fsmidt

Members
 • Content count

  1,273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

fsmidt last won the day on March 25

fsmidt had the most liked content!

Community Reputation

502 Excellent

4 Followers

About fsmidt

 • Rank
  Kweekbaas
 • Birthday 01/23/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  topje friesland

Recent Profile Visitors

2,064 profile views
 1. als je dit pietleuterig gaat bekijken dan; bladeren zijn de zonnecollectoren van de plant,wanneer de scrog helemaal dicht is vangen deze collectoren geen "zon" meer en leveren geen "stroom" meer. lekker laten zitten totdat ze afvallen,maar MisterX heeft ook wel een puntje met de luchtigheid. blad verwijderen levert wondjes op en zou een potentiƫle bron van ziekte kunnen worden.(al zal dit wel meevallen). volgens mij valt het allemaal wel mee wat betreft het weghalen of laten zitten maar wel de topjes weghalen die leveren niks op. ik zelf ben een buitenkweker(alleen binnen voor groeien) en buiten laat ik ze lekker zitten.
 2. vlgs mij zorgt die fulvine zuur er ook voor dat ze met minder water toe kunnen,ik zal nog even googlen of ik het juist heb gelezen. edit: Uit verschillende onderzoeken kwam ook naar voren dat er een positieve invloed van de humuszuren op de kationenuitwisselingscapaciteit voor een zandbodem is. Hierdoor komen meer mineralen vrij voor de planten die anders vast zaten aan het klei- humuscomplex door de hoge calcium voorraad. Ook kunnen huminezuren een overschot aan mineralen bufferen in de bodem waarna ze het wanneer de plant nodig heeft weer kunnen afgeven. Huminezuren komen uit onderzoeken ook positief naar voren voor de structuur. Huminezuren hebben als positieve eigenschap om de bodemleven te stimuleren. Hierdoor wordt de bodem meer levendig en de bodemdichtheid verbeterd. Hierop volgend heeft de bodem meer capaciteitm om vocht vast te houden. Ook zijn er waarnemingen dat huminezuren de wortelgroei stimuleren. Dit heeft vooral een positieve bijdrage voor de fijne haarworteltjes van de plant. Met een betere wortelgestelsel is de plant beter bestand tegen ziekten en plagen vanuit de bodem, meer droogte bestendig en kan beter nutrienten opnemen.
 3. als straks je scrognet vol zit krijgen de scheuten onder het net bijna geen licht meer met als resultaat kleine open topjes. het weghalen ervan "lolipopping" noemen ze het ook wel, zorgt ervoor dat de energie meer naar de bovenste toppen gaan. https://www.google.nl/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.growweedeasy.com%2Flollipopping-cannabis-tutorial&psig=AOvVaw1LMrQAuEJtW3CB5_TYiuHT&ust=1585462245626000&source=images&cd=vfe&ved=0CAMQjB1qFwoTCOjixKjBvOgCFQAAAAAdAAAAABAD
 4. fsmidt

  Reveggen S5

  2 van de eerste 3 stekken staan in de aarde morgen nr.3 ,plus 5 nieuwe stekken gesneden.
 5. fsmidt

  Hey! Patrick hier

  ha Patrick, succes met je kweek,hopelijk kun je iets van ons en wij van jou leren. alhoewel ik meestal een buitenkweek doe.
 6. fsmidt

  4x Critical White

  jahoor .....die 8cm haal ik i.i.g niet heb je een fertometer? kun je niet zonder.
 7. fsmidt

  Reveggen S5

  gisteren is de 90% fulvine zuur binnen gekomen en heb hier een puntje van in 2 L water gedaan en bij 1 van de 3 plantjes gegoten,deze wordt gebruikt als vergelijkings materiaal. de 3 gesneden stekken hebben al dikke wortels, morgen maar in de aarde stoppen,ze staan nu nog in de vermiculiet. ook kunnen er wel weer nieuwe stekken gesneden worden. nu nog het magnesium probleem oplossen
 8. fsmidt

  4x Critical White

  ik bedoelde eigenlijk jou tip en dat ik het zelf ook zo doe. en ik gebruik daar stekgrond voor,je zou ook potgrond met een deel zand er door gemixed kunnen gebruiken, als het maar niet teveel voeding(zouten) in zit zodat het worteltje niet verbrand.
 9. fsmidt

  Reveggen S5

  Tnx. lijkt er inderdaad heel veel op ik heb 6 gram bitterzout/ epsonzout opgelost in 1 L water en gebruikt als bladvoeding en een beetje in de aarde gesproeid, eens kijken wat dit doet. hoe vaak ik moet spuiten zal ik opzoeken.
 10. fsmidt

  4x Critical White

  succes, goede tip:: kuiltje met stekaarde voor de kleine dames,als ze groter worden kunnen ze snoepen van de rijkere aarde.
 11. fsmidt

  Reveggen S5

  ja het is wat,je leert natuurlijk wel weer iets erbij,dat bijv spint niet wordt uitgeroeid met een beetje spiritus en groene zeep. wat mij nu zorgen baart is dat bij de S5 kruising telkens weer bruine bladpuntjes onstaan in nieuw blad. de planten groeien wel lekker door,denk dat ze na april/mei naar buiten gaan wel weer bij trekken maar ik wil graag weten wat het kan zijn. zal straks nog een paar close-ups maken. wie geeft de gouden tip.
 12. veel succes, die G-tools kasten zien er altijd lekker strak uit.
 13. fsmidt

  Reveggen S5

  het kalium probleem werd er niet beter op en heb de dames afgelopen zaterdag in een mengsel van cocosaarde en eigen wormenmest gezet. nu zijn ze echt opgeknapt alleen in de wormenmest zaten eieren van de mineervlieg dus heb nu de vliegen in mn kast. jaren nergens last van gehad en dit jaar al spint en mineervlieg. de auto crystal thai staat in bloei en ik geloof dat de think big x asianhaze dit keer ook een meisje is. de drie S5 kruisingen doen het al een stuk beter en er kunnen weer stekken gesneden worden.