L3dnov

Members
 • Content count

  2,791
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

L3dnov last won the day on January 9

L3dnov had the most liked content!

Community Reputation

1,199 Excellent

About L3dnov

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,569 profile views
 1. L3dnov

  Autoflowers en jij

  Allicht is opbrengst relatief. Alleen zijn er gewoon soortjes die gewoon te weinig opleveren voor de tijd en energie die je er instopt. Ik noemde eerder al de Lowryder. Dat was een geinig plantje, alleen als je daar 10 gram droog van af haalde dan had je een topscore! Dus daar kon je dan wel een hoop van neerzetten, alleen het was regulier zaad, dus je was al weer een hoop kwijt aan mannetjes... ja dat schiet niet op dan he
 2. L3dnov

  Autoflowers en jij

  Inderdaad @Sunshine AF is leuk en aardig, alleen als je vaneen buitenplant krap 30 gram eraf haalt... dan wordt het wel heel karig dus een soortje die wat meer oplevert is dan meer dan welkom. @Mr. Green en waar is dat vandaan te halen? Toch geen eentje van RQS of wel?
 3. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Dat is juist, alleen je spreekt over vermogen, uitgedrukt in Watt. Spanning, Volt dus, blijft per LED/COB over algemeen gelijk. Zeg dat dit 35 Volt is. Stroom, in Ampère, kan variabel zijn. Vermogen, in Watt, is hoe dan ook variabel want afhankelijk van de rekensom Volt X Ampère. Dus 35 volt maal zeg 1 Ampère geeft 35 Watt vermogen. Nu is niet al dat vermogen ook licht. Een deel ervan wordt ook omgezet in warmte (JA! LED geeft nog steeds warmte af! laat daar geen misverstand over bestaan!) Laten we even aannemen dat op één Ampère er 50% licht wordt opgewekt en 50% warmte. In ons rekenvoorbeeld is dat dus 17.5 Watt licht en 17.5 Watt warmte. Gaat er méér stroom doorheen, 1.4 Ampère bijvoorbeeld dan verandert dat ook je vermogen. 35X1.4=49 Watt. Wat dan dus ook verandert is hoe efficiënt je LED wordt. Zeg dat er nu 40% licht en 60% warmte wordt opgewekt. Je krijgt dus voor méér vermogen mínder licht terug. Gaat er minder stroom doorheen, 0.7 Ampère (ook wel 700mA) wordt de som 35X0.7=24.5 Watt. Alleen dan zal je zien dat je 60% licht opbrengt en 40% warmte. Door je lagere stroom en daardoor dus lagere vermogen is de LED efficiënter in het opwekken van licht en krijg je dus meer licht. Wil je uiteindelijk op een zelfde vermogen uitkomen (zeg 400 watt) dan zul je dus méér LED op moeten hangen. En let op de percentages zijn indicatief. Het is om het punt duidelijk te maken, we mochten willen dat dat het zo mooi verliep. Verder is dit allemaal lang en breed uitgelegd in het eerder gelinkte topic van @slablaadje en wordt het de hoogste tijd dat helemaal door te nemen mocht je dat nog niet gedaan hebben.
 4. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Er klopt geen snars van wat jij zegt. is gewoon compleet fout. Want je spreekt niet over wattage maar over vermogen. En je gooit er niet vermogen door heen maar stroom. En dat is slechts één punt wat gewoon pertinent onjuist is.
 5. L3dnov

  growerschoice.nl offline/out of business?

  Dat zal eerder aan TOR liggen dan aan de site zelf.
 6. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Nee, LED gaat beter werken met een lagere stroom. Dat je daardoor dan een lager vermogen (niet wattage!) krijgt per LED/COB, klopt dan weer wel. Je hebt dan wel weer meer COBs nodig om op eenzelfde vermogen uit te komen. Punt is dus, kijk niet naar vermogen! Het is niet zo dat je met LED maar een X aantal watts knalt per m2 Want de ene zeg 400 watt armatuur is de andere 400 watt armatuur niet. Dit heb ik al meermaals betoogd.
 7. L3dnov

  Kokos van Ikea, bevat dit meststoffen?

  Ja, er zitten wat voedingsstoffen, al is het wel heel minimaal. Wel is het zo dat het wat 'zout' is. Spoelen is dus aan te raden. Alleen ben je wel beter af door dan cocos van de action te halen, die je ook eerst even dient te spoelen.
 8. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  'even' zegt ze dan! Succes!
 9. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Die Tneon is leuk om mee te ontkiemen en als je scrog gaat in een micro set up wil het ook nog wel gaan, maar dan houdt het ook wel op ook. Verwacht er niet teveel van! dan ben je beter af om eens het topic van @slablaadje door te nemen. Dan ga je naar LED en staat uitvoerig in beschreven hoe en wat het in elkaar te knutselen. En het is écht een eitje om te doen! Gaat je ook nog eens meer opleveren!
 10. L3dnov

  Autoflowers en jij

  ja dat is het hem dus, ik wil eigenlijk niet gaan verduisteren. Een scrog is zeker wel handig voor op balkon, nooit geprobeerd. Maar een afdakje heb ik (nog) niet! Zit op de bovenste etage en dan heb je dat niet zit wel te brainstormen om iets maken nadat ik bij buren wat heb gezien. heb ik ook niet meer een kasje nodig die ik anders gebruikte. toch, je zet mij aan het denken, hoewel dat de originele vraag niet weg neemt!
 11. L3dnov

  1e setup/complete kit?

  Tip 1, géén complete tenten kopen. Wat er wordt samengesteld is het allemaal net niet. Ja, je bent duurder uit als je 'los' koopt. Je hebt dan alleen veel meer bang for buck. Zo ook met je link. 2x55 watt TNeon? Dat kan véél beter! Leuke LED setup is tegenwoordig het geld niet meer, als je een beetje handig bent (niveau: ik kan een schroevendraaier vasthouden). Dan raad ik je ook de tent af, want hoogte. 140 cm is snel op! potten snoept er zo 20 cm vanaf, je filter en je armatuur minstens nog een andere 10 cm en dan de ruimte die je nodig hebt tussen top en armatuur en hop! alles in totaal ben je al een halve meter kwijt. Kijk naar minstens naar een tent zoals deze: https://www.rajatrading.nl/secret-jardin-dark-street-120w.html En dan gelijk op tenten inhaken, zet geen tent in je woonkamer. Tenzij er helemaal nooit iemand bij je over de vloer de komt valt een tent in de woonkamer gewoon op. En het devies omtrent wiet is en blijft: kop dicht en draaien. Maak niet de fout door te denken dat je vrienden wel te vertrouwen zijn. Velen zijn al door schade en schande wijzer geworden! Filter en afzuig hangt ook weer af van gekozen maat tent en welk type verlichting, alleen aangezien je geen HPS gebruikt, kan je hoogst waarschijnlijk lichter dan normaal gaan. Over Can lite, ik heb er zelf geen ervaring mee, ik weet dat er hier members zijn die er niet over te spreken waren en liever de Can Original aanraden.
 12. L3dnov

  Autoflowers en jij

  Ja met Maart in een kasje is natuurlijk aan te raden, alleen dat geldt voor elke soort, ongeacht AF of niet. Truukje met de vaten (flessen!) water is een aardige! die zou ik moeten onthouden. Nu is maart ook erg vroeg, wellicht te vroeg, alleen kan het best zo zijn dat er soortjes zijn die in het vroegere seizoen al fijn presteren. Overigens moet het hier op een balkonnetje komen dus de 180 cm volle grond zal ik niet halen. Ik zal het in 18 liter potten zetten of anders in grotere speciekuipen. Mijn streven is inderdaad afbloeien in juli/augustus. Alleen het zou mooi zijn als ik dan nog een ronde ervoor zou kunnen doen
 13. L3dnov

  Autoflowers en jij

  nou ja ik... Autoflowers zijn flink ontwikkeld de laatste jaren. Ik had alweer jaren terug de Lowryder die klein bleef en heel weinig opleverde. Tot dat ik een paar verslagen in de gauwigheid zag afgelopen jaar van autoflower soorten die behoorlijk opbrachten. En dat wil ik eigenlijk ook wel komend buitenseizoen. Dus de vraag is, wat zijn nou goede soorten om te zetten buiten? En om de boel wat complexer te maken, Wat zijn goede soorten voor; * in het begin van het seizoen? Zeg maart/april/mei * in het midden van het seizoen? Mei/juni/juli * aan het eind van het seizoen? juli/Augustus/september eventueel oktober. En alle ander tips en adviezen die jullie maar kunnen geven omtrent autoflowers Want nieuw jaar nieuwe kansen en ik heb er flink zin in eigenlijk, dus wil zo vroeg mogelijk beginnen.
 14. Dus, gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor allen! alle tien de vingers nog?
 15. Baudet? Nee... daar word je vrolijk van... Het is gewoon te bizar voor woorden dat er wordt gerept om XTC prodcutie te reguleren c.q. te legaliseren terwijl er al jaren een debat loopt of cannabis wel of niet gelegaliseerd moet worden. Nederland had een beleid dat ver voorop liep op andere landen en nu staan we ver achter. En dan op de proppen met dit? Het is gewoon te vreemd voor woorden. Verder vraag ik mij af hoe ze daar vorm aan willen geven. Een pilletje kost je (makkelijk rekenen) iets van 5 euro. De overheid zou dan inclusief BTW en accijnzen voor hetzelfde bedrag of goedkoper moeten leveren wil het de wind uit de zeilen halen van de criminele organisaties. Ik juich het overigens toe dat de productie wordt gereguleerd, want dat het nog niet gigantisch fout is gegaan met het afval dat vrij komt met de productie is wel een wondertje te noemen. Nu zijn er wel een hoop dumpingen, lozingen en branden in vrachtwagentjes (met enorme schade aan milieu) maar een echt grote ramp is gelukkig nog uit gebleven.