Het verhaal van medi-wiet gebruiker Bambi Kweenie

Medi-wiet of medicinale wiet bij kanker.

Zoals sommige wel zullen weten ben ik op Facebook en Twitter ook te vinden als Karel Kweker.  Op deze manier kom ik ook met veel mensen in contact die cannabis gebruiken als medicijn.  Zo ook Bambi Kweenie het is een pseudoniem van een vrouw die al 3,5 jaar langer leeft dan de artsen haar hadden voorspeld.  Wij hebben nu een dik jaar goed contact en ik help haar met plantjes en we hebben het vaak over de wietplant als medicijn.

Vorige week na de hele ophef rond de 4 planten die de politie van Echt in beslag had genomen. Had ik aan Bambi gevraagd of ik ook haar verhaal niet hier op wietblog zou mogen plaatsen. 2 dagen later had ik dan ook een zeer uitgebreide mail van haar met daarin haar verhaal. Omdat het zo uitgebreid is zal ik deze dan ook in twee keer plaatsen.

Het verhaal van Bambi Kweenie

28 februari 2014

Nadat ik bekomen ben van een giga dubbele longontsteking, bemerk ik tijdens het winkelen dat ik een halve meter naast mijn karretje grijp, heb moeite me orienteren en een knallende hoofdpijn. We kijken s’avonds wat TV, maar de hoofdpijn is zo erg dat mijn man een nederlandse dokter laat komen. Ze laat me wat testjes doen en vertrouwd het niet. We worden doorgestuurd naar de eerste hulp van het Imed Levante in Benidorm.

Bij de eerste hulp ga ik door de pit straat…….hartfilmpje, CT scan, X-ray en een MRI brengen aan het licht, dat ik longkanker heb met een uitzaaiing naar mijn hersenen. Dan gaat alles heel snel. Binnen een paar dagen worden we gerepatrieerd naar Nederland.

Omdat ik in een buitenland in het ziekenhuis heb gelegen, kan ik niet in nederland direct opgenomen worden i.v.m. de MRSA bacterie. Een giga poppenkast waarvan de ziekenhuizen hun eigen protocollen niet kennen. Ik zal u de details besparen.

Uiteindelijk proberen ze een biopt uit mijn long te halen. Na twee uur poken in mijn slokdarm kan ik niet meer. Ze hebben geen biopt en na die slechte horrorfilm…….geen biopt meer voor mij. Uiteindelijk belanden we in het Anthonie Van Leeuwehoek in Amsterdam. Daar nemen ze onder narcose het biopt………..kwaadaardig. Bij de petscan blijkt dat alleen onder de steutelbenen nog meer kleine uitzaaiingen zitten in het middenrif, maar alles nog binnen de norm.

 

Er wordt besloten de uitzaaiing in mijn hoofd operatief te verwijderen om vervolgens na een week of 4 a 5 te beginnen met de chemo’s. Ik leef in een soort shock, bevat het niet allemaal, het overkomt me.

Eind april wordt dan eindelijk de tumor van 2 cm in mijn hoofd verwijderd. En eind juni starten we met de chemo’s. Ik attendeer mijn longarts meerdere malen erop dat ik bulten in mijn nek heb……ze negeert dit en noteert het ook niet.

Eind augustus zitten de chemo’s er op, ik heb dan om de 3 weken chemo gehad 4x carboplatin. En ik heb voorafgaand hiervan 9 weken dexamethason 16mg geslikt. De dexamethason heeft me volledig gesloopt en daarna nog even de vier chemo’s. Geloof me, ik was op sterven na dood.

Ik reis af naar het schwartzwald en nestel me hoog in de bergen. Ik weet hoezeer de chemo’s en de dexamethason (16mg.) me hebben afgebroken. Het idee is wandelen op hoogte om de aanmaak van rode bloedlichaampjes te bevorderen, maar doordat ik zo lang dexamethason heb geslikt, kan ik nauwelijks lopen. Ik vecht me telkens een weg naar boven. Eind september beginnen ze met bestralen. Dan ontdek ik dat ze mijn nek niet meebestralen. Ik vraag hiernaar bij de radiologe, die twijfeld geen moment en laat een biopt nemen van de bulten in mijn nek………kwaadaardig. direct vraag ik een gesprek aan met de longarts…………ze is duidelijk………mijn metastase zijn resistent voor de chemo. Ze stoppen het bestralen om mijn long en geven me nog een paar bestralingen op mijn nek. Ik kan gaan……….ze kunnen niets meer……..opgegeven. De huisarts steekt me een hart onder de riem………ga snel genieten want over 3 maanden zit je er zo niet meer bij.

Mijn oudste dochter komt met cannabisolie op de proppen. Ohhhh ik ben zo anti. “Mam lees het nou eens”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA