fsmidt

Members
 • Content count

  2,177
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

fsmidt last won the day on July 23

fsmidt had the most liked content!

Community Reputation

1,189 Excellent

5 Followers

About fsmidt

 • Rank
  beginnend kweker
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  topje friesland

Recent Profile Visitors

2,841 profile views
 1. fsmidt

  fsmidt`s buitenkweek 2021

  4 planten omgehakt de 2 top44 fv en de 2 thai king D. Vreemde kwetsbare opbouw waarbij er al takken bij het minst geringe winderige regenbui afknapten. Bij dikke toppen zou het een fiasco worden. Ook waren ze zo hoog dat ze erg begonnen op te vallen. Wil mn kweek niet in gevaar brengen door deze 4 planten. De 2in bloei getrokken November Rain zijn al deels geknipt. De auto tangie is geheel geoogst vanwege beginnende rot. Auto Skittelz is deels geknipt ook door beginnend rot De auto jack herer is de enige auto zonder rot. De Golden Heribei staat al dik te bloeien heb hier 2 stekken van geknipt omdat dit wel een leuke is en mooi vroeg. Heb een aantal zaden van wiet61 gekregen. van de 3 welke bij mij thuis opgegroeid zijn waren er 2 auto varianten en 1 vroeg bloeier. Er staan nog 2 thai king S welke nu ook bloeiverschijnselen vertonen.
 2. fsmidt

  Bladprobleem NL auto kas

  Ongedierte
 3. fsmidt

  WIV's kas auto's 2021

  Hier had je al last van ongedierte. Ik gok op spint.
 4. fsmidt

  Van kas naar hok

  Staan ze niet gewoon te droog?
 5. fsmidt

  Witte plekken op blaadjes wat nu ??

  Je hebt nog geen toppen dus je kan wel een luizenmiddel spuiten. Beetje groenezeep en spiritus kan geen kwaad. Kijk ff op het label als je kant en klaar koopt wat erin zit.
 6. fsmidt

  JW 2021

  Jazeker.
 7. fsmidt

  Witte plekken op blaadjes wat nu ??

  Niet goed te zien maar lijkt wel luis. Lopen er ook mieren bij? Dan is het zeker luis. Je hebt lichte bloei dus een middel tegen ongedierte kan nog wel. 20gr driehoekzeep 20ml spiritus op 1 liter water. Sproeien op een schaduwrijke plek en laten opdrogen. Daarna kan ze wel weer in de zon. Je hebt ook kant en klaar spul.
 8. fsmidt

  JW 2021

  Met het mooie weer is het water er zo uit. Als de pot bijna leeg weer goed vol gieten.
 9. fsmidt

  JW 2021

  Ec verhogen totdat je gele puntjes krijgt. En goed voedingswater geven. Ik geef net zolang dat er water onderuit komt ze staan op van die onderzetters daarna even laten rusten en als die onderzetter weer leeg is weer gieten. Potten staan vaak te droog. Als je een mix met cocos hebt gebruikt kunnen ze bijna niet verdrinken. Ik geef nu standaard 50ml action voeding op 10l kraanwater. Fertometer al aangeschaft? Grond meten en als deze van rood naar groen springt zit je mooi op het randje. Je kan ze altijd donkergroen krijgen als je wilt.
 10. fsmidt

  Ja en ik kweek stug door

  Ja is ook zo die van jou is compleet demontabel.
 11. fsmidt

  Ja en ik kweek stug door

  Daar gaat je cleane hok,vanaf nu heb je last van ongedierte.
 12. fsmidt

  Witte plekken op blaadjes wat nu ??

  38 L is prima, succes komt vast wel goed.
 13. fsmidt

  Witte plekken op blaadjes wat nu ??

  Geen tekens van overvoeding en als het kan mooi buiten laten staan. Welk soort is het en in hoeveel LTR pot staat deze. Lijkt mij aan de kleine kant 10 -20 liter pot moet je wel minimaal gebruiken om een beetje grote plant te krijgen. Je hoeft geen behandeling te doen als je haar buiten laat staan. Voor alle zekerheid af en toe checken of het erger wordt.
 14. fsmidt

  Witte plekken op blaadjes wat nu ??

  Witte plekjes zijn waarschijnlijk trips. Dat gele puntje zou kunnen wijzen op overvoeding maar dan zijn het meestal meerdere puntjes die geelig zijn. Waarom alleen overdag buiten. De natuur zelf regelt wel dat trips verdwijnen,binnen niet. Je zou als je ze naar binnen haalt kunnen besproeien met een neemolie mengsel(alleen als ze nog niet bloeien) Het is een stinkend goedje welke je niet in je toppen wilt hebben. Maak ff een paar foto's van de plant in zn geheel zodat we de bladpunten goed kunnen zien. Ik zou me niet te druk maken omdat ene gele puntje. Die trips valt ook nog wel mee,kunnen ze niet fulltime buiten staan?
 15. fsmidt

  fsmidt`s buitenkweek 2021

  Eigen grondje (aarde uit moestuin ,potgrond Lidl , cocosbricks en kippenmestkorrels)en action tomaten voeding. 50ml op 10Ltr in de groei. In de bloei biobizz fishmix + bloom + topmax vlgs schema.