L3dnov

Members
 • Content count

  2,828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

L3dnov last won the day on January 9 2019

L3dnov had the most liked content!

Community Reputation

1,228 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

2,767 profile views
 1. L3dnov

  Het bouwen van mijn ledlamp

  Een ouder topic en geen idee of Cabis nog actief is... Ik kan je redenatie een heel eind volgen, het heeft zeker zijn voordelen! En ook zijn Nadelen, wat en spaghetti! Wel vraag ik mij af hoe het kan dat je LED met koelblok te heet wordt. Bij mij kunnen de fans in principe uitblijven op het koelblok en dan wordt het handwarm. Nu is het wel zo, dat de airflow over de blokken gaat, alleen die airflow is minimaal hoor.
 2. L3dnov

  RIP Doede de Jong

  Ach, triest nieuws... sterkte aan familie en vrienden!
 3. L3dnov

  Verhoor bij politie, meer dan vijf buitenplanten

  Wat is er verder aan toe te voegen? Je moet gewoon niets verklaren. Jij hebt een zwijgrecht, en niet een spreekplicht. Als twee totale nitwits die terechtstaan om de moord op Derk Wiersum hun mond kunnen houden, dan moet jou dat ook zeker lukken. Het is gewoon zelfs ergelijk dat de rechter de verdachten opriep om hun verhaal te doen, zodat ze konden bewijzen onschuldig te zijn. En daar gaat het mis. Als verdachte hoef je helemaal niet aan te tonen dat jij schuldig bent. Het is aan het OM en justitie om aan te tonen dat jij schuldig bent. En dus verklaar je niets, geef je nergens antwoord op. Simpel zat. Neem wel contact op met een advocaat, dat dan weer wel. Qua strafmaat wordt er gekeken naar mate van professionaliteit. Denk niet omdat je buiten kweekt dat er dan geen sprake van is! De hoeveelheid planten, aanwezigheid van voeding, de wijze waarop er gevoed wordt, telt allemaal mee. En óók met vijf planten ben je al in overtreding, want je mag nul planten hebben. Wel is het zo, dat als je vijf planten of minder hebt waar je vrijwillig afstand van doet, er dan geen rechtsvervolging zal zijn.
 4. L3dnov

  Verhoor bij politie, meer dan vijf buitenplanten

  Ja, je verklaart niets. Punt. Einde verhaal. wel goed kloten, fijn zulke buren...
 5. L3dnov

  Wat voor afzuiging?

  Nou ja, wat ik al vermoedde, je hebt je hok geoptimaliseerd, en de omgeving is nog steeds ruk. Wat wijsheid is, is zorgen dat je bijkeuken fatsoenlijk op niveau komt. hetzij door isolatie, hetzij door verwarming en hoe dan ook zorgen dat vocht er uit trekt, want dat zorgt voor meer problemen dan alleen je plantjes. dus iets van ventilatie zou ook niet gek zijn.
 6. L3dnov

  Wat voor afzuiging?

  En weet je dan ook waarom?
 7. L3dnov

  Wat voor afzuiging?

  Ja meten is weten, als je weet wat je meet. En als ik het goed zie gaat om 0630 de lamp uit om 12 uur later om 1830 aan te gaan, zo te zien aan je temperatuur verloop. Je zit daar wel wat aan de koele kant. De dagperiode temperatuur is 23 graden C en eigenlijk is dat je piek. En ik zie het probleem niet zo, vlak voor lamp uit, tik je de 55-60% aan, en die dropt dan hard mee met de lagere temperatuur. Het stijgt dan wel weer in de nachtperiode, alleen dat kan ook weer komen omdat de lucht van buiten relatief warmer is dan weer jij je dagperiode hebt. Daardoor zuig je van buiten dus ook lucht met méér vochtigheid aan. Je zult dan dus droge(re), warme(re) lucht moeten zien te vinden om aan te zuigen. Hoe drinken je planten? Na je gift hoeveel is er dan opgenomen? En last but certainly not least, waar hangen je sensors? Want als je sensoren verkeerd hangen kan je aanpassen tot je een ons weegt.
 8. L3dnov

  Wat voor afzuiging?

  Bijverwarmen tijdens de dag is afhankelijk van de situatie niet echt nodig. Gewoon minder afzuigen scheelt al enorm. Grof gezegd zou je met één derde van wat je normaal met HPS zou afzuigen al goed uitkomen. Bijverwarmen tijdens de nacht is waar het omdraait en daar zijn legio energie zuinige oplossingen voor te vinden, ook hier op het forum. Ik zelf gebruik een keramische lamp, die met een thermostaat gereguleerd wordt. geeft voldoende warmte af, en staat (in mijn situatie) niet vaak aan. Uit mijn hoofd is de ondergrens 24 graden C en de bovengrens 27 gaden C. Slaat dus pas aan bij de 24 graden C en dat is minder vaak dan je zou denken. Overigens is te koel niet zo heel erg, als het maar stabiel is. 23 of 24 graden C is stabiel is beter dan grote schommelingen. Om een te hoge LV te voorkomen zou je moeten koelen. Echter dat is voor ons niet ideaal. Meer afzuigen is dat ook niet, want je tast dan je filter aan. (de tweede reden dat je afzuigt!). Kortom, je zou dan moeten zorgen dat er minder LV in de lucht zit. Een ontvochtiger kan helpen, is wel weer een extra verbruiker dus alleen gebruiken als het echt niet anders kan. Ik zou eerst eens beginnen met in de gaten houden van je LV. wellicht zit je op de 60% omdat je altijd elke dag op dat moment kijkt. wellicht is het eerder dus lager, (kan dus ook hoger!). En ga je maatregelen nemen voor een niet echt bestaand probleem. En ja, wel actief. mondjesmaat, lees hier en daar mee, dat dan weer wel
 9. L3dnov

  Extra (dwars) tentstokken gezocht...

  Ik heb gewoon latten gehaald bij de Gamma, op maat gezaagd en met stevige tie wraps vastgezet. werkt perfect! Ook handig om in het dak van je tent extra bevestigingspunten te hebben. Overigens sluit ik mij aan bij @DeVos of je afzuig minder hard laten werken.
 10. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  @DeVosje zegt het zelf al, LED is vrij duur voor alleen maar zaailingen ontkiemen, en heel veel meer brengt het echt niet. En van die 288 watt verlies je ook nog eens een boel door de werking van TL. En nog steeds is het meer dan zat, zeker voor de eerste week. Minstens, hoe koeler hoe beter. site die linkte had niet koeler dan 6500 in de PLL sectie, helaas. Das hetzelfde als de mammoth. hiervoor geld ook, beter die ik linkte, is ook in 36 watt variant. Goedkoper en beter heb zelf ook de 2*36 watt armatuur versie. werkt meer dan prima.
 11. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  @Sunshine dat is inderdaad het welbekende Tneon armatuur. Is een prima ding, alleen dus niet de buizen van Tneon bestellen. hier bijvoorbeeld: https://www.firstlight.nl/lampen/pl-en-dulux-lampen/philips-pl-l-en-osram-dulux-l/?artsort=nunitprice&Kleur temperatuur=6500K&filtered=true&Vermogen=55W&alstart=0 @DeVos met 120*120 zou ik voor een TL set up gaan, Kan je er dicht genoeg ophangen en is meer dan zat voor de eerste dagen. De eerste dagen moet vooral gebruikt worden om de wortel groei te stimuleren. En dan helpt een koelere lichttemperatuur (blauwer licht dus) beter bij dan er flink vermogen boven te hangen. Ik zou sowieso niet HPI en daar analoog aan HPS gebruiken, ouderwetse techniek. LED is vergevorderd en dus hoogste tijd om je daar in te verdiepen overigens zou ik sowieso al niet 120*120 gebruiken, een paar stelling kasten van de gamma is al prima in orde, TL onder planken, propagator op de planken en gaan...
 12. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  Voor een zaailing is juiste kleurspectrum belangrijker dan vermogen. Een simpel setje TL verlichting of Tneon als je niet zelf wil knutselen, is al meer dan voldoende. LED gaat je hier echt niet heel veel meer brengen. Indien Tneon zou ik niet de buizen van dit merk nemen, zoek even op Osram PLL en je hebt betere voor minder geld.
 13. Witte haartjes zegt helemaal niets over hoe de trichomen zijn, een veel gemaakte fout. Want andersom gebeurt het ook, haartjes al bruin en de boel wordt (veel) te vroeg omgehaald. Over bloeitijd, ene zadenboer rekent vanaf eerste dag 12/12 de andere vanaf zichtbare bloei... geen peil op te trekken en eigen ervaring en kunde is wat dan doorslaggevend is.
 14. L3dnov

  Growerschoice Frosty Gelato

  tot de lobblaadjes kunnen ze verpot worden, dus lekker diep mag best. Succes met je grow!
 15. L3dnov

  Filter VS luchtvochtiheid

  Wat @DeVos zegt, een ontvochtiger of een airco gebruiken. Bedenk wel dat je met een ontvochtiger je heel wat liters water uit de lucht zal gaan halen! Kan je overigens weer prima gebruiken om aan de planten te geven