• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum Nieuwe Leden.   03-12-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik...   We zouden graag nieuwe leden er op willen wijzen dat ze zich dienen voor te stellen in de wie is wie hoek. Het hoeft geen heel verhaal te zijn, maar gewoon een kleine introductie,  Je zou misschien kort kunnen omschrijven wat jou ervaringen al zijn, of dat je helemaal nieuw bent met het kweken.   Maak er wat leuks van hier op het forum 
Sign in to follow this  
karel kweker

New York laat cannabisgebruik voor medische doeleinden toe

Recommended Posts

De Amerikaanse staat New York gaat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden toelaten. De Democratische gouverneur Andrew Cuomo kondigde woensdag een beperkt proefproject in twintig ziekenhuizen van de staat aan. New York is de 21ste staat in de Verenigde Staten die de wetgeving op dat vlak versoepelt.

De 56-jarige Cuomo was lange tijd gekant tegen een dergelijke maatregel, maar sprak zich vorig jaar al uit om het bezit van 15 gram cannabis of minder niet langer strafbaar te stellen. Hij gaat de versoepeling van de wet nu in principe via decreet doorvoeren. De voorbije jaren werd al vier keer geprobeerd de versoepeling door het parlement te loodsen, evenwel steeds zonder succes.

De toelating om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken, zal wel worden beperkt tot ernstige aandoeningen zoals kanker. ‘Wij zullen toezien op het programma om de efficiëntie na te gaan’, stelde Cuomo woensdag tijdens zijn jaarlijkse ‘state of the union’.

Steeds meer Amerikaanse staten laten het gebruik van cannabis voor therapeutische doeleinden toe, zij het in verschillende mate. Colorado gaat het verst. Daar kunnen sinds 1 januari gebruikers van 21 jaar en ouder volkomen legaal tot 28 gram cannabis kopen. Ook Washington laat in principe vanaf komende lente recreatief gebruik toe.

Californië was in 1996 de eerste staat die cannabisgebruik voor medische doeleinden toeliet.

Gr Karel

Bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140108_00919124

Share this post


Link to post
Share on other sites

9/01/14 - 22u38 Bron: ANPmedia_xll_6387219.jpg© afp.

De legalisering van mariuhana in de staat Colorado heeft geleid tot een ware koersexplosie bij een aantal beursgenoteerde wietbedrijven. Zo schoot de koers van Hemp Inc in de afgelopen drie dagen met 205 procent omhoog tot 8 dollarcent. De koers van vrijwel alle wietbedrijven is lager dan 1 dollar, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

"De vraag naar marihuana is onverzadigbaar", aldus bestuursvoorzitter Bruce Perlowin van Hemp Inc. Hij noemt het een "schranspartij in de aanloop naar de geboorte van een nieuwe industrie."

Andere aandelen die profiteerden van speculanten zijn GreenGro Technologies en Tranzbyte Corp, dat wiet verkoopt in Colorado. De koers van GreenGro is dit jaar met 1714 procent gestegen tot 80 dollarcent, Tranzbyte steeg 310 procent in 5 handelsdagen en was voor het eerst in 11 maanden meer dan 10 cent per aandeel waard.

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1771366/2014/01/09/Wietaandelen-Colorado-gaan-als-een-raket.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Dokkie
   medicinale Cannabis is geteeld en verwerkt onder gestandaardiseerde omstandigheden, om een zo constant mogelijk product te verkrijgen. Om uiteindelijk als medicatie te worden voorgeschreven door een dokter.

   Maar daar is niet iedereen het mee eens. Vele mensen zeggen dat alle cannabis als medicijn gebruikt kan worden. En dat ga ik niet tegen spreken.
   Want is deze discussie voor de patiënt wel van belang? Ik neem aan dat een pijn patiënt niet afhankelijk wil zijn van de menu lijst van zijn favoriete shoppie. En ik geloof ook niet dat een eigen hobby tuintje met 5 planten genoeg wiet oplevert voor een patiënt.

   Voor een patiënt is het dus van wel belang dat cannabis als medicijn te verkrijgen is van een constante kwaliteit. Goeie genetica, bedrijfsmatig gekweekt door mensen die er verstand van hebben.

   Jaren lang hebben miljoenen mensen wereldwijd gevochten voor de erkenning van medicinale cannabis. Een moeilijke en verwarrende strijd, want in principe zijn alle drugs altijd al voor medische doeleinden geoorloofd, dus ook cannabis.
   In Amerika woede die strijd het hevigst als we de nieuwskoppen in de daily media mogen geloven. Sinds ze om economische redenen cannabis op de markt proberen te krijgen. Onder het mom van medicinale marihuana, popte er overal medical clubs uit de Amerikaanse grond. En dat moeten wij niet willen. Zo een fraude gevoelig systeem om medicinale wiet te reguleren, is gedoemd te falen op onder andere de volgende punten: Ten eerste zal het medicinaal archief van Californie over 5 jaar niet meer betrouwbaar zijn omdat heel veel stoners een medipas hebben aangevraagd terwijl ze niet ziek zijn. Wat ook best begrijpelijk is in een land waar geen coffeeshops zijn en waar je meteen de bak in draait als je high wilt zijn van een wietje. Maar des al niet te min een dergelijk systeem zou dit soort fraude moeten uitsluiten. Daarbij komt dan nog het feit dat merendeel van de medicinale cannabis in Californie nu door jan en alleman, dus ook criminelen, wordt gekweekt.
   Het lijkt ons echt onverstandig om het vervaardigen van medicijnen over te laten aan
   bevlogen zielen die het wel een lucratieve hobby vinden. Zo ook de dokters die commercieel gaan werken en aan elke ziel die het juiste versje rijmt, voor een paar dollar een medical pass uitschrijven. Waarmee je zonder wurry’s tientallen grammen cannabis kan kopen op grond van een ziekte waarvoor de persoon in kwestie cannabis als medicijn nodig heeft.
   Duizenden stoners in de States gingen naar de dokter en klaagden over het één en ander waarvoor ze dan Cannabis voorgeschreven kregen. Om zo zonder de angst van vervolging en opsluiten op grond van de drug-laws toch lekker van hun jointje te kunnen genieten.
   Niets mis mee zou je denken. Is toch logisch…
   Als t niet zus ken, dan doen we het wel zo, toch?
   Er is inderdaad niets mis mee, behalve dat heel veel geregistreerde cannabis patiënten niet ziek zijn.
   In Nederland hangt vreemd genoeg ‘t zelfde sfeertje. Hier gaat het niet om medicinaal recht om te blowen, maar vooral het medicinale recht om zelf je wietje te growen. We hebben in Nederland een uitzonderlijke situatie. Wij hebben coffeeshops, dus dat sluit sowieso al die stoners uit die net moeten doen alsof ze ziek zijn, om zonder angst voor vervolging, te kunnen blowen. Maar aan de andere kant hebben veel mensen wel belang bij een vergunning die toestaat om zelf wiet te kweken. Vandaar dat in Nederland veel growers preken dat medicinale cannabis in de apotheek niet goed genoeg is. En dat we dus vooral zelf onze medicinale cannabis zouden moeten kunnen kweken.
   Sinds dat de Nederlandse cannabis media bezig is met schrijven, gaat het al over medicinale cannabis. Alle mogelijke artikelen over medicinale cannabis zijn al geschreven, het help volgens al die artikelen tegen vrijwel alle ziektes en kwalen en vormen van eczeem, eetstoornissen , psychische problemen, etc.etc.. Doormiddel van artikelen in cannabis media en reguliere media werd medicinale cannabis vaak als voetsoldaat voor de algehele legalisatie van cannabis gebruikt. Cannabis zou legaal verkrijgbaar moeten zijn voor patiënten en daarom moesten patiënten het zelf mogen kweken. Patiënten zouden dus uitzondering moeten worden op de Opiumwet…
   Over de medicinale hoedanigheid van mis cannabis is door verschillende onderzoeken ook veel naar buiten gekomen. Bijvoorbeeld, Ramesh Ganju aan de Havard Cancer Center in Boston heeft met het actieve bestanddeel van marihuana, THC, bewezen dat het de groei vertraagd van long tumoren en het verminderd het uitzaaien van kankercellen. De universiteit van Bonn bewijst dat endocannaboiden onsteking-remmers zijn en dat het helpt tegen huidallergieën.
   Pioniers als Rick Simpson riepen dat al veel eerder. In de film "Run From The Cure" The Rick Simpson story’, kun je zien hoe Rick Simpson Story na een ernstig hoofdletsel in 1997, verlichting zocht voor zijn medische toestand door het gebruik van medicinale hennep olie. Toen Rick ontdekte dat de hennep-olie met hoog THC gehalte, kanker en andere ziekten genezen, probeerde hij deze kennis te delen met zoveel mensen als hij kon. Maar jammer genoeg werd dat vooral gezien als moderne kwakzalverij.
   Toch heeft Rick Simpson miljoenen mensen bereikt en heel veel gedaan aan de publieke opinie betreft medicinale cannabis.
   Ondertussen begonnen patiënten in Nederland hun eigen medicijn te maken. Er is zelfs juridisch prudentie over mediwiet kwekers die zijn vrij gesproken en niet vervolgd werden omdat ze wiet kweekte voor eigen gebruik als medicijn.
   ‘’ Hoge Raad: MS-patiënten mogen indien nodig zelf cannabis kweken
   08/09/19 13:47
   MS-patiënten mogen onder bepaalde voorwaarden zelf cannabis kweken die het beste voorziet in hun medische behoeften. Op zichzelf gezien is het kweken van cannabis een misdrijf. Dat wordt in deze zaak van de heer Moorlag ook weer bevestigd. Maar de heer Moorlag kweekte al een aantal jaren zelf cannabis. In hoeveelheden die voor hem toereikend waren. Hij bleek geen baat te hebben bij cannabis uit de coffeeshop. En de cannabis die hij indertijd in de apotheek kocht bezorgde hem zware hoofdpijn. Ook was die cannabis voor zijn portemonnee te duur. De door hem thuis gekweekte cannabis werkte echter precies goed en verminderde zijn pijn en spasticiteit aanzienlijk.
   Reactie NCSM
   Allereerst is de NCSM blij voor de heer Moorlag zelf, die nu na een lange procesgang van ruim vier jaar, eindelijk een onomkeerbare en positieve uitspraak heeft verkregen in zijn zaak. De heer Moorlag heeft wel zeer lang in onzekerheid moeten verkeren, omdat de uitspraak enkele keren is uitgesteld.
   Wel is het van belang te melden dat de door hem indertijd (eind jaren '90) in de apotheek gekochte cannabis een andere type cannabis was dan één van de drie variëteiten die tegenwoordig via de apotheek verkrijgbaar zijn. In die periode stond de cannabis niet onder toezicht van Volksgezondheid en werd er ook niet geleverd via officiële kanalen. In feite ging het toen om cannabis die niet werd gecontroleerd en illegaal werd verkocht via een aantal apotheken in Amsterdam.
   Op grond van deze uitspraak concludeert de NCSM dat, voor patiënten die zich in uitzonderlijke omstandigheden bevinden, een recht is geschapen om zelf te mogen kweken. Een recht derhalve en geen kwestie van gedogen meer. De vraag is hoe nu aan dit recht vorm gegeven gaat worden? Hoe zal de overheid op dit nieuwe gegeven gaan reageren?
   Immers, ze heeft een wettelijke verplichting om zorg te dragen voor voldoende cannabis voor wetenschappelijk onderzoek en voor de productie van geneesmiddelen. Weliswaar is cannabis in strikte zin niet erkend als medicijn maar wel als grondstof voor medicijnontwikkeling en -productie . Verder heeft VWS wel een regeling gecreëerd om legale cannabis te laten kweken en het als zodanig via arts en apotheek te verstrekken aan patiënten.
   Wij zijn van mening dat de overheid hier een positieve regeling zou moeten treffen, zo laagdrempelig mogelijk, om te bevorderen dat, indien de momenteel beschikbare legale cannabis niet goed werkt, patiënten cannabis kunnen verkrijgen die beter bij hun individuele behoeften past. Dat kan denken we heel goed via het medische kanaal. Dat zou ook in ieders belang zijn, omdat zo de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd blijft. Een discussie met (vertegenwoordigers van) patiëntengroepen is hierbij op zijn plaats.
   Ook denken we dat een positieve regeling het onderzoek naar de werking van cannabis verder kan stimuleren. Immers, een groter aantal variëteiten lokt de vraag uit welk type voor wie het beste past. Het antwoord kan bijdragen aan meer kennis van cannabis en een breder aanbod van producten waarmee meer patiënten geholpen zullen zijn.‘’
   Bron: www.ncsm.nl
   Op grond van deze juridisch prudentie zou je kunnen stellen, dat men dus ook medicinale papaver mag kweken om opium te oogsten waarvan we dan zelf morfine kunnen maken, mits andere reguliere geneesmiddelen niet meer werken. Andere patiënten werden over gelaten aan coffeeshops. Das natuurlijk geen schandaal, het is geweldig dat er coffeeshops zijn waar je cannabis kan kopen. Dus duizenden mensen kochten hun medicijn voor veel geld in de shop, of kweekte het zelf. Een pijn patiënt moet wel heel veel kweken om genoeg wiet bij elkaar te stashen. Stel hij heeft een slechte oogst, dan heeft hij of zij dus geen of een minder goed medicijn. We kunnen ons voorstellen dat er ook zat mensen zijn die gewoon geen zin, ruimte of energie hebben om hun medicijn zelf te kweken, ze zijn immers ziek.
   Het werd in de jaren '90 werd voor bijna iedereen duidelijk dat er in Nederland dankzij het gedoogbeleid ook veel mensen waren die cannabis gebruikten om medische redenen.
   Als reactie daarop besloot toenmalig minister van Volksgezondheid Els Borst dat patiënten die cannabis uit de coffeeshop haalden om medische redenen, ook een alternatief geboden moest worden zonder het risico op vervuilingen. Daarom werd in maart 2000 het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) opgericht, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het BMC zorgt voor de teelt van medicinale cannabis, hierbij letten ze vooral op de kwaliteit van de gekweekte cannabis.
   In de Opiumwet werden ook nieuwe bepalingen opgenomen die vastlegden dat de overheid moet zorgen voor voldoende cannabis voor medische doeleinden en onderzoek.
   Namelijk dat, op uitzonderlijke situaties na, een verbod op invoeren, telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, afleveren, verstrekken, vervoeren, aanwezig hebben en vervaardigen van cannabis geldt. Aangezien cannabis op lijst II staat, dient er voor medisch gebruik een opiumontheffing aangevraagd te worden. Dus iemand die medicinale wiet wil kweken voor patiënten moet een opiumontheffing aanvragen.
   Dat brengt ons bij Bedrocan. Een bedrijf dat In 2000 zo een opium ontheffing bij het BMC aanvroeg, en kreeg.. Maar dat hield in dat ze betreft bedrijfsruimte aan strenge veiligheidseisen moesten voldoen. Pas na drie jaar experimenteren en vergunningen aanvragen, eisen voldoen, kwam in 2003 de eerste cannabis in de apotheek
   Sinds 1 maart 2005 zijn ze nog als enige gecontracteerd door het Ministerie voor productie van medicinale cannabis. Ze kweken vier verschillende soorten. Cannabis Flos Bedrocan®, Bedrobinol® en Bediol® deze kunnen voorgeschreven worden door artsen.
   Revolutionair vond ik het destijds. Medicinale cannabis is eindelijk door onze politiek erkend het wordt zelfs bedrijfsmatig gekweekt. Maar waarom is er dan nog zoveel gezeur, en moeten zoveel mensen naar de coffeeshop om het medicijn te kopen. Of andere die beslissen hun eigen medicijn te gaan kweken, met alle gevolgen van dien.
   Terwijl er voor patiënten er een plek is waar ze altijd dezelfde kwalitatieve mediwiet kunnen krijgen. Dokters zouden cannabis makkelijker voor moeten kunnen schrijven. Want nu gaat het alleen om patiënten die alles al geprobeerd hebben en waarbij de gebruikelijke medicijnen niet helpen of te veel bijwerkingen geven. In zulke gevallen kan de arts cannabis voorschrijven.
   Op 7 november 2007 heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid gezegd dat medicinale cannabis of mediwiet een gewoon geregistreerd geneesmiddel moet worden. Klink wil de beschikbaarheid van mediwiet voor wetenschappelijk onderzoek met vijf jaar verlengen. "Met de verlenging wil hij de ontwikkeling van een geneesmiddel met cannabis als grondstof een serieuze kans van slagen geven", aldus zijn departement. Als reactie op deze positieve ontwikkeling voor cannabis als medicijn werd in februari 2008 de Nederlandse associatie voor legale Cannabis en haar Stoffen als Medicatie opgericht. De NCSM richt zich hierbij vooral op het verbeteren van de kennis over medicinale cannabis, zodat de acceptatie ervan kan toenemen.
   Die acceptatie is natuurlijk vooral afhankelijk van de zorgverzekeraars die het moeten vergoeden, maar doen ze dat ook?
   Op de site van stichting NCSM vinden we het volgende:
   ‘’In september 2009 heeft de stichting NCSM een telefonisch onderzoek uitgevoerd onder de grootste zorgverzekeraars. Hierbij is gevraagd naar het beleid van vergoeding rondom medicinale cannabis. De resultaten worden hier aan u gepresenteerd. Dit rapport geeft een overzicht van het vergoedingbeleid van veertien grote zorgverzekeraars. De NCSM hoopt dat dit verslag voor patiënten meer duidelijkheid schept over de verzekeringsaspecten van medicinale cannabis. Het rapport is gemaakt op basis van telefonische interviews met het informatienummer van de betreffende verzekeraars, eventueel aangevuld met informatie afkomstig van de website.’’
   Nou dat is dus mooi geregeld. De Bedrocan Flos en zelfs de wiet uit coffeeshops wordt dus eigenlijk gewoon vergoed door de verzekeraars.. Iemand die cannabis nodig heeft als medicijn kan dus gewoon naar de huisarts gaan, om op doktersvoorschrift doorverwezen te worden naar een apotheek die Cannabis verstrekt.
   Hoe meer mensen dus via hun huisarts en de apotheek hun medicinale cannabis aanschaffen, hoe meer vraag naar medicinale cannabis er bij het BMC ontstaat. Waardoor uiteindelijk Bedrocan grotere oogsten mag draaien en meer soorten kan cultiveren.
   Dus omdat er ook veel mensen zweren bij een homegrow’n medicijn zal de vraag naar medicinale cannabis in van de apotheek niet snel stijgen. Wat ook weer zorgt dat de overheid geen nieuwe medicinale kwekers nodig hebben. En zolang goeroes blijven beweren dat cannabis uit de apotheek en zelfs de coffeeshops, niet goed genoeg is. Zullen er minder mensen via hun huisarts en apotheek medicinale cannabis vragen. En is er uiteindelijk minder draagvlak voor een goed internationaal beleid voor medicinale Cannabis.
   Wat dus uiteindelijk niet meewerkt in het belang van de patiënten.
   Want in het geval van Medicinale cannabis is er maar één belang en dat is het belang van de patiënten, niet die van een individu.
   peace out...
  • By karel kweker
   Deze kwam ik tegen op facebook en wil hem hier graag delen ,. 
   Ik hoop dat het voor mensen die geen facebook hebben ook zichtbaar is 
    
   https://www.facebook.com/dampe.stamper/videos/1221419414582858/
  • By MediGrow
   Beste Wfers,  hierbij de volgende verslag : 

   Opzet:

   Secret jardin 103x103x200

   lumatek 600 

   Softbox 700m 

   dimmer

   Ze staan momenteel onder MH licht waardoor ze veel beter groeien gaan over drie dagen over na hps 

   warmte matjes 2x 14 watt komt nog een 28 watt bij 

   filter 700m

   3 x 11 liter potten 

   2 x 9 liter 

   1 x 30 liter air pot idee even kijken hoe dat gaat 

   Fannetje om ze lekker te laten dansen

   staan nu 7 dagen in de bloei 

   Zo kwamen ze binnen 4 stuks


   zo zijn ze nu  


   Amnesia getopt
   Gauw weer een updateje

   Groetjess
 • Alchemistic Seeds
  Petitie
  Growers Choice
  Greensell
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 78 Guests (See full list)