omni

Super User
 • Content count

  1,274
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

omni last won the day on December 7 2017

omni had the most liked content!

Community Reputation

1,335 Excellent

About omni

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,674 profile views
 1. omni

  Helichrysum umbraculigerum.

  Het is inderdaad een vaste plant, maar kan slecht tegen onze winters. En hij stekt erg moeilijk. Waarschijnlijk ook door de behaarde stelen die vochtig blijven. Zelf gedompeld in Rovral vliegt de schimmel er in. Die kleine plantjes zijn 2x verspeende zaailingen. Zaaien gaat het beste, maar dat is ook een lastige. Het zaad is nog fijner dan Begonia zaad en het is een licht kiemer. Bovendien moet je as van een Protea bloem maken. Er zijn veel types Helichrysum. de meest bekende is de H. italicum (kerrie kruid) waar je ook olie van kan krijgen. Erg geneeskrachtig, maar bevat geen CBG. En aanplanten van siergewassen in de tuin kan nooit verboden zijn. Laat die milieu maffia de handen maar in eigen boezem steken met hun moedwillig verspreide giftige Jacobskruid.
 2. omni

  Helichrysum umbraculigerum.

  Alle bovengrondse delen. Maar ik maak nu alleen nog dubbel tinctuur op basis van water, glycerine en alcohol. Dat mengsel gebruik ik ook voor gemmo therapie extracten.
 3. omni

  Helichrysum umbraculigerum.

  Alle bovengrondse delen. Maar ik maak nu alleen nog dubbel tinctuur op basis van water, glycerine en alcohol. Dat mengsel gebruik ik ook voor gemmo therapie extracten.
 4. Helichrysum umbraculigerum. Is geen wiet, maar bevat wel CBG. Na lang zoeken heb ik 2 jaar geleden eindelijk zaad bemachtigd van deze Helichrysum uit Zuid Africa. Dat zaad is stof fijn en wil alleen kiemen na een brand. Het heeft de as nodig van bv Protea. Dat heb ik na gebootst en zo kreeg ik het voor elkaar om het zaad tot kiemen te krijgen. Na uitgebreid testen en verder onderzoek durf ik de resultaten hier wel te melden. De dubbel tinctuur werkt sterk ontstekings remmend en maakt blij. Veel beter nog dan antidepressiva. Een goede dus tijdens dit corona gezeik. Werkt ook goed bij inflammatie, kanker, Crone, Leaking gut, acné, neuropathie, psoriasis, MRSA, De tinctuur schrijf ik nu al voor. Dit najaar heb ik zeer beperkt planten beschikbaar.
 5. Die zeewier begrijp ik nog, maar wat moet die alfalfa dan wat meer geven dan wat N.? Alfalfa is mooi kippenvoer, maar als bemesting verstoord het alleen maar de CN in de bodem. En daarbij koop je die kelp per 5kg voor de paarden
 6. omni

  16 haze onder 990w met omni

  De EC verhogen was geen goed idee. Zeker niet met zo'n sativa. En als de EC in de drain net zo hoog is dan je geeft, nemen ze dus niets meer op en zijn dus overvoerd. Ook niet zo vreemd gezien het bloei stadium. Ik zou eerst terug gaan naar 0,6 en dan zien of ze weer gaan eten. Zelfs als het maar 3 signaal planten betreft, ze proberen je toch wat te vertellen. Pas als de drain flink lager is dan wat je geeft, zou ik de EC zeer voorzichtig weer verhogen tot max. 1,2.
 7. omni

  16 haze onder 990w met omni

  Hier kan je zien hoe bv calcium andere mineralen in de weg kan zitten, indien over gedoseerd. https://www.handboekbodemenbemesting.nl/upload_mm/3/c/c/93bc9f96-6cd1-4a66-a7c8-83c63700fdea_10 Presentatie Interactie nutrienten_Russchen.pdf
 8. omni

  16 haze onder 990w met omni

  Het zou heel goed kunnen dat je met die extra calgreen het evenwicht van je voeding verstoord hebt. Een Drain van pH 5,8 is ok, maar de EC con beter een stuk lager zijn. Zo rond 1- 1,2 Met zoveel drain zijn tekorten niet goed verklaarbaar. Overschot wel.
 9. omni

  16 haze onder 990w met omni

  Gaat mooi daar. Ga je nog knikken en buigen?
 10. omni

  o-white onder mcp12 op omnipotent

  Enge beesten plaatjes zo vlak voor het slapen gaan..... Brrrrr. Toch maar aan de roofmijt?
 11. omni

  5 power kush op omni

  Mijn complimenten !!
 12. omni

  Omnipotent geschikt voor andere planten/bomen?

  Omnipotent Is een rustige voeding om compacte planten te kweken. Het maakt dus niet uit of dat voor wiet is, of fuchsia, geranium, patioplanten zoals olijf en citrus. Het kan wel zijn dat je jonge planten wat extra N geeft om de groei er in te houden. En Omnipotent is minder geschikt voor planten die de pest aan Calcium hebben (zoals Arnica) omdat er ook Calcium in chelaat vorm in zit. Dus, ………. geef je olijf wat extra klei en zand door de grond en geef lekker omnipotent, maar hou de Fertometer uit het rood. Want olijf houdt echt niet van overdaad.
 13. omni

  Geef ik nu PK

  Je kan met een uitvloeier zoals Yucca de capillaire werking van de grond verbeteren, zodat water/voeding zich beter verdeeld. Maar eigenlijk is het een teken dat de grond niet geweldig is. Zoals bv die fijne zwartveen papgrond, al dan niet opgeleukt met perlite. Ga liever voor een cocos of witveen grond, of een mix daarvan.
 14. omni

  Geef ik nu PK

  Inderdaad zou ik het nu als bladvoeding geven tot de Fertometer weer geel aan geeft. Dan alleen eenmalig PK geven. Op cocos grond zou je ook de planten buiten 15min. in een cementkuip water kunnen zetten en dan uit laten lekken. Spoelen dus. Als de grond dan weer wat opgedroogd is geef je eenmalig PK. Op veengrond zou ik dit niet doen, die blijft veel te lang nat. De moraal van het verhaal: start altijd met niet te rijke grond en geef pas voeding als de Fertometer op geel springt.