Milieudelict

Members
 • Content count

  834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Milieudelict last won the day on March 17 2021

Milieudelict had the most liked content!

Community Reputation

421 Excellent

1 Follower

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

1,705 profile views
 1. Milieudelict

  Thrips... :(

  Ik lijk er vanaf te zijn door salabiol te gebruiken.
 2. Milieudelict

  Thrips... :(

  Tja zo heb je wel meer huis tuin en truckjes zoals knoflook of kaneel en ik heb ze vaak genoeg toegepast zien worden om je te kunnen vertellen dat het niet werkt helaas. Misschien leuk voor prefentief en dat het wel wat bijdraagt maar voor een indoor uitbraak zou ik er echt niet op vertrouwen.
 3. Milieudelict

  Thrips... :(

  Helaas vorige ronde last gehad van thrips en deze biologisch bestreden met natuurlijke vijanden maar er niet geheel vanaf gekomen. De tent etc alles nu meermaals behandeld met een gif (Solabiol) wat niet heel lang actief blijft zodat ik later alsnog biologische, natuurlijke vijanden in kan zetten. Ook trekt dit middel in de plant en durf ik het bij jonge kiempjes nog wel te gebruiken maar mag dus eigenlijk niet om planten gebruikt worden welke geconsumeerd gaan worden. Mijn vraag... Wat is nou echt de goude formule??? Helpt het bijvoorbeeld om een pauze te nemen 2x langer dan de thrips zn levens stadia bij elkaar zoals een maand of 2?
 4. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  Even een kleine opdate, de 75W t-neon is veel te fel en de cactusjes werden rood van kleur. Inmiddels liggen er wat witte plastic deksel bovenop de propagator en zijn ze weer hersteld naar hun groene kleur. Betekent wel dat mn oorspronkelijke idee om ze in de woonkamer als eye catcher te gaan houden onder kunstlicht met veel minder licht en dus ook best goedkoop moet kunnen.
 5. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  Klopt... en moet ook zo blijven alleen zijn cactus zaailingen enorm vatbaar voor schimmels en ongedierte. Het was een heel gedoe maar om problemen te voorkomen heb ik de propagator gereinigd en vervolgens steriel gemaakt met alcohol. De zaaigrond heeft een ruim half uur in de oven gebakken met een kern temperatuur van 85°C. De zaaipotjes... ook behandeld met pure alcohol. En het water wat ik spuit is eerst gekookt. Dus het zal mij benieuwen of de boel vrij van schimmels blijft de komende maand(en) maar ik heb mn best gedaan
 6. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  Ik heb zelden een plan gemaakt en deze zo snel weer over boord gegooit als nu maar ze gaan een ander plekje krijgen. Lol :p Ivm de stroom rekening en dat ik een raam heb waar het ook wel zou moeten lukken heb ik besloten om niet nog een lamp voor 12/7 te laten branden. Dit is hoe ze er nu bij blijven staan tot ze uit de propagator mogen. Tegelijkertijd en ook hierna nog zal dit mn kiem tentje worden voor alles wat nog volgd.
 7. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  De kleurtemperatuur en spectrum schijnt juist heel belangrijk te zijn voor cactussen en vetplanten. Het is beter om het juiste spectrum te hebben met minder intensiteit dan andersom. En voor soorten als peyote die soms maar 1 tot enkele centimeters per jaar groeien zou het zonde zijn om met een verkeerd spectrum te belichten. De G-toolz is echt te warm. Helaas geen leuke ledbalken kunnen vinden die een btje in de gewenste range zitten. Ze zijn of veel te groot of veel te laag Wattage en info over het spectrum ontbreekt vaak. De T neon is denk de beste optie want die zijn kwa afmetingen en vermogen wel wat ik zoek.
 8. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  Bedankt voor het meedenken mannen! Ja het meest gebruikte lijkt toch 6500K te zijn. Ze willen vooral meer blauw in het spectrum hebben maar misschien dat er voor sommige soorten meer rood nodig is voor de bloei. Ik heb besloten voor een T neon armatuur te gaan. Dan is een lamp met ander spectrum zo verwisseld en het is allemaal reuze betaalbaar.
 9. Milieudelict

  Cactussen (Peyote) onder kunstlicht?

  Ja thnx die had ik ook al gelezen maar het blijft helaas wel nog wat vaag allemaal. En bij de meeste aangeboden led producten ontbreek de informatie over de kleurtemperatuur en de lichtsterkte. Nu dacht ik zelf nog aan dit: https://www.all4plants.com/verlichting-elektra/growth-technology-lightwave-t5-lw22-ho-2-x-24-watt-6500k/c544_p3532
 10. Ik heb Peyote cactussen gezaaid en wilde deze graag een leuke plek en decoratieve functie in mijn huis geven maar dan op een plek waar te weinig licht is. Ik wil dit vervolgens nog wat uitbreiden tot een kleine collectie van verschillende cactussen en vetplantjes. Dus opnieuw in de growlights gedoken maar ik kom er niet helemaal uit dus nu op zoek naar iemand hier die dit eerder gedaan heeft of iemand die mij op een leuke led(bar) oplossing weet te wijzen. Ik dacht zelf aan een led bar van 50cm(is wat ik kwijt kan) en tot max 50Watt en 6500K. Ik heb nu een G-tools growbar 50Watt en is perfect in alle opzichten behalve het spectrum. Veel te weinig blauw. Probleem waar ik tegenaan loop in de zoektocht is dat informatie erg schaars is mbt het kunstmatig belichten van dit soort plantjes en dat de meeste ledbars te groot zijn, te lompe drivers hebben of te veel van mn beschikbare hoogte in nemen. Het lijkt nu nog nergens op maar dit is een Peyote kiempje.
 11. Milieudelict

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Jup, elke plant heeft 2 cobs boven zich hangen. 100Watt per plant. De punt paprika's in de hoek moeten zich reden zonder.
 12. Milieudelict

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Aangezien mn topic nog redelijk hoog staat wilde ik nog even mededelen dat mn project mbt het no till hergebruiken officieel is mislukt. Ik heb voor ik mijn nieuwe ronde begon mijn potten aangevuld met een grond mengsel met daarin de ingrediënten zoald eerder gebruikt voor mijn mix echter bleek het daarna erg lastig om nog echt goeie compost te krijgen en is het toedienen van de compost- en andere thee-en maar minimaal geweest. Ik stap er even vanaf en zal misschien in de nabije toekomst nog een poging doen. Enkele weken in de bloei van de nieuwe ronde begonnen de planten kleur te verliezen. Toen heb ik 2 buffertabs in de potten gestoken en ben ik gaan bijvoeden met Bac Bloom (dus nog steeds organisch) De planten hebben zich vrij snel en prima hersteld en alles staat er prachtig bij hoewel er 1 nog niet echt lijkt aan te dikken in haar toppen. Een 3e plant welke ik weer op Plagron heb gezet overtreft echter alle verwachtingen en is op dit moment de koninging van de tent 😁😁😁 mede ook daarom dat ik het living soil experiment even laat voor wat het is. Nog een week of 3 te gaan en ik ben blij met hoe het er nu bij staat. Volgende ronde wordt 1 plant op Plagron en 1 plant volgens Sannies methode met buffertabs en Bac Bloom en daaruit zal wsl een keuze worden gemaakt. Ik lijk beide iig onder de knie te hebben.
 13. Milieudelict

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Inteelt versterkt genetische eigenschappen en als een plant dus al de eigenschap heeft om sneller herma te worden zal dit er niet beter op worden voor de nakomelingen. Onnodig risico nemen... hoewel de zaden uit de andere planten misschien nog interessant zou kunnen zijn ga ik deze ook niet gebruiken. Waarom zou ik door willen kweken met de genen van een plant die herma werd toen deze in een nagenoeg perfect klimaat stond, alleen een klein btje lst kreeg en waar ik ook geen bladeren van heb lopen plukken etc... Dusja... ik zeg onbruikbaar zaad lol
 14. Milieudelict

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Nee dat zaad is idd gewoon onbruikbaar en als een plant door een btje rot herma zou worden (als dat al kan) dan zal die ook makkelijk herma kunnen worden door andere invloeden. Mijn eerste plantje ooit was trouwens van een zaadje dat uit een wietje kwam en dit is tot nu toe nogsteeds een van mijn betere planten geweest.
 15. Milieudelict

  LSD en Weddingcake in organic, Living Soil

  Volgensmij zie ik toch duidelijk banaantjes (mannelijke bloemdelen) op bovenstaande foto's van de Weddingcake... 😅 Aan de GG heb ik wel wat zaden zien zitten maar die is geloof ik zelf geen herma geworden dit keer. De vorige keer dat ik dezelfde GG deed werd die inderdaad herma. Maar ook echt full on. Ik ben toen weken lang mannelijke bloemen aan het plukken geweest en heb uiteindelijk geen enkel zaadje gehad. Volgensmij heb ik die ronde heel veel geluk gehad en deze ronde heel veel pech helaas...