Flink Poyd

Members
 • Content count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

1 Follower

About Flink Poyd

 • Rank
  Wake 'n Baker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Vandaag een klein plukje schimmel gespot halverwege de hoofdtop van de CC. Ik heb een dikke pluk top weggehaald en daar vervolgens alle schimmel uit verwijderd. Het was gelukkig vrij weinig. Als er morgen terug schimmel te zien is ga ik haar weghalen uit de serre en oogsten. Ik wil het nochtans toch nog effe rekken hoor, bij deze warmte zullen ze zeker te snel drogen op zolder. Maar dan toch liever dat dan schimmel uiteindelijk. Deze keer ga ik trouwens een droognet gebruiken ipv ze op te hangen. Een nieuwe fotosessie is er niet van gekomen, alle tijd gestoken in het grondig controleren van alle planten. Nog een fijne zondag!
 2. Hey Tune & Karel, Ze hadden heel wat vocht nodig de voorbije dagen, wat een zweetfestijn. Ikzelf zat ook dicht bij mijn smeltpunt vorige woensdag Het was effe afzien voor de meisjes maar ze kunnen wel tegen een stootje blijkbaar.
 3. Bedankt voor de reacties! Ja, ik ben blij dat ze het overleefd hebben. Ze waren nog klein maar de verhuis naar de serre heeft ze veel deugd gedaan. Je ziet ze bijna groeien, zeker als je de foto's vergelijkt met die van een dikke maand geleden. Morgen nog eens wat goede foto's zien te maken.
 4. Hey Tune, Idd, pepers, een kleine druivelaar, een klimplantje, maagdenpalm, en nog enkele groene dingen waarvan ik geen idee heb wat ze zijn Mijn vrouw weet het wel hoor, zij heeft de groene vingers. Ik heb ondertussen betere foto's van de Crop Circle: De hoofdtop: Heel weinig thc te zien, maar onder de microscoop ziet het er wel normaal uit. En nog eens de 3 TD's: Die op foto 2 begint stilaan wat uit te zetten, en ben heel benieuwd wat mormeltje van plan is. Op de toppen van die op foto 1 staan de dikste trychs die ik al gezien heb. Echt wel een trychomenfestival. Grts!
 5. Hey iedereen, Het werd tijd dat ik nog eens met een update afkom, dus bij deze: Door het slechte weer de afgelopen tijd staan alle balkonplanten nu ook in de serre, sinds ongeveer begin deze maand. Daar doen ze het stukken beter. Ze zijn nu 46 dagen oud en krijgen sinds kort om de 3 à 4 dagen extra voeding. Amnesia Haze: Wipeout Express: Galaxy: Zo, voorlopig gaat alles goed, hout vasthouden. De Amnesia en Galaxy hebben een lelijke storm overleefd eind juni, potten omgewaaid, kletsnat ... Maar uiteindelijk is alles in orde gekomen. Binnenkort nieuwe foto's. Groetjes!
 6. Hey Tune, ja ik dacht het wel dat ze nog wat tijd nodig heeft. Heb rond de 80 a 90 dagen in gedachte. Inderdaad, gelukkig hebben we de serre. Vandaag hebben we alles herschikt, orde in de chaos geschept. Zal betere fotos kunnen nemen nu, maar het is er vandaag niet meer van gekomen.
 7. Dankuwel Tune, ben idd een tijdje gerust nu! Doel is van een jaar te kunnen roken aan +- 10 gr per maand. Ik lig op schema, 89 gr van de eerste 5 planten. Enkele dagen geleden nog 4 White Widow AF's gestart, en heb hier nog 2 andere kweekverslagen lopen. Ik brand regelmatig een kaarsje voor Tante Trychoom voor een goede afloop.
 8. Even gebruik gemaakt van de 'burp-tijd' om wat foto's te nemen: LR II: CJ CJ De 2 Fruits Ook al flink wat kief verzameld van het knipafval: Het is zeker niet het meest zuivere hoor, het is gezeefd met een anti spatzeef uit de keuken De gaatjes zijn net iets te groot maar door telkens heel kort te zeven kun je wel vermijden dat er al te veel groen mee door komt. Ik heb uiteraard van alles al gesnoept, haal geregeld een plukje uit de bokalen. Qua smaak proef ik eigenlijk niets maar dat is veronderstel ik omwille van te korte droogtijd en nog lang niet genoeg gecured. De oudste bokaal is van 1 juli. Qua effect ... Van de LR heb ik voorlopig nog niets gevoeld, maar van de rest, soms knetterstoned, soms slechts heel licht. Maar ik denk dat de eerlijkste beoordeling pas na het curen kan gegeven worden. Van de kief heb ik altijd prijs Tot de volgende!
 9. Alvast enkele foto's van vandaag. Eerst het mormeltje, de TD met de enthousiaste zijtak (in de zwarte pot achteraan zit de andere TD die van het balkon komt): De grote TD: Van de CC heb ik nog geen goeie foto's. Hopelijk kan ik morgen betere foto's maken. Grts!
 10. Hallo Tune, excuses voor de late update, heb het nl druk gehad met de oogst van mijn eerste ronde. Is even meer tijd ingekropen dan verwacht Ik heb vandaag nog foto's genomen maar ik moet er betere maken want het is allemaal niet zo duidelijk. De 2 TD's van het balkon staan sinds een week of 2 ook in de serre. Eigenlijk staat alles in de serre ondertussen, het weer was te slecht. Er staan in totaal 11 planten dus op een foto ziet het er wat chaotisch uit. De DT's die van het balkon komen zijn vrij klein, 1 ervan heeft een zijtak die groter is dan de hoofdtak. Beetje een raar geval maar die moeten er ook zijn. De TD die altijd in de serre heeft gestaan ziet er veel beter uit, groot en veel plakkerige toppen. Maar aan de bladeren te zien lijkt het alsof hij bijna klaar is (veel grote gele bladeren) terwijl de toppen volgens mij nog te klein zijn. Ze zijn nog maar 63 dagen oud. De trychomen zijn overwegend milky. Of misschien een tekort aan iets ?... Foto's komen zo snel mogelijk. De Crop Circle is ook groot en veel toppen, maar heel weinig thc op te zien, plakken ook niet. Ook hier al grote gele bladeren. De foto's zullen meer duidelijk geven, ik maak er werk van. Grts!
 11. Dankuwel allemaal voor de feedback, en excuses voor mijn late reactie. Ik heb het nl vrij druk gehad met de planten Ze zijn ondertussen alle 5 geoogst, geknipt, droog, en zitten in weckpotten. Het drogen ging wel heel snel, ze hingen op zolder, eerst vlak aan het trapgat, later heb ik ze meer naar achteren gezet. Dan geprobeerd met trapgat constant open en tijdelijk open ... maar uiteindelijk duurde het doorgaans amper 3 a 4 dagen en ze waren droog. Brekende takjes-test ook gedaan. De temperatuur op zolder was 20 tot 23 graden. Luchtvochtigheid geen idee. Ik hoop dat de snelle droogtijd niet nefast zal zijn voor de smaak, maar ik veronderstel dat het curen dat zal 'oplossen' - mits ik het goed doe. Binnen enkele weken heb ik terug enkele planten klaar, dus ik hoop iets te vinden tegen dat te snel drogen. Ik zal zo snel mogelijk wat foto's posten, maar hier zijn al de cijfers qua opbrengst. Gewogen op simpel digitaal keukenweegschaaltje. CJ 1 (van de foto's hierboven): 30 gr. Van de andere planten heb ik alles tot op de top weggeknipt CJ 2: 22 gr. Fruit 1: 14 gr. Fruit 2: 12 gr. LR: 11 gr. Ondanks zo'n mottige zomer ben ik blij dat ik dat toch al heb kunnen oogsten. Hip hip hip!
 12. Even een samenvatting van de voorbije dagen: Door wat stormschade en om geurhinder te voorkomen besloten om 1 Critical Jack te oogsten. Beetje vroeger dan voorzien, maar het ging niet anders. Ik was begonnen met enkel de bovenkant, vorige nacht de onderkant geoogst tot op enkele takjes na waarvan de topjes nog heel klein zijn (nog niet oogstklaar eigenlijk). Als test wil ik ze nog een tijdje in de serre zetten. Misschien zinloos maar ik hoop dat de topjes toch nog iets worden. De zon kan er nu direct op want ze is redelijk uitgedund. De dame in kwestie vlak voor de knip: Ondertussen hangt er dus een portie te drogen, hier enkele sfeerbeelden: Het verschil tussen de toppen geknipt op vorige vrijdag en die van vorige nacht: Wat random toppen: Het droogt vrij snel, ik hoop dat dat okee is. De toppen van vrijdag zijn buitenaan al vrij droog, vandaag zelfs al een takje geknakt. Ondanks het miserabele weer van de voorbije maanden ben ik blij dat ik dit toch al kunnen oogsten heb. Over de andere 3 heb ik twijfel. Ze zien er uit alsof er nog wat bij kan maar ze hebben allemaal al enkele ambers. Daar wil ik er niet te veel van hebben. Maar misschien wordt het niet veel meer door het schijtweer dat maar blijft duren. Ze zijn nu 83 dagen oud. Ze lijken weer stil te staan maar ondertussen verouderen de trychomen. Cheers iedereen, tot de volgende!
 13. Hey allemaal, Tune, het knippen is goed verlopen. Misschien klein tikje te veel blad laten staan (heb geknipt tot 0.5 à 1 cm van de top). Ik moet de fotos nog van de camera halen, en ik ga er straks nieuwe maken van de drogende topjes. De fruits staan nog hoor, (nog) geen toprot te bespeuren en ondertussen zijn ze wel droog. Ik heb vorige vrijdag enkel de CJ gedeeltelijk geoogst. De onderste helft heb ik nog laten staan in de hoop toch nog enkele zonnige dagen mee te pikken, maar het weer was maar 'meh'. Dus ik ga zometeen de rest er ook maar afhalen. Op de 4 resterende dames heb ik vandaag ook ambers gespot, het meeste op de Lowryder. Die ga ik waarschijnlijk overmorgen oogsten. Karel, ik zal wel kunnen paffen hoor, het drogen gaat goed vooruit, beter dan verwacht. Zo, nu ga ik nog wat knippen. Ik zal de volgende keer ook foto's posten, dan kunnen jullie kijken of het deftig geknipt is of niet, en me wat bijsturen:) Grts!
 14. Hoy allemaal, Gisteren pech gehad met kort maar hevig onweer. In een mum van tijd was het balkon herschapen in een oorlogszone, potten omgewaaid, stammen gebogen en halfstok. We waren net te laat om ze binnen te halen maar hebben alle planten uiteindelijk kunnen redden. De 2 Fruits die stilaan naar hun einde gaan waren doorweekt. Ik heb het meeste kunnen drogen met de ventilator, maar omdat het daarna zo goed als windstil was en het weer zo benauwd, denk ik er aan van ze vannacht om te doen. Ik vrees dat de kans op toprot te groot is. Vandaag hebben ze nog redelijk wat zon gehad, en gisteren waren de trychomen pakweg 20% clear en 80% milky. Ook wat schade aan de serre, 2 hoeken van 2 panelen waren gelost waardoor de grote Critical Jack ook nat is geworden, gelukkig veel minder erg dan de fruits. Op deze heb ik eergisteren al ambers gespot. Ze neemt redelijk wat plaats in de serre in, en haar lijfgeur is ook tamelijk stinky. Bovendien vandaag enkele helicopters zien overvliegen om de schade op te nemen van de storm van gisterenavond. Dus maar besloten van vannacht rond een uur of 4 er aan beginnen. De CJ is het eerst aan de beurt. Over de Fruits twijfel ik nog. Foto's van de stormschade heb ik niet (had even andere dingen aan het hoofd; dweilen, drogen ...) maar deze zijn van ongeveer een uur voor het onweer: De CJ: De Fruits, niet de beste foto's, enkel de bovenste top, het was al serieus overtrokken op dat moment: Ik ga ze nat knippen. Ik denk zo beter te kunnen opmerken als er iets mis gaat tijdens het drogen. Wegens de geurhinder wil ik ze ook zo snel mogelijk droog hebben. Omdat het eerste oogstmoment ietwat onverwacht komt, moet ik nu stoppen met typen en de zolder gaan klaarmaken Slaapwel iedereen, ik blijf nog even wakker, hopelijk kan ik straks mijn eerste scissor-hash toetertje roken.
 15. Flink Poyd

  Vraag over verplaatsen/reveggen AF's

  Natuurlijk ook Busted bedankt voor de feedback, ik had je blijkbaar vergeten te benoemen, excuses hiervoor. Ik ben heel blij met al jullie commentaren, dit is echt een fijn forum.