden en hoe dit toegepast kan worden is nog niet duidelijk. Echter, mocht de cannabis plant daadwerkelijk een heilzame werking hebben op ziektes als kanker, zou dit natuurlijk een grote doorbraak zijn. In de hedendaagse zorg worden mensen vaak behandeld door het toepassen van de zogenaamde chemotherapie. Dit is een heftig proces waar chemicaliën aan te pas komen die de patiënt zich erg ziek laat voelen. Negatieve effecten van chemotherapie zijn onder andere infecties, haaruitval, diarree, menstruatiestoornissen, misselijkheid en overgeven. Vrij heftige verschijnselen die regelmatig optreden bij kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan. Veel patiënten zouden dan ook veel ervoor over hebben om van een minder heftige methode gebruik te maken, die tevens werkzaam is tegen de kankercellen. Zoals eerder aangegeven wordt cannabisolie ook wel gebruikt voor kinderen met ADHD. Dit is echter illegaal omdat de Opiumwet in Nederland stelt dat cannabis een softdrug is die niet  uitgegeven mag worden aan personen jonger dan 18 jaar. (trimbus instituut, 2015). 
    
   Groetjesss whosthatgirl
 • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   11 Members, 0 Anonymous, 27 Guests (See full list)