L3dnov

Members
 • Content count

  2,820
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

L3dnov last won the day on January 9 2019

L3dnov had the most liked content!

Community Reputation

1,225 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

2,279 profile views
 1. L3dnov

  Extra (dwars) tentstokken gezocht...

  Ik heb gewoon latten gehaald bij de Gamma, op maat gezaagd en met stevige tie wraps vastgezet. werkt perfect! Ook handig om in het dak van je tent extra bevestigingspunten te hebben. Overigens sluit ik mij aan bij @DeVos of je afzuig minder hard laten werken.
 2. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  @DeVosje zegt het zelf al, LED is vrij duur voor alleen maar zaailingen ontkiemen, en heel veel meer brengt het echt niet. En van die 288 watt verlies je ook nog eens een boel door de werking van TL. En nog steeds is het meer dan zat, zeker voor de eerste week. Minstens, hoe koeler hoe beter. site die linkte had niet koeler dan 6500 in de PLL sectie, helaas. Das hetzelfde als de mammoth. hiervoor geld ook, beter die ik linkte, is ook in 36 watt variant. Goedkoper en beter heb zelf ook de 2*36 watt armatuur versie. werkt meer dan prima.
 3. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  @Sunshine dat is inderdaad het welbekende Tneon armatuur. Is een prima ding, alleen dus niet de buizen van Tneon bestellen. hier bijvoorbeeld: https://www.firstlight.nl/lampen/pl-en-dulux-lampen/philips-pl-l-en-osram-dulux-l/?artsort=nunitprice&Kleur temperatuur=6500K&filtered=true&Vermogen=55W&alstart=0 @DeVos met 120*120 zou ik voor een TL set up gaan, Kan je er dicht genoeg ophangen en is meer dan zat voor de eerste dagen. De eerste dagen moet vooral gebruikt worden om de wortel groei te stimuleren. En dan helpt een koelere lichttemperatuur (blauwer licht dus) beter bij dan er flink vermogen boven te hangen. Ik zou sowieso niet HPI en daar analoog aan HPS gebruiken, ouderwetse techniek. LED is vergevorderd en dus hoogste tijd om je daar in te verdiepen overigens zou ik sowieso al niet 120*120 gebruiken, een paar stelling kasten van de gamma is al prima in orde, TL onder planken, propagator op de planken en gaan...
 4. L3dnov

  Beste led lamp voor zaailingen?

  Voor een zaailing is juiste kleurspectrum belangrijker dan vermogen. Een simpel setje TL verlichting of Tneon als je niet zelf wil knutselen, is al meer dan voldoende. LED gaat je hier echt niet heel veel meer brengen. Indien Tneon zou ik niet de buizen van dit merk nemen, zoek even op Osram PLL en je hebt betere voor minder geld.
 5. Witte haartjes zegt helemaal niets over hoe de trichomen zijn, een veel gemaakte fout. Want andersom gebeurt het ook, haartjes al bruin en de boel wordt (veel) te vroeg omgehaald. Over bloeitijd, ene zadenboer rekent vanaf eerste dag 12/12 de andere vanaf zichtbare bloei... geen peil op te trekken en eigen ervaring en kunde is wat dan doorslaggevend is.
 6. L3dnov

  Growerschoice Frosty Gelato

  tot de lobblaadjes kunnen ze verpot worden, dus lekker diep mag best. Succes met je grow!
 7. L3dnov

  Filter VS luchtvochtiheid

  Wat @DeVos zegt, een ontvochtiger of een airco gebruiken. Bedenk wel dat je met een ontvochtiger je heel wat liters water uit de lucht zal gaan halen! Kan je overigens weer prima gebruiken om aan de planten te geven
 8. L3dnov

  Rondje wedding gelato stekken onder 4 qb's

  inderdaad, helemaal goed gekomen met je plagen, goed opgelost! laat het je smaken!
 9. L3dnov

  Eerste keer marshydro tsw2000

  Dan bewaar je ze toch een jaar? Nou goed, ze staan nu. MarsHydro had vroeger rampzalige disco verlichting, lijkt dat ze nu een andere koers varen, het zal mij benieuwen! Succes!
 10. L3dnov

  Bubble Kush in de mini mammoth

  Wanneer ben je nou begonnen? eerste post is van Mei, dan had je nu onderhand toch wel klaar moeten zijn? Succes hoor!
 11. L3dnov

  25 of minder onder led

  hier zitten toch wel wat foutjes en ben het eens met hoewel je als je een en ander oplost, ook wel met een kleinere pot kan werken, veel kleiner zelfs, en een zelfde opbrengst kan halen. Echter ga je dan wel naar professionele tuinbouw/teelt technieken. Doet het ook niet goed als je gesnapt wordt, mate van professionaliteit. Neen, 100% vrouwelijk bestaat niet. wat ze ook beweren. Wil je zelf in de hand houden zul je met een eigen moederplant moeten gaan werken en eigen stekken gaan snijden. Let wel, dit telt ook allemaal mee in hoeveel plantjes jij hebt staan, een stekje is één plantje. Met autoflowers heb je wel degelijk te maken met voorgroeien. het is niet zo dat ze vanaf ontkiemen gelijk de bloei inslaan, dit zal pas na een aantal weken gebeuren. allemaal groeitijd. wil je dus optimaal draaien, zal je een aparte voorgroei tent/hok moeten hebben, waar je zeg 3 weken voor het einde van je bloei in gaat beginnen.
 12. L3dnov

  Wat voor afzuiging?

  Al een wat ouder topic toch even wat op en aan merkingen: Wat hier wordt gezegd klopt, echter is dit alleen geldig voor HPS. Een Hps geeft véél meer warmte af in de vorm van infrarood dan dat LED doet (eigenlijk niet bij LED) hierdoor zal je dus te veel gaan afzuigen en warmte gaan verliezen. Je afzuiging is om warme lucht weg te halen, niet om verse lucht aan te brengen want daar hebben ze niets aan. Zoals je ziet in je temperaturen, die zijn beide te laag. Hoewel je met de nachttemperatuur nog wel weg komt waarschijnlijk. Je dagtemperatuur is toch zeker wel te koel. Een graad of twee warmer is beter. Hopelijk kan je dit voor een tweede ronde aanpassen. Ja hoor, sterk genoeg. werkt prima gebruik zelf al jaren een badkamer ventilator.
 13. L3dnov

  CFL lamp 300watt bloom

  Neen, absoluut niet. niet kopen.
 14. L3dnov

  bloeihok

  Dat is wel erg omslachtig, als je dan al op die manier zou willen werken, kan je juist beter de boel op overdruk zetten, is nog beter voor de plantjes ook. En er zijn genoeg mogelijkheden, simpelste is dubbele afzuiging die gelijk aan (of uit) gaat met je verlichting. keert de luchtstroom om, alleen dan door de verschillende hokken heen.
 15. L3dnov

  Hoi... Ik stel me voor...

  Wait! What..? Ja jongens en meisjes, ik denk stel mezelf maar weer eens voor, lang niet de tijd gehad om op forum actief te zijn, las wel een topic hier en daar. Nu wat rustiger vaarwater, dus wat meer tijd Geen zorgen hoor, alles gaat prima verder hier zo. of ik een verslag bij zal gaan houden... geen idee nog, moet ik nog eens aan gaan kijken. IIG zal wat vaker reageren, en wat actiever zijn hoi hoi