• Anker en Anker Advocaten
  Omnipotent
  Leditgrow
  Azarius
 • Announcements

  • karel kweker

   Weedforum.eu petitie   09-02-17

   weedforum.eu cannabisforum voor de recreative blower en medicinale grower, op het forum vind je vele tips and tricks om wietplant te kunnen kweken voor eigen (medicinaal) gebruik. Wij zijn het zat om als criminelen worden gezien, en hebben daarom deze petitie opgezet we hopen dat vele mensen hem zullen tekenen en zullen delen zodat we snel op de benodigde aantal handtekeningen zullen komen.   https://petities.nl/petitions/decriminaliseer-het-kleinschalig-kweken-van-cannabis
Sign in to follow this  
Followers 0
karel kweker

New York laat cannabisgebruik voor medische doeleinden toe

3 posts in this topic

De Amerikaanse staat New York gaat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden toelaten. De Democratische gouverneur Andrew Cuomo kondigde woensdag een beperkt proefproject in twintig ziekenhuizen van de staat aan. New York is de 21ste staat in de Verenigde Staten die de wetgeving op dat vlak versoepelt.

De 56-jarige Cuomo was lange tijd gekant tegen een dergelijke maatregel, maar sprak zich vorig jaar al uit om het bezit van 15 gram cannabis of minder niet langer strafbaar te stellen. Hij gaat de versoepeling van de wet nu in principe via decreet doorvoeren. De voorbije jaren werd al vier keer geprobeerd de versoepeling door het parlement te loodsen, evenwel steeds zonder succes.

De toelating om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken, zal wel worden beperkt tot ernstige aandoeningen zoals kanker. ‘Wij zullen toezien op het programma om de efficiëntie na te gaan’, stelde Cuomo woensdag tijdens zijn jaarlijkse ‘state of the union’.

Steeds meer Amerikaanse staten laten het gebruik van cannabis voor therapeutische doeleinden toe, zij het in verschillende mate. Colorado gaat het verst. Daar kunnen sinds 1 januari gebruikers van 21 jaar en ouder volkomen legaal tot 28 gram cannabis kopen. Ook Washington laat in principe vanaf komende lente recreatief gebruik toe.

Californië was in 1996 de eerste staat die cannabisgebruik voor medische doeleinden toeliet.

Gr Karel

Bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140108_00919124

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Colorado ook al, gaat goed in Amerika!

En wij fietsen hier juist achteruit.... :(

Grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

9/01/14 - 22u38 Bron: ANPmedia_xll_6387219.jpg© afp.

De legalisering van mariuhana in de staat Colorado heeft geleid tot een ware koersexplosie bij een aantal beursgenoteerde wietbedrijven. Zo schoot de koers van Hemp Inc in de afgelopen drie dagen met 205 procent omhoog tot 8 dollarcent. De koers van vrijwel alle wietbedrijven is lager dan 1 dollar, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

"De vraag naar marihuana is onverzadigbaar", aldus bestuursvoorzitter Bruce Perlowin van Hemp Inc. Hij noemt het een "schranspartij in de aanloop naar de geboorte van een nieuwe industrie."

Andere aandelen die profiteerden van speculanten zijn GreenGro Technologies en Tranzbyte Corp, dat wiet verkoopt in Colorado. De koers van GreenGro is dit jaar met 1714 procent gestegen tot 80 dollarcent, Tranzbyte steeg 310 procent in 5 handelsdagen en was voor het eerst in 11 maanden meer dan 10 cent per aandeel waard.

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1771366/2014/01/09/Wietaandelen-Colorado-gaan-als-een-raket.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0