Bioman

Members
 • Content count

  642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Bioman last won the day on February 8

Bioman had the most liked content!

Community Reputation

411 Excellent

About Bioman

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amberes Noord

Recent Profile Visitors

726 profile views
 1. Tegen september ga ik eens kijken, wie weet led of 2x75W propagatorsetje (jouw lamp ziet er cool uit), nu gaat elke euro naar dakpannen, hondenbrokken en nog wat non related gedoe...ook beetje one track minded en mijn mind zit totaal ergens anders :-)
 2. Bioman

  Familie Duck

  Ik zou net wel AF in een kas zetten, tegen eind september ging die luchtvochtigheid angstaanjagend omhoog en deden buitenplanten het beter dan die in de kas. Voordeel AF is dat je kan afbloeien voor dat de luchtvochtigheid alles vol schimmel hangt, zo heb ik dat toch ervaren...Verluchting was ruimschoots aanwezig maar het klimaat wilde gewoon niet mee.
 3. yep, buiten ontkiem op de vensterbank. Ik wilde die eerst ombouwen naar hondenmand maar staat nu even stil. Tegen 01 mei wel een paar dingetjes ontkiemen die dan hun plan gaan moeten trekken in moeder natuur of zo. TL-lampjes die er nu in hangen, zijn voldoende om te ontkiemen en eerste groei maar een echte propagator wordt dat pas in september denk ik, beter lampje en beetje luchtververversing.
 4. Blijven nog steeds over met een Original Kush er bij als laatkomerke. Enemy of the State wil door het dak groeien en bovenste top had al te dicht tegen de lamp gezeten, rest doet het op zijn gemakjes en meesten staan op verhoogjes, lamp hangt bijna op maxhoogte. Volgende keer toch maar terug scroggen of soggen of iets anders, direct op 12/12 is leuk ter experiment maar apart voorgroeien lijkt me toch beter als het vooruit moet gaan. Dat weten we ook weeral (ik moet alles ondervinden, te koppig om zomaar iets aan te nemen) Nog 5 weken voor ik mijn koffers pak, het lijkt er op dat ik nog ga kunnen oogsten. Met vertrek voorzien op 30/05 zit ik wat krap om buiten planten te droppen, ik had er toch graag enkele gezet, wie weet bljft er iets van over tegen terugkomst (01/09) ps : de afrekening elektriciteit onlangs gehad, even slikken... 250 bij te betalen. Geen hoog rendement maar wel lekker geen kilometers moeten doen.
 5. Bioman

  Familie Duck

  Ik ervaar dingen toch anders /... RQS nog nooit een probleem mee gehad, niet dat ik reusachtig kweek maar toch al een keer of acht besteld en dat leverde telkens goeie weed (AF en Regulars). Ik denk dat een goeie of slechte naam eerder berust op broodje aap/bijgeloof toestanden, wie gaat er nu hermazaad verkopen ? Toppen werden hier onder mijn 250Watje toch een pak harder dan mijn buitenweedjes, ik vind buitenweed heerlijk maar eerste binnenkweek leverde mij toch de hardste toppen ever. Ik denk dat iedereen zo zijn eigen waarheden hanteert
 6. Stiefmoederlijk behandelde plantjes... ik denk iets te lang in voorgroei kast met te weinig licht, nu terug onder 250W met te lage temp (gebruik enkel bodemmat). Die mat trekt het wel bij "normale" temperaturen maar laatste week wrschijnlijk te fris gestaan... gisteren iets van een 15 graad. Die muggen zijn niet doodgevrozen, de kast zit er vol van.
 7. Ik zal vanavond foto's proberen (als toestel tegen dan niet is opgeknabbeld), lijkt meer op mais dan op weed
 8. Boerderij waar een nieuw dak op en een nieuwe keuken in moet (alsook ramen, deuren, een poort en aansluiting riolering), a rolling stone gathers no moss en door die corona begint er wat mos op te zitten
 9. Cha-Otisch . Net een nieuwe puppy in huis dus ren van links naar rechts. Normaal, zonder corona, zou ik nu ongeveer naar Fr vertrekken voor een paar maanden. Plantjes terug in de schuur gezet met het mooie weer en dan krijgen we sneeuw à la postkaart... Geen idee of die grow nog tot een einde gaat of ter adoptie ergens anders... De vorige oogst ten volle benut en lichtjes overdreven , nu ff paar weken handrem op.
 10. De oogst is werkelijk verbluffend lekker, een openbaring De kast in de schuur staat leeg en de nieuwe plantjes even naar binnenkast gezet. Geen muggen voorlopig. Een dezer dagen eens flink opkuisen en dan verhuizen ze terug. Met al dat verhuizen wat gekwakkeld met de uren licht, het was zeker geen exacte 12/12. Een Kalini wilde niet uitkomen, de ander heeft het begeven.. Blijven over 1 x Enemy of the State, 1 x White Widow, 2 x Kalini...
 11. Bioman

  KM's pestbende

  Die basilicum blijft wel erg compact, licht genoeg denk ik.
 12. Vorig jaar gekocht met het idee dat er iets te meten viel maar ik vind dat ding niet zo betrouwbaar, zat er meer voor de sier en een beetje als indicatie. Electroden beetje opschuren ? Maar niet echt een groot verlies imho.
 13. dag 77 12/12 alles is geknipt en ligt te drogen.... Dat werd the neverending grow. Veel paars (ik vermoed kou), lekker gerief (daar ben ik fier op en oogsten in de winter is gewoon fun), hoeveelheid zal aan de lage kant liggen. Was enigszins te verwachten bij deze eerste nogal boerenfluitjes-ronde. Gulzige watts ook due to verwarming tijdens lamp-uit-periode. Eén probleem dient zich aan en dat is vliegend gebroed, gisteren grote potten verwijderd en ik verschoot van de hoeveelheid vliegachtige wezens onder dode bladeren ed op de bodem. Ik vermoed dat dit rouwvarenmug is ? en kaneelwater moet gieten ? Er staan nu 5 zaailingen (een Kalini blijft achter) een tijdje mee te draaien op 12/12, wrschijnlijk haal ik die terug binnen in groeikastje en zou ik de kast eens terug op buitent° willen laten komen en liefst vries, gaat die mug daar aan dood of overwintert die gemakkelijk ? Skunk geeft mooie toppen en ruikt lekker, denk dat ik die nog eens ga bestellen. Die had een weekje meer mogen groeien voor ik naar 12/12 schakelde maar tov de Critical had die toch meer en grotere toppen, misschien was het mainlinen van de critical niet zo'n super idee.
 14. Bioman

  KritischeMassa - propagator G-Tools combi (60x60)

  Toch maf hoor, waarom wil je de godganse tijd je propagator kast optillen...laat dat ding toch gewoon staan.
 15. Bioman

  KritischeMassa - propagator G-Tools combi (60x60)

  Dat wordt nog lachen , hps schijnt snoeihard te zijn, een gatenzaag zal het wel doen maar ook niet onnoemelijk veel gaten, tandjes gaan verbranden dan.