Het houd niet op niet vanzelf!!!

Het houd niet op niet vanzelf, deze slogan hoor je in de spots op radio en tv als het gaat om huiselijk geweld. Maar het geweld wat cannabispatiënten word aangedaan daar hoor je maar weinig over.

Zo zijn er duizenden mensen die elke dag geestelijk mishandeld worden door onze politie.

De grootste angst voor thuiskwekers is dat er een politieauto voor de deur stopt. Zelf heb ik dit ook een paar keer mogen ervaren. En om eerlijk te zijn was dat echt geen pretje hoewel de agenten in dit geval niet voor mij of mijn planten kwamen. Wist ik dat niet op het moment dat ik naar de deur liep. Er gaat op zo’n moment van alles door je hoofd. Planten weg,  straks weer terug naar de gewone medicatie weer die vreselijke bijwerkingen. Toen ik naar de voordeur toe liep had ik mijn telefoon al in de hand met het nummer van Anker en Anker in de aanslag. Bij elke stap zakte de moed me toch verder in de schoenen.  Zoals gezegd kwamen ze hier toen voor iets totaal anders en was de opluchting dan ook groot toen ze weer weg gingen. Maar de angst zit er op zo’n moment dan wel goed in, je gaat je dan ook afvragen : ze zouden ze iets hebben gehoord, zouden ze iets hebben geroken? Je gaat aan alles twijfelen. En ik kan me zelfs voorstellen dat er mensen zijn die dan hun eigen medicijn maar weg knippen uit angst voor grotere gevolgen.

We weten allemaal dat de gevolgen niet klein zijn.  Verhuurders proberen  je ook met 5 of minder planten je huurhuis uit te zetten. En mocht je het al voor elkaar hebben dat je een huis hebt kunnen kopen. Dan kan de burgemeester gewoon besluiten het pand voor 3 maanden te sluiten omdat er meer dan 30 gram softdrugs aanwezig is.

Voor een medicinale cannabis gebruiker is 30 gram een voorraad voor een week of nog korter. Ook een beetje goede buitenplant levert toch al snel 10 keer zoveel aan wiet op (als je alles mee zit).  Wat moet je als patiënt met de rest van je oogst doen? Alles wat je boven die 30 gram van het gedoogbeleid hebt geoogst moet je dan maar vernietigen? Om vervolgens een week later weer zonder medicijn te zitten? Als medicinale cannabis gebruiker ben je altijd de sigaar en je kan niet binnen het gedoogbeleid blijven hoe graag je ook zou willen.

 

Als de agenten wel voor de plantjes komen, dan gaan ze niet met erg veel beleid te werk. Ze halen je hele huis overhoop ze vernielen je interieur door met potten tegen de muren te lopen, of de planten uit de pot te trekken en zo met de losse aardekluit je hele huis door te lopen. Ze kijken nergens naar en ik hoor van vele dat het op ze minst lijkt alsof er expres extra schade word aangericht bij een ontruiming.

En ook al is alles goed en veilig aangesloten en is er geen sprake van brandgevaar. De planten en eventuele kweekapparatuur word vernietigd ook als er binnen het gedoogbeleid kweekt word met dus 5 planten of minder. Er zijn zelfs verhalen dat de kweekkas waar ook paprika’s en tomaten in stonden werden vernietigd omdat er ook een wietplant bij in stond. Dus ook al kan er nooit sprake zijn van bedrijfsmatige kweek (5 planten of minder).

de troep die men in de tuin achter laat

En ook al laat je een medicinale verklaring zien dan nog worden de planten en de apertuur vernietigd.  Je leeft als cannabispatiënt hier steeds mee in je achterhoofd. Je weet dat als iemand iets tegen je heeft ze alleen maar Meld Misdaad Anoniem hoeven te bellen om jou zonder medicijn te zetten. Voor mensen als Bambi zou dit het einde betekenen. De politie heeft het wel over stress en PSST, maar wat denk je dat deze angst met patiënten doet? In mijn ogen moeten deze mensen helemaal geen stress ervaren. Deze mensen moeten eigenlijk alle energie in  hun herstel moeten kunnen stoppen.

Agenten die planten in beslag nemen waarbij geen sprake is van overlast, of stroomdiefstal weten heel goed dat ze de criminele organisaties op die manier steunen. Ook hun moeten wel weten dat er dan weer iemand is die zijn wiet ergens moet gaan kopen. Ook de agenten weten dat de bronnen dan altijd discutabel zijn. Op straat weet je niet wat je koopt en het is ook verboden. De enige optie wat voor de recreatieve cannabis gebruiker overblijft is de Coffeeshop. Maar ook daarvan weet niemand hoe deze aan hun voorraad komt. En dat er in 90% of meer van de Coffeeshop wiet percide is aangetroffen. Plus dat het een Coffeeshop verboden is bij wet om daar iets aan te doen, in de vorm van kwaliteitscontrole maakt het toch het vernietigen van eerlijk gekweekte wiet toch alleen maar krommer.

Voor mensen die wiet medicinale gebruiken, en het geluk hebben een arts te hebben die cannabis wil voorschrijven. kunnen dan nog kiezen voor de medicinale wiet van Bedrocan weten we dat het bestraald is, dat het hierdoor weinig werkende terpenen meer bevat. Als je iets meer weet over medicinale wiet snap je ook dat de keuze in hun soorten voor medicinale gebruik gewoon veel te beperkt is. Daarbij is de wiet onbetaalbaar duur, zeker als je zo als ik 5 gram per dag gebruikt of zoals Bambi 15 tot 20 gram nodig hebt om te kunnen blijven functioneren.

Het is dus nu zo in Nederland dat op dit moment een wijkagent beslist of patiënt zijn medicijnen krijgt of niet. Want ook al heeft een dokter een recept voor medicinale wiet uitgeschreven. De agent is van mening dat je het niet zelf mag kweken, de wijkagent beslist dus dat jij weer aan de reguliere medicatie kan gaan. En wat daarvan de bijwerkingen zijn dat is niet belangrijk, Want je kan beter legaal kapot gaan van de medicatie en niet functioneren, dan illegaal met een wietje midden in het leven staan.

Laten we daarom vooral met ons alleen door gaan om maar te blijven melden ook aan politie en justitie hoe medicinaal deze plant is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA