Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/24/2018 in all areas

 1. 2 points
  Beste leden Ik ben voor een erg goeie maat aan de knutsel gegaan, die wou een overstap maken van 600hps naar led Dan ben ik de beroerste niet om een goeie vriend daar bij te helpen, en ook leden hier op het forum niet zoals @Wietefras bedankt voor je hulp met samenstellen en tips!!! De beste man kweekt normaal in een tent van 120 x 120 x 200 met een gavita pro 600 wat hem goed afgaat gemiddelde scores tussen de 0,7 a 1,0 gram de watt Het doel was om een effiecient mogelijk frame te maken die in de buurt komt van de gavita, met deze opstelling die nu gekozen is komen we daar ver boven uit ? Overal is aan gedacht... We weten onderhand allemaal dat het zoeken is naar een juiste samenstelling aan de hand van vele schema's tips en adviezen op het forum is dit een stuk makkelijker geworden als een paar jaar terug De vele led verslagen die er te vinden zijn geven je een goed beeld van goeie dingen en de mindere dingen zoals... te koud te vochtig oorzaak.... rot Dit willen we niet en om de leds zo te dimmen dat er bij verwarmd moet worden is ook niet zo effiecient vandaar dat hier gekeken is naar diverse factoren die mee spelen Het frame gaat in een nieuw zelf gemaakt hokje komen met als binnen maten zelfde zoals de tent 120 x 120, met de bouw van dit hokje zal ook aan alles gedacht gaan worden al de apraturen in het hokje verwerken en zo maken dat er een switch gemaakt kan worden met afzuiging Daar waar het in de zomer wellicht te warm kan worden zal er van boven afgezogen worden, en daar in de winter waar nodig zak de afzuiging andersom gemaakt worden zodat de warme lucht door je ruimte heen getrokken word zo dat was een kleine schets over hoe we er tegen aankijken Ben al eventjes bezig met de maak van het frame en zal hier in dit verslag alles letterlijk stap voor stap gaan beschrijven en fotograveren ook ik had na het GOED doornemen van het bouw je eigen led armatuur verslag toch nog wat kleine vragen die of niet snel terug te vinden waren of geen duidelijke afbeeldingen van terug te vinden waren en dit wil ik in dit verslag wel letterlijk laten zien stap voor stap... een verslag is geen verslag zonder foto's dus hier bij de eerste random foto's en zal natuulijk alles alsnog goed uitleggen en beschrijven en hoop dat mensen er iets aan gaan hebben zoals ik veel heb gehad aan de zelfbouw verslagen van meerdere leden De leds en houders Bjb houder met aansluitpunt voor de bedrading van de cob Koelers En uitvogelen hoe je het beste de koelers kan monteren LOL Of zo Nee tog maar zo... Eerste frame klaar op het monteren van de leds na, vind zelf tappers maar niks en zal de koelers gaan door boren en de cob vast zetten met lange m3 bouten en moeren details volgen later Zo dat was het eventjes voor nu greetzz
 2. 2 points
  Bij mij heeft het 3 jaar zo in elkaar gezeten en alles zag er nog uit als nieuw. Heb dezelfde schroeven en alu blokken weer op elkaar gezet voor de volgende 3 jaar. 100% vertrouwen in.
 3. 2 points
  Nou , na een gesprekje met de DutchFem crew en kweker Maar besloten om de schaar er in te zetten na 11 weken bloei.. Dat ziet er heerlijk uiten zo ruikt het ook ?dit topje is van de getopte tak, de toppen op de getopte zijn veel kleiner dan niet getopte takken , maar de getopte topjes zijn heel compact en hard in vergelijking met nuet getopte ook die zijn hard maar maken meer foxtails aan dag81bloei 126dagen totaal volgende week het droog gewicht als ik weer terug ben uit de UK laters Elmo
 4. 2 points
  Ff voor de duidelijkheid..... ......dussssss ? GRTZ KAYA
 5. 1 point
  Gaan RVS A2 schroeven geschroefd in aluminium profielen elkaar wel of niet aantasten? ... Antwoord • Aanwezigheid van vocht Het fenomeen dat optreed tussen twee metalen met een verschillende potentiaal (in het kort: verschil in edelheid) is dat er een stroompje tussen deze metalen gaat lopen, in aanwezigheid van vocht, waardoor het ene materiaal zich opoffert, en dus wegvreet. Hiervoor zal er een elektrolyt, bijvoorbeeld water, aanwezig moeten zijn. • Geen elektrolyt in omgeving In een omgeving waar geen elektrolyt (water) aanwezig is, is de stroomkring onderbroken. Het proces treedt in een dergelijk geval niet op. • Zout aanwezig In een omgeving waar zout aanwezig is, dat door de lucht dwarrelt en vervolgens neerslaat, zorgt het zout dat er vocht aangetrokken wordt en tevens de geleidbaarheid verbeterd. Hierdoor kan het fenomeen alsnog versneld in een ogenschijnlijke droge omgeving optreden. • Binnenomgeving In een binnen omgeving, waar nauwelijks vocht en/of zout aanwezig is, staat dit proces stil. • Verhoudingen Een ander aspect dat benut kan worden, is de verhouding van beide materialen ten opzichte van elkaar. Is er veel aluminium ten opzichte van een geringe hoeveelheid edeler metaal? Dan is het effect kleiner doordat de corrosie van het aluminium zich in een groter gebied afspeelt. Principe van galvanische corossie Raadgeving Het beste is om aluminium met aluminium bouten te bevestigen. Afhankelijk van de toepassing/sector is dit ten aanzien van kosten niet overal een goede oplossing. In bouwtoepassingen raden wij aan aluminium middels RVS te bevestigen (liefst A2 kwaliteit). Qua potentiaal zit een RVS A2 kwaliteit dichterbij het aluminium ten opzichte van een A4 kwaliteit en daardoor zal er nauwelijks corrosie optreden.
 6. 1 point
  Voor het formaat kastje dat je hebt is 400 watt led best veel denk ik. De leds zullen warmte geven en je moet behoorlijk afzuigen om het niet te warm te krijgen. Dat is iig bij mij het geval.
 7. 1 point
  De kans dat het gebeurt is vrij klein. Inderdaad. De gebruikte montage methode vergroot de kans op corrosie aanzienlijk. Je maakt de lamp voor gebruik voor een langere periode en je maakt hem voor een ander. Dan wil je het 100 % goed doen.
 8. 1 point
  Ja ik weet dat het bestaat, maar in de praktijk alleen als het nat is.
 9. 1 point
  Het verschijnsel bestaat wel maar voor wat piraat ze gebruikt zal het worst wezen, wel durft AL moeilijker doen met schroeven omdat nogal veel wrijving geeft en je de schroefdraad snel beschadigd . Het hoeft ook allemaal niet zo vast te zitten.
 10. 1 point
  Mijn niet "RVS schroeven" zaten al drie jaar vast in het alu. Die heb ik e een paar dagen geleden uitgedraaid. 0% corrosie. Heb je misschien iets gelezen over een buiten situatie? In combinatie met (zout) water kan je inderdaad corrosie krijgen bij het mengen van metalen. Ook met RVS en alu trouwens. Maar goed ook dan zijn er nog veel broodje aap verhalen. Ik ben bezig geweest met waterkoeling waar ik een combinatie van aluminium en koper wilde gebruiken. Ook een hoop doemscenario's daarover, maar iemand die het gewoon wel gedaan had kon laten zien dat er nauwelijks schade was na jaren draaien. Ik mag aannemen dat het armatuur niet zeiknat gaat worden dus dan valt dat risico op corrosie ook weg.
 11. 1 point
  Hou je rekening ermee dat de klok verzet word .....
 12. 1 point
  100 % eens, mits je bereid bent om fouten te maken en te leren van je fouten
 13. 1 point
  Mestworm/tijgerworm: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Eisenia regenworm: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Regenwormen grootste verschil is denk ik de diepte waarop ze leven (regenwormen gaan dieper), en het gebruik (tijgerwormen worden O.a gebruikt om te composteren, eten meer/anders). Gewone regenworm zul je niet zo snel op de composthoop vinden.
 14. 1 point
  Piraat, ik zit op de zeikstoel vandaag. Wat voor schroeven gebruik je om de holders op de heatsink te schroeven. Normale schroeven kunnen het aluminium aantasten omdat er in de loop van tijd oxidatie op zal treden. In het ergste geval valt je holder van de heatsink af. Het lijkt er op dat je voor geboord hebt en de schoer er gelijk in geschroefd ipv getapt em dan een boutje gebruikt. De manier die jij gebruik kan maar zal mogelijk dit process versnellen. Ik gebruik zelf alleen rvs bouten op alluminium. Ik tap ook altijd. Vind ik leuk
 15. 1 point
  Denk dat inderdaad iets bent uitgeschoten kalk doet je PH waarde stijgen 25L zou ik voor max een soeplepel (afgestreken gaan)
 16. 1 point
  Hoe dat jullie het altijd gedaan krijgen om contactjes op de achterzijde van de cob's te vinden, Maar dat is al mee gedeeld welke driver komt erop en hoe ga je ze schakelen. Verder begin zelf meer en meer naar kleine cob's te gaan vind het wat makkelijker om een goed rendement te halen waarschijnlijk door de betere spreiding waarschijnlijk is dit ook het voordeel van de strips tov cob's. Maar dit blijft friemelen in de marge. Je opmerking ivm met rot ik denk dat je rot eerder laat ontstaan tijdens het begin van je donker periode waar de planten nog veel verdampen en je geen warmte of circulatie hebt om dit vocht snel af te voeren of je nu met HPS of LED werkt. Van elke bouw leer je dus je helpt zowel je vriend als jezelf
 17. 1 point
  Grappig dat je steeds vaker Citizen 1825 voorbij ziet komen @Wegpiraat Waarom gekozen voor actieve i.p.v passieve koeling?
 18. 1 point
  Ghehe twijl er geen moment aan dat je iets heel leuks in mekaar knutseld voor je maat ;-)
 19. 1 point
  Daar is de scherpe onder ons @Gerrit Groenevinger LOL, dit heb ik inderdaad voor elkaar gekregen om ze dus eerst FOUT te monteren. Vervolgens was ik dus net wel stoer genoeg om ze f net een tikkie harder in de houder te "klikken" maar daar komt nog verdere uitleg over waren echt gewoon wat random foto's hihi. Goed opgelet man? @Test@ment thanks m8 ik doe me best er een tof armatuurtje van te maken @Stoney ja he ineens hard LOL
 20. 1 point
 21. 1 point
 22. 1 point
  Piraat, je hebt de + en - contact punten van je holder onder je led zitten. Dat zijn geen klemmetjes. Hij klemt door de holder op een heatsink te schroeven. We knap dat het je gelukt is zal we een gepriegel geweest zijn
 23. 1 point
 24. 1 point
 25. 1 point
  Goed bezig Cat! Denk dat we maar eens gaan kijken of we vanavond kunnen gaan kiemen...lijkt me best gezellig om gelijk op te gaan? GRTZ KAYA

Announcements