Buitenlucht

Members
 • Topic Teller

  2393
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  64

Buitenlucht last won the day on February 12

Buitenlucht had the most liked content!

Forum Reputatie

1747 Excellent

1 Follower

About Buitenlucht

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1294 profile views
 1. Supermaan op komst 16 februari 2019, 07:52 Wie dinsdagavond naar de maan kijkt kan iets bijzonders zien. Het is dan namelijk supermaan en daardoor lijkt de volle maan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. De supermaan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is. Er is een redelijke kans dat de maan te zien is, want er zijn opklaringen en wolkenvelden. De supermaan lijkt 5% groter dan een gemiddelde volle maan. Bovendien is de maan dinsdag 11% feller dan normaal. De maan lijkt groter en feller dan normaal, omdat het hemellichaam dichter bij de aarde staat dan een gemiddelde volle maan. De afstand tussen de maan en de aarde verandert gedurende het jaar. Dat komt doordat de maan geen cirkelvormige, maar een elliptische baan om de aarde heeft. Gemiddeld is de afstand tussen de maan en de aarde 384.000 km. Dat staat gelijk aan 320 ritten met de auto van Utrecht naar de zuidkust van Frankrijk. Bij een supermaan staat de maan ongeveer 357.000 km van ons vandaag. Dat scheelt ongeveer 27.000 km, oftewel 23 keer een tripje naar Montpellier. Waar en wanneer moet ik kijken? De maan komt om 17:48 uur in het oosten op. Op dat moment is het nog licht, dus voor het mooiste zicht op de maan kun je beter kijken als het donker is. Zonsondergang is om 18:00 uur en het is geheel donker vanaf 19:53 uur. In de eerste helft van de avond staat de maan laag aan de horizon en juist dan lijkt de maan het grootst. Naarmate de maan hoger aan de sterrenhemel komt, wordt het gestalte kleiner voor het oog. Om 0:18 uur bereikt de maan haar hoogste punt en lijkt de supermaan helemaal niet zo groot meer. Je kunt dus het beste in de eerste helft van de avond kijken en je blik naar het oosten richten. Optische illusie Dat de maan juist bij opkomst groter lijkt, komt door een optische illusie. Wanneer de maan laag aan de horizon staat, schijnt de maan door de bomen, tussen gebouwen en andere objecten door. Onze hersenen willen het beeld van de maan vergelijken met al die andere voorwerpen. In werkelijkheid staat de maan veel verder weg, waardoor onze hersenen de maan extra groot laten lijken. Ditzelfde effect zien we bij zonsopkomst en zonsondergang. Werkt het weer mee? Waarschijnlijk is de maan dinsdag goed te zien. ’s Avonds is er een mix van opklaringen en wolkenvelden. Het blijft droog en met een temperatuur van circa 7 graden is het vrij zacht. Je kunt dus prima even naar buiten stappen om de maan te bewonderen.
 2. Buitenlucht

  Spotgrond een ph check geven

  Ohh kijk Dus die ervaring heb je al.. De eerste 3 jaren geen gram klinkt herkenbaar hahah. Zuur maar de aanhouder wint ! Alles zelf uitvogelen is een levenswerk. Gelukkig ben je hier terecht gekomen Dan gaat het allemaal een stuk sneller. En klopt ook wel dat je allemaal verschillende verhalen leest. Net als binnen.. doet toch iedereen het weer op zijn eigen(wijze) manier.. Er is geen beste aanpak. Zeker buiten kan het per meter verschillen hoe of wat Foto's zijn safe. Karel heeft het zo ingesteld dat alle info die eventueel nog bij je foto zit verwijderd wordt. Niemand kan daar iets uithalen verder.. maar voorzichtigheid is nooit weg
 3. Buitenlucht

  Spotgrond een ph check geven

  Nee dit moet je niet omwoelen in je plantgat natuurlijk . Je plant heeft immers wortels.. die hem/haar in leven houdt. Als je die kapot gaat maken heeft je plant minder wortels = stress = stilstand = plant kapot of een plant die je niet wilt. Overigens verschil ik hiervan van mening betreft Mr. Vos maar het is ook maar net op wat voor grond je zit. Al heeft hij wel gelijk en heb je een goede spot met genoeg stikstof dan zal de plant goed groeien mits de drainage op orde is (etc.).. In de bloei lussen onze plantjes wel wat (bij) Echter hebben we een grond recept die (zich nu) al jaren zich bewezen heeft en daarbij zijn geen tekorten in de bloei waargenomen. Lees maar ..Doe je voordeel ermee Heeft heel veel jaren (lees: tijd, bloed, zweet, tranen, energie, geld, moeite en meer) gekost om zover te komen. Het minste wat je kunt doen is je even verdiepen en goed inlezen hier op het forum. Je leert door te doen.. je kunt alles op een presenteerblaadje krijgen maar dat helpt je niks. Dit VAK leer je door de jaren heen.. Heb je het geduld en motivatie + doorzettingsvermogen (en wat schijt) dan kun je een heel eind komen. Ben je lax en lui.., dan zal het niks worden. (niet dat ik dat denk verder..) Probeer gerichte vragen te stellen en je zult zien dat er veel meer begrip komt om je verder te helpen. Mr Vos is soms te ruim met info.. Zeker als beginner kun je je eigen hier ook in vast lopen.. Gewoon doen. Begin bij het begin zou ik zeggen.. proef een jaar meer... en je bent al 10 stappen verder.. Doe je voordeel ermee zou ik zeggen Heel veel succes dit jaar voor jou !
 4. Buitenlucht

  boswandeling heeft last van natte voeten

  Nee echt... be-la-che-lijk ! Als ik bij anderen zie wat ze bij de shop weghalen.. voor welke prijs Val ik haast achterover. 5 Euro is 1 jointje. Een 10tje 2. Dat is echt duur roken dan zeg. 'Vroeger' haalde je voor 20 euro en kreeg je 2 van die tientjes zakjes tot de rand gevuld. Of voor 25, zo'n langwerpige zak helemaal vol. Daar kon je dan wel een week mee vooruit (bij wijze van ). Misschien zeg je? hahaha
 5. Warmste Warmetruiendag 14 februari 2019, 07:18 Met 12,0 graden in De Bilt beleven we vrijdag officieel de warmste Warmetruiendag sinds de invoering in 2007. Het is nagenoeg onbewolkt en daarmee was het niet eerder op deze dag zo zonnig. In Limburg wordt het met 15 graden zelfs zo warm dat je met een warme trui, zonder jas naar buiten kunt. Het contrast met Warmetruiendag in 2012 is enorm. Toen was het ook zonnig, maar vroor het overdag 1 tot 3 graden. Warmetruiendag wordt dit jaar echt een makkie. De zon schijnt volop en de temperatuur stijgt naar 10-14 graden. In het zuiden van Limburg wordt het zelfs 15 graden. Bij die temperatuur kun je met een lekkere trui ook zonder jas in de zon zitten. In de Randstad wordt het op veel plaatsen 12 graden. Daarbij staat weinig wind en daardoor is het in de zon extra lekker. In De Bilt stijgt de temperatuur naar 12,0 graden en daarmee wordt het officieel de warmste Warmetruiendag sinds 2007. Toen werd op vrijdag 16 februari deze dag voor het eerst in ons land gehouden. In De Bilt steeg de temperatuur naar 11,4 graden en sindsdien werd het niet meer zo warm. In Maastricht werd het op diezelfde dag maar liefst 17,1 graden. Eerst vorst Aan het begin van Warmetruiendag is het wel flink koud. In de vroege ochtend zal het op verschillende plaatsen een beetje vriezen. In het zuiden en oosten vriest het zelfs 2-3 graden, maar de temperatuur zal in de volle zon snel stijgen. Recordzonnig Vanaf het begin van de ochtend tot het eind van de middag schijnt de zon volop en dat is voor het eerst op deze dag. De meest zonnige Warmtetruiendag tot nu toe was op 10 februari 2012. Het was toen zonnig, maar ook steenkoud. Aan het begin van de ochtend was sprake van strenge vorst met temperaturen lager dan -10 graden. Ook met een dikke trui was het afzien. In Lelystad was het met -13,6 graden het koudst. 10 februari 2012 werd een officiële ijsdag met de hele dag vorst. Het werd niet warmer dan -1 tot -3,3 graden. Over het noorden van het land trok een klein beetje bewolking. Morgen is het naar verwachting nagenoeg onbewolkt en daarmee wordt het naast de warmste ook de meest zonnige Warmetruiendag. Vorig jaar werd het op Warmetruiendag in De Bilt 6,8 graden. Daarmee was het aanzienlijk kouder dan dit jaar, maar voor februari was de temperatuur heel normaal. Warmetruiendag viel toen veel vroeger en werd op 2 februari gehouden. Warme trui tegen de opwarming Sinds 2007 wordt elk jaar in februari Warmetruiendag gehouden. Warmetruiendag valt altijd op een vrijdag en vindt meestal halverwege of aan het begin van de maand plaats. Het idee is om een warme trui aan te trekken om zo de verwarming 1 graad lager te kunnen zetten. Hiermee wordt aandacht gevraagd om energie te besparen om zo klimaatverandering tegen te gaan.
 6. Buitenlucht

  boswandeling heeft last van natte voeten

  Wilde Heribei droop van de THC toen 2 jaar geleden. Die voel je wel Iet wat meer smaak in gekomen ook. Wel kloten dat je niet zo veel meer te roken hebt. Het seizoen gaat bijna weer los Of straks alvast een autoflowertje onder de lamp en buiten (af)bloeien ?
 7. Buitenlucht

  Wat nou als..

  @Jay Green Sorry van die plakband man hahah Fijn dat jullie er lekker van gesmoked hebben Heel benieuwd wat het gaat worden dit jaar Thanks voor het testen en delen ! Hoop dat ze jullie niet tegen gaan vallen. Testen blijft een gokje maar de selectie is met passie gedaan Veel heb ik zelf niet gezien. Alleen de pp kruizing en die was heerlijk! En de strawberry (waar je ook een sampletje van had geloof ik) en de Santa dus. En je weet al gelijk hoe ze smaken ook De rest is voor mij 1 grote verassing dus zeer benieuwd. Gr !
 8. Droge periode met steeds meer zon 11 februari 2019, 06:40 Na vandaag breekt een droge periode aan. Tot en met komend weekend wordt nauwelijks of geen neerslag verwacht. Morgen en woensdag zijn er veel wolkenvelden. Vanaf donderdag wordt het ronduit zonnig. Met een middagtemperatuur rond 10 graden en weinig wind voelt het in de zon een klein beetje lente. In de nacht en ’s ochtends vroeg is te merken dat het nog winter is. Op veel plaatsen vriest het dan een graadje. Dinsdag en woensdag worden droge dagen met veel wolken en slechts af en toe zon. Morgen start waarschijnlijk overal grijs. In de middag zijn de meeste zonnige momenten voor de kustprovincies. Woensdag zijn de beste kansen op zon voor Zuid-Nederland. Zonnige Valentijnsdag voelt een beetje als lente Valentijn brengt zonnig weer. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden. Doordat de zuidoostenwind slechts zwak is voelt het in de zon een beetje als lente. Droog en zonnig weer houdt aan Het droge weer met regelmatig zon houdt zeer waarschijnlijk aan tot en met het komende weekend. Daarna wordt de verwachting meer onzeker, maar mogelijk duurt de mooi-weer-periode zelfs nog wat langer. De maximumtemperatuur blijft uitkomen rond 10 graden. In de nachten koelt het af tot rond het vriespunt met in het zuiden en oosten, maar ook bijvoorbeeld boven de zandgronden in de duinen, veelal lichte vorst. Vandaag nog buien Vanochtend trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. De temperatuur ligt rond 5 graden en er staat een matige, aan zee krachtige, noord(west)enwind. Vanmiddag is het, op een lokaal buitje na, droog met een mix van wolken en zon. Het wordt 7-8 graden, maar de stevige noordwesten- tot noordenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 3. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. Daarbij is een kleine kans op winterse neerslag. De minimumtemperatuur komt uit rond 1 graad. Tijdens een langere opklaring kan het in het zuiden en oosten lokaal een graadje vriezen.
 9. Buitenlucht

  Weestation Weedforum * KNMI * alles over het weer

  Scherp ! oepsie yess ff opnieuw in die andere dan maar
 10. Buitenlucht

  La Buena Hierba ....is weer terug van ff weg geweest

  Grap van de dag
 11. Buitenlucht

  Weestation Weedforum * KNMI * alles over het weer

  Droge periode met steeds meer zon 11 februari 2019, 06:40 Na vandaag breekt een droge periode aan. Tot en met komend weekend wordt nauwelijks of geen neerslag verwacht. Morgen en woensdag zijn er veel wolkenvelden. Vanaf donderdag wordt het ronduit zonnig. Met een middagtemperatuur rond 10 graden en weinig wind voelt het in de zon een klein beetje lente. In de nacht en ’s ochtends vroeg is te merken dat het nog winter is. Op veel plaatsen vriest het dan een graadje. Dinsdag en woensdag worden droge dagen met veel wolken en slechts af en toe zon. Morgen start waarschijnlijk overal grijs. In de middag zijn de meeste zonnige momenten voor de kustprovincies. Woensdag zijn de beste kansen op zon voor Zuid-Nederland. Zonnige Valentijnsdag voelt een beetje als lente Valentijn brengt zonnig weer. Het wordt 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden. Doordat de zuidoostenwind slechts zwak is voelt het in de zon een beetje als lente. Droog en zonnig weer houdt aan Het droge weer met regelmatig zon houdt zeer waarschijnlijk aan tot en met het komende weekend. Daarna wordt de verwachting meer onzeker, maar mogelijk duurt de mooi-weer-periode zelfs nog wat langer. De maximumtemperatuur blijft uitkomen rond 10 graden. In de nachten koelt het af tot rond het vriespunt met in het zuiden en oosten, maar ook bijvoorbeeld boven de zandgronden in de duinen, veelal lichte vorst. Vandaag nog buien Vanochtend trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. De temperatuur ligt rond 5 graden en er staat een matige, aan zee krachtige, noord(west)enwind. Vanmiddag is het, op een lokaal buitje na, droog met een mix van wolken en zon. Het wordt 7-8 graden, maar de stevige noordwesten- tot noordenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 3. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. Daarbij is een kleine kans op winterse neerslag. De minimumtemperatuur komt uit rond 1 graad. Tijdens een langere opklaring kan het in het zuiden en oosten lokaal een graadje vriezen.
 12. Erg leuk man @Sebas ! Maak jij ook je eigen zaden altijd ? Wil ik wel gaan doen. Het lijkt niet heel veel werk en heb je toch elk jaar weer goede verse zaden waarvan je weet wat ze doen Droog jij geforceerd of gewoon in dozen/ droognet? Dat roken is ook wel interessant zal eens googelen Vandaag alle palmen en bananen in zip bags gedaan met watten. 'Zag alleen dat ik de Trachicarpus Takil was vergeten (zakje was ergens onder geschoven). Dus deze mag nu alsnog even 2 dagen nat en warm staan. Ook heb ik nog heel wat pepertjes in de bestelling Van alles wat. Moet ook nog steeds wat bakjes vullen met zaad. De Agaves o.a en aloë, wat bomen en dergelijke. Deze moesten ook eerst de koeling in dus zal ik ook snel even mee bezig. Ook nog wat extra cactus en dergelijk ..
 13. Buitenlucht

  Wat nou als..

  @Bazterd @Jay Green Altijd goed man Als jullie de zaden dan maar wel voor jezelf houden en niet verder de wereld in helpen..
 14. Nee!! Zeker niet, Mr Vos. Heb het al eens meegemaakt eind juni dat alles naar de kl*ten ging door hagel.. Het is zeer lokaal altijd dat maakt het zo tricky, Heb ook hele velden plat en verzopen en verdroogt gezien. geen prettig gezicht kan ik vertellen Die down- wind ook al schade van mogen zien.. niet normaal meer ! Hele bomen plantages tot de helft afgeknapt