OutdoorKing

Members
 • Topic Teller

  238
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  7

OutdoorKing last won the day on June 19

OutdoorKing had the most liked content!

Forum Reputatie

219 Excellent

2 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Recent Profile Visitors

1015 profile views
 1. OutdoorKing

  Jay Green’s testtuintje voor OutdoorKingSeeds

  Is gebeurd Maar geef me nog even tijd, het einde van een drukke periode is in zicht.
 2. OutdoorKing

  Rabarbarbaar 2018 - bigger better longer and uncut

  Aha! Dat is leuk om de eerste knoppen van de Berry King te zien Dit is duidelijk een van onze premiumlijnen. Dus zoals de beschrijving het zegt: 'Buitenwiet met een lekker smaak en geur is zeldzaam, maar daar hoopt deze kruising verandering in te brengen.Maakt compacte toppen, dus check je planten bij slecht weer in de laatste 2 weken van haar leven.' Niet de allerbeste tegen rot, maar in een goed jaar krijg je er wel top kwaliteit voor terug. Voor volgend seizoen gaan we onze lijnen zo indelen: basis en premium. Basis is zeer goed bestand tegen rot, compacte toppen, maar minder potent of minder sterke geur. Onze premium lijnen zullen het beste zijn wat er op de markt van buitenzaden te krijgen is: krachtige high, explosieve geuren. Op tijd rijp, maar iets minder bestand tegen rot als het weer niet mee zit. Dauw hebben ze geen probleem mee, maar bij aanhoudende mist of regen heb je kans dat je rot zal moeten weghalen. Bedankt om ze te kweken en te tonen Rbbb! Ik vermoed dat we nog wel wat testers kunnen gebruiken volgend seizoen
 3. Kalk is de belangrijkste voedingstof. Bijna alle voedingsproblemen zijn een gevolg van te weinig kalk of te veel water (wat ook leidt tot een calciumtekort omdat de wortelhaartjes afsterven). Mijn ideale grond heeft circa 80% kalk in het voedingstotaal. Met kalk bedoel ik dan wel Ca-, dus op bodems waar de pH al hoog genoeg is werk je best met gips dat is Calciumsulfaat oftewel CaSO4, dit verandert de pH (zo goed als) niet. Ook voorzichtig bijmesten met vloeibare voeding op basis van calciumnitraat is een goede keuze. De veel gebruikte kalkmeststof is calciumcarbonaat CaCO3. Het -CO3 gedeelte zorgt voor de verandering in pH, niet het Ca- stukje. Zeker geen dolomietkalk gebruiken, aangezien hier Mg- bij zit en dit in bijna alle gevallen al meer dan voldoende aanwezig is in je bodem.
 4. De beplanting op die spot trekt mij al niet aan. Hier zou ik gevoelsmatig niet op kweken. De grote verklikker zijn de biezen. Ik vermoed dat het toch je bodemwater gaat zijn. En als het toch niet hoog staat in de zomer, kan het nog zijn dat het in de winter wel heel hoog ligt, waardoor de bodem gedomineerd wordt door een anaeroob microbioom. De afvalstoffen van anaerobe processen zijn vaak toxisch voor planten die hier niet zijn op aangepast. De symptonen lijken mij pH problemen. Bovendien zeg je de pH tussen 5 en 6. Weet dat pH een logaritmische schaal is dus er zit een enorm verschil tussen 5.1 en 5.6. 5.8 is nog haalbaar, maar veel lager moet het toch niet worden. Maar nu kunnen pH problemen ook veroorzaakt worden door te veel water. en als het dat toch allemaal niet is... sommige planten maken toxische stoffen aan met hun wortels als 1 van de trukken om de concurrentiestrijd om licht en voeding te kunnen winnen. In een veldje varens kan je maar beter niet kweken tenzij je zorgvuldig alle wortels uit de grond haalt. In ieder geval wel klote voor je
 5. OutdoorKing

  Wiet Curen met Ideale Luchtvochtigheid

  Dit is handig om je gevoel aan te scherpen. Gewoon 1 pot met een aantal van die dingen in en aan de hand daar van kan je de andere potten perfect zelf aanvoelen. Een goedkope vaccuumsealer lijkt me een daarnaast ook een interessante investering voor mensen die hun planten lange tijd willen bewaren voor eigen gebruik. De deksels van potten sluiten na meermaals gebruik steeds minder goed af waardoor je inhoud langzaamaan uitdroogt.
 6. OutdoorKing

  Sebas Goes outdoor ?

  Ik heb sterk mijn twijfels of dat die twee bruine vlekjes bacterial leaf spot zijn. In mijn ervaring staat het dan op meerdere bladeren en zeker ook op die meer onderaan de plant, het dichtste bij de bodem. Deze ziekte overleeft in de grond en start met opspattende regen. Een bruine vlek kan door vele zaken veroorzaakt worden. Bovendien is het nu veel kouder dus zullen de bacteriën veel minder snel kunnen reproduceren, dit soort ziektes zijn veel gevaarlijker in de zomer. Maar je hebt gelijk van die Blueberry, die gaat nog wel aardig kunnen worden. Maar vergeet niet dat de meeste buitenkwekers hun wiet zoiezo te vroeg oogsten, ze kijken zelden naar de kleur van de trichomen. Enkel deze geven een duidelijk beeld of de plant klaar is of niet, oogsten met enkel doorzichtige trichomen is een gemiste kans. En Sebas, voor vroegere soorten gewoon wat rondkijken op het forum, genoeg leuks te vinden. De Frisian Dew zou ik niet aanraden als je de wiet zelf wilt roken, is niet bepaald goede wiet.
 7. OutdoorKing

  Sebas Goes outdoor ?

  Bladschimmel zie ik zo meteen niet, de planten zien er gezond uit. Volgend jaar zou ik toch kiezen om (ook) een sneller soortje te zetten. Dit gaat nooit helemaal klaar geraken vrees ik. Hoewel het weer toch mooi haar best doet. Wiet die niet klaar is geeft een heel korte high. Kan nog lekker zijn, maar meestal is de potentie een stuk minder en bijna altijd is de high zeer snel weg in vergelijking met goed gerijpte knoppen.
 8. OutdoorKing

  Weedforum weer online

  Bedankt voor al het werk achter de schermen heren! Jullie hebben waarschijnlijk een extra dosis stress en weinig vrije tijd gehad de laatste dagen, altijd vervelend als server updates niet lopen zoals het hoort.
 9. Dat klopt, maar die zak moet ondersteboven over de top. Lijkt me zeer moeilijk om daar stuifmeel in te krijgen zonder dat er wat stuifmeel ontsnapt. Plus, dan moet je nog een extra keer naar je spot en als het begint te regenen moet je er holderdebolder naar toe rennen. Ieder zijn keuze, maar het penseel is de mijne. Werkt feilloos.
 10. Nee geen plastic zakjes erover! Dat is vragen om rot. Bovendien bestuif je enkel op een droog moment, dus ook niet met dauw etc. Lage luchtvochtigheid. Vocht is vijand nummer 1 van stuifmeel. Gewoon met een penseel bestuiven. Er zal dan wel eens een zaadje in een hoofdtop zitten, maar enkel sporadisch. Als dat toch echt een probleem zou zijn moet je gaan voor de veilige manier met twee spots. Je kan nooit garanties hebben op een top zonder verloren zaadje wanneer je stuifmeel in de buurt brengt.
 11. Ja dat was niet volledig duidelijk. Ik bedoel dus: alle dames bestuiven met alle heren, bijvoorbeeld onderste takken. Mooi laten afbloeien, goed drogen, aandacht voor een voldoende lange cure en dan smoketesten. Daarna gooi je de zaden weg van de dames die je niet bekoorden en werk je enkel verder met het zaad van de dames waar je wel tevreden over was. Hier duurt dat geregeld tot en met december omdat er veel exemplaren te testen vallen. Uiteraard ook belangrijk om je dames te nummeren en notities bij te houden: wanneer geoogst, hoeveel rot etc. Maar het lijkt me toch makkelijker om twee plaatsen te zoeken. 1 voor een zadenkweek, 1 voor een sensi kweek.
 12. Dit is een moeilijke evenwichtsoefening, maar als je tijd hebt om te spot 1x per week te bezoeken in juli lukt dit wel. Gewoon takken van de mannen waarvan de ballen al mooi gevormd zijn, maar er nog maar een enkel zakje open is gegaan afknippen en thuis in een vaas zetten op een lichte plaats. Per 2/3 dagen het water verversen. er zullen dan ballen open gaan en stuifmeel droppen. als je de vaas op een glazen plaat zet vang je het vanzelf op. Gebruik niet alleen de snelste man, die durft namelijk al wel eens minder potent te zijn. kijk bijvoorbeeld naar de grootte en compactheid vd mannelijke clusters en hun geur. Als dat nog te moeilijk is gebruik dan alle mannen en maak je selectie bij de vrouwen na enkele weken smoketesten.
 13. OutdoorKing

  Outdoor King's 2017

  Super Fsmidt! Dat ziet er geslaagd uit. Ruikt het zoetig? Nu laten drogen, opnieuw in een zak om het vocht te verdelen eventueel nog wat drogen en dan in glazen pot of terug vacuum om te curen. En oppassen met de dosis als je wil eten Straf spul!
 14. OutdoorKing

  Leger des Kwijls - voor de topicloze landlopers

  Ziet er goed uit Easy! Dat wordt een fijne september. Onze spots hebben ook hoog grondwater en deze doen het nog steeds prima met dit weer. Cannabis maakt een van de diepste wortels die je kan vinden bij eenjarigen. Zelfs late uitplant die nog geen druppel regen heeft gezien staat er gezond bij. Toch niet helemaal onverwachts aangezien Cannabis prima gedijt in semi-woestijn omstandigheden in Marocco, Afghanistan etc. Zelfs met deze uitzonderlijke droogte blijven wij bij ons principe: wij sleuren niet met water, onze rug moet nog lang mee
 15. OutdoorKing

  Leger des Kwijls - voor de topicloze landlopers

  Een welgemikte 50/50 op de regs, daar teken ik voor! De fems en stekken waren uiteraard volledig bal-loos