Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14-11-18 in all areas

 1. 3 points
  Ik schat in dat je toen een lichtintensiteit van zo'n 200-300µmol/s hebt gehad. Voor de prille beginfase is dit een prima lichtwaarde hierna wil je dit al snel naar zo'n 400-600µmol/s opvoeren voor een mooie compacte groei. De setup van @Test@ment zit al snel rond de 900-1000µmol/s op plantniveau. De straling komt even diep/ver enkel wordt de lichtintensiteit lager hoe verder je van het lichtpunt af komt. Wanneer we vanaf dezelfde hoogte belichten bij verschillende stromen (Watt=V x A) zal het oppervalk welke belicht wordt niet veranderen. Wat wel veranderd bij een hogere stroom is de lichtintensiteit en dus de hoeveelheid licht die in dezelfde tijdsperiode op het oppervlak valt, deze zullen hoger worden. Een hogere lichtintensiteit brengt ook een hogere fotosynthesesnelheid met zich mee, een positief effect dus. Dit kun je bereiken door de cobs te laten zakken (wel met behoud van egale spreiding) of de cobs van een hogere stroom te voorzien op dezelfde hoogte(ten koste van wat efficiëntie). Door een hogere lichtintensiteit zal er ook meer licht via transmissie de onderliggende bladeren weten te bereiken. Hiervoor is met name groen licht belangrijk (voor wie er wat meer over wil lezen hierbij het onderzoek Green Light Drives Leaf Photosynthesis More Efficiently than Red Light in Strong White Light: Revisiting the Enigmatic Question of Why Leaves are Green ) Dat de cobs naar verhouding meer licht gaan produceren per Watt bij een lagere stroom lijkt mij een van de voornaamste redenen van de kenners. Nog een reden is hoe meer lichtpunten je hebt hoe egaler het lichtbeeld is en des te meer invalshoeken het licht heeft om het plantendak te penetreren zonder obstructie. Wat de meest efficiënte manier van verlichten is ligt aan de manier van kweken, wil je bijvoorbeeld verticaal kweken dan hebben ledstrips de voorkeur.
 2. 2 points
  Even voorstellen, ik ben HBredtag en ik ben een beginnende kweker. ik ben momenteel met een binnen kweekje bezig en hoop een één en ander van jullie op te steken. De foto is van een Mazar in dit geval 2 van een paar weken terug.
 3. 2 points
 4. 2 points
  Welkom op het forum. zeker een verslagje van maken. Altijd leuk om te lezen. Veel succes ermee.
 5. 1 point
  Goeienavond, Ik ben van plan om zo'n 5 planten in het bos 100 meter van mijn huis te planten. Zelf heb ik op het gebied van kweken bijna geen kennis. Tuurlijk weet ik dat dit niet het geschikte moment is om te planten maar Ik zat te denken aan een mini kas te kopen, met een accu voor een lamp en een kleine ventilator die ik nog heb liggen. Heeft iemand enige tips / suggesties hoe ik dit het beste kan aanpakken. (Binnen kweken is geen optie).
 6. 1 point
  Goedenavond allemaal, zit al stiekem een paar weken mee te lezen en rond te struinen op het forum maar ben nu bezig met een eigen kast aan het bouwen. Heb aantal vragen en die zal ik ook stellen. Waarom ga ik kweken? Mij source voor goede cbd olie is weggevallen (gestopt). Heb namelijk reuma en merkte gewoon dat het echt werkte. Dus dacht bij mezelf, ik ben handig en heb een hobby nodig, let's go! (Anders zit ik toch na me werk heel internet uit te lezen)
 7. 1 point
  hallo allemaal ik ben een nieuwe buitenkweeker in limburg
 8. 1 point
  Goedenavond iedereen, ik ben gek op kaas en cheese varianten. Heb interesse in het groei proces van moeders, binnenshuis. Meer willen weten over het kiezen van de plant met het beste DNA. Mijn leergierigheid zal opvallen door mijn interesse en vragen, daarom alvast dank voor toekomstige reacties. Cheesy.
 9. 1 point
  Welkom op het forum. Ziet er goed uit voor een beginner.
 10. 1 point
  zo... Dat is een hele boterham!
 11. 1 point
  zat er bij lumatec niet 1,5mm uit en was voor mij iig meer dan genoeg me evsa;'s buiten het hok te kunnen houden, maar weet niet of dat bij de huidige generatie nog zo is. https://www.greensell.nl/a-46480134/verlichting-setjes-compleet/lumii-600w-plug-play-met-lumii-digita/#description dit is inprinciepe ook een heel redelijk geprijst set.
 12. 1 point
  Die Lumatek eVSA is zekers goed.Heb ik in het begin ook mee gekweekt. Verschil tussen spiegel en hamerslag is dat het eerste een glad oppervlak heeft en het tweede "putjes" Deze dienen om je licht naar alle kanten te verspreiden. Ik zou zekers ook eens naar andere kappen zien...bvb Adjust a Wing of Prima Klima Optomiser Vega. Hebben een betere reflectie dan die hamerslag of spiegel. De lamp is goed voor te bloeien omdat ze veel rood in haar spectrum heeft. Wat je verder ZEKER nodig hebt hierbij is een schakelkast. Omdat die eVSA's een stroompiek genereren bij opstart moet dit opgevangen worden door een relais. Dit kan je doen om de ballast aan te sluiten aan bvb een Davin schakelkast. https://www.nomercyshop.nl/hobbytimer-dv-600w-nl-nl.html?search=schakel Ik zou prijzen ook eens vergelijken met Greensell Verder wat elektriciteitskabel voorzien tussen ballast en kap. Ik zou voor 2.5mm gaan en de lengte is afhankelijk van waar je ballast en je lamp hangt. Als je het veilig wil doen zou ik ook in brandpreventie investeren! Een automatische blusser boven je electro. Om je tent/hok koel te krijgen en voor de reuk is een afzuiging met koolstof filter ook een must. Je kan voor een buisventilator gaan maar een softbox is beter wegens geluid armer. Koolstof filter altijd iets groter nemen dan je afzuiging...Bij bvb 500m³ afzuiging een koostof filter nemen die 600m³ aankan. Om een softbox aan te sturen heb je ook nog een regelaar nodig. Ik gebruik bvb een Variac. Op sommige buisventilatoren is er al een dimmer ingebouwd maar zoals gezegd maken die dingen herrie. Verder nog een ventilator in de tent om een luchtcirculatie te krijgen. Verder nog klein materiaal om op te hangen en alles mooi weg te werken, een verdeelstekker want je zal meerdere stopcontacten nodig hebben. Ook een thermometer voor in de tent is altijd handig. Je ziet dat een setje samen stellen net iets meer is dan een lampje in een tent hangen. Ik wil maar zeggen dat je voor je een aankoop doet je best informeert over de mogelijke onderdelen. Ook welke kweekwijze je wil hanteren (aarde, RFX, DWC maar ook qua lampen HPS of LED) Alles heeft zijn voor en nadelen...best afwegen voor je iets koopt! En die setjes die ze aanbieden in de shop is mss goedkoop maar je zal zien dat je er snel van terug komt omdat het geen goed materiaal is.
 13. 1 point
 14. 1 point
  Welkom Ama. Ik zou het drogen en de bladeren nadien eraf plukken. Als er zaadjes in zitten dan kan je knetter wiet krijgen als je het rookt. Smaak is dan ook niet echt aangenaam. Maar anders denk ik wel dat je het kunt roken.
 15. 1 point
  Zit nog beetje te twijfelen hoe ik het nu ga doen, was eigenlijk vanplan om ze idd in de tent de wat donkere spots te laten bijverlichten maar wil binnen week of 2 ook weer nieuwe ronde kiemen. Dus ben der nog nie uut.
 16. 1 point
  Haha Nico is niet mijn echte naam, geen zorgen.
 17. 1 point
  Als Nico je echte naam is zou ik deze veranderen.je weet nooit wie er mee kijkt en dit maakt het wel heel makkelijk. Verder een leuk project ik raad je aan te zoeken naar plekken waar pas nieuwe boompjes zijn gepoot deze zijn een meter of 2 maar helemaal niet dicht begroeid meestal is het gras een halve meter hoog dus je planten vallen niet zo op. wel zoeken naar een plek met veel zon anders kun je het vergeten.
 18. 1 point
  EVEN HALT TOEROEPEN! We zijn een hobby forum. Als je even onze regels erop naleest dan kan je zien dat we een maximum van 1.800W hanteren. Verder heeft heel je uitleg bijzonder veel weg van hoe-kan-ik-snel-rijk-worden! Zoals L3dnov aanhaalde is dat een scenario om te falen. Als je verder nog geen ervaring hebt in het kweken van planten dan zou ik je aanraden om eerst in het klein te beginnen. Een plant leren kennen, wat die juist doet tijdens de groei en bloei, welke voeding en hoeveel heeft die nodig, kweektechnieken om je plant in bedwang te houden of net te stimuleren, een plant lezen om zijn behoefte te kennen, ziektes onderscheiden en tegengaan,... Verder lees je in in topicS (meervoud) om zo de problemen te zien waar andere tegenaan zijn gelopen en die proberen te vermijden. Ik kweek al jaren en loop nog tegen bepaalde fouten aan. Ook het kweken met verschillende lichtbronnen zou ik eens onderzoeken. Wat voordeel van één tov de andere heeft. Ook kweken op verschillende mediums zou ik nagaan. Want daar hangt veel vanaf hoe je je hok/tent gaat inrichten. Hoe ga je je hok verwarmen/koelen, afzuig van de geur en klimaatregeling. Allemaal zaken om aan te denken eer je begint. Dus zoals je ziet is kweken net iets meer dan paar plantjes neerzetten en wat licht erop los laten.
 19. 1 point
  welkom! mooi op tijd...veel lezen hier....in de GUERILLA HOEK... http://www.weedforum.eu/wietforum/forum/77-guerilla-kweken/ De eerste topics zijn info....en de kweek topic daaronder van div buiten spelers... veel plezier....en open een eigen topic als je dat leuk vind.....we helpen je wel... je zet ze niet in het bos...maar op een plekje waar ze direct zonlicht krijgen....liefst meteen in de morgen bij zonsopkomst... de topics wijzen zich zelf...en in je topic kan je vragen wat je wil... en ook hier... http://www.weedforum.eu/wietforum/forum/26-buiten-kweken/ succes !!
 20. 1 point
 21. 1 point
  Toppie! En geen shopprijzen betalen maakt t helemaal geweldig
 22. 1 point
  Het eerste zelf gekweekte topje na de.. de ww groeien rustig verder Fijn weekend mensen
 23. 1 point
  Welkom! Nieuwe leden, nieuwe ideeën en ervaringen! Die Mazar staan er iig mooi bij als ik t zo kan zien....mooi donker van kleur en voorzien van 9-vingerig blad; denk dat ze aardig tevreden zijn bij je. Knal dr in dat topic ....hang ik mn mat op. GRTZ KAYA
 24. 1 point
 25. 1 point
  Welkom! Ik kijk al uit naar je verslag in 2019

Announcements