lastpak

Members
 • Content count

  2,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

lastpak last won the day on April 21 2018

lastpak had the most liked content!

Community Reputation

1,463 Excellent

About lastpak

 • Rank
  LastPak
 • Birthday 10/18/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Buiten en/of Binnen thats the question
 • Interests
  Planten

Recent Profile Visitors

5,557 profile views
 1. lastpak

  Lastpak's tuintje

  Vingerhoedskruid maakt ook al bloemstelen.. Druif en bosrank lopen weer uit. De esperiamot (Esperia sulphurella) is een dagactieve nachtvlinder uit de familie sikkelmotten (Oecophoridae). Opvallend is de witachtige markering van de antennen (na de helft). Ze zijn vooral te zien in het voorjaar. De rupsen leven van dood hout. Deze vlinders waren tot ongeveer 2000 vrij zeldzaam en werden eerst hoofdzakelijk gezien in Zeeland. Tegenwoordig zijn ze wat algemener, ook elders in het land. Zuring wants
 2. lastpak

  buiten tuintje 2018

  Alweer leuk bezig buiten. Ga zo door.
 3. lastpak

  boswandeling heeft last van natte voeten

  Voorbloei staat los van lichturen. Doorgaans tonen ze voorbloei vanaf node 5 tot 8.
 4. lastpak

  Lastpak's tuintje

  LVD in bloei. Pop van een vlinder. Welke? ligusterpijlstaart? doodshoofdvlinder? ze lijken allemaal zoveel op elkaar, afwachten dus. Knibbel knabbel knuisje wie knabbelt aan mijn huisje? 1 witvliegje minder. Ananaskersjes maken de eerste lampionnen waar de vruchten in groeien.
 5. lastpak

  binnen/buitenkweek proberen!!

  wist ik niet. leuk. waar moet ik van voorzien? welken potgrond? in de volle aarde groten potten? nvt zaden? zoek dat zelf maar uit voeding? ze zoekt en vind alles zelf ik neem aan dat ook bij een buitenplant het voeding afgemeten moet worden?? ph/ec. vul zelf maar in grtz
 6. lastpak

  Lastpak's tuintje

  ijzeren kruis bolletjes gepoot in oud tuinstoeltje.
 7. lastpak

  Lastpak's tuintje

  De varens lijken soms net groepjes E.T. wezentjes die met elkaar in vergadering zijn, ghihi. Some where over the rainbow,.... Bijna, nog heel ff geduld. De muntsoortjes hebben flink voortgang geboekt. De moederaardbeien (scheutjes staan in de winkelkar) van het oude winterblad ontdaan. nu even op gang laten komen en dan wat bijmesten. Kamerplantje ook ff douchen en van onder slurpen. De hop is reeds over de twee meter en groeit nu met een 30 cm per dag. Bijna,... kraamwebspin.
 8. lastpak

  Lastpak's tuintje

  Momenteel knip ik met een Sony dsc-tx30 https://www.sony.nl/electronics/cyber-shot-compacte-cameras/dsc-tx30 Joeps kar ontploft zowat van 't gekiem, ghehe. De Varens ontrollen vrolijk verder hun bladeren. Akelei en draken staart De kleine pimpernel maakt de eerste bloeiknoppen. Akkerdistel en boerenwormkruid wat aangewaaid is in die pot, ach van mij mogen ze blijven. De avocado vond het maar koud vannacht. De ananaskersjes hebben er minder last van gehad en bloeien lustig voort. Deze heeft er ook zin in. Gaat van 1 vinger naar 5 vingers.;-)
 9. lastpak

  Lastpak's tuintje

  Lenswerking van een druppel. Guttatie bij een blad van een kleine pimernel Kunstig. Knop van Heermoes. De Drakenstaart schiet ook uit. Ik weet eindelijk nu ook de echte naam, met dank aan black crow. ( Persicaria microcephala Oriental Dragon ) Ook de varens ontrollen hun voorjaarsbladeren. vliegje, welke nog ff opzoeken Nimpf van een bruine veldsprinkhaan. Mooi gecamoufleerde grote wolfspin. Op de tripsalie, die binnen op de vensterbank is overwinterd, stikte het van de witvliegjes die alle blad vol met eieren hadden gelegd. Gister heb ik de plant buiten gezet en de witvliegjes waren al snel verdwenen. Na eens goed kijken hoe dat zo snel nu kwam zag ik tot mijn verbazing en vreugde dat er een heel legertje spinnen aan het werk was met het leegslurpen van de witvlieg eieren. Toch mooi hoe dat werkt in de natuur. Er kiemt van alles voor de bijen in de aardbeien kar. Eigenlijk is het dus een aarbeien-bijenkar. April kevertje die belaagt wordt door mijten. Na een reeks van twintig jaar met abnormaal zachte winters volgde de record-warme lente van 2007 en de record-warme winter van 2007-2008. Toen maakte men er zich vrolijk over dat de Meikever aan het veranderen was in een aprilkever. In de koude lente van 2013 werden ze weer helemaal achteruitgezet tot echte Meikevers, met een vliegpiek in de derde en laatste week van mei. Alhoewel er in 2014 wel degelijk nog enkele Meikevers werden gemeld tot einde mei, viel de vliegperiode vooral in de tweede helft van april.
 10. lastpak

  Lastpak's tuintje

  tekst volgt later Er kiemt van alles in mijn boomstoel, geen idee wat het is. De vergeet menietjes en paardebloemen geven al wat kleur aan het anders zo saaie gras. Het vingerhoudskuid heeft zich ook weer goed uitgezaaid en er staan ook genoeg reeds eenjarige dus ook dit jaar weer bloei voor de hommels. Stil leven Stertulpjes Vergane grolie. De munt soortjes spruiten weer lekker uit. Klokwinde mocht ook naar buiten en het hak gaan aanvallen. Voor de winter hier wat karton en stukken oud tapijt op het gras gelegd. Verder heb ik daar gewoon nog wat tuinafval of gekieperd gedurende de winter. Tuinafval op een andere composthoopje geschept, tapijten eraf getrokken, het karton was al zo goed als vergaan en de bodem was mooi rul van de wormen geworden. Even wat losgetrokken met een drietand en wat potgrond uit potten van vorig jaar van eenjarige plantjes er op uitgekieperd en uit geharkt, zaaibed voor de vlinder en bijen bloemetjes klaar. en weer eens tukje gras minder, zonder spitten. Framboos is ook weer uit aan het lopen.