Bioman

Members
 • Content count

  580
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Bioman last won the day on December 27 2020

Bioman had the most liked content!

Community Reputation

368 Excellent

About Bioman

 • Rank
  Kweekbaas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amberes Noord

Recent Profile Visitors

653 profile views
 1. Volgend kweekje al opzetten ? Met twee tl-letjes en een goedkoop schakelklokje of iets dergelijks ? Luiheid is het oorkussen des duivels !
 2. 20 dagen 12/12 : topjes, topjes , topjes en weven en plooien.
 3. Mmm, dat weet ik niet zo goed, ik twijfel de godganse tijd Er zat een dikke week tussen kiem 001 en kiem 002 en eentje gemainlined en andere gewoon getopt. De gemainlinede had idd nog langer mogen doorgroeien terwijl de getopte al naar boven aan het sprinten was. Bovendien dan ook nog eens twee verschillende soorten , ik heb het weer heel simpel gemaakt voor mezelf. Dat mainlinen gaat wel wat trager merk ik, wel makkelijker weven.
 4. Bizar kersteffect op die toppen Die 150-bon is bijna binnen. (en het ziet er lekker uit)
 5. 14 dagen 12/12 Weekje verder. Het begint wat ongelijk te worden. Temp blijft redelijk gelijk, vannacht is het wel een koude nacht en ik ben aan het denken om die 400W eens te hangen, ik hoop op meer dieptestraling en meer warmte, hoogte genoeg nog. Verbruik is niet zuinig , ik heb 200kW verbruikt op 31 dagen, anderzijds moet ik mij om temperatuur geen of nauwelijks zorgen maken, minTemp blijft braafjes op 17 en max hangt ergens tussen de 20 (vannacht voor het eerst) en 22°. Luchtvochtigheid doet geen gekke dingen, min 41 en max 48 momenteel, bij regenweer ging dat iets omhoog maar niks alarmerend. Ook wat bladeren van Critical diepgeel, ik denk aan moeite met weinig zonlicht of zo... Tot nu toe heb ik vooral geweefd maar misschien ook eens gaan aanbinden., nog één weekje strek te gaan right ??
 6. 21/12 de klok op 12/12 gezet. Bloeidag 05. Rechts Critical, links Skunk XL
 7. Oh wat zijn ze groot geworden
 8. Lukt net, ik moet daar enkel zijn om te snoeien en water te geven, misschien gun ik me nog wel 5cm hoger. Even dag 1 tot 14 bekeken (wat een berg info ) bij jou. Dat mainlinen geeft wat achterstand en maakt het vergelijken moeilijker. Linkse Skunk is beter referentiemateriaal, ook qua groeitijden denk ik (4 weken, andere +1)
 9. Moet ik nog eens effe dag per dag gaan bekijken . Foto's van de ochtend. Pot rechts staat iets hoger, al bij al kan ik nog een 5cm zakken met pot links en een tiental rechts, net hoger is ook nog altijd optie.
 10. Waarom binden als een malle ? Omdat dat bij 12/12 begint te strekken en groeien naar alle kanten ? Ik reken zo ongeveer 3 weken ... Ik denk dat ik gewoon naar 12/12 ga, 400W doe ik later voor meer opp en diepte of zo/
 11. In dat geval kan ik je gerust stellen, het enige gefrituurde dat ik er aan kan overhouden, is 4 kippen... schuurtje staat op zichzelf. Maar wat denkt men van de planten ? en 12/12 ? een paar mm naar rechts nog volgens @S37 , tempsensor nu gelijk met planten gelegd, onder de lamp is het 25°,7, dat valt mee. 400W lamp zou ik willen proberen als de bloei er degelijk in komt te zitten. Heeft dit nut volgens joelie ?
 12. En dan springt de zekering. Ik begrijp het punt wel en een wanddoos is het grote geld niet. Echter vind ik de kroonsteentjes '(suikerklontje) van de lamp zelf zoooo ouderwets en onveilig, het lijkt wel alsof ze het goedkoopste, meest lamentabele kroonsteentje gezocht hebben, iets wat wel vaker terugkomt in winkels, de triestige kwaliteit van alles... In geval van doomscenario's vrees ik dus meer voor het kroonsteentje van de lamp dan voor de wago klemmetjes , maar anyway, soepele draad 3 * 1,5 scoren en dan mijn plan uitwerken, iedereen gelukkig en gerust.
 13. Welk ongeluk gaat er gebeuren boven aan de lamp ? Daar komt geen vocht aan te pas, een wago isoleert toch voldoende ? Ik zie het verschil niet als het in een wanddoos zou zitten... maar euhm das voorlopig, ik wil/moet nog zo'n telefoonsnoer bestellen , 3 x 1,5, installatiedraad is niet soepel genoeg en dan hangt mijn lamp scheef. Over naar plant. Vandaag scrognet geplaatst en hier en daar wat doorgefriemeld. Mijn vragen : 1/ Zou ik het hoger hangen ? 2/ Gelijk op 12/12 nu of nog even wachten ? De kaap van 100kW overschreden sinds metingen, 104/14dagen = 7 en iets kW per 24uur dus.
 14. Het valt op he, chaos hier story of my life. Ben even gaan spieken, op blz 17 begint KM eindelijk met bloei... ik ga het nog een weekje op 18/6 laten en dan bloei inzetten denk ik. (met scrog idd). Valt allemaal mee, temp boven de lamp is niet bepaald warm, hoogte genoeg. Het zijn domme potten, beter één grote bak gemaakt met veul aarde, enfin, zo ziet de toekomst er uit. Ik benut gewoon amper 40% van de ruimte, das niet erg intelligent.
 15. Niet bellen, lijkt me erg vermoeiend buiten die weed en vakantie Plantjes gaan goed, temperatuur blijf erg stabiel en Rv is beetje aan het stijgen, misschien omdat het warmer is of omdat eindelijk wat opp hebben om te verdampen. Verbruik blijft ook stabiel, op 10 dagen 77kW gestookt. Ik benut eigenlijk veel te weinig ruimte lijkt me, scrognetje plaatsen morgen en hopen dat ik iets van een groen zeetje kan krijgen. (en tis ne rommel)