omni

Super User
 • Content count

  1,260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

omni last won the day on December 7 2017

omni had the most liked content!

Community Reputation

1,322 Excellent

6 Followers

About omni

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,007 profile views
 1. omni

  5 power kush op omni

  Mijn complimenten !!
 2. omni

  Omnipotent geschikt voor andere planten/bomen?

  Omnipotent Is een rustige voeding om compacte planten te kweken. Het maakt dus niet uit of dat voor wiet is, of fuchsia, geranium, patioplanten zoals olijf en citrus. Het kan wel zijn dat je jonge planten wat extra N geeft om de groei er in te houden. En Omnipotent is minder geschikt voor planten die de pest aan Calcium hebben (zoals Arnica) omdat er ook Calcium in chelaat vorm in zit. Dus, ………. geef je olijf wat extra klei en zand door de grond en geef lekker omnipotent, maar hou de Fertometer uit het rood. Want olijf houdt echt niet van overdaad.
 3. omni

  Geef ik nu PK

  Je kan met een uitvloeier zoals Yucca de capillaire werking van de grond verbeteren, zodat water/voeding zich beter verdeeld. Maar eigenlijk is het een teken dat de grond niet geweldig is. Zoals bv die fijne zwartveen papgrond, al dan niet opgeleukt met perlite. Ga liever voor een cocos of witveen grond, of een mix daarvan.
 4. omni

  Geef ik nu PK

  Inderdaad zou ik het nu als bladvoeding geven tot de Fertometer weer geel aan geeft. Dan alleen eenmalig PK geven. Op cocos grond zou je ook de planten buiten 15min. in een cementkuip water kunnen zetten en dan uit laten lekken. Spoelen dus. Als de grond dan weer wat opgedroogd is geef je eenmalig PK. Op veengrond zou ik dit niet doen, die blijft veel te lang nat. De moraal van het verhaal: start altijd met niet te rijke grond en geef pas voeding als de Fertometer op geel springt.
 5. omni

  5 power kush op omni

  Ziet er jaloersmakend goed uit.!!!
 6. omni

  o-white onder mcp12 op omnipotent

  Jemig, wat een gestoorde zeiklijsters hier. Na 5 min. lezen ben ik al forum moe.
 7. Geloof hoort in de kerk en in hoofden die niet kunnen of willen weten. Vroeger moesten we ellenlang studeren. Nu kan je alles wat je wil weten in een avond of korter vinden op het net. Er is dus geen reden om niet te weten. Tenzij je lui of geestelijk beperkt ben. Maw, je moet niet kijken, maar zien. Je moet niet geloven, maar weten. Maar allee, dat is mijn instelling in het leven.
 8. Doe me een lol Grapster. Taalpureerders zijn nog irritanter dan forum piraten. En over die verwarrende info heb ik al uitleg gegeven.
 9. Ga altijd uit van de professionele tuinbouw. Die kunnen geen brood verdienen met water en geneuzel van stadse fratsen figuren. Info van bedrijven zoals Haifa, Scotts, Peters, maar ook universiteiten zoals de WUR zijn betrouwbaar. Al was het maar dat ze snel hun klanten kwijt zouden zijn als ze non sense verkopen. Lees bv dit artikel van Haifa. http://www.pcsierteelt.be/hosting/pcs/pcs_site.nsf/0/f60b156e7af20cacc12580b2002e85ba/$FILE/6 - Rol van bemesting in geïntegreerde teelt van Knolbegonia - LW.pdf
 10. En niet te vergeten het bufferend vermogen van de grond. Het klei/humus complex om precies te zijn. Ikzelf gebruik graag cocos grond (gebufferd/gecomposteerd) met extra aardeverbeteraar en extra klei. Tot zo'n 15%. Deze klei kan uit de locale polder komen, maar bentoniet is ook ok. Maar zelfs klonterende kattebak vulling is ok. Controleer wel of dit van witte klei (bentoniet) is, geen geurtjes en kleurtjes bevat en in water snel uiteen valt. Vaak is dit de goedkoopste. Je kan hier zien dat negatief geladen moleculen vrij in oplossing blijven. Zoals NO3- , maar een plant lust die graag en worden als eerste geabsorbeerd. Toch kunnen deze uitspoelen als er teveel water gegeven word. Hier de relatie van het klei/humus complex en de pH.
 11. omni

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Spuit het maar eens goed schoon met kaliwaterglas 2ml / ltr + een drup dreft.
 12. Ziet er super gezond uit Karel. Die LED blijkt tot nu toe ook ok. En je mag nu best PK booster als bladvoeding geven. 1-2 gram per ltr. max. Wel altijd een uitvloeier gebruiken. Een drup afwasmiddel, Yucca, Agral, zachte zeep enz. Allemaal ok. Wat vinasse (of molasse) of appelstroop maakt de spuitlaag dikker en het blad droogt langzamer op, waardoor de plant meer tijd heeft de voeding op te nemen. Ook geef je zo extra K, ijzer en sporen.
 13. omni

  VoedingsTekorten op Omnipotent

  Wat is er hier toch steeds mis? Profs die mega veel planten kweken, vrachten van deze voeding zonder problemen gebruiken hebben dit gedoe niet. Ze pleuren die voeding in zacht water (EC 0,3 - 0,4) en gebruiken goede substraat. (geen "speciale" wiet meuk) Ze hebben nooit de problemen die ik hier steeds lees. Maar ze klooien dan ook niet met zotte "wiet" ideeën. Het zijn immers kwekers en hebben geen zin en tijd voor geklooi. Er moet verdiend worden. De schoorsteen moet roken. En daar past geklooi niet bij. Dus, neem goede grond, hou de EC laag en stuur naar behoefte bij. That's it.
 14. omni

  VoedingsTekorten op Omnipotent

  In Omnipotent zit al Ca en Mg. Dat extra geven vestoord de voeding alleen maar. Verder zou ik de helft van het kraanwater vervangen door demi water zodat de totale EC niet boven de 1,4-1,6 hoeft te komen. Nu is de totale EC te hoog, net als de Ca/Mg carbonaat gift. Omnipotent is immers afgestemd op zacht water. Groet, Omni