Bioman

Members
 • Content count

  584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Bioman

 1. Half kastje terugverdiend, told you
 2. Setup : kast in geïsoleerd hok in onverwarmde schuur + 250W HPS Plantgoed : 2 x RQS Critical waarvan er eentje achterblijft. Lamp aan : 18.00 - 12.00 Eerste opmerkingen na eerste nacht draaien : Kast lekt licht langs alle kanten, nog op te lossen. T° ging tot aan 28°, verschilletje tussen sensor T° en sensor afzuiging is aanzienlijk, bij te stellen. Bij instelling afzuiging op maxT° 20 blijft die continu draaien maar zakt de t° niet onder de 27°. Wel de ventilator nog niet aangezet, net wel gedaan en dan zakt de t° naar 24 (en misschien verder)/ Blij dat ik die 250W heb bijgekocht en dat die EVSA zowel 250 als 400W aankan. 400W krijg ik helemaal niet gekoeld met die maat van afzuiging volgens mij. Ik begin @Test@ment te begrijpen... Nog bij te investeren, een bril want mijn ogen moeten wennen aan dat flashy licht, dat kan niet gezond zijn. Temperatuur in geïsoleerd hok was ongeveer +5 tov niet geïsoleerde deel. 15° tov 10°. Benieuwd hoe lang de t° blijft hangen. Het is niet helemaal top maar ook niet helemaal hopeloos . Luchtvochtigheid ging van een verschrikkelijke 86% naar 50, ik vermoed dat die bij afkoelen terug naar boven wipt, het komt er dus op neer de verschillen zoveel mogelijk op te vangen met wat klimaatregeling. In de ideale wereld lijkt het mij dat ik wat koele lucht zou moeten kunnen toevoegen tijdens lichtfase en wat warmte in de slaapfase.
 3. Dag 35 op 12/12 ... Nog steeds geen lamp vervangen... ik zou het moeten doen want het is weer beginnen winteren. Het mooie groene begint plaats te maken voor veel geel en beetje paars, ik schat nog te weinig weken te gaan om nog iets te doen met voeding en ik wijt het vooral aan de kou en te ver van de lamp... Maakt ook plaats voor toppen en das leuk. Skunk XL (linkse) Critical (rechtse)
 4. Jij wil gewoon niet stoppen met grafiekjes , waarom is filter + afzuiging en een kartonnen doos of zo geen optie bij lekkere kamert° ?
 5. Dag 27 op 12/12 , volgende week die 400W er in, ik heb de indruk dat het te koud aan het worden is, met lamp aan hing de t° daarnet op een belabberde 18 graden. Yep, ik weet niet of alles loopt zoals het zou moeten lopen maar die toppen groeien alleszins , ik klok wat af op jouw dagen dus ik zet ongeveer mijn laatste maand in reken ik dan. Tis niet zo strak als ik wel zou wensen maar volgende keer beter. Plant rechts heeft wel last van geel blad en ik denk dat dat ook door de kou komt, tis toch aan de kant waar de (te koele) lucht binnenkomt. Die linker geen geel te bekennen.
 6. Volgend kweekje al opzetten ? Met twee tl-letjes en een goedkoop schakelklokje of iets dergelijks ? Luiheid is het oorkussen des duivels !
 7. 20 dagen 12/12 : topjes, topjes , topjes en weven en plooien.
 8. Mmm, dat weet ik niet zo goed, ik twijfel de godganse tijd Er zat een dikke week tussen kiem 001 en kiem 002 en eentje gemainlined en andere gewoon getopt. De gemainlinede had idd nog langer mogen doorgroeien terwijl de getopte al naar boven aan het sprinten was. Bovendien dan ook nog eens twee verschillende soorten , ik heb het weer heel simpel gemaakt voor mezelf. Dat mainlinen gaat wel wat trager merk ik, wel makkelijker weven.
 9. Bizar kersteffect op die toppen Die 150-bon is bijna binnen. (en het ziet er lekker uit)
 10. 14 dagen 12/12 Weekje verder. Het begint wat ongelijk te worden. Temp blijft redelijk gelijk, vannacht is het wel een koude nacht en ik ben aan het denken om die 400W eens te hangen, ik hoop op meer dieptestraling en meer warmte, hoogte genoeg nog. Verbruik is niet zuinig , ik heb 200kW verbruikt op 31 dagen, anderzijds moet ik mij om temperatuur geen of nauwelijks zorgen maken, minTemp blijft braafjes op 17 en max hangt ergens tussen de 20 (vannacht voor het eerst) en 22°. Luchtvochtigheid doet geen gekke dingen, min 41 en max 48 momenteel, bij regenweer ging dat iets omhoog maar niks alarmerend. Ook wat bladeren van Critical diepgeel, ik denk aan moeite met weinig zonlicht of zo... Tot nu toe heb ik vooral geweefd maar misschien ook eens gaan aanbinden., nog één weekje strek te gaan right ??
 11. 21/12 de klok op 12/12 gezet. Bloeidag 05. Rechts Critical, links Skunk XL
 12. Oh wat zijn ze groot geworden
 13. Lukt net, ik moet daar enkel zijn om te snoeien en water te geven, misschien gun ik me nog wel 5cm hoger. Even dag 1 tot 14 bekeken (wat een berg info ) bij jou. Dat mainlinen geeft wat achterstand en maakt het vergelijken moeilijker. Linkse Skunk is beter referentiemateriaal, ook qua groeitijden denk ik (4 weken, andere +1)
 14. Moet ik nog eens effe dag per dag gaan bekijken . Foto's van de ochtend. Pot rechts staat iets hoger, al bij al kan ik nog een 5cm zakken met pot links en een tiental rechts, net hoger is ook nog altijd optie.
 15. Waarom binden als een malle ? Omdat dat bij 12/12 begint te strekken en groeien naar alle kanten ? Ik reken zo ongeveer 3 weken ... Ik denk dat ik gewoon naar 12/12 ga, 400W doe ik later voor meer opp en diepte of zo/
 16. In dat geval kan ik je gerust stellen, het enige gefrituurde dat ik er aan kan overhouden, is 4 kippen... schuurtje staat op zichzelf. Maar wat denkt men van de planten ? en 12/12 ? een paar mm naar rechts nog volgens @S37 , tempsensor nu gelijk met planten gelegd, onder de lamp is het 25°,7, dat valt mee. 400W lamp zou ik willen proberen als de bloei er degelijk in komt te zitten. Heeft dit nut volgens joelie ?
 17. En dan springt de zekering. Ik begrijp het punt wel en een wanddoos is het grote geld niet. Echter vind ik de kroonsteentjes '(suikerklontje) van de lamp zelf zoooo ouderwets en onveilig, het lijkt wel alsof ze het goedkoopste, meest lamentabele kroonsteentje gezocht hebben, iets wat wel vaker terugkomt in winkels, de triestige kwaliteit van alles... In geval van doomscenario's vrees ik dus meer voor het kroonsteentje van de lamp dan voor de wago klemmetjes , maar anyway, soepele draad 3 * 1,5 scoren en dan mijn plan uitwerken, iedereen gelukkig en gerust.
 18. Welk ongeluk gaat er gebeuren boven aan de lamp ? Daar komt geen vocht aan te pas, een wago isoleert toch voldoende ? Ik zie het verschil niet als het in een wanddoos zou zitten... maar euhm das voorlopig, ik wil/moet nog zo'n telefoonsnoer bestellen , 3 x 1,5, installatiedraad is niet soepel genoeg en dan hangt mijn lamp scheef. Over naar plant. Vandaag scrognet geplaatst en hier en daar wat doorgefriemeld. Mijn vragen : 1/ Zou ik het hoger hangen ? 2/ Gelijk op 12/12 nu of nog even wachten ? De kaap van 100kW overschreden sinds metingen, 104/14dagen = 7 en iets kW per 24uur dus.
 19. Het valt op he, chaos hier story of my life. Ben even gaan spieken, op blz 17 begint KM eindelijk met bloei... ik ga het nog een weekje op 18/6 laten en dan bloei inzetten denk ik. (met scrog idd). Valt allemaal mee, temp boven de lamp is niet bepaald warm, hoogte genoeg. Het zijn domme potten, beter één grote bak gemaakt met veul aarde, enfin, zo ziet de toekomst er uit. Ik benut gewoon amper 40% van de ruimte, das niet erg intelligent.
 20. Niet bellen, lijkt me erg vermoeiend buiten die weed en vakantie Plantjes gaan goed, temperatuur blijf erg stabiel en Rv is beetje aan het stijgen, misschien omdat het warmer is of omdat eindelijk wat opp hebben om te verdampen. Verbruik blijft ook stabiel, op 10 dagen 77kW gestookt. Ik benut eigenlijk veel te weinig ruimte lijkt me, scrognetje plaatsen morgen en hopen dat ik iets van een groen zeetje kan krijgen. (en tis ne rommel)
 21. Ik mis de undo-functie in het echte leven. Daarom hou ik zo van computers, ctrl + zzzzzz
 22. Ter mijner verdediging, het was ochtend De scheut zelf is gespaard gebleven en plant mist momenteel een zonnepaneeltje, de titel "noob" dient met eer verdedigd te worden.
 23. +1 Yep, volledig akkoord. Weed zoals weed hoort te zijn
 24. Mainliner heeft tweede snoei gehad, niet echt gelijke armpjes en met mijn lomp verstand natuurlijk verkeerd blad geknipt. Skunk is getopt. Vermoedelijk eens aan lichtdichtheid en scrognet gaan denken. Ze zitten zowat op gelijke hoogte.