TheRealDopey

Members
 • Content count

  272
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

157 Excellent

3 Followers

About TheRealDopey

 • Rank
  Kweekmeester

Contact Methods

 • Website URL
  GrowPowerLed.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Buitenland
 • Interests
  Led lampen

Recent Profile Visitors

2,223 profile views
 1. Geweldig draadje weer en wat een mooie pixies weer.
 2. TheRealDopey

  van alles in een smartpot onder 400watt Cree COB LED's

  Gaaf filmpje zeg. Er loopt slijm uit mijn mond.
 3. TheRealDopey

  Eentje tussendoor

  @Sunbeam, je bent lekker aan het pionieren met dat ver rood verhaal. Ik zou de planten toch nog wat dagen in de groei houden, feitelijk totdat de planten met de bladeren qua breedte je pot benaderen. Dus van bovenaf bekijken moet je bijna geen aarde meer zien. Ga je ze toch op 12\12 zetten dan zou ik deze kleintjes niet toppen\fimmen\dieven en gewoon voor de hoofdtop gaan.
 4. TheRealDopey

  Led voor moeder en stekken

  Ik ben wel benieuwd of deze leds "geschikt" zijn voor moederplanten. Door veel in het buitenland heb ik nooit moeders gehad, maar nu overweeg ik toch om van leuke genetica eigen moeders op te zetten.
 5. TheRealDopey

  LED kweekje met 440watt zelfbouw lamp

  Mooie pixies weer zeg. Die zullen gaan smaken.
 6. TheRealDopey

  Eentje tussendoor

  Misschien het rood mee laten doen vanaf dat de planten op hoogte zijn en beginnen met afbloeien? Kijk eens naar deze "topshooter", deze word je laatste weken voor de oogst erbij gezet omdat de cob relatief veel (ver)rood heeft. Volgens mij is het een Bridgelux cob vero 29 serie. Een soort natuurlijke topshoter\afbloei stimulator. https://www.gpleds.com/nl/rose-premium.html Verder vind ik je setup echt vet cool man, daar zit best wat werk in.
 7. TheRealDopey

  Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Na een tijdje offline weer terug op het forum. Ik had het geluk dat ik afgelopen weekend de Spannabis beurs mocht bezoeken in Barcelona. Wat mij opviel was dat er slechts enkele led aanbieders waren op de beurs met COBs. Ik sprak een tijdje met https://bloomingled.com/en/ die het een en ander bouwen van COBs en ze werken met Cree en Citizen. Wat mij opviel is dat zij 3 Cobs plaatsen waar bijvoorbeeld de TGL er 4 heeft. Ik vond het bizar dat veel shops en groothandels nog zo weinig doen met leds. Ik kan begrijpen dat de aanschaf voor bijvoorbeeld grote criminele kwekers een probleem is, die kopen liever een setje hps van 60€ natuurlijk. Maar de meeste mensen die daar op de beurs rondlopen zijn de normale growers en blowers.
 8. TheRealDopey

  Eentje tussendoor

  Leuk tussendoortje dit. Mooie gepimpte setup. Gebruik je het ver rood de hele cyclus?
 9. TheRealDopey

  WW DIY Rubol 650W Cree CXB3590

  Hps is dat iets uit het vorige decennium?
 10. TheRealDopey

  Licht berekeningen uit datasheets PAR/PPF/YPF/PPFD/lux/lumen

  Top topic dit.
 11. TheRealDopey

  Growpowerled.com op weedforum

  RW, het paneel is in Spanje getest maar het resultaat viel ietwat tegen wanneer je cobs gewend bent. Van de zomer werd nog geen gram de watt bereikt terwijl dit wel het doel was.Het project staat even in de ijskast nu, maar ter verdediging moet worden aangegeven dat de test in de zomer is gedaan in een warm land. Hoewel de temperatuur niet boven de 29.4 graden is geweest zat deze toch aan de hoge kant. Van de winter gaat een vriend er nog eens mee spelen.
 12. TheRealDopey

  Nieuwe serie Cree COBs: CMA

  Ik zie inderdaad een probleem wanneer ze naar 48V gaan of de drivers moeten naar 200V belasting gaan en dat Cree iets weet wat wij nog niet weten. Je kunt wel de cobs parallel of serie-parallel gaan aansluiten.
 13. TheRealDopey

  Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Ik denk wat Fras aangeeft exact de kern raakt. Wij als eindgebruikers kunnen er nagenoeg vanuit gaan dat wanneer je een A-kwaliteit cob koopt van welk gerenommeerd merk dan ook, dat deze voldoet voor onze hobby. Ik weet dat Citizens, een Japans bedrijf, eerder voorzichtig zijn met hun specificaties. In Japan is liegen of overdrijven als dat uitkomt uit tests van derden een doodszonde. Daarmee is het vertrouwen in het merk van de Aziaat meteen weg. Dat terwijl bijvoorbeeld Amerikaans georiënteerde bedrijven de cijfers juist zoveel mogelijk omhoog krikken. Wij in de EU bungelen er een beetje tussenin.
 14. TheRealDopey

  Help mee met de ontwikkeling van een betaalbaar LED armatuur

  Ahh nu begrijp ik je ik was nog niet helemaal wakker. Natuurlijk wordt de efficiency beter wanneer je de driver minder belast en vooral wanneer je de cob minder belast. In het verleden werden we altijd beperkt door de 200 watt driver van Meanwell omdat dit nu eenmaal het maximum vermogen was. Ik denk dat met name het verschil tussen 3070 en 3590 naar voren komt bij iets zwaardere belasting van de COB. In mijn ogen met de 3590 op 60 watt komt de efficiency\lumen\prijsverschil beter naar voren.
 15. TheRealDopey

  Welk ledarmatuur is koopwaardig?

  Ik denk inderdaad dat de meeste kleine verschillen nauwelijks uitmaken mits de basis okay is. Ik vroeg aan een fabrikant destijds waarom zijn armaturen 80cm lang waren en niet bijvoorbeeld 125cm? Hij gaf aan dat deze maat het beste voldeed voor zijn klanten omdat deze ook met kleine tentjes kweekten. Een armatuur van 120cm zou daar niet inpassen. Een logische keuze dus want zijn armaturen beschijnen ongeveer 120x60 cm. Maar wanneer iemand een tent van 1.50x1.50 heeft is dit armatuur weer ongunstig. Dan zou je liever een armatuur van bijvoorbeeld 100cm of 120cm lang hebben. Uiteindelijk pas je alles toe en aan binnen je eigen situatie. Alleen zelfbouwers kunnen hun opstelling en installatie zo finetunen totdat ze de voor hun ideale situatie bereiken. Het zou een enorme stap voorwaarts zijn wanneer fabrikanten zoals Cree of Citizen met een betaalbare HORTI COB komen in onze maatvoering\wattage. Dan komen we heel dicht tegen het ideale lichtspectrum aan wat we zouden wensen. Ik heb de afgelopen periode wel gemerkt dat mijn planten in 11 liter potten het prettig vinden een eigen zonnetje van 50 watt boven hun bolletje te hebben.