Bioman

Members
 • Content count

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bioman last won the day on July 31

Bioman had the most liked content!

Community Reputation

132 Excellent

About Bioman

 • Rank
  Stoner gradatie 2

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amberes Noord

Recent Profile Visitors

464 profile views
 1. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Week XIII : volle maantijd, eindelijk rode tomaten en volop herfst/laatste week bij laatste auto's. Cheese, ziet er goed en oogstklaar uit. AK kippenhok heeft op een weekje tijd veel van haar groene fleur verloren en is ook klaar voor oogst. Mainliner groeit rustig door, de scheuten op de hoofdstammetjes worden groot, ik laat alles maar de lucht in gaan vanaf nu denk ik.
 2. Bioman

  Beat in 2020

  Die oogstmannen hebben hun ogen niet in hun zak naar het schijnt (schade is erg duur) maar de kans is groot dat die gewoon doorrijden zonder al te veel bij na te denken, die hun tijd om te oogsten is meestal beperkt en die zijn meestal gehaast. Je zou een bodembedekker kunnen nemen en een overwoekering kunnen simuleren ? Een andere optie is mais voorkweken in potten en bij oogst gaten terug opvullen of rijtjes namaken. https://www.startpagina.nl/v/wonen/tuin/vraag/75429/mais-pot-kweken-grond-maisplant/ Twaalf vierkante meter is nu ook amper een emmer mais op een hele aanhangwagen vol, voor hetzelfde geval haperde de zaaimachine
 3. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Ik ben dat niet vergeten maar ik dacht dat het niet zo simpel kon zijn, wat zit iedereen dan toch bezig met groei en bloeivoedingen en fishmixen en magcals ? met kans op overschot/blokkades en de rest ? Het is geen kritiek maar ik begrijp gewoon niet hoe een bloeivoeding dikkere toppen kan geven, plant vindt wel wat ze nodig heeft in een gezonde bodem is mijn gedacht maar dat zal wel naïef zijn of zo. Meeste dingen in de moestuin hebben ook wat kippenkorrels gekregen, ik verzuip in de courgetten en tot hiertoe geen enkele tomaat ziek, één enkele komkommer zit onder de meeldauw maar dat is standaard.
 4. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Zout & peper ribbel was lekker
 5. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Even een paar vragen ! 1) Mijn auto Cheese heeft alles van een plant die bijna klaar is om te oogsten, milky trichromen, herfstige bladeren, alle haartjes bruin en meer dan de gestelde tijd bloei en groei gehad. Nu begint de dame terug witte haartjes te maken, ik las gisteren ergens dat dat duidt op een gelukkige dame die na 6 weken nog steeds niet bevrucht is. Heb ik hier met een tweede bloei te maken ? Ook ergens gelezen dat auto's moeilijker naar amber gaan, wil dat zeggen dat die moeilijk hun full potential bereiken ? Ik vermoed dat ik ze niet al te lang niet meer ga laten staan gezien trichromes. (deze week wel geen tijd) Foto bloeiharen en top Voordeel aan die potten voor de eerste keer te benutten vandaag, 34°C lijkt me iets teveel voor een bloeiende plant in de kas. Schaduwplekje gekozen. Plant op voorgrond lijkt me een goede schermplant voor volgend jaar (kardoen). Vraagje over mainliner, ik zie daar haartjes in de oksels, wil dat zeggen dat ik binnenkort bloempomponnetjes mag verwachten ? Vraagje over drogen : geen zonlicht want dat breekt THC af, wil dit zeggen complete duisternis of kan een beetje lichtvervuiling geen kwaad ? Ondertussen is de eerste oogst rookbaar en heb ik alle facetten van "niet te roken" tot "heerlijk spul" doorlopen :-) , wie denkt dat het geen krachtig spul is, denk opnieuw, eergisteren na een flinke toeter de elektrische waterkoker op het gasfornuis gezet (met een gesmolten waterkoker tot gevolg)... Nog een laatste vraag, de vinger-en schaarhash van de knipbeurt was een lekker kleverig bolletje, daags nadien veel droger, waar is die kleverigheid naartoe ? Als laatste een tip om de handen proper te maken na knippen zonder verlies van die dierbare hars, eet een pak chips .
 6. Bioman

  Autoflower binnenkweek

  Meeldauw volgens mij, te vochtig ?
 7. Bioman

  Eerste kweekje

  Zijn die planten niet gewoon op hun eind aan het lopen ? Bevruchting wil toch ook zeggen dat de plant denkt : "mission completed" . Wellicht sla ik de bal mis maar ik ben net blij als mijn planten geel worden, das het teken dat de oogst in zicht komt . Gier misschien te sterk gedoseerd ? Ik dacht dat dat vooral als spuitmiddel tegen luizen en schimmel werd ingezet. Als meststof heb je toch geen stikstof nodig bij bloei ? Enfin, ik snap er ook niks van en denk maar hardop.
 8. Mijn AK's hebben/hadden hetzelfde probleem, dacht dat het aan de kas lag maar kan evengoed de soort zijn. Na 10 dagen drogen zijn de topjes wel lekker
 9. Bioman

  shamrock's 2020 part 1: Autoflowers

  In twee delen oogsten ?
 10. Bioman

  Autoflower buitenkweek 2020

  Misschien de lucht in de doos verversen met iets kleins oplaadbaars ? https://www.bol.com/nl/p/flinq-draagbare-ventilator-oplaadbaar-wit/9200000113339085/?bltgh=vkrxSZRvejm9ysCAp3lERg.1_27.30.ProductPage
 11. Bioman

  Derde poging buitenkweek

  Volgens wat ik lees , 2 weken voor oogst spoelen en stoppen met voeding. Volgende week is volle maan en dan zijn sommige dingen op hun best, geen idee of dat voor cannabis geldt.
 12. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Voor de fun maar eens 12 weken in een (anonieme) film gegoten.
 13. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Week XII : bewolking afgewisseld met zon, t° gaat op en neer als een jojo in de kas. De laatste AK in de kas leek me klaar om te oogsten, erg veel blad vergeeld/verloren de laatste weken, ze liet haar hoofd hangen en onder de microscoop zag het er allemaal goed uit. Ze hangt sinds gisteren te drogen, veel kleine topjes, ligt misschien aan de kas of aan de soort, wel lekkere zoete geur. Cheese tuft lekker verder, vergeling van blad is ook daar ingezet. Volgende week is het volle maan, lijkt me de ideale oogstmoment. Mainliner breidt zich uit, mijn experiment "how low can you go" oogt mooi. EHBO bij splitsen van stam lijkt me de stammetjes in te snoeren, moet ik iets nieuws op verzinnen eerstdaags. Voeding in die kuip zou ook stilletjes op haar eind moeten lopen (3 maanden volgens zak DCM kruid en groent), alles oogt nog mooi groen weliswaar. Soort is Candy Kush Express Fast Flowering . Met 7 tot 9 weken bloei (en geen bloei te zien tot hiertoe) , zie ik die niet klaar zijn begin september. Het kippenhokexemplaar is ook met vergeling begonnen maar die kiest om boven te beginnen en beneden alles redelijk groen te laten. Verschil tussen boven en onder is groot, ik laat haar maar doen. Kippen merken dat ik "iets" heb met die plant en voelen zich er thuis als ik op inspectie ga. Tussen de brandnetels gaat het goed, begroeiing herstelt zich stilletjes rondom.
 14. Bioman

  Sjaakjebonenstaakje’s guerrilla 2020

  Misschien ineens een zwembad, een barbecue en een ijskast bijzetten
 15. Bioman

  Buitenkweek/serrekweek 2020

  Doorstroom van lucht is zeker nog te klein, in ideale situatie zou ik beide kopse kanten gewoon volledig moeten open kunnen zetten. Het zijn eigenlijk 4 bogen waarvan ik maar 3 gebruik, de plastiek van vorig jaar was aan beide kanten gescheurd en ik heb die gerecupereerd met dit gammel knutselgeval als resultaat. Vorig jaar die bogen voor een prikje gekocht en de plastiek kost iets van een 70 euro in tuincentrum, ik ben evenveel kwijt als de gemiddelde kweektent. Het was voor mij de eerste keer kweken in een kas (tomaten vorig jaar niet meegerekend) maar buiten het nadeel van de t° , heeft dat wel menig voordeel. Privacy, geen slakken, geen vocht en nog wat. Grootste vrees was herma's door de warmte maar die vrees is gelukkig ongegrond gebleven, aanmaak bloeiharen is over zijn top dus wat dat betreft is deze ronde al geslaagd. Voor warmte en volgend jaar denk ik misschien aan iets op zonneënergie , voor winter en kou moet ik mij eens in een broeihoop verdiepen. Auto's bloeien nu rustig af en focus ligt nu op candy kush mainliner, ben ik weer in orde met het gedoogbeleid hier , ik vermoed dat tegen dat die in bloei gaat, de t° minder hoog gaat zijn, met die scrog is er ook gemakkelijk een schermpje boven gebouwd (makkelijker dan een ganse serre afdekken). Ook kweken in potten met potgrond was nieuw voor mij en ik klaag zeker niet, hoe gemakkelijk kan het gaan ?