Rebeltje

Members
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Rebeltje

 • Rank
  Beginnend smoker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt voor je tip. Het ligt eraan inderdaad wanneer dit gebeurd. Maar als dit gebeurd bij grote bladeren aan het einde van de bloei (3 weken voor) dan is dat een natuurlijk verschijnsel. Je hebt gelijk in voeding. Met meer of betere voeding was dit misschien wat later gebeurd! Wat ik weet over bladeren tot zover is dit: -Blad roestvlekjes/wolkachtige vlekjes is LAAG in PH -Blad slap en geelachtig LAAG in EC, dan moet er MEER VOEDING -Blad met puntjes geel maar blad donkergroen, dan moet er MINDER VOEDING Dan heb je ook nog paarse vlekken (niet de paarse/blauwe wietsoorten) omdat ze het te koud/ stress/ hebben of ziek zijn... Ook ik weet niet alles natuurlijk dus zal er rekening mee houden de volgende keer, misschien heb je wel gelijk... Je had een paar tips zei je toch??
 2. Ik krijg echt fantastische tips hier... Moest even kijken wat een klamboe was... INDERDAAD kan ik dat erover heen hangen als het nat is buiten. (waardoor slakken als zombies tevoorschijn komen)... Horgaas LIJKT mij een beetje te donker voor de plant... Bedankt voor deze tips inderdaad, hoe simpel ze ook klinken! Over de honden trainen WHAHAHA... In mijn beleving over de kweek halen mensen 2 dingen door elkaar.... Kweek binnen en kweek buiten... Binnen kunnen de planten net zoveel opbrengen in een kleinere pot dan de pot voor buiten. De 65 liter pot was wel vol met wortels maar niet zoals een binnenkweek. Waar wel sprake van was is dat de wortels de randen hebben bereikt van mijn kuip. ( er is een regel, de plant wordt net zo breed als de pot) Bij 90 liter pot weet ik niet hoe breed ze worden want ze waren al redelijk max in mijn beleving, maar wie weet hoe ze worden. Ik kan niet wachten eigenlijk... Ik haal makkelijk zonder teveel planning in een pot van 65 liter tussen 40 en 60 gram ZEKER! EN dat zonder schema voor voeding, verschuiven of verdraaien van potten, een kar... Ik had simpele universele aarde van supermarkt en beetje bloeivoeding. Wel deed ik steken/klieven en knipte ik grote blad weg die vergeelden. EN heb ik ze 2/3 dagen in het donker gezet... Ik hoop jou hiermee ook voldoende te hebben geholpen.. Voor meer vragen of tips hoor ik het graag... klamboe kopertape vaseline met zout al het groen weg en dat met die stroom Overdreven?! Misschien wel maar in de lente tijdens een regenbui heb ik er ZONDER te overdrijven er wel net zoveel lopen als ik haal van 1 plant in grammen... Dat is geen grap. Ik zal alleen tijdens het regen maatregelen nemen. Ik heb al denk ik 10 plantjes verloren sommige helemaal en sommige grote blad halverwege groei/bloei proces... Het is gewoon leuk om dit goed aan te pakken, een hobby zeg maar... Saluut, Rebeltje
 3. wat is dat joh?!?! NOg nooit aan GEDACHT zelfs dat slakken zo groot konden worden... ZOu je een vergunning voor moeten hebben.... EN die andere foto leek mij pijnlijk en nogal een kutdag voor die slak... Best zielig.. ghi
 4. HAHAHA.... ik heb nu nog de slappe lach.... Ik ben ook erg blij dat ze niet sterven hieraan! NU heb ik drie top opties... Simpel te maken! Nogmaals bedankt maatje! Ik neem aan dat je slakken probleem was opgelost???
 5. vaseline... wat een goed idee ook! Hahah.. met keukenzout! Met stipt op nummer 1 (plus kopertape)... Mooi mooi dit weer!
 6. waren dat naakt- en normale slakken? Viel je iets op misschien dat naaktslakken er minder tegen kunnen... Dan kan ik gaas gebruiken voor slakken met huisje en tape voor naaktslakken plus strooizout..... Overdreven?!?! Nou nee niet echt, want heb er al honderden elk jaar weer met regen uit de tuin geslingerd (wel op een grasveld en niet op straat)
 7. Ja en het ventileert beter, ben anders bang ZONDER het zeker te weten dat je planten luchtstromen tekort komen! Succes maatje!
 8. GAAS wordt vervangen door kopertape! KLEIN HANDIG FEITJE! Google maar eens op kopertape....
 9. Rebeltje

  trichomen

  kijk dat is nog eens een antwoord. Bedankt!
 10. Rebeltje

  trichomen

  Weet iemand of trichomen verder transformeren tijdens het DROGEN van de wiet? Ik kan dit nergens lezen en vraag mij af of iemand weet wanneer trichomen stoppen met transformeren?! Saluut, Rebeltje
 11. Als je niet teveel ventilatie hebt zou ik niet te lag wachten met 12/12.. Ga je nog dieven ofzo? Zien er gezond uit idd.. Als je ze wat hoger wilt hebben zou ik de lamp wat hoger zetten.. Wist niet precies of je ze nog steeds groter wilt hebben... Leuk bedacht voor zo een klein hokkie.. Saluut, Rebeltje
 12. net even snel gemaakt voor schets en het idee... ik ben wel vergeten de 2 honden erbij te tekenen..
 13. Geachte rebellen, ik lees hier een paar keer dezelfde vraag. Of de potten niet overdreven zijn ?! Ik kweek al jaren lang in 65 liter kuipen in de tuin ZONDER lamp. Dat was met universele aarde en maar alleen bloeivoeding af en toe en zonder schema. Ik kweek vooral autoflowers maar dan de haze varianten. Deze planten zit je soms wel 12 weken op te wachten. Tot en met week 5 groeien ze door. Zonder teveel in mijn oude kweek methodes te gaan kan ik je vertellen dat de wortels tot de randen van mijn kuipen hebben gegroeid. ( Wat dus aangeeft dat ze wel verder wilden maar niet konden) Met deze methode die dit jaar gaat gebeuren geef ik ze alle ruimte zoals je dat ook zou moeten doen met je medemensen.. Autoflowers kunnen zelfs wel in 1m3 staan. ALs je maar oppast met stress. Niet zozeer met uren van de zon (want daar heb je toch geen controle over) maar met voeding (autoflowers halveren met schema!) en water (ph gericht) en lucht (tegen wortelrot). Slakken ook niet vergeten. Agressieve pitbulls zijn het Dus nee ZEKER niet te groot. Zou ze wel in volle grond willen zetten maar dan kan ik ze niet rollen met de wagen. Ook daar gaat veel verschil in zitten, ookal zei ik dat je weinig kan deon aan zonuren, je kan ze op zijn minst nog verschuiven... Een ronde wasmand zou ik niet doen, je wilt stevige potten zodat de wortels niet verschuiven in de pot, sommige wortels zijn 100 maal fijner dan 1 haar op uw hoofd... (dus stress) Saluut Rebellen, Rebeltje Iemand nog interesse in een model waar je potten mee kan verschuiven. Een (doe-het-zelf) kar. Misschien wat voor iemand hier die ook in de tuin kan kweken!