Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/18/2018 in all areas

 1. 4 points
  Dit topic gaat werkelijk nergens heen. Het is te vergelijken met iemand die vraagt hoe hij een huis moet bouwen, maar heeft nog nooit een Ikea-kast in elkaar gezet. En dan komt vragen wat een inbussleutel is, of welke accuboor de beste is. Het leidt tot frustratie bij de antwoordgevers, maar ook bij de vragensteller. Want die denkt nu dat jullie allemaal een stelletje arrogante zakken zijn, die doen alsof kweken alleen voor de happy few is weggelegd. Er zijn maar een paar zinnig adviezen: Wie een huis wil bouwen, zal of een aannemer moeten inhuren (dus haal er ervaren kwekers erbij met alle risico's vandien. Of bouw eerst eens een klein schuurtje en leer dan alles over metselen, timmeren, schilderen, electra. Of bouw je huis, en accepteer dat het dak lekt, je muren scheef staan, je stoppen er elke dag uitknallen en de douche niet afloopt. Klein schuurtje bouwen is al als beste advies gegeven, maar die gast wil meteen een huis. Prima, zet hem op, en hou in ieder geval mij op de hoogte. Koop ik vast een T-shirt met de tekst ''ik zei het toch...?!?"
 2. 3 points
  'vroeguh' had je grote en kleinere kwekers en mensen waar je echt tegenop keek. Iconen, die als ze iets vertelden, dan wist je dat het klopte. Wazzap was zo iemand. Racker. BBB. Hier, maar ook op het andere forum zie ik dat soort mensen nog nauwelijks. De enige die ik zo snel kan noemen zijn Wietefras en ook Slablaadje. Weten verdomd veel over Led. Maar van Wietefras zie ik steeds minder posts, terwijl op led gebied zeker nog niet alles gezegd is. En Slablaadje is afgehaakt na een conflict, zoals ik begrepen heb. Elk forum of het nu over plantjes, Daf-jes, koken of breien gaat, heeft zulke iconen nodig. Daar trekken wij - de gewone stervelingen ons aan op - en dat zorgt voor een levendige sfeer.
 3. 3 points
  ......denk dat dat wel mee valt hier, zie weinig arrogantie of "ik weet t beter" en gezien t aantal leden/topics valt die "few" ook nog wel mee. Denk eerder dat de wil om zelf iets op te zoeken wat ontbreekt...... Ook prima; alles voorgekauwd kom je ook een eind, maar met eigen speur- en denkwerk kom je vaak verder; dan SNAP je ook waar je mee bezig bent en zie je t totale plaatje. Alles wat je doet/kunt doen heeft zo zn redenen, maar zéker ook zn gevolgen en uitwerking...... Zoals eerder gezegd.....begin eens bij t eind... wát is het uiteindelijke doel? Je kunt vanalles willen maken en daar advies over vragen, maar dat gaat toch echt t best als je weet wat je wilt....... GRTZ KAYA
 4. 2 points
  ach er hoeft helemaal niet veel gepost te worden....alles wat je wil weten is er....ook bij de buren......er wordt best heel veel gelezen...dat zie je aan de hits....mensen durven misschien niet meer in te loggen....?
 5. 2 points
  ga jij nu serieus vallen over een beetje stroom?....niemand jat hier stroom!!....en jij betaald niet meer als een ander....waarschijnlijk zelfs minder als bedrijf... kijk eens naar de honderden hectares kassenbedrijven in Nederland....je bent toch ook een beetje op de hoogte als zoon van een veehouder? hoeveel verwarmen die tuinders wel niet......?? https://nl.wikipedia.org/wiki/Glastuinbouw Energiegebruik[bewerken] Kassen moeten dag en nacht warm worden gehouden, en sommige planten moeten zelfs dag en nacht licht hebben. Dit kost veel energie. De Nederlandse tuinbouw gebruikt ongeveer tien procent van het totale Nederlandse aardgasverbruik.[2] Daar komt nog eens bij dat bij het gebruik van aardgas broeikasgassen vrijkomen. Die broeikasgassen zijn verantwoordelijk voor het versterken van het zogeheten broeikaseffect. Voor de tuinbouwsector geldt al een flink aantal jaren een verlaagd tarief voor energiebelasting. en tuinders staan bekend als de grootste zuinige neten die er rondlopen....!!!!...( moet ook wel met die uitgeknepen prijzen!!....) moet je nu echt niet lachen om jezelf?...geeft niet...en ga nou niet zeggen dat het in de beekaa valley in LIBANON snachts vriest....want die rooie lieb moeten ook eerst uren opwarmen in de zon voor ze gaan produceren !!! en dat kost heel veel grammen...( en dan staan ze ook nog niet in potten maar in een heeele grote aarden bak ( volle grond) Kijk die meiden die jij wil...dat zijn topsporters....en die moeten aan liefst alle randvoorwaarden vertroeteld worden.....om een top prestatie te kunnen leveren!! je gaat ze toch ook niet koud water leiding water geven net als het licht uit is?....want het regent buiten ook wel eens in de nacht......dan ze staan ze met kouwe voetjes een nachtje in het kouwe donker....slaap jij dan ook lekker? en je gaat ze toch ook geen koud leidingwater geven als de lamp net 1 uur aan is....staan ze meteen weer met koude voetjes.....zullen ze ook niet echt waarderen...maar nee ze gaan dr echt niet dood van...tis onkruid en ga nu helemaal niet vragen of je co2 moet gaan toevoegen......je klimaat is vele malen belangrijker....en dat negeer je....? de koeien van je vader zijn toch ook topsporters?...want anders wordt bertha503 nooit de champ in melk/vlees productie...toch? en je vader weet toch ook alles van droge korrel opbrengsten van zijn mais?. en waardes van gras....of oogst hij zonder te kijken gewoon op zeg 1 oktober de mais.....want die domme koeien vreten het toch wel..en ze geven toch wel melk......tis weer het verschil tussen kweken en top kweken.... een glastuinder.... die kweekte.... heeft eens gezegd...als wiet legaal was......dan maakt hij de wiet goedkoper als een krop sla......snapte?...boute bewering blijft het vind ik...maar toch........tis onkruid.
 6. 1 point
  Even voorstellen, ik ben HBredtag en ik ben een beginnende kweker. ik ben momenteel met een binnen kweekje bezig en hoop een één en ander van jullie op te steken. De foto is van een Mazar in dit geval 2 van een paar weken terug.
 7. 1 point
  Ik ben Casz, vernoemd naar Castor Troy de ultra terrorist van de jaren '90. Ik kweek al een tijdje en zie mijzelf als een gemiddelde kweker die nog wat te leren heeft. Ik ben 44 en hou als het op kweken aankomt heel erg simpel. Zo is de plant ook alleen wij maken het ingewikkeld. Mijn kweekruimte is basic en doet zijn werk. De aantallen verschillen per kweek. De ene keer 15, de andere keer 25 dat ligt aan de plant en daar heb ik later nog een vraag over.. Vragen: Shout Groet Casz
 8. 1 point
  Kleine update; van de geteste coolers nog 8 bijbesteld Nu gaan we dus van start, 9 van deze jongens voorzien van 50w smart chips. Kleuren gaan we nog over denken, iig een mix van full spectrum en 3300K, dat bevalt me prima tot nu. Alleen de verhouding is nog een dingetje, ik neig zelf naar iets meer 3300. Da's dus de basis, die wil ik aanvullen. Uvb, ver rood, IR, wát doen ze nou allemaal precies? Hoevéél hebben de dames ervan nodig, en hoe lang? We gaan ff op onderzoek dus.... Roept u maar GRTZ KAYA Btw: voor de statistieken; kostprijs zit nu dus op 9x6.85= € 61.65
 9. 1 point
  THC talk heeft om de haverklap een contest, van lelijkste plant van de maand tot mooiste bud van het jaar of beste nieuwkomer. De prijzen maken niet veel uit, een aansteker/sticker of wat zaadjes, het motiveert blijkbaar wel om aan te melden of gewoon meer te posten. De gezelligheid hier spreekt me eigenlijk wel aan, info uitwisselen is belangrijk, maar niet het hoofddoel in mijn ogen. Het is de plek waar je anoniem over je hobby kan lullen. Dat dus, ik mis @AGreenMisses en @raven.. @Cookie Monster De hits kunnen nog wel eens liegen, spinnetjes van zoekmachines doen ook hun werk, bij de buren iig goed te zien.
 10. 1 point
  Is dat niet elk jaar zo ? Als het buitenseizoen aanbreekt dan komen er ineens velen, sommigen blijven een jaar plakken en anderen wat langer. Kan er ook aan liggen dat ik vooral in de buiten hoek zit, en voor een guerrilla hoek is het hier best druk, zeker vergeleken met de buren.
 11. 1 point
  Die drukte is ook een beetje inherent aan de tijd van t jaar lijkt me..... Rustiger a la, maar op sterven na dood is toch wat overdreven in mijn ogen. We kunnen natuurlijk alle info nog een keer neer typen en dat dan weer uitwisselen ....... Aan de andere kant.......HOE MAKEN WE T DAN WEER DRUKKER dan t nu is? GRTZ KAYA
 12. 1 point
 13. 1 point
  .......Whahahaha......kun je nagaan waar..... 🤣🤣🤣 .... GRTZ KAYA
 14. 1 point
  Als het goed droog is zit het goed in glas. Was het kurkdroog of net droog genoeg om te roken ? In het laatste geval is het belangrijk voor de houdbaarheid en de smaak om ze af en toe te laten 'boeren', efkes een 10 minuten de deksel open. Afhankelijk van de vochtigheid doe je dit eens per dag/week/maand.
 15. 1 point
  Nee, dat hoeft dus niet eens. Onder de 16A zekering/'groep' die je nu al hebt vanuit de meterkast, kan je dus als je selectief (ik noemde het eerder getrapt) zekert dus meerdere groepen maken alleen dan wel met een zekeringautomaat van 6A. En je kan er zo veel plaatsen als jij wilt, zolang je maar met alle groepen bij elkaar het totale verbruik van de 16A (dus 16*230 = 3680 watt) niet overschrijdt. Wél kan je dus op je nieuwe groepen kast dus een aardlekschakelaar plaatsen die dan ook dienst doet als hoofdschakelaar. Kortom. als jij vanuit de meterkast naar een ruimte/kamer die ene 16A groep hebt lopen, dan kan je dus in de ruimte/kamer dáár je nieuwe groepen maken. Want op de drie draden die uit je meterkast komt, maak jij je nieuwe groepenkast (met dus de 6A automaten) en vanuit daar leg je weer de draden naar je verbruikers. In je meterkast hoef je dan dus niets aan te passen!
 16. 1 point
  Hoezo.....niks aan te doen? Lezen....... GRTZ KAYA
 17. 1 point
  Inhoudsopgave cursus humisme Welkom bij de online cursus humisme! Introductie: biodiversiteit en balans Bodemstructuur Infiltratie en drainage De structuur beoordelen en verbeteren Lucht in de bodem Het belang van water Wat zouden we doen zonder bladgroen? Lekkende planten Bacteriën: klein maar (meestal) fijn Reusachtige micro-organismen: de protozoa Immobilisatie en mineralisatie Het ontstaan van bodemdeeltjes De verhouding tussen de minerale deeltjes De grondsoort bepalen De voor- en nadelen van de verschillende fracties Het verdwijnen van bodemdeeltjes Diversiteit Miraculeuze schimmels Mycorrhizale schimmels De opeenvolging van plantgemeenschappen Niet spitten Alle zaden zijn cruciaal Toegang tot grond Rotting versus rijping Composteren in het kort Macro- en micronutriënten Kunstmest: geen oplossing, maar een probleem Wie voedt de wereld? De stikstofkringloop Stikstof, een lastpak De oprukkende woestijn Landbouwgif, een groeiend gevaar Het bodemvoedselweb Wormen, de ploeg van de toekomst Slimme slijmzwammen Aaltjes zijn supernuttig! Zelfs slakken zijn belangrijk! Eerst kijken, dan doen Pioniersplant of toch onkruid? Wat vertellen planten ons? Invasieve soorten Voedingsstoffentekorten bij planten Voedingsstoffen in onze voeding De bodem bedekt houden Bomen: van berk tot beuk belangrijk! De zuurgraad (pH) van de bodem De bosrand Streven naar een dynamisch evenwicht 10+
 18. 1 point
  Fouten maken is goed En ook al lees je 10 keer hoe het moet.. je leert door te doen. Wij zijn ook zeker niet heilig en ja, de tactieken en technieken werken wel en werpen vaak vruchten af maar dan nog niet altijd en zeker niet altijd in die hoeveelheid als je graag had willen zien.. Zeker ook gezien je vorige plan.. en ook ik zeg, als je zo veel tijd hebt.. lezen lezen en nog eens lezen. €200,- is niet veel. Als je fem autoflowers wilt kopen ben je voor 15 stuks al gauw €100,- kwijt. Als je wat slim bent dan spreid je je kansen door b.v.b 3 verschillende te pakken.. Anderen hadden ook al het nodige gezegd hierboven.. bepaalde dingen kom je echt NIET onderuit. Maar met nog totaal geen ervaring op zak doe je er goed aan om van helemaal NIKS uit te gaan. Bij mij duurde het jaaaaren voordat het eindelijk echt wat leuks bracht . Al ben ik ook wel een extreem geval. Een dosis geluk is zeker welkom. Als je een mazzelaar bent heb je een streepje voor Autoflowers zijn tricky. De kans op niks is groter als met photo planten. Veel lees plezier
 19. 1 point
  Dat wordt lachen met hps........lijkt mij..... GRTZ KAYA
 20. 1 point
 21. 1 point
  Gimmick. Gif vrij is onzin, misschien bedoelen ze herbicide/insecticide vrij, nogal wiedes, aarde wordt dan ook vaak gestoomd. Een onbespoten appel is nog niet gif vrij. Een gewone zak aarde die door een marketing team is aangepakt. Zo worden ook zakken vogelvoer verkocht als super organic bio food. Brr word er zelf giftig van

Announcements