OutdoorKing

Members
 • Content count

  356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

OutdoorKing last won the day on March 16

OutdoorKing had the most liked content!

Community Reputation

438 Excellent

3 Followers

About OutdoorKing

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

2,774 profile views
 1. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  Ik ben bevriend met Knospe, hij is de bron van onze erdbeer zaden. De erdbeer van floweryfields is niet meer de 100% original erdbeer, maar kwam uit zijn erdbeer zaden, hij bracht hen deze stek. bubblebere is bubblegum x erdbeer. diamond is ook een erdbeer kruising.
 2. OutdoorKing

  Guerilla verslag

  Hier ben ik het niet mee eens hoor. Vergelijk je met gelijkaardig gekweekte andere soorten om tot dit oordeel te komen? en eind september noem ik persoonlijk ook niet relatief laat. Er zijn niet zo gek veel soorten die midden september te oogsten zijn. Dat erdbeer vooral om te kruisen is daar ben ik wel volledig mee eens. De geur is flauw en de high kan ook wel een kick gebruiken. Ik weet niet van welke bron je zaad kwam, maar de 'erdbeer' van Helvetic seeds is geen erdbeer. Vervelend als zaadbanken zoiets doen.
 3. OutdoorKing

  Tekorten overzicht 2

  als aanvulling op deze: . Belangrijke eerste vraag: jong blad of oud blad?
 4. OutdoorKing

  fsmidt`s buitenkweek 2021

  Aangezien de jongste bladeren vooral het effect laten zien lijkt me dat calcium, zwavel en micro's. Oplossing: gips en foliar micro's.
 5. OutdoorKing

  goriilaunit on weedforum

  Don't remember who exactly, but definitely BadPenny, the gorilla costume guy from realgorillaseeds and some Canadian growers. They said: very high quality to be had, but lot of mold prone plants. The guy that shared his S6 cutting with me grew the MAF from growers choice and said something along those lines too. MAF is a Jaysprout offering by the way, Boreal Genetics Mighty Amstel Freeze. It's been around pretty long now.
 6. OutdoorKing

  goriilaunit on weedforum

  Welkom hier makker! I heard about serious mold problems with M.A.F., but didn't grow them myself.
 7. OutdoorKing

  OutdoorKing's Update vd Guerilla Gids

  Zeeweerkalk is zonder Mg- Als je op een zandgrond kweekt dan zou Mg- wel nuttig kunnen zijn, maar in alle andere grondsoorten is er bijna steeds te veel Mg- en dus en te compacte grond. Ik heb 3 verschillende plaatsen met zandgrond getest en in geen van de drie gevallen was er extra Mg- nodig.
 8. OutdoorKing

  OutdoorKing's Update vd Guerilla Gids

  dat is wel te kort door de bocht. De gips uit doehetzelfzaken bevatten additieven, zelfs als er geen extra's op de zak vermeld worden zou ik het niet durven.
 9. OutdoorKing

  OutdoorKing's Update vd Guerilla Gids

  Gho, dat weet ik niet zo goed. Als de maling heel fijn is dan wel. Een goede calcium bladvoeding is de chemical grade pure calciumcarbonaat dat heel fijn is gemalen. Daarvan 1tsp/liter dacht ik. En best ook boron meegeven vb. met boorzuur. Zonder boron geen deftige calcium. Goede vraag! Ja nu kan al zeker als je voldoende organisch materiaal of kleipartikels in je grond hebt gaan ze goed kunnen blijven hangen. Maar zeker doorheen het jaar topdressen. Geef een royale portie als ze aan hun bloei stretch beginnen en daarna niets meer.
 10. OutdoorKing

  OutdoorKing's Update vd Guerilla Gids

  https://www.deoplosmiddelspecialist.nl/kopen/calciumsulfaat-dihydraat-natuurlijk-gips
 11. OutdoorKing

  Vochtgehalte aarde

  Ik vrees dat dat ding niet te vertrouwen gaat blijken te zijn. Maar goed, stel dat ie het toch doet. Makkelijk te bepalen hoor: breng jouw aarde naar de juiste vochtigheid met de tip van Tune, druk wat aan en steek dat ding erin. Dan weet je ineens naar welke % je moet mikken met jouw meter
 12. OutdoorKing

  Vochtgehalte aarde

  Zeer goede vraag! Een van de allerbelangrijkste zaken, waar veel te veel fouten tegen worden gemaakt: water geven. Te veel water = problemen. Te weinig water is ook niet goed, maar minder nefast. Wat Tune zegt klopt. in millibar komt dit overeen met 100-120. Je kan dat meten met zo'n Blumat meter (nooit water op het elektronische gedeelte laten komen!) of met andere tensiometers (https://www.mmm-tech.de/en/tensiometer/irlt) Maar als je in potten kweekt is er nog een andere manier: een weegschaal gebruiken totdat je 'handweegschaal' (= je gevoel als je ze oppakt) goed staat afgesteld. Je weegt dus 1 keer hoeveel een pot met de juiste vochtigheid weegt en dan weet je naar waar je moet mikken Voor een goede penetratie in je turf is het belangrijk om rustig water te geven. een dun slangetje in een emmer op een krukje, aanzuigen en je hebt een perfecte 'gieter' Een goede manier om te zien of je te veel water hebt gegeven is de aanwezigheid van varenrouwmuggetjes, zo'n kleine zwarte vliegjes.
 13. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  nou....kan je dit eens nader gaan verklaren?.... Haha ja dat is inderdaad niet duidelijk hoe die redenering in elkaar zit. Wat ik eigenlijk bedoelde: als je gezonde planten hebt dan kunnen die heus wel een paar nachtjes vorst aan. Ik spreek hier niet over extremen, maar gewoon de normale nachtdipjes. Goede grond = gezonde planten = voldoende suikers om dat de baas te kunnen. Ze kunnen als je pech hebt wel wat vorstschade hebben aan een aantal bladeren, maar helemaal dood dan had je toch niet echt gezonde planten denk ik. Moest je toevallig op je spot zijn wanneer ze het voorspellen kan je best de mulch weghalen zodat de stralingswarmte van de aarde beter naar boven kan.
 14. OutdoorKing

  Zaaien op de spot

  Als je goede grond hebt moet je jezelf niet te veel zorgen maken over nachtvorst. Onze planten overleven dat wel.
 15. OutdoorKing

  Schimmel toprot

  Mij lijkt het gewoon verkleuring hoor, natuurlijk moeilijk uit te sluiten vanop een foto.