OutdoorKing

Members
 • Content count

  340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

OutdoorKing last won the day on November 19 2020

OutdoorKing had the most liked content!

Community Reputation

407 Excellent

3 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Kweekmeester

Recent Profile Visitors

2,615 profile views
 1. OutdoorKing

  tussendoortje

  Waarom heb je 3 keer STS gespoten? Ik dacht dat ik duidelijk had vermeld 1 keer of eventueel 2, maar niet meer want dan kan je steriel stuifmeel krijgen. Hopelijk is dit bij jou niet het geval. Heb je de dames die je hebt bespoten vroeger onder 12/12 gezet dan de dames die de zaden moeten dragen? De eerste stap is in ieder geval goed gelukt!
 2. OutdoorKing

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Dat hangt van veel factoren af. Maar als je planten in ongeveer de helft van de bloei waren en ze niet veel zaden hebben, dan kunnen ze op 3 weken rijp zijn. Bij latere bestuiving of veel zaden dan kan het eerder 5a6 weken zijn.
 3. OutdoorKing

  tussendoortje

  Een F1 is net heel uniform als je beide ouders stabiele lijnen zijn. De F2 heeft het meeste variatie. En dat van die dikke toppen is natuurlijk onzin.
 4. OutdoorKing

  tussendoortje

  De onderste takken staan altijd achter met bloei. Dus daar neem ik vaak stekken van. Je kan ook stekken nemen met een volwaardige bloemknop hoor, maar beide opties hebben is extra zekerheid.
 5. OutdoorKing

  tussendoortje

  Dit is een extreem exemplaar: pas beslist om te stekken na een eerste smoketest. Stek genomen op 4 november. Ik ben er gerust in dat deze het gaat halen, want ze maakt mooie witte wortels. Deze daaraantegen, dat valt af te wachten of zij nog wil reveggen Als je stekken neemt met een bloemknop, dan is een aerocloner handig, want anders heb je te veel kans op rot of schimmel.
 6. OutdoorKing

  tussendoortje

  Dat is begrijpelijk. Ik doe tegenwoordig mijn selectie guerilla. Dus dan zet ik x aantal planten van een soort waar ik uit wil selecteren. Je zet ze dicht tegen elkaar want je wil geen grote planten, je wil veel planten. Je knipt de lage zijtakken nooit af. Daardoor kan je stekken nemen als de planten (bijna) oogstrijp zijn en je dus al een deel van je selectie hebt kunnen doen. Op die manier moet je niet elke plant stekken. Na de smoketesten selecteer je de echte favorieten. Die stekken gebruik ik dan om zaad mee te maken. Ik overwinter ze ook.
 7. OutdoorKing

  tussendoortje

  Hier is mijn volledig antwoord op de vraag. Heeft het zaad uit een bestoven plant met een stek van zichzelf dan precies de zelfde eigenschappen als de stekken? Nee dat hebben ze zeker niet. Dat is wat je 'selfed' noemt, of afgekort S1. Des te stabieler/inbred je soort, des te meer kans dat de planten tamelijk uniform gaan zijn. Het is niet juist, maar het is makkelijk om het zo voor te stellen: een S1 is ongeveer gelijk aan 2 generaties van linebreeding (inteelt lijnen). Om een idee te geven. Ik heb een King of the North F4 geselfed, dus daar een S1 van gemaakt. De planten uit deze S1 zaden hadden nog best veel variatie, ook in afbloei tijd, compactheid, kleur, geur etc. Dan heb ik hier nog eens mijn selectie op gedaan voor vroeg en compact. Uit ongeveer 20 vrouwtjes heb ik er 2 geselecteerd en die heb ik opnieuw geselfed. Dit noem je dan een S2. Deze S2 zaden van een oorspronkelijke F4 lijn zijn dus nu te vergelijken met een F8. De planten zijn allemaal uniform voor de eigenschappen die ik heb geselecteerd. Dit noem ik mijn vroege King lijn en die is wezenlijk anders dan mijn andere lijnen. Dit is helemaal niet zo gek als je een mini basis genetica kent. Stel dat je stek deze allelen heeft: AA bb Cc en je bestuift haar met zichzelf dan krijg je dit: AAxAA => AA => dubbel dominant blijft dubbel dominant bbxbb => bb => dubbel recessief blijft dubbel recessief CcxCc => 25% CC + 50% Cc + 25% cc => in dit type 'heterozygote' allelen zit dus wel degelijk variatie. voor een mooiere uitleg over dat laatste zie het vierkant van Punnett Des te stabieler een lijn (F8 is meestal stabieler dan F2) des te meer homozygote allelen (AA of bb) deze planten hebben. Een hybride of poly-hybride (wat de meeste niet-landrassen of heirlooms zijn) is dus in grote mate heterozygoot (Cc).
 8. OutdoorKing

  De nieuwe lading zaden

  Heb wel ergens een foto van Maverick ja, maar denk niet dat ik er een heb die de soort eer aan doet, maar alez hop: heel vroeg, rotbestendig, gassy en een sterke toffe high. Ook best compact, iets minder blad had gemogen, maar dat kan met selectie en/of kruisen.
 9. OutdoorKing

  De nieuwe lading zaden

  Jeps dat was 1 van de grote doelen dit seizoen. 2 van de 3 fem zaadrunnen buiten zijn weer mislukt. Vroege oogst maïs en everzwijnen dit jaar, vorige seizoenen waren het rippers, slecht stuifmeel en slechte bestuivingen. Maar de doorzetter wint zekers? Een ander doel dit seizoen was een oude Durban lijn vermeerderen en kruisen naar andere Durban's en soorten die puur geselecteerd zijn op hun fijne sativa high. Bag appeal zero, dus als ik deze beschikbaar maak is dit puur voor de liefhebbers die hun eigen rokertje willen kweken. En het laatste grote doel was de Maverick van Da'Bean co vermeerderen en stekken selecteren. Dat is echt een topper die veel hokjes aanvinkt en toch oogstbaar is (voor) midden september. Volgend jaar ga ik nog meer de liefhebber kant op met de zoektocht naar de twee uitersten van het high/stone spectrum: een echte Haze/Sativa high en een dodelijke indica beiden voor buiten uiteraard. Hiervoor ga ik onderandere zoeken in King(sativa selectie) x OriginalHaze F2's en x Madagascar en Cheemo x IrianAutoflower F2's, beide moet ik wel nog binnen maken deze winter.
 10. OutdoorKing

  De nieuwe lading zaden

  vroege soort (meestal InbredLine) x autoflower F1 Dit resulteert in een soort die -afhankelijk van de autoflower die je gebruikt- ofwel even vroeg is als je vroege soort, vroeger is (max 2 weken), maar zelfs later kan zijn als je autoflowers gebruikt die gemaakt zijn van extreem lang bloeiende photo's. Wat ik al geoogst heb is een King of the North stek die ik vorig seizoen heb geselecteerd x creme de la chem auto van Mephisto. zijtak van de stek in kwestie op 18 september: Een andere King of the North stek van vorig jaar waar ik mee werk is deze: foto is van een binnen run, volledig afgebloeit onder 18/6. Deze is nog een beetje vroeger dan die hierboven. En dan is er nog mijn ultra early King of the North lijn die oogstbaar is van eind augustus tot circa 8 september en zeer compact. Daar moet ik nog eens foto's van zoeken. En dit wordt aangevuld met wat (King x Erdbeer) x auto en (King x Guerilla Gold) x auto en nog wat andere kleine batches. Ben blij dat het eindelijk gelukt is. Gaan wel allemaal kleine batches zijn, maar goed toch een stuk beter dan enkel latere bloeiers in fem.
 11. OutdoorKing

  De nieuwe lading zaden

  Het is me 2 jaar op rij mislukt, maar dit jaar doe ik eindelijk mee met feminized vroege soorten. Heb er al wat geoogst en de rest hangt momenteel aan de plant te rijpen. De moeders zorgvuldig gekozen, de meeste als stek van de buitentuinen van dit jaar en vorig jaar. Stuifmeel van een goede autoflower.
 12. OutdoorKing

  Sjaakjebonenstaakje’s guerrilla 2020

  Dit lijkt me eerder first king of african king of heriberry, zou dat kunnen? Ik zou gokken op heriberry. Hoe zijn de geuren? En hier lijk ik de erdbeer duidelijk in te zien, dus eerder swiss king of heribeer. Die laatste weet ik niet goed, misschien als je de geur geeft dat ik wel een beredeneerde gok kan wagen. Ziet er in ieder geval lekker uit daar! Knap werk Sjaakie.
 13. OutdoorKing

  JW's tuintjes 2020

  Helemaal mee eens! Ik heb de indruk dat veel kwekers graag soorten hebben die eind augustus - eerste week september klaar zijn. Maar ik hoop er dan altijd bij dat ze ook nog wat anders zetten. Elke buitenkweker met ervaring weet dat weinig soorten opkunnen tegen aanhoudende regen eind augustus/begin september. Regen/mist + hoge (nacht)temperaturen + planten aan het einde van hun leven, dat is een zeer gunstige cocktail voor rot. En in mijn ervaring boeten de soorten die er wel tegen kunnen toch wat in aan kracht, aroma's en/of compactheid. Mooi veldje PP trouwens! Was het wat te roken, oogst uit november?
 14. OutdoorKing

  JW's tuintjes 2020

  Niets om je zorgen over te maken Jan. Je kan wat K bijvoeden als je wil. In mijn 'update van de guerilla gids' staan voorbeelden hoe dat kan, maar uiteraard zijn er ook andere manieren. Devos, mijn ervaring met zaadkweken is dat de toppen waar zaad in zit net makkelijker rot vangen. Ik bestuif vaak delen van een plant en het verschil is duidelijk zichtbaar als het slecht weer is. Ben benieuwd of anderen ervaring hebben met wel/geen rot in bestoven toppen? En ik begrijp de hypothese van voor 20 september klaar, nadien dalen de lichturen en de intensiteit snel. Maar in de praktijk heb ik al verschillende soorten eind oktober omgedaan die naar mijn mening potenter en krachtiger zijn dan de soorten die ik hetzelfde jaar in september oogstte. In de engelse taal spreekt men graag van 'croptober', als dat allemaal hooi is wat je oogst in oktober dan zou je denken dat mensen er mee stoppen, toch? Ik vermoed dat het een balans is tussen de gunstige effecten van licht (en warmte) en de gunstige effecten van de genetica. In de vroegbloeiers is er nu eenmaal niet zoveel keus als je dat vergelijkt met de keuze in de soorten die binnen op 50-65 dagen klaar zijn (en buiten dus tegen oktober aan schurken). En als je enkel gaat kijken naar de vroegbloeiers die een sterke high/stone geven, dan vallen er nog velen af. Let op: voor mijn persoonlijk gebruik kijk ik niet naar de sterkte van de high, enkel naar het type high, het high spectrum. Als ik sterker wil, dan rook ik gewoon meer.
 15. OutdoorKing

  drogen wiet

  als ik mijn silica in de oven steek en ze zijn klaar dan gooi ik de bolletjes warm in een glazen afsluitbare bak (zo'n voeding ding van ikea). Toen ik dat niet deed waren ze in de oven van kleur verandert, maar eens voldoende afgekoeld hadden ze terug al hun vocht opgenomen.