Milieudelict

Members
 • Content count

  565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Milieudelict last won the day on November 10

Milieudelict had the most liked content!

Community Reputation

269 Excellent

1 Follower

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

975 profile views
 1. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Rode stelen heb ik altijd wel gehad het gaat me om die donkere verkleuring in het blad en de omhoog gekrulde punten. Ik dacht zelf aan een ver gevorderd stadium van stikstof te kort. De bladeren waren al geel door de lockout maar na de flush zijn ze massaal dit gaan vertonen. De nl heeft er overigens geen last van en lijkt langzaam af te rijpen.
 2. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Even een update, de pp gaat niet zo goed namelijk. In 1 dag heeft de pp 50% van der bladeren verloren en deze zien er uit als op de foto hier onder. Deze laten wel een kenmerkend iets zien maar ik slaag er even niet te achterhalen waar ik dit nou eerder had gezien. De pot is geflushed en ik vraag mij nu vooral af of ik dus niet toch iets aan bepaalde voedingsstoffen moet gaan toevoegen.
 3. Milieudelict

  Plantje staat er treurig bij

  Ik heb mijn planten toen alsnog prachtig weten af te bloeien hoor met resultaten van 1,32gr/Watt tot 1,45gr/Watt. Ik gaf ze nou niet bepaald veel voeding maar vooral gewoon bijna geen water. Elke keer als ik dan toch een wat grotere watergift gaf zag ik voor 1 a 2 dagen een herstel en een explosieve groei waarna ze vervolgens weer afzwakte. De schade aan de planten leek me uit eindelijk maar minimaal. En met jouw plantje zal het waarschijnlijk ook gewoon goedkomen. Mijn huidige ronde echter, gaf ik vooral voeding volgens schema en ongeveer om de watergift zonder echt op de plant te letten. En dat heeft wel serieuse problemen als gevolg gegeven. Ik verwacht dan ook mn slechtste oogst dit keer. En tja een btje wortelschade zal ook niet veel uitmaken dat hersteld zeker. Die keer dat ik wel verpot heb en wanneer ik top of wanneer ik stokken in een vol gewortelde pot moet steken zullen er zeker wat processen vertraagd zijn ivm het herstel van de plant maar voor het oog leken ze gewoon normaal door te groeien.
 4. Milieudelict

  Plantje staat er treurig bij

  Greentje, daar heb jij ook helemaal gelijk in hoor en ik zit al langer over andere toevoegingen te denken voor mn huidige grond. Zelf zit ik ook aan de plagron maar dan lightmix en dit is misschien verre van de beste grond maar wat mij wel op viel mij bij mijn 2 flushes deze week is dat deze grond toch ook best goed water vast houd. Ik had de dag er voor gewoon een flinke waterbeurt gegeven en de tensiometers stonden ergens vlak boven de 100mbar, na de eerste 4L flushwater en 30minuten wachten kwam er maar een heel klein btje uit de onderkant. Daarna ben ik gieter na gieter door de pot gaan gieten en begon het wel lekker door te lopen. Maar ff terug naar jouw plantje Deejay, die plagron promix zou onbemest moeten zijn dus ze mogen idd wel wat voeding. Alleen is voeding bij droogte eerder je vijand dan je vriend
 5. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Wat trouwens ook opviel is dat de stammen en takken ook geel waren geworden. Helaas deze ronde een hoop blunders maar ook weer ontzettend veel geleerd. Ik heb nu een krachtige luchtontvchtiger, en een knappe ph en ec meter en ik wist de afgelopen weken de waardes op de tensiometers precies zo te laten uitkomen als ik graag wilde. Volgende ronde weer een nieuwe kans. Mijn focus lag nu vooral op het bewateren en ik had te weinig oog voor andere zaken. Ik leer nu wel erg veel en alles wordt genoteerd en onthouden. De nl moet alleen nog ff afrijpen en een klein btje aandikken en ik hoop dat der trichomen nog gaan verkleuren voordat de bladeren op zijn en anders moet ze daarna maar gewoon om gehaald worden. De pp heeft een nog wat langere weg te gaan, de toppen moeten nog goed dicht raken en met op papier nog maar 3 weken te gaan ben ik benieuwd naar de vorderingen.
 6. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Vanwege een kapotte telefoon kon ik even niet updaten maar hier ben ik weer. Ik ben beide planten dus gaan flushen met water met een ec van 0.6 en een ph van 6.3. De nl heb ik dinsdag gedaan en de pp op donderdag. De eerste paar liter runoff had bij beide planten een ph van 6.5 dus die zat wel goed. De ec waarde was echter veel te hoog. De nl begon met ec 2.6 en na 50L was de ec 0.9 De pp begon met ec 2.3 en na 45L was de ec 0.9 De volgende dag leek de nl zn blad al meer omhoog richting de lamp te richten. Op dag 2 zag ik al meer verkleurde bloeiharen (dit stond al weken stil) Vandaag valt duidelijk op dat de toppen iets dikker zijn en er ontstaan veel nieuwe clusters aan de toppen. Wel verdorren er in korte tijd nog steeds veel bladeren. Mijn plan is nu om de toplaag voorzichtig vochtig te houden zodra deze begint te drogen en zodra de tensiometer laat zien dat het kan denk ik om eens per week te gaan voeden van een ec van 1.0 mits de waardes zo zijn dat er de dag erna ook nog gewoon water bij kan. De pp kan ik even nog niks overzeggen uiteraard. Nog even wat foto's:
 7. Milieudelict

  Plantje staat er treurig bij

  Wat ik er nog even aan toe wil voegen, Er wordt van uit gegaan dat je grond 10% aan vocht kan vasthouden, daarna zou het er onder uit moeten lopen. Cannabis schijnt het beste te staan op 5%. Als je nu een keer 1,25 liter geeft (dat is 5% van jouw potinhoud) en er komt niks uit de onderkant? dan zat er dus ook minder dan 5% in anders had je die 10% al overschreden namelijk. Dat geeft meteen een goede indicatie van of ze te droog staat en die 1,25 liter voor een keer kan echt geen kwaad. Let wel, als je grond droog is kan het zo naar de randen lopen en via de pot rand omlaag en alsnog uit de onderkant komen. Dien dit dus langzaam toe, maar eerst de bovenste laag wat vochtig en dien daarna in meerdere beurten de rest toe. Daarna kan je de bovenste 5cm laten opdrogen voordat je weer kleinere beetjes gaat toevoegen.
 8. Milieudelict

  Plantje staat er treurig bij

  Ik groei ze soms 6 weken voor in een 30 liter pot en de plant heeft dan een bladerdek van 60x60cm. Ik pot ze daarna ook niet over nog hoor. Hele ronde die pot. Die 25liter pot zou nu echt nog meer dan voldoende moeten zijn. Voor mij ziet dit er gewoon exact zo uit als een groot deel van mijn voorgaande kweekjes. Echt heel herkenbaar, ze staat Te droog. Als je grond te droog is geeft dat soms ook verbrande bladpunten of andere tekenen van overschotten. Ik zie op sommige foto's dat je bladpunten een btje omlaag wijzen, dat heb ik vanaf mijn 2e tot mijn 1na laatste kweek elke keer gehad. Het lijkt een stikstof (N) overschot maar dit komt wsl gewoon door dat de grond te rijk aan voeding is omdat het vocht ontbreekt. Ik heb even niet opgelet wat voor aarde je gebruikt en hoe oud dit plantje nu is maar met lightmix kan je in een klein potje 2 weken voort. Heb je echter een grote pot zoals een 25L dan durf ik daar wel een maand aan te hangen. Zelf heb ik al eens een plant 5 weken zonder voeding te geven in een 30L pot gehad, deze kreeg wel te weinig water en gaf die zelfde bladpuntjes omlaag + hier en daar een verbrand puntje en leek een N overschot te hebben. Inmiddels ben ik er van overtuigd dat ze veel te droog stond. Ik streef er voor de volgende rondes naar om de groei periode alleen powerroots en zyme te gaan geven. Voor mensen die niet weten hoe water moeten geven (dat bedoel ik niet rot ik ben er zelf ook een van en ik zal het ook nooit leren ook denk ik) raad ik een tensiometer van blumat aan. Ik vertrouw er nu blindelings op. Mijn huidige planten krijgen al 2 maanden lang 3x a 4x per week 2 liter water per keer en omdat ik ze als nog heb weten te overvoeden heb ik dinsdag een flush van 50 liter gegeven en er is nog geen enkel teken van dat ze te nat staan. Nou staan ze nu op dit moment feitelijk wel te nat maar wat ik wil zeggen is dat ze af en toe een flinke sloot water echt wel kunnen verdragen. Jij moet alleen niet flushen hoor maar gewoon meer water geven. En geen voeding meer tot je onderste bladeren echt beginnen te vergelen.
 9. Milieudelict

  Dag 24 bloei , toprot?

  Maak eens een foto met flits zonder dat je lamp aan staat, bijvoorbeeld vlak voor je lamp aan gaat. Dan kunnen we de werkelijke kleur zien.
 10. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Dat is zeker. Morgen maar eens naar de pp kijken, heb nu aan de nl al een hele avond werk.
 11. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Ik heb toch even een rigoureuze beslissing genomen en dat is dat ik ben gaan flushen. Of mn planten nou doodgaan door hun huidige probleem of door te nat, niks te verliezen dacht ik. De run off meten lijkt me meteen ook meest betrouwbare methode om een goed beeld van de bodem ec te krijgen. En wat blijkt??? Na 4 liter afgezuurd water met een ec van 0,6 geeft de meter een ec waarde van 2,6 aan in de run off. Wat trouwens het dubbele is van de meting die ik gister deed dmv 1 deel demiwater en 1 deel aarde. Nu licht iig onomstotelijk vast dat overvoeding de boosdoener is. De ph kwam trouwens wel mooi op 6,5 uit.
 12. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  De nl heeft 6 weken op 18/6 gestaan, toen ongeveer 2 weken overgang en nu 8,5weken in de bloei. Totaal 16,5weken. De pp ben ik op 12/12 gestart en heeft 6,5 weken bloei achter de rug.
 13. Milieudelict

  Zaailingen slappe blaadjes

  Is die ec niet veel te hoog? Ik kwam zelf dit lijstje tegen. Bij week 1 moet je uit gaan van een jonge plant of gewortelde stek. Dus na het zaailing stadium zegmaar, +- 2 weken oud.
 14. Milieudelict

  Northern Lights en Grandaddy Confidential Kush

  Ze krijgen nu al 12 dagen alleen water maar de fertometer geeft nog steeds een groen lampje en aangezien ze inmiddels meer geel dan groen zijn vraag ik mij af of dit dan wel klopt. De nl bloeit nu al een week langer dan ze zou moeten, bloeiharen lijken al weken niet meer te verkleuren en zijn 50/50 verdeeld. De trichomen zijn 100% clear. Ook zie ik totaal geen paarse verkleuringen bij de nl wat je normaal aan het einde van de bloei altijd ziet. De pp die heeft juist wel wat paars hier en daar terwijl die nog maar halverwegen de bloei zit. De boel lijkt nu stil te staan in ontwikkeling en vooral alleen maar geler te worden. Ik twijfel of ik de fertometer moet vertrouwen... pp bloeiweek 6
 15. Milieudelict

  Last van ontsnappende geurtjes...

  Het probleem is idd opgelost, blijkbaar was mn filter na 2 maanden al op. De primaklima industry 360m3 hangt sinds gister in mn hok en ik ruik helemaal niks meer. Het is wel echt een kanon van een filter waar je ook iets meer voor betaald maar beter een overkill dan dat je te kort komt. Voor de foto even een oud Rhino filter uit de kast getrokken ter vergelijking, met Rhino trouwens nooit geen problemen gehad dus dan gaat dat nu al helemaal goed komen.