fair play

Wijkangent Alex Braakenburg in Harderwijk-Zuid vind het nodig om op Facebook te laten zien hoe hij 5 mooie planten omlegt omdat hij het niet in het straatbeeld vind passen.  Ook geeft hij aan op de plek te zijn voor een heel ander en veel groter onderzoek. Maar op 1 of andere manier was dat niet meer belangrijk of niet interessant genoeg meer toen hij de 5 planten in de smiezen kreeg. Of was de andere grotere zaak toch niet zo groot en moest de frustratie op een kleine kweker gebotvierd worden?

Zojuist instap gedaan in een woning nav info van een recherche onderzoek. Toen wij de achterzijde van de woning bewaakten zagen wij hennepplanten boven op het balkon staan en boven de schutting uitgroeien. Hennep is vernietigd omdat ik het simpelweg geen gezicht vind midden in een woonwijk met kinderen. Het waren er 5 dus eigenaar wordt ivm gedoogbeleid niet vervolgd. Kinderachtig? Dat mag u vinden. Het straatbeeld krijgt door deze planten een ander karakter waardoor een wijk uiteindelijk kan verloederen.

Deze agent heeft dus de planten vernietigd omdat HIJ VINDT dat het groen van een plant verloedering van het straatbeeld geeft. Ziet een agent dan liever de kratjes bier 3 hoog opgestapeld staan? Of een mooie grauwe betonnen plaat? Of een balkon vol met vuilniszakken?  Hij vindt ook maar direct dat hij een opvoedende taak heeft en er kinderen bij moet halen die de plant zouden kunnen zien. Het is aan de ouders van de kinderen om te vertellen dat buurman Jan, Kees em Klaas liever een wietje rooken dan een biertje drinken, of dat ze het misschien wel gebruiken als medicijn.

Verloedering? Volgens mij heeft deze agent nog nooit een mooie wietplant in volle glorie kunnen aanschouwen, verloedering vind ik meer in de maatschappij zitten waar agenten zich druk maken over 5 planten binnen gedoogbeleid. Terwijl de aangifte van echte misdrijven maar opstapelen. Het advies ‘ga toch echte boeven vangen’ zag ik veel voorbij komen. Net als vele verwensingen die ik niet goed kan keuren. Ook zag ik goed onderbouwde argumenten voorbij komen. Jammer genoeg is het originele artikel verwijderd en kan hier geen screenshot van laten zien.

Maar nee deze anti-burger komt in het verweer, niet om begrip of enige vorm van empathie te tonnen aan de 1000e cannabis patiënten die gereageerd hebben.  Nee om nog even te laten weten dat zijn collega’s ook mee lezen. Nog even je macht laten zien en dat je niet te beroerd bent deze te misbruiken nee dat getuigd echt van #fairplay

 

Mijn post van 25 augustus 2017 met betrekking tot het vernietigen van hennepplanten heeft de nodige commotie veroorzaakt op social media. De verontwaardigde reacties kan ik mij voorstellen maar doe dit dan op een waardige manier. Om nog meer duiding te geven op het bericht, wij waren dus bij deze woning in verband met een groter onderzoek die betrekking had op een bewoner van het pand. De planten zijn in overeenstemming met de eigenaar van de woning vernietigd. Ook hij begreep dat hennepplanten van dergelijk groot formaat niet handig waren in de wijk.

PS: realiseer je wel dat als je reageert op een bericht ik het waardeer dat deze fair zijn. Ook mijn collega’s van het Openbaar Ministerie lezen mee. Voor je het weet word je als verdachte aangemerkt van een strafbare uiting. #fairplay

Vooral het stukje “De planten zijn in overeenstemming met de eigenaar van de woning vernietigd. Ook hij begreep dat hennepplanten van dergelijk groot formaat niet handig waren in de wijk.” 

Wat moet je anders? Ze dreigen toch direct met woninguitzetting bij cannabis? Zeker als je een huurhuis hebt. Je denkt al snel dat de agent gelijk heeft en dat je ook geen andere keuze hebt dan de planten maar te verwijderen.

Je ziet steeds meer dat vredelievende mensen die eigenlijk geen vlieg kwaad doen ze krijgen vuur in hun ogen als ik het heb over de acties zoals in Hardinxveld-Giessendam, Echt, Dalfsen,  en nu dus deze wijkagent uit Harderwijk. En dan nog van al die korpsen die het niet op Facebook zetten.

Graag wil ik dan ook de lezers vragen mij op 1 of andere manier of via deze blog, weedforum, Facebook of Twitter te melden als er weer ergens 5 planten of minder zijn geruimd.

Wij zijn cannabispatiënten geen criminelen, wij willen ook #Fairplay

One thought on “fair play”

  1. Well spoken my friend.
    ” PS: realiseer je wel dat als je reageert op een bericht ik het waardeer dat deze fair zijn. Ook mijn collega’s van het Openbaar Ministerie lezen mee. Voor je het weet word je als verdachte aangemerkt van een strafbare uiting. #fairplay ”

    Dus we mogen de waarheid niet zeggen?
    Alleen als hij het fair vindt… malloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA