Tokkelboer

Members
 • Content count

  879
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Tokkelboer

 1. Tokkelboer

  BBQ topic

  Hier kun je alles kwijt over BBQen. Ben zelf een voorstander van amerikaans BBQen oftewel low and slow met een biertje en een jointje aan de zijkant. Ik moet zeggen dat momenteel het BBQen iets op een laag pitje staat maar heb tijden van 200x per jaar gehad. Dat moet je het wel zien dat er vlees op de BBQ werd klaar gemaakt en de rest gewoon op het fornuis. Zoals vandaag varkenshaas ingerold met spek, sla en gebakken aardappels. En daarnaast voor later op de avond een klein biefstukje met kruidenboter.
 2. Zambeza Green AK XL Genetica Afghan x Colombian x Mexican x Thai Landraces THC 18% Bloeitijd +/- 55 dagen Type Sativa dominant Hoogte binnen 80 - 110cm Height outdoor 140 - 180cm Opbrengst binnen g/m² 600 - 750g Opbrengst binnen g/plant 550 - 650g Smaak Spicy, Fruity, Piney Effect High, Euphoric, Relaxed Goedendag, Van Zambeza heb ik ook een kans gekregen om 2 soortjes te testen. De eerste soort die ik binnen neer ga zetten is de Green AK XL Tent: DR 90 Licht: 5 Cree cob CXB3590 totaal 200watt Afzuiger: 250m3 softbox met temparatuur aansturing Welkom in bij mijn nieuwe en eerste kweekverslag 2017
 3. Hoi hobby kwekers, Ik mag dit jaar van @ZambezaSeeds hun Jack The Ripper Autoflowering testen. Ik ga dat in 2 rondes van 3 plantjes doen. De eerste 3 groei ik wel voor onder T-neon de 2de ronde gaan ze gelijk de grond in. De spot. Vol op het zuiden. Waar ik vorig jaar veel schaduw pakte door diverse bomen. Heb ik nu maatregelen genomen. Ze hebben nu de hele dag zon als die schijnt. De muur zorgt voor warmte in de nachten. De potten (zonder onderkant.) staan op de gaten van vorig jaar waar ik de oude grond en wortels in heb gegooid. 40 liter bio potgrond. slakken zijn hier wel een plaag. maar daarom probeer ik de grond er omheen mooi droog te krijgen. ik ben nog in overleg om 1 plantje in de kas groot te brengen. Maar heb nog geen 100% goedkeuring haha. De zaadjes. Genetica Jack Herer x Ruderalis THC 17% Type Sativa dominant Hoogte binnen 60 - 90cm Height outdoor 70 - 90cm Opbrengst binnen g/m² 300 - 350g Opbrengst buiten g/plant 75 - 130g Smaak Bitter, Sweet, Sour Effect Happy, Uplifting, Euphoric Oogst tijd 60 - 70 dagen na ontkieming 1 april zijn ze boven de grond gekomen. ik zal daar morgen een foto van maken. Pak uw stoeltje en een Tokkel en Tokkelboer wenst u veel plezier.
 4. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  Hallo iedereen. Ook dit jaar ga ik weer buiten spelen. Niet zo groot en uitgebreid als vorig jaar. Dus guerilla kweken doe ik dit jaar niet meer. Dit omdat het me gewoon teveel tijd kost. Alle respect na de aanhoudende guerilla kweker. Maar wat ga ik dan wel doen. Vorig jaar kweekte ik mijn buitenwiet op een boerderij en dit jaar heb ik wederom toestemming om daar mijn plantjes neer te zetten. Ik ga 4x Powerplant xl van @Zambeza zetten in 54 liter root potten. Daarnaast ook nog een aantal Jack de rippers autoflowers ook van Zambeza. Maar omdat ik de autoflowers als testzaad heb verkregen maak ik daar een apart topic over in de Zambeza hoek. De voorbereiding. Rechtbovenin 54 liter goedkope potgrond Rechtsonderin 54 liter bio potgrond Linksonderin 50/50 goedkope potgrond en bio potgrond Linksbovenin 54 liter bio potgrond. Ik ga de scrog methode toepassen op deze potten. Verdere info volgt. Schuif een stoel aan en pak een toeter??
 5. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  zal ze de volgende keer even opmeten
 6. Ook ik zal hier af en toe komen kijken. Al ben ik momenteel super druk met een verhuizing op het werk ?
 7. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  deze gaan ook lekker nu. Alle drie in de bloei van hun leven. door de te koude start en te lang in de kleine potjes zijn ze niet groot. Maar ze ruiken heerlijk.
 8. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  even een paar fotoos. deze week bouw ik het frame er omheen. Dus dan komt er ook meer tekst.
 9. Tokkelboer

  Zambeza Green AK XL grows by Tokkelboer 200watt led

  Weer ruim een week verder. Geef nu alleen nog maar water met ph van 5.9 tot 6.2 Ze zijn niet allemaal tegelijk klaar. Zit toch snel een week verschil in. Gelukkig is dat voor mij geen probleem. en ingezoemt op de plantje rechtsvoor. Die heeft de toppen een stuk minder dik.
 10. Tokkelboer

  Zambeza Green AK XL grows by Tokkelboer 200watt led

  zie nu pas dat ik een hele week mis zal ik dan vast compleet vergeten zijn..
 11. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  doe ik ook. heb er 1 vernieuwd. de andere 2 nieuwe plantjes heb ik gewoon ergens neergezet. 1 midden op de composthoop. 1 onder een eikenboom haha
 12. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  De 1 in de kas gaat lekker. de andere 2 zijn aa gevreten maar groeien nu ook hard.
 13. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  Ze hebben de koude nachten overleefd en gaan nu lekker
 14. Tokkelboer

  Zambeza Green AK XL grows by Tokkelboer 200watt led

  Het gaat hier redelijk goed. Ze krijgen een ec van 1.3 met ph van 6.1
 15. Tokkelboer

  De zaak Hans Kamperman.

  Ik ook ik volg het op de voet..
 16. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  Het jonge gespuis
 17. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  Ze hebben de klappen wel overleefd. En zijn afgelopen week weer wat bijgekomen van de koude nachten. 3 van de 4 nieuwe zijn sinds vandaag boven de grond. Ik kijk alles nog even aan hoe ik dit ga oplossen. Misschien doe ik verder met 2 nieuwe en de 2 mooiste oude plantjes.
 18. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  De weken vliegen voorbij. Het plantje in de kas gaat opzich het mooiste. Alleen staat er een boom waardoor die wat strekt. Tis niet anders. De andere 2 staan meer in de zon maar wel ja een stuk frisser.
 19. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  Nee ik plant nieuwe. Ik laat ze gewoon nog even staan. En zaai 4 nieuwe. Met 2 weken kijk ik wat ik doe. Door met deze en de 4 nieuwe in het bos. Of de oude er uit en de jonge plantjes er in. Ik denk zelf aan de 2de optie. Deze groeid wel door. Deze staat ook tegen de muur aan wat het bevriezen voorkomen heeft.
 20. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  Deze 3 gaan nog wel redelijk door ze staan ook in bloei. Dat ze weinig zullen opbrengen is wel logisch na de klappen die ze gehad hebben. Maar zo is wel duidelijk te zien hoe het niet moet. De tweede ronde zal dan ook beter moeten gaan. ?
 21. Tokkelboer

  Zambeza Green AK XL grows by Tokkelboer 200watt led

  Middag het gaat hier lekker. Het blad staat vier omhoog. Gisteren wel wat grootblad weg gehaald zodat er wat meer licht bij de tweede laag topjes kan komen. De led hangt 40cm boven het rek. Dus de bovenste topjes zijn 30 cm verwijderd van het licht.
 22. Tokkelboer

  Buitenseizoen 2017

  2 days -1 and you get this..
 23. Tokkelboer

  Cannabis chat box

  Mijn zoontjes hebben een poos terug een kastanje gepoot. Vorige week overgepot en hij doet het lekker.
 24. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  Ja ben inderdaad wat te vroeg begonnen. Maar om ze nogmaals over te potten lijkt me ook niet verstandig. Ze zijn momenteel ook zekers niet happy. Ze zijn dit weekend dus naar buiten gegaan in potten van 40 liter zonder bodem. Dus onder een afdak zetten zal niet gaan. Deze week moeten ze het maar overleven. Vanaf volgende week gaat de temperatuur mooi omhoog. Dat ze klein zullen blijven is me wel duidelijk. Maakt ook niet uit. Zo kunnen we mooi zien wat de temperatuur voor invloed heeft. de onderste staat trouwens in een kas.
 25. Tokkelboer

  Zambeza Jack the Ripper autoflowering outdoor test.

  Ik heb ze maar naar buiten gedaan. Waar ze 40 liter per plantje hebben. Ze hebben een beste klap gehad helaas. Dus de volgende ronde met deze kan haast niet slechter gaan haha. Deze week zal de temperatuur nog niet echt helpen. Maar vanaf volgende week gaat het mooi.