Milieudelict

Members
 • Content count

  717
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Milieudelict last won the day on February 8

Milieudelict had the most liked content!

Community Reputation

349 Excellent

1 Follower

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,234 profile views
 1. Milieudelict

  Far red pas later in de bloei toepassen

  Thnx voor je reactie man!! Mijn grootste zorg/twijfelpunt was hoe de planten reageren als je halverwege de bloei de lichturen verlengd met 15 a 20 minuten in de vorm van far red. Ik weet niet hoe snel je de bloei kan remmen of stoppen.
 2. Milieudelict

  Far red pas later in de bloei toepassen

  Super veel reacties 🤣 maar ik heb het gewoon gedaan en het lijkt geen problemen te geven.
 3. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Dat staat er toch prima bij?😍 Zeer mooie plantjes. Met die gele bladeren laten je planten je juist zien wat ze nodig hebben. Zie het als communicatie richting jou. Als je een blad dat verkleurd verwijderd zal de plant zeer waarschijnlijk het zelfde doen met de daarop volgende fanleaf.
 4. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  @DeVos Ik vind je altijd een goede bron van informatie en echt een slimme gast hoor maar volgens mij zie mijn punt niet helemaal. En ik blijf er ook bij dat je niet te veel naar het voedingsschema moet kijken maar vooral naar je plant. Heel dit forum heeft juist zo zn best gedaan om mij dat te laten inzien... lol :p Mijn vorige 2 grows neigde ik weer veel te veel naar het schema toe en beide grows had ik lockout problemen en compleet gele planten zowat. Met mijn huidige en beproefde methode, daarvoor ging het namelijk allemaal stukken beter, kon ik telkens 1,35 tot 1,45 gram per Watt oogsten van planten die echt heel bossig zijn en juist super veel en gezond blad hebben en dat met de zeer kleine hoeveelheid meststoffen die ik geef. Als je het niet heel erg vind ga houd ik mij aan mijn huide plan :p :p :p Verder heeft dit allemaal ook niet zo veel meer met sarah's topic te maken maar misschien is dit wel interessant om eens goed over te discussiëren in een nieuws topic ofzo en ik ben ook erg benieuwd naar hoe iedereen dit voor zichzelf doet. Ik heb vrienden die het allemaal ook weer totaal anders doen (en niet eens ph meten) maar wel met groot succes en sta versteld van hoe goed het hun telkens weer vergaat. Een ieders setup en situatie is natuurlijk verschillend en daarmee ook de manier manier van kweken die voor die gene werkt.
 5. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Hiermee zeg je eigenlijk toch exact wat ik ook zeg? Niet uit gaan van wat er op de fles staat en zelf je feeling er mee leren krijgen. Vooral goed kijken naar wat de plant aan geeft. Als er een klein btje vergeling op treed onderin de plant zit ze in principe goed in de buurt kwa voeding en misschien zelfs wel precies goed. En ik heb verder geen enkele gesuggereerd dat Sarah daar last van heeft. In tegendeel zelfs, haar planten staan er gewoon echt goed bij! Nadat er gevraagd werd naar overvoeding ben ik gaan laten zien hoe dat er dan eventueel uit kan zien door mijzelf als voorbeeld te nemen. Ik heb toen bij mijn lockout idd de eerste 6 weken niks gegeven en toen er opeens flink wat vergeling op trad ben ik voor een paar watergiften de dosering van de fles aan gaan houden om wat meer meststoffen in de pot te krijgen. Daarna leek het heel even de goede kant op te gaan en ben ik wel weer wat gaan minderen en toen begon de ellende pas echt. Als ik dan vervolgens op lijkende tekorten wilde bij sturen met meer meststoffen zag de plant er de volgende telkens vele malen slechter uit. Ik had toen overigens net een nieuwe ph meter en ik hield alles kwa klimaat ook redelijk onder controlle. Bodem monsters gaven toen ook geen gekke ph waarde aan en het water wat er toen met de flush als eerste de pot uit kwam had ook gewoon de juiste ph. Alleen de ec was echt veel en veel te hoog. Ik heb ook nooit voeding gegeven tot een ik een drain/run off had. Als je comentaar/feedback hebt (anders klink ik straks nog boos ook) moet je wel goed lezen en interpreteren. Ik ben halverwege de bloei gaan spoelen en dat koste meer dan 40L water tot de ec uit de pot op 1 kwam. Met mijn huidige kweek nu heb ik (met 5L minder potinhoud) 4,5 weken lang gegroeit op lightmix. Wederom zonder meststoffen te geven en zo doe ik dit eigenlijk mijn laatste 8 planten al zonder dat dat, behalve dan bij mn vorige ronde, problemen of vergeelde bladeren gaf. Als je met een 10L pot lightmix al voor 2 weken voorzien bent van meststoffen waarom zou mijn 30L pot dan ook maar voor 2 weken meststoffen bevatten?
 6. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Het uploaden van foto's werkt niet ofzo... maar goed die plant kreeg ongeveer de aanbevolen dosering een aantal keer per week. Van top tot teen geel geworden.
 7. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Dat om zeep helpen slaat op letterlijk doen wat er op de fles staat. Ik had de vorige 2 grows ook geen verbrande bladpunten maar toch had ik overvoeding en een nutrient lockout. De run off had een ec van 3. En zo ziet dat er dan uit:
 8. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Is dat plagron? Ik denk zelfs dat dat misschien wat veel is. Dit zijn mijn planten nu. Deze krijgen wel behoorlijk veel water hoor namelijk 2 liter per dag en heel soms een dagje niks en dat kan je niet vergelijken met jouw planten want mijne hebben meer bladeren en verdampen dus veel meer. Maar waarom ik dit vertel is het volgende: Kwa voeding maak ik momenteel 1x per week 1 liter voedingswater aan met daarin 5ml Plagron Bloom en dit verdeel ik over beide planten. Dus eigenlijk krijgen per week maar 0,5 liter voedingswater tegenover de 2 liter gewoon water die ze op elke andere dag krijgen. Dat nadoen gaat bij jou misschien niet helemaal werken hoor en je moet zelf ontdekken wat voor jou werkt maar dit geeft denk ik wel mooi aan dat ze helemaal niet zo veel nodig hebben. Ik heb erg gewosteld met het water geven dan wel bemesten en ik lijk het nu allemaal eindelijk weer onder controlle te hebben. Als je precies doet wat er op de fles staat (bij plagron staat dagelijks 5ml geven) ben je je planten langzaam om zeep aan het helpen dus daar moet je niet op vertrouwen. Zelfs toen ik overduidelijk nutrient lockout had en ik plagron om raad vroeg kreeg ik het advies om meer te gaan geven en even ter vergelijking, ik geef nu nog maar 20% van de hoeveelheid meststoffen als toen en nu gaat het allemaal wel perfect Ik heb een aantal harde lessen geleerd... Kijk gewoon naar de onderste bladeren. Als die heel langzaam aan beginnen te vergelen of andere tekorten langzaam beginnen te tonen dan zullen ze net iets tekort komen zegmaar. Ik doe daar in mijn geval niks mee omdat ik zat bladeren heb en die bladeren daar juist hun functie voor hebben en in jouw geval zal ik het ook rustig afwachten. De strekfase is bij jou nog maar net geweest gok ik en hierna zullen ze echt veel minder N nodig hebben. Zodra er een blad bij komt dat ook gaat verkleuren zou je ze ietsje meer of ietsje vaker voedingswater kunnen geven.
 9. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Wat betreft eventuele overvoeding daar kan ik ook nog wel wat zinnigs over zeggen trouwens, de afgelopen 2 kweken heb ik dat gehad namelijk. Dat begon steeds als een grootschalig stikstof (N) tekort zoals altijd onderin de plant, niet maar 1 of 2 blaadjes maar meteen 5 tot 10 in korte tijd. Nadat ik ze toen een flinke dosis voeding had gegeven breide dit zich binnen een dag uit tot hoger in de plant en een week later had ik ook vergeling boven in de plant wat een teken is dat ze tekorten hadden van niet-mobiele meststoffen. Alleen hebben ze die tekorten alleen maar omdat er juist zoveel meststoffen (zouten) in de potten zaten dat ze gewoon geen voedingstoffen meer konden opnemen. Hoe minder meststoffen er in je pot zitten hoe meer/beter ze deze kunnen opnemen. Bij overvoeding / nutrient lockout gaat in rap tempo je hele plant er aan, althans zo gingen het bij mij met 4 planten. Wat eigenlijk ook het eerste al opviel was dat de planten de potten niet meer goed leeg dronken. Van 1 a 2 liter per dag naar opeens dagen geen water nodig hebben. Door het te veel aan zouten/voeding in de bodem wordt het water juist uit je plant getrokken ipv dat je plant het kan opnemen. Simpel uitgelegd. Niet van toepassing op jouw planten want die staan er prima bij denk ik maar misschien heb je ooit nog iets aan deze info maar we hopen van niet natuurlijk :p
 10. Milieudelict

  Derde poging buitenkweek

  Ik heb hem ook geprobeerd maar ik heb hem weg gedaan. Ec van 0,6 is al een groen lampje. Zelfs in zaai en stek grond geeft hij altijd een groen lampje bij mij. Waarschijnlijk door de ec van het leidingwater welke 0,6 is hier. Alleen waneer de potten echt droog raken wil hij wel eens oranje geven en verder is hij wel geschikt om over-voeding te detecteren met het rode lampje. Ik zie gewoon alleen maar gezonde planten staan hoor! Die ik de potten zullen inderdaad eerder wat tekort komen dan die gene in de volle grond. Die in volle grond zit misschien wel een meter diep geworteld en er zitten gok ik meer dan zat mineralen en mesttoffen in de bodem van je tuin. Die in de potten laten zien dat ze net iets tekort komen. Nou zijn dit ook vrij kleine potten dus dat is normaal en ik zou gewoon door blijven gaan met wat je nu doet, die 3 bloeiende moeten inderdaad de bloeivoeding krijgen. Ik heb zelf 30 literpottwn en mijn planten hebben misschien wel 10x jouw bladoppervlak (5weken groei gehad) en ik geef maar 1x per week een halve dosis voeding. Onderaan elke plant hangen minstens 5 van dat soort bladeren die langzaam vergelen en ik doe daar verder helemaal niks mee. Pas als het echt erger word of zich uitbreid (nog steeds onderin je plant) dan kan je er op gaan acteren.
 11. Ik wil wat experimenteren met een advies wat ik van iemand heb gekregen over het gebruik van far red. Dat advies luid: far red pas later in de bloei toepassen. Mijn vraag: hoe gaan mijn planten reageren als er na 4 of 5 weken bloei telkens opeens 15 a 20 minuten langer licht is in de vorm van far red? De reden waarom ik aan dit advies een poging wil wagen is omdat de vorige ronde mijn planten gewoon exact op tijd klaar waren. Door de nutrient lockout liepen ze kwa top ontwikkeling enorm achter maar de trichomen waren inmiddels wel meer dan klaar en dit was mijn slechtste oogst ooit en met een enorm verschil ook ten opzichte van een oogst eerder. Nog weer een kweek daarvoor had ik namelijk ook een nutrient lockout maar waren ze kwa trichomen ook nog echt niet klaar en heb ik 3 en 4 weken langer gebloeit. Het verschil kort samen gevat: De kweek met nutrient lockout zonder far red heeft mij 151gr van 1 plant gegeven. De kweek met nutrient lockout en met far red gedurende de hele bloei kwam er maar 70gr van een plant.
 12. Milieudelict

  Vraag over LED Budmaster II 300-XG

  Als je bekend bent met solderen zou je ook de pootjes van de vermeende defecte leds kunnen solderen (dus de + en - van die ene led met elkaar verbinden) om te zien of dat helpt voor de rest van de leds. Als je het elektrische schema van deze lamp (en eventueel gegevens van de leds) kan vinden zou dat al helemaal top zijn want dan weet je zeker of en waar je leds blijvend kan overbruggen...
 13. Milieudelict

  Vraag over LED Budmaster II 300-XG

  Elektronica, waar leds to behoren, kan wel wat ingewikkelder wezen dan elektrotechniek. Maar we komen hier wel uit denk ik. De leds die uit blijven zouden defect kunnen zijn maar eigenlijk zou de led die erna komt dan ook niet mogen branden omdat die gene ervoor de stroomkring onderbreekt. Nou heb ik hier eerder al eens een topic voorbij zien komen dat iemand een lamp had geknutseld en dat enkele cobs het niet deden en toen bleek dat er 1 of 2 verkeerd om zaten maar die lieten dus wel gewoon stroom door in de verkeerde richting zonder te gaan branden en de overige cobs deden het wel. Leds horen ook geen geluid te maken btw :p Als ik kijk naar de losse ledchips die ik in huis heb dan draaien zelfs de kleinste (2,3Volt) gewoon op 750mA en wat dan 50% van hun max toegestane vermogen. Het zelfde vermogen geld voor mijn 100Watt cobs welke op pakweg 38Volt draaien. Misschien is het toch de snelste manier om ze 1 voor 1 kort te bekrachtigen over de 2 pootjes van de leds, dit kan met de bijbehorende leddriver of je moet een nog lichtere variant in huis hebben want we willen ook niks slopen. Ook ga je zo onder spanning werken en dat moet je eigenlijk ook niet willen natuurlijk en dat maakt dit eigenlijk een slecht advies van mijn kant 😅
 14. Milieudelict

  Vraag over LED Budmaster II 300-XG

  Lukte dat ook een 2e keer? Good night!
 15. Milieudelict

  Vraag over LED Budmaster II 300-XG

  Als in de ampere stand met 1 pen op zwart en de ander achter de eerste led plaatst gaat die dan branden? Wel beide kanten van de leds proberen want je weet niet welke + en - zijn en eigenlijk weet je ook niet helemaal zeker welke de eerste led is, maar als je elke led die in een hoek zit probeerd kom je daar wel uit denk ik.