All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Beat

  Beat in 2020

  Ja toch, leuk dat je meekijkt
 3. Today
 4. boswandeling

  Beat in 2020

  Ey mooi dat je een verslag bij gaat houden. Ik kijk zeker mee!
 5. @MisterX mooi veld met toppen heb je op die foto. Mooier kan je het niet krijgen. Hoeveel liter zijn die kweekpotten?
 6. Beat

  Beat in 2020

  Hoi allemaal, Toch besloten om 'n verslagje bij te houden dit jaar. Altijd leerzaam en hopelijk leuk om later terug te lezen voor mijzelf maar ook voor jullie. Ik wil dit jaar eigenlijk alleen wat vroege soorten zetten.Ik heb wat big autoflowers, gewone autoflowers en hopelijk heeft er hier iemand een goed idee voor een vroeg soortje dan hoor ik het graag. Ik heb 3 locaties klaar, waarvan de 1e met 11 gaten, 2e met 17 gaten en de 3e 10. Er komen nog wat gaten bij. Gaten zijn tussen de 50 en 80 liter, ik wil geen reuze planten, gaat ook niet gebeuren met auto's maar dat is 'n bewuste keuze, niet opvallen en snel klaar zonder schimmel hopelijk. Per gat is het grootste deel potgrond met 'n deel spotgrond en wat cocos. Voeding had ik nog liggen want ik wil het zo low budget mogelijk houden. Per gat 'n paar kopjes kippenmest van fertisol, wat cultera korrels en thats it.. Hopelijk doen de wormen en bacteriën de rest. Een foto vd omgeving op 1 plek waarin ze komen te staan.
 7. De test ga ik gewoon aan. Ik denk dat ik de bladeren onder het scrognet laat zitten, totdat ik wil dat het licht allemaal door de bovenkant wordt opgenomen. In mijn ogen zit de taak er dan op, van de bladeren onderaan het scrognet. Het is dus profiteren van de bladeren, totdat hun taak erop zit. Maar goed, dat moet in de praktijk nog blijken of mijn theorie klopt.
 8. ipke

  Gespot en gefilmd door boswachter?

  Klopt van spliffseeds. Nee er is daar geen andere plantage in de buurt. Ik had er gelukkig nog geen plantjes staan, kwam er alleen om de grond te bewerken. Ben er vaak geweest, er meren ook vaak boten aan, soms moest ik wel een uur wachten omdat er feestende Duitsers aanmeerden. Eigenlijk een hele ongeschikte plek is het, hoewel er nooit iemand anders ie geweest met de vele bramenstruiken is de plek nu voorgoed ongeschikt.
 9. @breXhaze en @Stoney dat kan best kloppen wat de waardes van de blumats betreft, maar omdat ik ze er later pas in de grond gestoken heb, hebben ze waarschijnlijk geen goed contact met de grond gehad, al zie ik bij mijn huidige teelt waar ik de in dit geval kokos wel goed heb aangedrukt dat de waarde nu op dit ogenblik boven de 200 mbar staat en de potten nog behoorlijk zwaar aanvoelen, niet te min ga ik ze vanavond water geven maar toch. @fsmidt dat zou zo maar eens kunnen, ik heb ook genoeg positieven dingen gelezen en gehoord over humus en fulvine zuren en ga er dan ook mee door, al zal ik wel in vervolg goed op de dosering gaan letten, want je moet wel oppassen dat je er niet te veel van geeft 😁.
 10. als je dit pietleuterig gaat bekijken dan; bladeren zijn de zonnecollectoren van de plant,wanneer de scrog helemaal dicht is vangen deze collectoren geen "zon" meer en leveren geen "stroom" meer. lekker laten zitten totdat ze afvallen,maar MisterX heeft ook wel een puntje met de luchtigheid. blad verwijderen levert wondjes op en zou een potentiële bron van ziekte kunnen worden.(al zal dit wel meevallen). volgens mij valt het allemaal wel mee wat betreft het weghalen of laten zitten maar wel de topjes weghalen die leveren niks op. ik zelf ben een buitenkweker(alleen binnen voor groeien) en buiten laat ik ze lekker zitten.
 11. ik haal alles weg ook het blad. lekker een ruimte met doorluchtig eronder
 12. Deepeasy

  24k Gold

  Onderstaande dames gaan vandaag om. 4 x speedy Chili! In 2 maanden en 10 dagen opgekweekt van zaad tot oogst. Dit is by far m’n snelste kweek tot nu toe. Mijn huidige setup bestaat uit een 80x80x180 icm een mars hydro Tsw 2000 Mijn volgende kweek wordt deze dame. Ik ga haar neerzetten in een 171 liter smart pot, maar voorlopige met deze temperaturen groeit ze lekker in de buitenlucht.
 13. vlgs mij zorgt die fulvine zuur er ook voor dat ze met minder water toe kunnen,ik zal nog even googlen of ik het juist heb gelezen. edit: Uit verschillende onderzoeken kwam ook naar voren dat er een positieve invloed van de humuszuren op de kationenuitwisselingscapaciteit voor een zandbodem is. Hierdoor komen meer mineralen vrij voor de planten die anders vast zaten aan het klei- humuscomplex door de hoge calcium voorraad. Ook kunnen huminezuren een overschot aan mineralen bufferen in de bodem waarna ze het wanneer de plant nodig heeft weer kunnen afgeven. Huminezuren komen uit onderzoeken ook positief naar voren voor de structuur. Huminezuren hebben als positieve eigenschap om de bodemleven te stimuleren. Hierdoor wordt de bodem meer levendig en de bodemdichtheid verbeterd. Hierop volgend heeft de bodem meer capaciteitm om vocht vast te houden. Ook zijn er waarnemingen dat huminezuren de wortelgroei stimuleren. Dit heeft vooral een positieve bijdrage voor de fijne haarworteltjes van de plant. Met een betere wortelgestelsel is de plant beter bestand tegen ziekten en plagen vanuit de bodem, meer droogte bestendig en kan beter nutrienten opnemen.
 14. Ik sluit me aan bij @Stoney Wat ik merkte met de blumats in 15L potten was dat boven de 200mbar de planten helemaal slap hingen. Perfecte waardes waren voor mij rond de 80-100mbar In mijn smartpot van 100L zitten de perfecte waardes tussen de 80 en 150. Kan hier tot 220mbar gaan voor ik tekenen zie van te weinig water. In de 400L smartpot kan ik doorgaan tot 275mbar en dan nog laten de dames geen tekenen zien van te weinig water. Hou hier me waardes tussen de 90 en 140. Mijn waardes bekijk ik 24H na een watergift. Hoe proeft ie trouwens?
 15. Yesterday
 16. @MisterX ik haal denk ik toch beetje bij beetje wat blad onderaan weg. Ben benieuwd of ze uit zichzelf loslaten.
 17. @fsmidt de toppen onderaan het scrognet die verwijder ik. Ik ben nieuwsgierig of het een voordeel is om alleen de bladeren onder het scrognet te behouden. Bij mijn vorige kweek heb ik de bladeren onderaan het scrognet laten zitten totdat ik vond dat hun werk erop zat, en dat alle energie dan naar de bovenkant gaat; misschien doe ik dat weer op die manier. Doe jij dit toevallig op deze wijze?
 18. Update #1 26 maart: Vandaag eerste zaadje in ontkiemset gezet. 2 dagen later nog geen voortgang, wachten rustig af. Vandaag 29 maart: Zaadje ontkiemd, klein worteltje. Laat hem nog even in zn huidige situatie, aangezien er de komende dagen vorst gepland staat...
 19. @MisterX mijn vorige scrog deed ik dat ook alles onder het scrognet verwijderen. Ik denk dat ik deze kweek toch de bladeren laat zitten, en zoveel mogelijk onder het scrognet weet te krijgen. Alle zijscheuten die het scrognet niet bereiken verwijder ik. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt met de uiteindelijke oogst. Het zou zo maar kunnen dat die bladeren ervoor zorgen dat de toppen groter worden. En ik heb dan een mooie vergelijking met mijn vorige scrog. Dit valt alleen te leren door het te doen
 20. ik verwijder alles onder het net
 21. JointFanaat

  4x Critical White

  We zijn weer een paar dagen verder en de plantjes groeien mooi door. Ik heb ze afgelopen dagen water gegeven met rhizotonic met een ph waarde van 6,0. Het plantje met de gele randjes groeit ook nog gewoon door, voor mn gevoel wel een kleine achterstand op de andere 3 maar ik denk dat die zich wel gaat redden. Hier zijn wat foto's: De linker foto is het plantje met de gele randjes.
 22. Als ik al die kleine airpotjes zie..... dan denk ik weer van daar zou je 1 grote van kunnen en moeten maken Sinds ik met 1 grote aardebak werk gaat het allemaal een stuk makkelijker af... En 200mbar? is dat niet veel te droog? Ik hou hem rond de 80-100... Maar wat nou de optimale waarde is weet ik eigenlijk ook niet lol Just my 2 cents
 23. Deepeasy

  Hey! Patrick hier

  Thanks guys, ik zal de voortgang van m’n huidige kweek nog even delen!
 24. Mr. Green

  Hydro kweekverslag scrog Big Bud

  Ik heb je in je pm geantwoord 😁, maar dat is zoals ik het doe.👍
 25. als straks je scrognet vol zit krijgen de scheuten onder het net bijna geen licht meer met als resultaat kleine open topjes. het weghalen ervan "lolipopping" noemen ze het ook wel, zorgt ervoor dat de energie meer naar de bovenste toppen gaan. https://www.google.nl/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.growweedeasy.com%2Flollipopping-cannabis-tutorial&psig=AOvVaw1LMrQAuEJtW3CB5_TYiuHT&ust=1585462245626000&source=images&cd=vfe&ved=0CAMQjB1qFwoTCOjixKjBvOgCFQAAAAAdAAAAABAD
 26. Hey wil iemand mij op weg helpen met het onderstaande? Met het onderstaande zit ik mee ivm mijn 2de scrog: Is het verstandig om alle takken/bladeren onder het scrognet te verwijderen die geen zijscheut naast zich hebben? Of alleen de takken verwijderen die niet voorzien zijn van zijscheuten? Op de foto zie je dat ik onderaan al zijscheuten hebt verwijderd. Is het wijs om die takken die geen zijscheut hebben om die meteen te verwijderen? Ik wil het zo goed mogelijk doen. Dit is mijn 2de scrog. Graag een beetje advies 😊
 27. Domination

  Hydro kweekverslag scrog Big Bud

  De planten doen het goed Ik laat ze denk ik nog 1 week groeien en dan op 12/12, wat denk ik ook een week duurt. Bij mijn vorige eerste scrog knipte ik de bladeren onderaan het scrognet weg, omdat ze energie verbruiken. Echter twijfel ik nu of de bladeren juist een aanwinst zijn onder het scrognet. Zijn de bladeren waarvan de zijscheuten zijn weggeknipt nog zinvol voor de toppen bovenin de plant? Heeft iemand advies? Als het goed is moet ik in de bloei de toppen ondersteuning bieden. Ga hiervoor een scrognet gebruiken met grote mazen.
 1. Load more activity

Announcements