OutdoorKing

Members
 • Content count

  376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

OutdoorKing last won the day on October 23

OutdoorKing had the most liked content!

Community Reputation

464 Excellent

3 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

3,157 profile views
 1. OutdoorKing

  Mannelijke plant

  Niet onmogelijk, maar zoals jij het beschrijft is dat een herma(phrodiet). Slecht nieuws dus.
 2. OutdoorKing

  Leren kruisen cannabis soorten

  Als je niet weet waarvan de zaadjes komen zou ik ze niet kweken en je plaats gebruiken voor andere planten. Want vermoedelijk gaat het over een van volgende 2 dingen: - stuifmeel in de lucht (buren/hennep/...?) - herma stuifmeelzakjes
 3. OutdoorKing

  Golden heribei fem zaden kweekje

  He DeVos er speelden twee dingen: 1. ik gebruikte toen een verkeerd STS recept (maar dit werkte wel op sommige andere planten, dus zo gek verkeerd was het niet) 2. aangezien de King's zeer snel bloeien onder lampen leek het of de buds sneller groeide dan de stuifmeelzakjes. Dat eerste probleem is makkelijk op te lossen. Dat tweede probleem is moeilijker. Dit betekende dat ik stapsgewijs de lichturen moest verlagen of ze in de serre zetten. Ik heb ondertussen een eigen voorraad van deze vroege lijn ja. De vroege King lijn is inderdaad een uitzondering op de regel. Hoewel ik er geen geheim van maak dat de sterktes van deze lijn voornamelijk het vroege en compacte zijn. Haar aroma's zijn ook goed uitgesproken, maar de high van de andere (latere) selecties vind ik veel beter.
 4. OutdoorKing

  Sexen van zaailingen

  Ik begrijp niet helemaal hoe jij het aanpakt Wiet. Sex jij zaailingen voordat je ze uitplant? Of breng je de stekjes voor de flesjes mee van je guerillaveld? En hoe oud is de zaailing uiteindelijk voor je hem uitplant? Mannen verwijderen doe ik 2 keer per veld. 1 keer in juni, 1 keer in juli. Persoonlijk nooit gevonden dat dit lang duurt.
 5. OutdoorKing

  Golden heribei fem zaden kweekje

  Veel succes en veel plezier! Als ik deze kweek zou doen, dan zou ik niet de vroegste selecteren maar de middenmoot. Mijn ervaring is dat je bij soorten die sowieso vroeg zijn soms nog vroegere dames kan vinden, maar dat is nog maar zelden mijn favoriet geweest eens geoogst. Als je bang bent dat er bij gaan zitten die te weinig lichtgevoelig zijn kan je rustig de uren laten zakken. Bijvoorbeeld starten op 20/4 of 24/0, als er na 7/8 weken niets aan het bloeien is ga je naar onder vb. 19/5 of rechtstreeks naar 18/6.
 6. OutdoorKing

  Sexen van zaailingen

  De flesjes methode is toch veel meer werk dan gewoon dicht tegen elkaar planten/zaaien en mannen weghalen? Tegen midden juli heb je alle mannen toch gewoon weg met het blote oog? Maar goed, dit is tegenwoordig een niche activiteit. Wie kweekt er nog regulier zaad? Alleen de echte
 7. OutdoorKing

  Sexen van zaailingen

  Dit werkt inderdaad goed. Je kan de 'stekjes' die man zijn zelfs gewoon laten bloeien in hun flesje en zo een beetje stuifmeel verzamelen voor gerichte bestuivingen met een penseel. Heb ook al gehad dat ze gewoon wortels krijgen in hun flesje. Persoonlijk vind ik het sexen van zaailing in de meeste gevallen niet nodig. Als je de planten niet topt dan verklappen er velen hun geslacht rond de 6e internode, de lichturen maken niet uit. Daarbij moet wel gezegd dat als je verschillende soorten guerilla zet dat je dan vaak moet bezoeken om ze allemaal op de 6de internode te zien. Die preflowers kunnen namelijk ook terug weg gaan. Een loepje van 10x kan handig zijn. Deze flesjes methode vind ik zelf vooral nuttig voor late planten of als je in juni/juli weinig tijd hebt. Bedankt Dame Blanche!
 8. OutdoorKing

  Goriilaunit - Outdoor 2K21

  Nice harvests! Congrats! No mold on your pictures?!
 9. OutdoorKing

  Leren kruisen cannabis soorten

  van een man of een vrouwtje dat je hebt omgebouwd. Ik zou zeggen: google de basis even. Als je wil weten hoe je een vrouwtje ombouwd dan kijk je hier.
 10. OutdoorKing

  Leren kruisen cannabis soorten

  De beste manier om mannen te selecteren is om de soort goed te kennen. Dat betekent dat je toch zeker al 10 vrouwtjes van die soort hebt geoogst en geëvalueerd. Meer is natuurlijk beter. 40 is statisch een mooie groep waarin je de meeste genetische expressies zal tegenkomen. Dan weet je dus hoe jouw favoriete vrouwtjes eruit zien en dan zoek je die eigenschappen in de mannen. Opnieuw: notities en foto's zijn een grote hulp!
 11. OutdoorKing

  Leren kruisen cannabis soorten

  Dit schetst hoe het naar mijn mening ongeveer zou moeten verlopen. Maar je kan ook veel plezier beleven aan gewoon wat stuifmeel bewaren en rondstrooien op je favoriete planten. De resultaten zullen soms zeer goed zijn met veel minder werk. Bovendien zijn er ook andere mogelijke routes die naar een consistent topresultaat leiden, maar de kern blijft goede selectie want: 'de appel valt niet ver van de boom' dus 'garbage in = garbage out'. Eerste stap is 'kwaliteit' definiëren. Wat is het doel dat je wil bereiken? Doe dit zo uitgebreid mogelijk. Daarna ga je op zoek naar mogelijke ouders die je naar dit doel kunnen brengen. Dat is het meeste werk omdat je veel verschillende soorten moet testen en evalueren. Als je de goede soorten heb gevonden dan kweek je er daar een mooi aantal van om de mooiste pheno('s) te selecteren. Hier moet je ze dus allemaal als stek bewaren totdat je ze hebt kunnen smoken. Dan kruis je die ultieme stekken met elkaar of met zichzelf (S1). Dan test je deze zaden om te zien of ze inderdaad zo goed samengaan als jij had gedacht. En dan stel je jezelf de vraag: in welke mate heb ik mijn doel bereikt? Het lijkt me duidelijk dat een goed nummersysteem, goede notities en foto's belangrijke hulpmiddelen zijn om pheno's (al in veg) te herkennen. Een gevaar waar je als zaadmaker in mijn ogen altijd tegen moet bljiven vechten is de neiging om te selecteren op basis van looks en geur. We kweken deze plant voor haar effect, dus selecteer haar ook daar op.
 12. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  Dat gaat niet. Gewoon foto's nemen, notities nemen + stuifmeel van een auto erop en volgend seizoen in die zaden zoeken naar die moederplant.
 13. OutdoorKing

  Goriilaunit - Outdoor 2K21

  Looking good over there man! Hope you will be able to harvest the fruits of your labor. How's the weather over there? No mold there yet?
 14. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  Nee dat is bijna nooit waar. (Maar het kan wel gebeuren, vooral als er ergens Mighty Mite bloed te vinden is) Toen ik Guerilla Gold x auto deed was er pakweg 25% auto in de F1. Maar GG heeft MM bloed.
 15. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  Misschien belangrijk om te weten: als je een kruising met een auto probeert stabiel te maken dan wordt een steeds groter percentage zelf ook auto. In F1 meestal 0%, in F2 25%, in F3 50% en zo voort. Dit zelfs als je met de planten werkt die niet autofloweren. Bij F5 heb je steeds 100% auto's.