All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. karel kweker

  LED Spectrum Test 2.5

  Zo hebben de planten een dag of 10 gehangen.. natuurlijk met alle licht uit,. wel de afzuiger op 30% en ff later De 3500K 80CRI was 169 gr Niet op gerekend maar weer een stukje minder opbrengst met de 4000K 154 gr en 161 gr van de 3500K 90CRI Dus de uitkomst van deze test is dat we met 135 watt met de 3500K 80 CRI dit keer de meeste opbrengst hebben, van 169 gr. Een goede 2e is de 3500K 90CRI met een 161 gr En de hekken sluiter is de 4000K op 90 CRI met een 154 gr Het is een uitkomst die ik anders had verwacht. maar moet ook wel zeggen dat de 80CRI kwa omvang best een stukje naar voren was gekomen en zo meer opervlakte pakte dan de 60x60 waarvoor de test is opgezet..
 3. Today
 4. karel kweker

  LED Spectrum Test 2.5

  Het is al weer een tijdje terug dat we een update hebben gemaakt. De planten zijn al droog inmiddels dus we kunnen direct ook de resultaten bekend maken.. Eerst nog ff een paar foto's van de planten in de laatste 2 week van deze kweek. De luchtvochtigheid heb ik met de ontvochtiger rond de 50% weten te houden. De 80CRI Ik heb alle grotere bladeren op de pot al verwijdert zodat ik haar in 1x onderst boven kon hangen.. De 4000K Ook deze dame mocht eerst naar de kapper voor ze met haar voedjes omhoog mocht En dan de laatste plant die ik die avond ging knippen.. de 3500K 90cri Op alle 3de planten zat precies 1 paarse topje close up Hoe later op de avond hoe minder zin de kapper had.. wel de volgende dag afgemaakt maar geen foto's van helaas Tja dat was het wel wat deze ronde betreft ,.
 5. OGDread

  1e setup/complete kit?

  Twee mensen hebben je nu gewaarschuwd voor herrie. Hoe kleiner de fan, hoe meer herrie (want die kleine tering dingen moeten zo snel draaien). Je kunt ook naar een growshop gaan, en het effe aanhoren.
 6. Stoomboot

  1e setup/complete kit?

  Ik heb zo mijn led lamp gebouwd en die werkt perfect, 12chips op 1050ma per stuk. Voltage blijft enkel gelijk met een constant voltage driver, dus bv 36v 2a. Dan zal je altijd die 36 aanhouden. Ik heb een constant current driver en hier zal het voltage wisselen met temperatuur. Zo verbruik ik met goede koeling 460w en bij 50c 470w. Hitte komt voort uit de weerstand, het ohm gedeelte. Ik weet dat de clu048 34.8v vragen bij 1050ma. Zo werkt een constant current driver door het aantal ma wat je stuurt word het voltage bepaald. Minimum van de clu048 is 31v en die zal ongeveer getrokken worden bij 100ma denk ik. Kan ook 20chips op een 36v 2a zetten, maar.die verbruiken dan 36vx0.1 3.6w of bij 31v 3.1w. Ligt aan je driver en manier van aansluiten. Ik heb het idee dat als je 36x0.1 stuurd terwijl ze maar 31x0.1 nodig hebben dit zal leiden tot extra warmte.
 7. OutdoorKing

  bentoniet.....je geloofd het niet...

  Geen kattenbakvulling gebruiken! Er is wel degelijk een verschil tussen de verschillende bentoniet. kattenbakvulling is natrium-bentoniet (grijs) grondverbeteraar is calcium-bentoniet (geel) https://en.wikipedia.org/wiki/Bentonite een grote hoeveelheid natrium is absoluut niet bevorderlijk voor je bodem
 8. Is het een soortje dat je vaker hebt gedaan? Want kan ook zijn dat ze wat minder intens licht prefereren. Dan krijg je ook gele puntjes.
 9. Mede Growers, week 5 van de teelt. Groeien als een gek, ben bang dat ik tent te weinig heb dadelijk lol. wat ze in 1 week groeien ongelofelijk. Toppen beginnen nu toch echt vorm aan te nemen, binnenkort bloei voeding toevoegen. EC heb ik nu op 1.2 en de Ph op 5.8 denk dat ik het even hou op dit moment, ze hebben de afgelopen dagen alleen afgezuurd water gehad dus even kijken of de fertometer in het groen gaat deze week. Temperatuur boven de toppen is momenteel 25 graden licht aan en 20 graden licht uit. LV 65%. Moet dus echt wennen aan de nieuwe lamp en andere voeding (Omnipotent) maar na deze teelt ben ik weer een stuk wijzer en zal de volgende teelt beter gaan. En nu een paar foto's, alleen de plant midden in de tent heeft nog van die gekrulde blaadjes. lamp wat omhoog gehangen, en iets gedimd. groeien als kool hahaha. Top begint zich te ontwikkelen. Zo growers dit was het weer, volgende week een nieuwe update (of er moet aanleiding zijn voor een tussen update). Opmerkingen en advies altijd welkom.
 10. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Vindt het leuk om te doen en ik ben nu gestopt met roken maar om de spullen dan maar meteen op te bergen... Het is een leuke en relatief goedkope hobby en ik ben heel erg benieuwd hoe de vruchten smaken die onder kunstlicht vandaan komen.
 11. Bedankt mannen. ik ga steeds meer denken dat het idd aan de warmte ligt. momenteel is het 1 plant die nog erg naar binnen krult. (de hoogste)De rest heeft hoofdzakelijk lichte puntjes. De fertometer geeft nog steeds oranje dus te veel voer lijkt mij niet. Ook omdat ik de laatste dagen alleen maar (hoofdzakelijk) afgezuurd water heb gegeven. Het is waarschijnlijk te warm geweest ten hoogte van de toppen, heb de lamp wat hoger gehangen en iets wat gedimd omdat ik niet veel ruimte meer over heb boven de lamp. We houden het in de gaten.
 12. Kweek je nu puur op Coco’s? Heb je dat al eerder gedaan? Puur op cocos is toch best lastig en vaak snel gele bladeren.
 13. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Dat is juist, alleen je spreekt over vermogen, uitgedrukt in Watt. Spanning, Volt dus, blijft per LED/COB over algemeen gelijk. Zeg dat dit 35 Volt is. Stroom, in Ampère, kan variabel zijn. Vermogen, in Watt, is hoe dan ook variabel want afhankelijk van de rekensom Volt X Ampère. Dus 35 volt maal zeg 1 Ampère geeft 35 Watt vermogen. Nu is niet al dat vermogen ook licht. Een deel ervan wordt ook omgezet in warmte (JA! LED geeft nog steeds warmte af! laat daar geen misverstand over bestaan!) Laten we even aannemen dat op één Ampère er 50% licht wordt opgewekt en 50% warmte. In ons rekenvoorbeeld is dat dus 17.5 Watt licht en 17.5 Watt warmte. Gaat er méér stroom doorheen, 1.4 Ampère bijvoorbeeld dan verandert dat ook je vermogen. 35X1.4=49 Watt. Wat dan dus ook verandert is hoe efficiënt je LED wordt. Zeg dat er nu 40% licht en 60% warmte wordt opgewekt. Je krijgt dus voor méér vermogen mínder licht terug. Gaat er minder stroom doorheen, 0.7 Ampère (ook wel 700mA) wordt de som 35X0.7=24.5 Watt. Alleen dan zal je zien dat je 60% licht opbrengt en 40% warmte. Door je lagere stroom en daardoor dus lagere vermogen is de LED efficiënter in het opwekken van licht en krijg je dus meer licht. Wil je uiteindelijk op een zelfde vermogen uitkomen (zeg 400 watt) dan zul je dus méér LED op moeten hangen. En let op de percentages zijn indicatief. Het is om het punt duidelijk te maken, we mochten willen dat dat het zo mooi verliep. Verder is dit allemaal lang en breed uitgelegd in het eerder gelinkte topic van @slablaadje en wordt het de hoogste tijd dat helemaal door te nemen mocht je dat nog niet gedaan hebben.
 14. Stoomboot

  1e setup/complete kit?

  ja ik probeer het te begrijpen, maar wat ik zie is je stuurt 'stroom' met een bepaalde 'spanning' door een object wat een bepaald wattage/vermogen als gevolg heeft Volt Spanning de druk van het water in een buis Ampère Stroomsterkte de hoeveelheid water per sec die door een buis stroomt Ohm Weerstand de dikte van de waterbuis Watt Vermogen de kracht van het water tegen bijvoorbeeld een schoepenrad er
 15. Yesterday
 16. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Er klopt geen snars van wat jij zegt. is gewoon compleet fout. Want je spreekt niet over wattage maar over vermogen. En je gooit er niet vermogen door heen maar stroom. En dat is slechts één punt wat gewoon pertinent onjuist is.
 17. fsmidt

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  vanwaar een moestuintje binnen?
 18. karel kweker

  Mooi dit!

  Hey @Ricardo van Luik Welkom op het forum,.. maak er iets leuks van hier.. Als je naam wilt wijzigen ivm privacy stuur me maar ff een pm
 19. Cabis

  arduino goden/guru's gezocht

  Ik zou ipv. Arduino vandaag de dag starten met Wemos (ESP8266) of las je meer poorten nodig hebt de NodeMCU Je kunt gewoon je Arduino platform blijven gebruiken. Ik werk zelf met Atmet Studio 7 (Gratis) en de vMicro plugin voor Arduino / ESP8266 Cabis
 20. ik denk te veel voeding ,gele bladpunten en omkrullende bladpunten wijzen hierop. en waarschijnlijk te warm waardoor de plant meer vocht(met teveel voeding) tot zich neemt. meet de temperatuur op het punt van het gekrulde blad.
 21. BongAlong

  Druppels hars, SAP?

  Hallo, Ik heb dit weleens eerder gezien, maar dan in een top. Volgens internet noemen ze het SAP. Zijn er mensen die hier bekend mee zijn of weten waardoor het komt? Gebruikte voeding: Hypro a/b, pk 13/14, ca en Mg en topharder TH3 van gout... denk dat het door de TH3 komt. Wie weet?!
 22. Stoomboot

  Mooi dit!

  Dus pas op als je post over cafeïne Welkom
 23. Stoomboot

  1e setup/complete kit?

  maar kan zegen wat je wilt, 34.8*1.05 is niet hetzelfde als 36*1.4 het wattage daalt mee met het vermogen dat je er doorheen gooit. een clu 048 1050ma kan je simpelweg niet draaien op 50w.. dus een geschikte driver met minder vermogen lijd tot een lager wattage het is relatief hoe je het bekijkt, ik zeg wattage omdat elke led minder wattage trekt, het totale verbruik staat daar los van heb je een driver met een wattage dat deze max kan leveren kan je die winst halen door meerdere Chips te plaatsen met minder vermogen per chip het is maar hoe je het bekijkt, maar per LED zullen ze met minder vermogen beter presteren idd. maar het voltage daalt ook mee met vermogen eindstand voltage en vermogen is wattage. of ik nou 10chips met 10x12w drivers plaats , zal net zo zijn als 1driver van 120w met 10 chips maar in beide gevallen verbruiken de chips 12w. per LED. ik reken de driver niet eens mee doordat er zoveel verschillende modellen zijn, cc, cv, cc+cv ik kijk enkel naar de led zelfstandig zonder de driver of vermogen want dit is allemaal relatief in oe je het aansluit.\ het enige constante wat overblijft is dat het wattage per chip lager ligt. .de totale wattage van je setup is wel relevant
 24. fsmidt

  growerschoice.nl offline/out of business?

  ik gebruik TOR en Opera ,merk dat bij Opera dat er soms ook website`s niet willen openen.
 25. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  En nu de rest... het lijkt toch al weer beter te gaan (misschien wat snel om een conclusie te trekken) maar alles was wel gewoon in de bloei geschoten (paprika, peper en komkommer) Ook het nieuwe mandarijnen plantje lijkt het goed te doen. De aardbeien voelen ondanks de terug gelopen lv van afgelopen dagen toch erg zacht aan kwa blad alleen staan ze iets omhoog gericht. Lychee gaat lekker Mango gaat lekker en krijgt voor het eerst wat groen in zn blad. Paars beginnen schijnt normaal te zijn. Verder liggen er in het emmertje wat citroen zaden welke allemaal ontkiemd zijn. En in die bloempot zit een kokosnoot in dichte zipbag met een puntje water onderin. Helaas komt hier wat lichte schimmel op en tenzij iemand tips ter verbetering heeft ga ik dit er af poetsen denk ik. Wat erg op valt is dat hoewel de lamp op dik 100cm hoogte hangt alles erg laag bij de grond blijft. En de komkommer top ik trouwens steeds terug als er te lange takken ontstaan.
 26. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Zie hier de paars geworden paprika kiempjes. Volgens het moestuinforum kon het komen door de licht intensiteit alleen hangt dit keer dus de lamp op 100cm afstand.
 27. fsmidt

  De Ultieme Microkweek

  we wachten af
 1. Load more activity

Announcements