Milieudelict

Members
 • Topic Teller

  395
 • Geregistreerd

 • Laatst online

 • Days Won

  2

Milieudelict last won the day on February 3

Milieudelict had the most liked content!

Forum Reputatie

211 Excellent

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Milieudelict

  Verschil in lv tussen tent en houten hok

  Thnx allemaal. Wat betreft die weekmakers, ik heb daar heel veel onderzoek naar gedaan en uit eindelijk besloten om het hok van multiplex te maken en af te lakken. Ik heb eerder ook al de vinyl vloer verwijder en de onderliggende oude laag tapijtlijm. Op dit moment staat er een luchtbevochtiger in maar die kan niet echt op tegen de droge lucht ben ik bang. Als ik die op vol vermogen zet moet ik ook nog eens 2x per dag bijvullen en dat lukt me soms ook niet dus staat hij een paar standjes lager. Nou zit ik toch aan een tent van 100x100 te denken omdat ik er dan bakken water bij kan zetten met een doek die tot over de rand loopt en een fan er overheen laten blazen.
 2. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Oke... de komkommer dikke rootbound, dat gaat wel erg hard die wortels en hij staat er ook totaal niet mooi bij en wsl ook deels door de lv. Zojuist verpot en we zullen zien wat er gebeurt. Maar mijn paprika's! Krijgen paars blad onderin, is dat een voedingsdingetje of komt dat door de lv?
 3. Ik ben heel erg benieuwd naar iedereens ervaring of mening hier over. Ik heb zelf een houten hok welke van binnen netjes is afgelakt met watergedragen verf. Nu staat er een luchtbevochtiger in welke wel wat verschil maakt maar toch laat mijn komkommer plant weer soortgelijke symptomen zien. De luchtvochtigheid is rond de 40% maar zakt soms wat verder. Bij een vol hok had ik het probleem overigens niet. Nou dacht ik zou het hout en de verf er voor kunnen zorgen dat de lv niet goed oploopt? Dit zal vast wat kunnen ademen. Dus zou een tent misschien beter zijn om in het begin stadium de lv op peil te kunnen houden?
 4. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Aardbei en peper zijn ook boven.
 5. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Tijd voor een update met wat foto's De Mango die in de pit al ontkiemd was doet het niet heel goed, en stond een leuke spriet boven het water uit maar een echte wortel kwam er niet aan. Deze staat nu wel in de aarde maar lijkt er niet zo veel zin in te hebben. De andere daarintegen lijkt wel een wortel te gaan schieten. verder staan er 3 paprika's, het waren er meer maar ik heb de beste uit elk potje laten staan en de slechtere verwijderd. Er staat ook een komkommer en ik ben lekker aan het jojo-en want die stonden eerst in de propagator veel te vochtig en nu leek de komkommer (net als mn laatste ronde) last te hebben van de te lage luchtvochtigheid dus nu staat er een luchtbevochtiger bij en ik zit rond de 45% lv. De komkommer heb ik ook overgzet naar een iets groter potje met lightmix en gaat nu ook gevoed worden want de kleur is wel erg licht geworden. De wortel was wel er mooit btw. En als laatste... de propagators staan weer potdicht want ik had anders moeite om de boel goed vochtig te houden omdat de fan ook recht van boven erin blies. Nu zit er een groen laagje op de aarde en hier en daar ook een btje schimmel... wat volgensmij niet heel erg is maar ik vraag mij wel af of het beluchten van de propagator dit nou verergerd of minder erg kan maken? Fijn weekend iedereen!
 6. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Die plant met spint stond in het keuken raam... gelukkig nog wel want ik had er ook over nagedacht om hem onder de lamp te zetten.
 7. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Jazeker ik heb al 3 paprika's. Duurde precies een week dat is 2x zo snel als toen ik ze in het voorjaar op vensterbank liet ontkiemen. Verder 5 komkommers en ik wil eigenlijk de 4 minste er uit trekken maar die klamme lobblaadjes herstellen niet dus daaraan valt niet echt wat in te schatten. Ze hebben ook allemaal al hun 1e echte blad en ik zal morgen de keuze gaan maken.
 8. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Echt dikke pech weer, spint in de bananenplant uit het tuincentrum dus die ligt nu in de vuilcontainer. Zou spint nu nog via buiten komen of heeft dit al die tijd al op de plant gezeten?
 9. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Propagator niet op een kiertje gezet. Niet heel handig...
 10. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Komkommer wint natuurlijk altijd de race en een mango zal vandaag of morgen ook de grond in kunnen. En straks ga ik toch maar wat potjes buiten de propagator zetten zodat de 5 zaden van de plantagebanaan er bij kunnen.
 11. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ja ik heb zaai en stek grond gebruikt.
 12. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Klaar voor de start... GO!! Vandaag alles de grond in gedaan behalve de Plantage Banaan, die mag 2 dagen inweken in de thermosfles. 1 van de Mango's zaden had al een wortel in zn schil of zie ik dat verkeerd? Lampen blijven iig 24uur per dag aan voor temperatuur en eens zien wat er allemaal gaat groeien. Daarna uitselecteren want ik heb natuurlijk veel te veel geplant. (meerdere zaden per potje behalve bij de banaan) De lijst met soorten: Peper (brazilian wax) Paprika Komkommer Aardbei Kiwi Passievrucht Dwerg Banaan Mango
 13. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Oja... die bananenplant uit het tuincentrum doet het wel geweldig en er zijn al 6 nieuwe bladeren aangemaakt.
 14. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Nou het heeft even geduurd maar we zijn weer terug! Vandaag ga ik de kast weer gereedmaken voor het bananen project, tevens komen daar nog lychee's en paprika's bij en misschien doe ik ook nog wel een komkommer. De groene dames laat ik even achterwegen aangezien ik het momenteel ook niet meer gebruik (bleek toch een stuk beter voor mn gemoedstoestand en kwaliteit van slaap) en dan maar een paar zekere pezen en spieren meer. Omdat dit forum naar mijn idee toch de beste kennis in huis heeft op alle vlakken en natuurlijk de leukste leden heeft ;) blijf ik hier gewoon plakken en zal ik voorlopig even verder gaan met een ander soort kweekverslagen :) Helaas is de Salvia dood... geen idee wat ik fout heb gedaan maar goed het is niet anders. Nou heb ik meteen ook een vraag en dat is het volgende: Zijn de lichturen van belang voor laten bloeien van paprika's en andere planten uit de moestuin? Ik kan er (althans op Nederlandse sites) vrij weinig over vinden en volgensmij zijn er maar weinig mensen in Nederland die de moestuin binnen draaien.
 15. Milieudelict

  En weer gaan de planten dood...

  De linker is een candy dawg kush en de rechter is grandaddy confidential kush. Ja ik vond de verkleuring van binnenuit een btje gek. Verder haal ik eigenlijk nooit blad weg. Sterker nog deze 2 worden niet eens aangeraakt ze staan bij mn ouders in de tuin en zo neergezet ze dat er niet te veel op hoefde te letten met die harde wind de laatste periode. Nou krijgen ze hier door wel veel meer last van vochtigheid natuurlijk. Maar nou heb ik meerdere vrienden die allemaal schimmelresistente soorten hadden staan en er heel veel moeite voor deden om die planten constant naar de meest gunstige plek te verplaatsen. Ze snoeide ook veel blad weg. Het resultaat? Planten hoger dan mij vol met toppen en extreem veel potentie voor een zeer grote oogsg maar helaas is letterlijk elke plant is bezweken aan meeldauw of toprot. En ik heb als enigste lekker nergens last van haha. Toen ik net begon zei Lastpak heel streng... kweken doe je met je handen in je zakken haha en daar houd ik mij zoveel mogelijk aan