Stemma

Members
 • Content count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

3 Followers

About Stemma

 • Rank
  Wake 'n Baker

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Om de hoek...
 • Interests
  Te veel om op te noemen :-D

Recent Profile Visitors

560 profile views
 1. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Ik denk dat je planten meer hinder van jouw 'goede bedoelingen' ondervinden dan van een verkeerde pH Het is inderdaaf niet handig om blad weg te knippen. Maar je hebt wel een mooi toppenveldje
 2. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Aangezien je planten nog staan, maak eens wat scherpe foto's voor ons? @karel kweker en @jengen, zien jullie wel duidelijke pH problematiek op de foto's? Op zich zou pH aanpassen toch niet nodig zijn bij plagron alga bloom en grow? Ik denk eerder dat de huidige zichtbare tekorten zijn ontstaan omdat je bent gestopt met voeding te geven. Voor mij persoonlijk werkt lightmix het prettigste, hoewel sommigen prima met gewone potaarde werken vind ik het niet fijn werken. Nu buiten heb ik allmix gemixt met wormenmest, afgedekt met een laag lightmix en dat gaat prima hier.
 3. Stemma

  Thedoctor's cheese(fast) mainlinig/scrog

  Ja @Thedoctor ik dacht laat ik die mooie plant van jou eens uit een andere hoek bekijken Al wat bloei zichtbaar bij de cheese?
 4. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  De pH schaal is een logaritmische schaal. Een zuur met pH 3 is 10x zo sterk als een zuur met pH 4. Iedere stap op de pH schaal staat voor een vermenigvuldiging van de concentratie met 10. Dit geldt voor zuren en voor basen.
 5. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Welke strain had je? Veel paars blad, door de kou of genetica? Kan ook nog paarsig/rozig blad door een molybdeen tekort zijn, maar je foto's zien er hier niet echt scherp uit op mijn tablet. Had je ook toprot? Vertel eens wat over je setup van deze kweek, welke aarde, welke pokingvoeding, hoeveel pokonvoeding gaf je, hoe groot waren de potten waar je in kweekte? Ik zie hier niet echt een pH fout in, maar pH is niet mijn expertise. Ik zie eerder gemorst voedingswater op een aantal bladeren cq verbrand blad door overvoeding. Ik zoek nog even naar een begrijpelijke test ph grond, maar misschien staat die hier al ergens op het forum. Hier een 'eenvoudige uitleg' logaritmische schaal pH. Google maar voor de moeilijkere versies ;-)
 6. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Bladproblemen kunnen vele oorzaken hebben, heb je misschien nog een foto van dat blad? Ik denk niet dat je de Ph van je aarde op de juiste manier hebt gemeten, dat hoor je volgens mij met gedemineraliseerd water te doen, maar ik kijk dit voor je na.
 7. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Waar ik op doel is of de veronderstelde hoge Ph de oorzaak was van serieuze problemen of viel de opbrengst gewoon tegen? De Ph wordt berekend via een logaritmische schaal waarbij 0,3 punt hoger een verdubbeling van de Ph waarde is(uit mijn hoofd, het kan afwijken). Hoe heb je de Ph van de grond berekend? Soms probeert men zo krampachtig alles 'goed' te doen voor de planten dat het juist verkeerd gaat.
 8. Aar mijn bescheiden ervaring is Silicium een zeer zinnige toevoeging omdat het de plant 'stugger' maakt (verhardt de celwanden) Verder kwam ik dit onderzoek tegen https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25857148 Ik overweeg dit uit te proberen.
 9. Stemma

  Thedoctor's cheese(fast) mainlinig/scrog

  Het ziet er mooi uit ?
 10. Stemma

  Hoe bewaren/verzenden jullie je zaden?

  Broodtrommeltje (met wat rijstekorreltjes erin) in de groentela van de ijskast. Versturen in originele verpakking of eppendorffer buisjes in bubble envelop.
 11. Stemma

  Hoe voorkom ik ph problemen van soil?

  Misschien een voedingslijn kiezen waarbij je geen Ph hoeft te meten? Weet je van je waterleidingbedrijf wat de standaard Ph is bij jullie? Hier is het 7 en nog nooit naar Ph omgekeken. Wat voor problemen kwam je dan tegen tijdens de bloei?
 12. Stemma

  IMG-20170909-164510.jpg

  Mooi hoor!
 13. Stemma

  Nieuwe LED kweker

  Welkom om het forum! Mooie paarse planten had je buiten, strain of door de kou? Succes en veel plezier hier!
 14. Stemma

  MaxGreen Komt kweken

  Welkom en succes!
 15. Stemma

  Bonsailed

  @Leddy, ik denk niet dat je het 'onbetrouwbaar' persoonlijk op moet vatten. Er is al menige kweker zijn spaarcentjes kwijtgeraakt aan online growshops die nooit uitleverden. Aangifte doen is voor velen geen optie. Dus enige scepsis lijkt mij logisch