fsmidt

Members
 • Content count

  1,458
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

fsmidt last won the day on August 9

fsmidt had the most liked content!

Community Reputation

682 Excellent

5 Followers

About fsmidt

 • Rank
  Kweekbaas
 • Birthday 01/23/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  topje friesland

Recent Profile Visitors

2,323 profile views
 1. fsmidt

  Eerste binnenkweek 6x special queen Rqs

  in jou voorstel rondje vroeg ik je waarom je keuze valt op HPS. in de koudere dagen kan je keuze hiervoor zijn om je ruimte wat warmer te houden maar in de zomer en vooral nu met temperaturen van rond de 30 graden zou mijn keuze meer naar led neigen. led is natuurlijk duurder maar geeft in het algemeen wel een hogere opbrengst. welke voeding gebruik je? en houd je de dosis aan? ik vind dat je blad erg donkergroen,glimmend en wat bol staat dit duid vaak op overvoeding. succes met je kweekje ,houd je watergift, Ph en voeding een beetje in de gaten. als je geen fertometer bezit zou ik eens gaan googlen op over- en ondervoedings problemen. ik denk dat je een tijdje zonder of met minder voeding kan.
 2. fsmidt

  Nieuw groen blaadje 😊

  Welkom Jambo en succes met je aankomende kweekjes , heb je een specifieke reden om met HPS te gaan kweken?
 3. fsmidt

  tussendoortje

  de 3 double blanche stekjes hebben nog steeds geen wortels maar ze staan nog wel. het eerste ontkiemde zaadje S5 x Herijuana x FirstKing is een plantje ,die verse zaden ontkiemen erg slecht. een beetje navragen gaven mij het advies om ze goed te drogen daarna in de koelkast alvorens te zaaien. onderstaand de opvolgers van de ThinkBig x AsianHaze 4x een foto van de eerste,ze bloeit al lekker. deze gaat haar taak volbrengen nu eerst zaden genoeg,wil haar nu eerst oogsten en dampen. hieronder de latere uitgekomen zaadjes mannetje,toch maar weer wat stuif bewaren
 4. fsmidt

  Ultra micro kweek

  hoe gaat het nu met je experiment,zijn ze al een beetje gegroeid?
 5. fsmidt

  Eerste kweekje

  Noooouuuuu in het zuiden.
 6. fsmidt

  Ultra micro kweek

  verkoop praatjes geloof mij. 30watt stroom is 30watt licht x rendement van de driver welke erin zit. hoeveel watt verbruikt de spectrabox ? de dikte komt door de drivers die er in zitten. deze zorgen ook voor extra warmte in je tent.(rendement verlies is warmte) je kan het stroomverbruik meten met een goedkoop stroommetertje,deze zet in het stopcontact en daar de lamp weer in. zoiets https://www.bol.com/nl/p/energiemeter-verbruiksmeter-energiekostenmeter-elektriciteitsmeter-energieverbruiksmeter-stopcontact/9200000110517837/?Referrer=ADVNLGOO002036-G-72357710591-S-838381848937-9200000110517837&gclid=Cj0KCQjwyJn5BRDrARIsADZ9ykH5rRMgjkvYd4DN4uHEl8o5RC2o83ruwBaCoYTMM-bvn7dMwBuYVNsaAot0EALw_wcB
 7. fsmidt

  Ultra micro kweek

  alles kan uit elkaar . 30 watt dat is niet zoveel,ik weet niet hoeveel watt je tentje aan kan maar er zijn ook van die mooie ledstrips in de handel die het vast beter gaan doen. https://www.digikey.nl/catalog/nl/partgroup/f-series-gen3/67179 een bijpassende driver en gaan. als je meer info hier over wilt .. led is vaak 1 gram per watt, sommigen meer, dus daar zal het eindigen als je het goed doet. of dit voor jou voldoende is,het is maar net hoeveel je verbruikt. zelf heb ik 250 watt led in een hok van L120xB60xH60 met een G-tools afzuiger,deze gebruik ik om te testen en nu wat zadenkweekjes,ik weet zo niet hoeveel gram ik hier uit kan halen. maar bovenstaande ledstrips zijn goed ik geloof 182 lumen per watt
 8. fsmidt

  Ultra micro kweek

  hoi rizla. ik zou de kap eraf halen deze houd licht tegen en de afstand tussen de plantjes verkleinen,ze kunnen wel wat hebben. krijgen ze straks ook voeding? hoeveel watt led is het met welke lichtkleur? succes
 9. fsmidt

  Eerste kweekje

  bac organic bloom heb ik ook alleen gebruik ik deze bij de groei. de NPK is 6:5:6 dus bijna 1:1:1 ik vind die verhoudingen helemaal niet richting bloei voeding. mijn himalaya kush had op het eind ook van die gele/witachtige bladeren en deze stonden in de volle grond, ik denk inderdaad dat ze op is,die trekken nu niet meer bij met voeding of iets dergelijks ,daarvoor is het te laat. als het budget het toelaat een fertometer aanschaffen,meten is weten.
 10. fsmidt

  Eerste kweekje

  Dat het mag smaken. Ik heb nu zo'n chinese tumbler om te knippen. Gisteren 4 plantjes mee onthaart , gaat als een speer.
 11. Ik heb idd een S5 x Herijuana weer gerevegd na het oogsten. Een paar topjes laten zitten en licht op 24/0. Hiervan weer stekken gemaakt. Deze staan nu weer in volle glorie te groeien in mn tuin. En al een paar weer afgebloeid in mn kast.
 12. fsmidt

  bruine bladpunten

  Bleke plekken tussen de bladnerven was dat niet een calcium magnesium tekort.
 13. fsmidt

  tussendoortje

  door uitdroging is bovenstaande al een tijdje in de eeuwige wietvelden maar opvolgers komen eraan. ik vind dat de verse zaden er erg lang over doen om te ontkiemen. ik heb de jiffies maar in een potje met aarde gezet om snelle uitdroging te voorkomen,zonder houden ze het niet lang vol onder 250w led. S5 x Herijuana x First King zaadjes liggen ook al tussen een vochtige koffiefilter in een gripbag ,ben benieuwd wat deze gaan doen. ik denk een beetje STS erover lijkt mij wel een goed plan. helaas is de Double Blanche niet gekruist met de First King , ik zie i.i.g geen tekenen van zaad aanmaak, maar niet getreurd Double Blanche nr.2 staat vanaf 12 juli in bloei. hiervan staan 3 stekjes onder een 18W CFL en als ze aanslaan krijgen deze ook STS.
 14. fsmidt

  Eerste kweekje

  Lang leve wifi. Ik vond het al wat rustig hier.
 15. fsmidt

  Even voorstellen

  geweldig dat je dit doet man..echt waar ikzelf heb dit helaas ook "moeten" doen. mijn moeder "ondertussen al overleden"heeft hier veel aan gehad en uiteindelijk mijn vader ook,niet dat hij ook altzheimer heeft maar om hem te ontzorgen in de nacht. mijn moeder begon in de nacht rond te lopen en met het chocolaatje niet meer , ze sliep de hele nacht door. ik maakte chocolaatjes met alle wiet er nog in,de gedachte hierachter is dat ze dan alle werkzame stoffen binnen krijgt,ik denk dat bij het maken van olie toch nog stoffen achter blijven. als je het recept wilt proberen geef je maar een gil. p.s overdag kan je recepten maken van wiet welke niet decarboxyleerd is zodat ze niet de hele dag high rondloopt maar wel werkzame stoffen binnen krijgt. heel veel succes toegewenst en alvast sterkte in de latere fases. ik hoop dat ze snel een medicijn vinden,wij hebben het geluk gehad dat ze is overleden aan een long embolie en niet de laatste fases van altzheimer hebben mee gemaakt. oowh ja succes met je plantjes natuurlijk,dat je een grote opbrengst mag hebben. houd wel in de gaten dat je nogal wat grammen moet hebben voor een paar ml geconcentreerde olie.