Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/29/2020 in all areas

 1. 4 points
  succes, lesbian dream werkte nooit hier. alleen bij zwakke soorten die al last hadden van hermafrodiet vorming. Probeer STS maar eens, de STS techniek die overal staat is ook achterlijk en beproeft zich meer op geluk dan kennis, zelfs de bedrijven kunnen niet rekenen, overal staat de verkeerde formule, berekening en te zwakke sprays.... Dus ik heb jaren geleden een spray geoptimaliseerd die bij mij 100% heeft gewerkt met elk soort. Aangezien ik een hekel heb mijn techniek te delen deed ik het nooit. Maar deze kleinere community heeft mijn respect wel gekregen. Je neemt: 0.7 gram Silver Nitrate, oplossen in 40 ml Demiwater 2.5 gram Sodium Thiosulfate (anhydrous) in 160 ml Demiwater Dit langzaam samenvoegen 160 ml bij de 40 ml en niet anderom met continue roeren. Hierbij gooi je 800 ml Demiwater. Deze oplossing in een spuitfles met alu folie erom en koud en donker bewaren. Je werkt met zware metalen, bril en handschoenen gebruiken dus, en die oplossing niet naast je boterham in de koelkast zetten en die plant niet roken. Niet in het riool gooien etc. Met sprayen een goed filter voor je bek en niet in de ruimte, maar buiten, zak over de pot want het mag niet in de bodem komen. Autoflowers spuit je 2 weken na ontkieming en na 2 weken na de eerste keer weer. Photoflowers spuit je 2 weken voor 12/12. en de dag van 12/12. edit; ik kon wel zien aan de bloemvorming of ik 2x moest spuiten, de helft van de tijd was 1x genoeg. edit 2: Outdoorking was mij voor, ook voor het eerst de goede verhoudingen op internet gezien nu. netjes!
 2. 3 points
  Ja , Tune die is zielig hè . En ze zou nóg 8 weken moeten ..... Hier de gehaktballen in zoet/zure tomatensaus waar ik het vorige week over had. Kijk Karel , die zien er dus zó uit. Ze moeten nu nog een 45 minuutjes pruttelen. Yammie !!
 3. 3 points
  We gaan er ons is bijzetten se.
 4. 3 points
  Je weet het, ik kijk mee! Misschien probeer ik het volgende winter ook.
 5. 2 points
  Bedankt voor alle adviezen zover, ik zal laten weten wat het gaat worden!
 6. 2 points
  Een grotere pot kan ook al een behoorlijk verschil maken maar als ik je aantal grammen dat je geoogst hebt lees ben ik het met boswandeling eens en denk ook ik dat dat al een hele goede oogst genoemd kan worden. Autoflowers zijn natuurlijk afstammelingen van de ruderalis en dus kunnen er ook gewoon planten bij zitten die klein blijven en over he algemeen geven ze vaak ook niet de beste oogsten. Ik heb een paar vrienden die buiten kweken en daar komen van photoperiode planten toch bizar grote oogsten van af (>500gr) terwijl de autoflowers altijd erg tegen vallen. Wat ik daar ook al vaak gezien heb is dat als er meerdere van de zelfde strain staan er vaak grote verschillen tussen de planten zitten en 50% blijft gewoon erg klein en oogsten van 20gr of 25gr vinden zij acceptabel voor auto's. Als photoperiodic planten geen optie zijn zou ik op de XXL autoflowers gokken die er worden aangeboden .
 7. 2 points
  Succes! Ik zie dat je de zelfde aarde en plantenvoeding als mij gebruikt dus dat maakt het voor mij extra interessant. De green sensation is de PK booster, naar mijn idee heb je die gewoon nodig voor de laatste 4 tot 6 weken van de bloei. Wanneer je begint met green sensation moet je aan het begin wel eerst de bloom verlagen. De wortel stimulator en de zym... ze horen bij deze lijn en ik heb ze altijd gewoon gebruikt. Het verschil zonder kan ik je dus niet vertellen maar ik haal altijd de 2 kleinste verpakkingen en wanneer ik 2 plantjes tegelijk kweek gaan die flesjes meerdere rondes mee. Op onderstaande foto zie je een lijstje dat ik zelf gemaakt. In de rechter kolom zie je hoeveel welk product je ec verhoogd dus misschien heb je hier wat aan. Mijn kraanwater heeft een ec van 0,6 en dat kan bij jou anders wezen (linker kolom)
 8. 2 points
 9. 2 points
  Geduld is een mooie deugd haha Zowiezo onder led
 10. 2 points
  klopt, ik dacht dat ik het beter had vermeld. Ik doe altijd de hele plant. Dit omdat het voor je opbrengst aan zaad veel beter is dat je zaadmakers later in bloei worden gezet dan de stuifmeelmakers. Met onbekende genetica en de eerste keer raad ik 3 weken tijd tussen aan, later kan je dat eventueel verlagen naar 10a14dagen. Als je dit niet doet bestuif je de plant als deze al te ver gevorderd is in de bloei. Het resultaat is enorm veel bestuiving op een plant die eigenlijk zijn laatste levensfase al aan het ingaan is. Als je pech hebt oogst je enkel licht en plat zaad op deze manier. Als je een echt langbloeiende soort hebt dan valt dit risico beter mee. Met super snelle soorten heb je niet zo'n groot 'window of opportunity'. Ik bespuit ook altijd alle bladeren, boven en onderkant. Het grote verschil tussen STS en CS is dat je met STS maar 1 of 2 keer spuit en met CS dagelijks.
 11. 2 points
  Weer wat plaatjes, begint lekker vol te raken. En het feest kan beginnen, bloei zit er aan te komen. Ben wel aan het bijwarmen met lampen uit afgelopen week was het opeens 13 graden, vinden de dames te koud. Ook werkt de ontvochtiger dan een stuk minder lekker. Dag temp: 26.9 graden Blad temp: 25.0 Nacht temp: 20.2 Vocht dag: 42% nacht: 51% Volgende update zullen er toppen te zien zijn.
 12. 2 points
  4 plantjes staan nu in de voorgroei bak
 13. 2 points
  Rgsc zaden niet aangekomen? Al contact gehad met hun daarover? Ik zal straks eens een lijstje maken Ik zou trouwens nog een maandje extra geduld hebben met ontkiemen
 14. 2 points
  Mede Growers, Week 11, Bloeiweek 8, Datum 1 - 3 - 2020 29 - 2 de knoop door gehakt en de dames in de tent geoogst, er zat aardig wat amber in dus ik vond de tijd rijp. Dat het tegen zou vallen heb ik al verteld en eerlijk gezegd viel het mij (qua nat gewicht) nog niet eens heel erg tegen, zegt niets over het droge gewicht natuurlijk maar van de vorige teelt met dit soortje uitgaande ben ik optimistisch 😁👍. Nu ben ik van nature al een redelijk optimistisch aangelegen man dus ik wacht maar even af 😂. Eerst maar even de laatste cijfertjes, Temperatuur : tussen de 24 a 26 graden met het licht aan, en 18 a 20 graden met het licht uit. heb de licht uit periode iets hoger trachten te houden omdat ik met het opstarten van een nieuwe teelt ben begonnen (2 weken geleden) dus ik wil de nacht temperatuur niet te laag hebben, laatste dagen boven de 19 graden. LV : tussen de 45 en 54%, ook hier rekenend houdend met de nieuwe plantjes heb ik de LV iets hoger trachten te houden. pH : 6.3 EC : 1.5 Watergift : 3 x 0,5 liter, 1 x 0,7 liter, 1 x 0,6 liter en de laatste dag voor de oogst geen watergift, en alleen afgezuurd water. dan nu de laatste foto's, (de foto's zijn van 29 - 2) De treurwilg, ook hier zat al redelijk wat amber in, dat zie je op de foto hier onder het is ook de enige foto die redelijk gelukt is van de trichomen. Redelijke foto, valt niet mee om dat uit de hand er op te krijgen 😂😂. En dit was het natte gewicht van de treurwilg. Deze dame had minder toppen maar wel groter. En bracht toch een redelijk gewicht in de schaal, nat dat dan weer wel. Nog ietsje minder toppen. En dus ook iets minder gewicht. En als je het natte gewicht erbij optelt van de dame die ik eerder heb moeten oogsten (min dat wat er is verdwenen in de kliko) dan is het totaal aan nat gewicht 806 gram, wat mij dan weer niet helemaal tegen valt, vorige ronde met dit soortje hield ik zo'n 300 gram droog over dus ben benieuwd wat ik hier van over houd. En ook nog een 194 gram knipafval en fluffy stuf 😂😂. En dan in het droogrekje, bovenin licht de oogst van de bucket (334 gram) daaronder de rest. heb het in de kamer (waar de tent staat) gehangen omdat het nu even niet in de tent kan vanwege de opstart van de teelt in de grotere tent. Dus even roeien met de riemen die ik heb, het is éénmalig hierna heb ik dat probleem niet meer. Dat was het dan, de teelt in de tent met de SDH autoflower het droge gewicht horen jullie als het droog is en op de juiste LV, dit zal volgende week zijn of een paar dagen later hangt ervan af hoe snel het droogt. Bedankt voor het volgen van dit topic en de gegeven tips en adviezen ze zijn zoals altijd gewaardeerd 👍.
 15. 2 points
  Mede Growers, Week 11, Bloeiweek 8, Datum 1 - 3 - 2020 29 - 2 de knoop doorgehakt en de bucket geoogst, zag hier en daar wat amber en ik vond het wel mooi geweest, zag er verder mooi uit en de topjes waren hard dus oogsten die dame 😁👍. Ik ben alleen vergeten nog een foto te maken van de dame in kwestie van voor het oogsten 😐. Maar er zijn ergere dingen dus dat moeten jullie mij maar vergeven 😁. Heb wel foto's van het natte gewicht dus daar moeten jullie het mee doen dit keer. De laatste cijfertjes, Temperatuur : 24 a 25 graden met het licht aan, en 21 a 22 graden met het licht uit. LV : tussen de 46 en 53 %. pH : 6.3 EC : 1.5 (laatste watergift 0.4 ) voedingswater was op had geen nut om voor één dag bij te maken. Watergift : 3 x 1 liter en 1 x 0,5 liter, 3 dagen geen water waaronder de dag voor het oogsten. Dan nu de foto's van het natte gewicht, totaal gewicht 334 gram toppen wat mij dan weer niet geheel tegen viel. De ene helft..... En de andere helft. Dit was het wat de teelt in de bucket betreft, het droge gewicht horen jullie waarschijnlijk de volgende week of een paar dagen later, licht eraan wanneer het droog is en op een mooie LV. Bedankt alvast voor het volgen van de topic en ik hoop jullie bij de volgende teelt in de bucket weer te treffen, naar alle waarschijnlijkheid wordt dat een White Widow 👍👍.
 16. 2 points
  de tent is pas gisteren binnengekomen , spullen zoals een ventilatortje en iets van afzuiging moeten nog gekocht worden.... ik speel zolang een beetje met de rits van de tent om de temp een beetje onder controle te krijgen voor de dames Het is overigens ook mijn eerste keer dat ik kweek met zaad en led... al jullie tips zijn welkom! en o ja... dit middel heb ik ook besteld of ik het dit x ga gebruiken weet ik nog niet helemaal zeker ...
 17. 1 point
  Ja ik zou hier toch maar heel goed mee oppassen. Het kan goed gaan maar het kan ook herma's of andere toestanden geven.
 18. 1 point
  Nog een maandje en dan gaan we weer beginnen met ontkiemen. Heb wat afgestruind afgelopen jaar naar nieuwe spots en het totaal is gekomen nu op tien spots waarvan 1 in de mais 😁 1 plek moet ik nog klaar maken maar dat komt wel goed nog.. De zoektocht naar zaden is echt pfff, wat zijn er toch veel zaden in de omloop. Kan echt niet kiezen, heb mijn plan al 36 x aangepast denk ik. Dan 3 X oogsten, dan maar 2 keer, dan wel autoflowers dan weer niet. De zaden van RSGC zijn in ieder geval niet aangekomen dus dat geld is al weggegooid 🙈. De andere soortjes waarin ik interesse had heb ik ook mijn twijfels over. Ben toch bang dat er toprot in komt. (dat zou echt jammer zijn van de tijd en het geld. - critical poison - 00 seeds - crystal candy F1 fast - sweet seeds - critical fast 2.0 - lamota - fast oldschool Skunk 2.0 - lamota Kortom ik wil verzekerd zijn van vroege schimmel bestendige binnenkwaliteit zaden. De first king en Queens Gold van Labuena en outdoorking zijn ook erg interessant 😎😎 Grtzzz
 19. 1 point
  ja perma cultuur..../ hugelcultuur....een soort ongerept oerbos.........daar heb je vrachtautos vol organisch materiaal voor nodig om dat aan te leggen...en daar moet je overal voor betalen...al doen ze voorkomen dat het gratis is.........leuk als je een hectare bos koopt........dan maakt je een voedselbos ervan..als dat mag.........overal zie je die komen tegenwoordig.....alles kan...maar commercieel draait er nog niet 1....maar tis wel bio... alle natuur organisaties willen dr 1 hebben tegenwoordig.......maar wat ik gezien heb.....verkopen ze liever hout pellets voor een ongezonde kachel... of zgn bio centrale...met enorme fijsstof uistoot.....en dan moeten wij van het schone gas af......tis gewoon pr van die natuurorganisaties en schone schijn........iedereen kan vrijwilliger worden in zon bos in de buurt......neem eens een boodschappen tas met hout splinters mee uit een bos..van zon grote berg........dikke kans dat de boswachter je een vetten prent geeft....wegen diefstal... tlijkt net of er geen teken in dat bos van die gast zitten....met zijn blote bast... verhoogd kweken kan je nu al....gewoon een pot verhoogd neer zetten........of een terp scheppen iod.....of aarde scheppen tussen 2 al dode bomen/takken...
 20. 1 point
  Jammer dat is nog zo ver weg... ga je hem onder hps of led kweken? Ik wil ook ultimate graag binnen eens maximaal zien afbloeien
 21. 1 point
  Heb een interessant stukje gevonden over die snelle zaden van Sweet Seeds. https://softsecrets.com/gb/2017/11/29/f1-fast-version-genetics-discovery-breeding-and-advantages/ 🤟
 22. 1 point
  Same 4 me.... bedankt voor de info! ik ga dit zeker eens proberen ... even snel de benodigde spullen zien aan te schaffen maar als eens autoflower al na 14 dagen vanaf ontkieming moet worden ingespoten met dit middel, in hoever kan je dan ook slechts 1 stengel behandelen?om de rest van de plant ermee te bevruchten ... of moet dit middel gewoon de gehele plant raken?.... gr
 23. 1 point
  Met bijvoorbeeld autoflowers in de zomer periode zou het misschien nog kunnen maar in het najaar lijkt me het geen goed plan. Het zal wel iets minder stinken maar ruiken blijf je het nog. Het grote voordeel lijkt mij dat het volume toch aardig minder is i.v.m. het in slinken.
 24. 1 point
  Als mijn voorgroei set klaar is, laat ik hem zien, verwacht ergens eind volgende week.
 25. 1 point
  Al paar keer viel de vraag of er voor de MCP nergens geen montage handleiding voor handen was, dus ik dacht laat ik die koe eens bij de horens vatten en er leuk topic rond maken. Ok je pak is binnen, wat zit erin? 1 Heatsinks 1 driver 12 cob + holders + grafiet stickers. 24 schroeven voor cobs Dimknop + wago's + kabel Verdeel kastje Montage beugels voor driver en verdeelbox. Ikzelf start altijd met het meest vervelende, het kleven van de grafiet stickers ? Ontvet de achterkantjes van alle cobs en kleef de stickers mooi op de cobs, zorg dat je dit in 1 keer goed doet want eens hij hangt ...... Druk deze stevig aan zodat ze overal contact maken met de cob. Heb je meerdere lichtkleuren gekozen dan is het tijd om nu je loep te pakken en cobs te sorteren. Welk type het is vind je heel klein op de voorkant van de chip. Dit is dus een 4000K. Dan klik ik alle cobs in hun houder goed letten op de polariteit. Vervolgens gaan de cobs op de onvette sink . Draai de schroeven op dit moment nog maar enkel tegen, vast zetten doe ik als ze er allemaal op zitten. Ook nu goed opletten dat alle holders + en - steeds aan dezelfde kant zitten. De ophang oogjes zet ik tijdelijk ff onderste boven zodat deze als pootjes dienst doen, voor je het weet ..... Tijd om wat kabels te knippen, 9 stukjes van 9cm. Deze strippen we op de uiteinden de isolatie voor 10mm weg. Deze gaan we gebruiken om de cobs onderling te verbinden zodat we straks 3 afzonderlijke rijen van 4 cobs hebben. Nu verbinden we de + van de eerste cob met de - van de volgende in dezelfde rij. Als dit voor allemaal gebeurt is krijg je dit. Nu heb je links dus 3 negatieve en rechts 3 positieve aansluitingen vrij. Deze voorzien we elk van een kabel die later verbonden wordt met de driver via een wago klem. Tijd om de driver erbij te pakken en de verdeelbox. Met soldeerbout maak ik 2 gaatjes in het kastje waar ik de schroeven door moet persen. En vervolgens monteer ik de voetjes op box en driver. Normaal gesproken zit bij de box maar 1 voetje dus 2de moet je extra bestellen. Dan kunnen we positie gaan bepalen, driver mooi in het midden natuurlijk. Als alles zijn plaats gekregen heeft gaan we de kabels van de cobs naar hier trekken. We doen hetzelfde met de output van de driver. Alle +en in een wago, alle -en in een wago en klaar. Dit leggen we mooi onder in het kastje. Dan maak ik in de deksel een gaatje voor de dimmer en monteer deze, vervolgens trek ik de dimmer kabel van de driver tot in het kastje en soldeer deze op de knop. Kastje dichtschroeven en ready to go ??? Groetjes Test@

Announcements