Milieudelict

Members
 • Topic Teller

  406
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  3

Milieudelict last won the day on January 21

Milieudelict had the most liked content!

Forum Reputatie

219 Excellent

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Vindt het leuk om te doen en ik ben nu gestopt met roken maar om de spullen dan maar meteen op te bergen... Het is een leuke en relatief goedkope hobby en ik ben heel erg benieuwd hoe de vruchten smaken die onder kunstlicht vandaan komen.
 2. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  En nu de rest... het lijkt toch al weer beter te gaan (misschien wat snel om een conclusie te trekken) maar alles was wel gewoon in de bloei geschoten (paprika, peper en komkommer) Ook het nieuwe mandarijnen plantje lijkt het goed te doen. De aardbeien voelen ondanks de terug gelopen lv van afgelopen dagen toch erg zacht aan kwa blad alleen staan ze iets omhoog gericht. Lychee gaat lekker Mango gaat lekker en krijgt voor het eerst wat groen in zn blad. Paars beginnen schijnt normaal te zijn. Verder liggen er in het emmertje wat citroen zaden welke allemaal ontkiemd zijn. En in die bloempot zit een kokosnoot in dichte zipbag met een puntje water onderin. Helaas komt hier wat lichte schimmel op en tenzij iemand tips ter verbetering heeft ga ik dit er af poetsen denk ik. Wat erg op valt is dat hoewel de lamp op dik 100cm hoogte hangt alles erg laag bij de grond blijft. En de komkommer top ik trouwens steeds terug als er te lange takken ontstaan.
 3. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Zie hier de paars geworden paprika kiempjes. Volgens het moestuinforum kon het komen door de licht intensiteit alleen hangt dit keer dus de lamp op 100cm afstand.
 4. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Tja... daarom heb ik eerder al de vloer verwijderd en ook de onderliggende oude laag tapijt lijm. Wat een klus was dat pff.... er ligt nu wel laminaat in maar in de woonkamer doen plantjes het immers ook gewoon goed. En nu ik de inlaat verplaatst heb zuig ik lucht aan uit de rest van het huis dus hopelijk gaat het zo beter. Wat betreft de rest van die ruimte, sinds de jaren 80 is daar als het goed is niks veranderd. Gipsplaat en behang op de muren die ik zelf geschilderd heb met latex en verder zitten er houten plinten op de muur. Mijn eerste plantje, een amnees ging perfect zonder een enkel probleem. Ook gaf ik die plant vergeleken met alles erna veel, maar dan ook echt veeeel meer water. De planten erna begonnen problemen te geven en toen heb ik als eerste een nieuw hok gemaakt wat het oude hok was van spaanplaat waarvan de coating los begon te laten.
 5. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  De verse lucht aanvoer wordt vandaag geregeld. Ik heb een houten plaat met gat gemaakt voor boven de deur van die kamer en daar wordt de buis van de inlaat op gemonteerd. Dan gaat er in die kamer nog een klapraampje open zodat de uitgeblazen lucht weg kan. En de ventilatie laat momenteel idd te wensen over. Verder gaat er echt maar heel weinig water in. 1x per week giet ik de bovenlaag nat en de 11L potten zijn heel licht en drogen volgensmij bijna volledig uit. Ik zal ze straks even wegen trouwens maar 1 van de 3 grote potten geef ik wel flink 2 water maar die plant staat er het zelfde bij. Er is wel volop bloei bij zowel de komkommer als paprika's en de peper. Wat opvalt is dat ik weer een van de plantjes naar de vensterbank van de woonkamer had verplaatst en die knapte na een dag al op en het blad kwam weer terug omhoog. Ook heb ik nog 4 paprika kiempjes staan die nog maar 2 blaadjes hebben, de helft staat vochtig en de helft droog. Allemaal krijgen ze een bijna totale paarse verkleuring van hun blaadjes.
 6. De titel zegt het al en ik ben benieuwd of iemand dit al eens ergens voor heeft gebruikt. Ik heb bij de Ikea kokosvezel meegenomen waar verder eigenlijk niks over te vinden valt en ik wou dit, omdat de plaatselijke tuincentra niet hadden wat ik zocht, gaan gebruiken om een luchtige maar voedingsloze bodem te maken voor mijn Venus vliegenval plantje. https://m2.ikea.com/nl/nl/p/odla-plantengranulaat-kokosvezels-20287100/
 7. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  De bladeren voelen erg hard en stug aan en hebben allemaal bobbeltjes en neigen naar beneden te krullen. Ik had een van de pepers op de vensterbank gezet en de volgende dag stonden de bladeren mooi omhoog. Toen weer terug in het hok gezet en een dag later stond die er weer net zo bij als de rest.
 8. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ondanks dat de paprika's vol bloemen zitten en de eerste komkommers ook aan het vormen zijn ziet het niet heel best uit. Paarse vlekken, gele vlekken, omlaag en omhoog krullend blad, en ook de mango heeft paarse stelen en sprieten. De lv zit al ruim een week op of boven de 50% en toch gaat het steeds slechter. Nou zit ik er toch aan te denken het hok maar weg te doen en een tentje te proberen om te kijken of dat wel wil werken.
 9. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Volgende project is ook met succes ontkiemd. Wie herkent ze?
 10. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Tijd voor een update. De lampen hangen nu 2x zo hoog en het lijkt of de aardbeien zich direct wat sneller ontwikkelen. Deze leken stil te staan. De komkommer heb ik overeind gezet en van zn grote blad ontdaan voor meer lichtval op de lagere delen omdat er onwijs veel strek zat in de bloemstelen, iets wat ik buiten nog niet eerder heb gezien. En ik heb een stuk of 10 mannelijke bloemknoppen verwijderd. Wat goed opvalt is dat mijn komkommers buiten en op deze leeftijd al gauw 1 meter hoog waren. Er zit 0 strek in door de hoge lichtsterkte en er ontstaat een onwijs dikke steel. En de paprika's... 15cm hoog en nu al vol beginnende bloemknoppen?? (Zie foto) Dan hebben we nog de mango in de aarde waarvan het ook lijkt of ik eerdaags groeischeuten kan verwachten uit de dikke stengel die boven de grond uit steekt. Helaas doen de passievrucht en kiwi zaden helemaal niks... en de bananen laten ook nog op zich wachten maar dat is volgensmij normaal. En oja de pepers gaan ook nog erg traag maar ik ben meer dan tevreden met hoe het nu allemaal loopt.
 11. Milieudelict

  Verschil in lv tussen tent en houten hok

  Thnx allemaal. Wat betreft die weekmakers, ik heb daar heel veel onderzoek naar gedaan en uit eindelijk besloten om het hok van multiplex te maken en af te lakken. Ik heb eerder ook al de vinyl vloer verwijder en de onderliggende oude laag tapijtlijm. Op dit moment staat er een luchtbevochtiger in maar die kan niet echt op tegen de droge lucht ben ik bang. Als ik die op vol vermogen zet moet ik ook nog eens 2x per dag bijvullen en dat lukt me soms ook niet dus staat hij een paar standjes lager. Nou zit ik toch aan een tent van 100x100 te denken omdat ik er dan bakken water bij kan zetten met een doek die tot over de rand loopt en een fan er overheen laten blazen.
 12. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Oke... de komkommer dikke rootbound, dat gaat wel erg hard die wortels en hij staat er ook totaal niet mooi bij en wsl ook deels door de lv. Zojuist verpot en we zullen zien wat er gebeurt. Maar mijn paprika's! Krijgen paars blad onderin, is dat een voedingsdingetje of komt dat door de lv?
 13. Ik ben heel erg benieuwd naar iedereens ervaring of mening hier over. Ik heb zelf een houten hok welke van binnen netjes is afgelakt met watergedragen verf. Nu staat er een luchtbevochtiger in welke wel wat verschil maakt maar toch laat mijn komkommer plant weer soortgelijke symptomen zien. De luchtvochtigheid is rond de 40% maar zakt soms wat verder. Bij een vol hok had ik het probleem overigens niet. Nou dacht ik zou het hout en de verf er voor kunnen zorgen dat de lv niet goed oploopt? Dit zal vast wat kunnen ademen. Dus zou een tent misschien beter zijn om in het begin stadium de lv op peil te kunnen houden?
 14. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Aardbei en peper zijn ook boven.