cengkeh

Members
 • Content count

  374
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

188 Excellent

About cengkeh

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,126 profile views
 1. Mooie planten Cat.Vlierbes is goed tegen de griep.Werkt antiviraal.Geef je geen ongelijk & lekker recept ook met kaneel & kruidnagel er doorheen.Ga je geen bramenjam maken?Die zijn nu ook rijp.Zit in het bos bij mij vlakbij tijdens het uitlaten van de hond ervan te snoepen.
 2. Hollands Hoop was een kruising van Skunk#1 x Viking & Viking was waarschijnlijk een kruising tussen een Afghaan x Libanees.De kloon die ze toen hadden in de bibliotheek had een bloeitijd van 6 weken.
 3. Hopelijk blijft de schimmel op een afstand tijdens het rijpen van de zaden.Als ik de weervoorspelling zie, krijgen we ook nog een staartje van orkaan Dorian.
 4. Paar 100 is wel genoeg voor een leuke selectie.Mooie planten trouwens.Hoe is de geur trouwens?
 5. Bij vrouwlief zal de keuken wel haar territorium zijn, dus ook de de koelkast & vriezer is haar domein.Was beter geweest als je de buisjes met stift had gelabeld.Veel van die stickers blijven ook niet lang plakken, zeker niet in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid.
 6. De eerste witte wiet kwam rond 1994-1995 op de markt als de White Widow.Was idd sterker dan Skunk, dat toen veel in de shops verkocht werd. Hollandsch Hoop of afgeleide soortjes daarvan stammen allemaal af van de soortjes uit de Positronics bibliotheek, die toen ontwikkeld waren met de genetica van Old Ed.Viking uit die bibliotheek had een bloeitijd van 6 weken, eind september klaar. Originele Marokkaanse kif is hier in NL half september klaar met bloeien.Goeie medicinale variëteit, ook om te kruisen trouwens.Bluehemp Nepali doet het hier in NL ook goed, begint begin juli met bloeien. Weet niet of Dame Blanche soortjes gebruikt heeft van The Seedbank van Nevil Schoemakers, want die had ook buitensoortjes die half september klaar waren.Sensi die begin jaren 90 de boel overnam, heeft weinig meer van dat buitenassortiment. Wierieman NDB heb ik nog een vial met zaad in de koeling liggen.Komt later wel.
 7. De kruising van Wierieman was wel diegene met de 15%THC & 11%CBD & denk dat Dame Blanche daarmee verder zou gaan werken, aangezien die zelf natuurlijk ook ziek was, dus zou die niet helemaal afschrijven.
 8. De bloei is net zo vroeg als USO-31, die begon ook rond 21 juni met bloeien.
 9. Dat zal zeker de rode geweest zijn.
 10. cengkeh

  veganistiche moestuingrond

  Ze bedoelen vrij van medicijnresten zoals antibiotica oa. https://www.foodsafetynews.com/2012/04/researchers-find-banned-antibiotics-in-feather-meal/
 11. Met kunstmest gebruik krijg je een andere microflora in de grond, die minder gunstig is voor de plant.Gebeurt bij ons ook in de darmen als we alleen westers fastfood eten. Nu eindelijk heeft de overheid het ook door dat het injecteren van drijfsmest bv uitermate slecht is voor het bodemleven.Het geven van kunstmest is ook nadelig voor de geur cq smaak van aromatische planten zoals de wietplant.
 12. Het is uit de tijd van de Rascals & daarvoor dat de maisboeren het gebruikten. Verse houtsnippers onttrekt stikstof uit de grond, maar dat doet alfalfa niet.Weet niet uit welke elementen waar die aardeverbeteraar uit bestaat, maar als daar hoefmeel, verenmeel inzit, dat werkt nml helemaal langzaam & kan besmet zijn met medicijn residuen uit de veeteelt, vooral verenmeel.Als daar resten antibiotica inzitten, kan je gedag zeggen tegen je bacterie populatie in je grondje.
 13. Mis alleen nog de decarboxylatie in het hele proces.
 14. Triacantanol zit er ook in Alfalfa, dat als groeibooster werkt.Dat wisten de Amerikaanse maisboeren in de 19e eeuw al, dat de mais er gigantisch goed op deed als alfalfa als bemesting gebruikt werd. Alfalfa werkt ook net zo snel als kippenmest.
 15. Zijn monsters geworden.Niet te warm bij jou daarzo?