Milieudelict

Members
 • Content count

  427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Milieudelict last won the day on January 21

Milieudelict had the most liked content!

Community Reputation

225 Excellent

About Milieudelict

 • Rank
  Kweekbaas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Milieudelict

  Help! Balletjes in m'n plant

  Ja... maar je andere planten zijn zelf ook GG dus die zou ik ook maar goed in de gaten houden.
 2. Milieudelict

  Help! Balletjes in m'n plant

  Ik had in mijn laatste ronde een Gorilla.Glue die herma werd en de zelfde balletjes als jouwe ontwikkelde. (De soort staat er trouwens om bekend) Volgensmij kwamen ze toen halverwege de bloei of zelfs al eerder. Gedurende de rest van de bloei heb ik meerdere keren per week de plant goed doorzocht en bij elke zoek beurt meerdere nieuwe ballen gevonden tot en met de laatste weken. Ik heb ze telkens allemaal verwijderd en tot mijn grote verbazing geen enkel zaadje in de oogst gevonden. Herma is k#t maar het hoefd dus niet het einde te zijn. Zolang je maar consequent zoekt en verwijderd. Succes!
 3. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Sorrie het is idd weer even geleden dat ik wat gepost heb dus ik heb wat in te halen en zal daarom even een uitgebreide update schrijven. Er is veel veranderd. Wat betreft de pepers met de gekke korreltjes op de bladeren... ik blijf denken dat het iets van mineralen/voeding was dat doordat ze veel te droog stonden zich zo uitte. Het ziet er door de microscoop namelijk exact het zelfde uit als het geen wat zich rond de flessenhals van de voeding ophoopt. Ik ben de pepers flink nat gaan zetten, er ontstond ontzetten veel nieuw blad, bloemen en vruchten en waar de korrels niet op verschenen en ik heb de planten uiteindelijk weg gedaan omdat ik de pepers niet meer kwijt kon en de plant constant vol hing met rijpe pepers. De lychee's zijn ook uit het hok verdwenen want deze kregen gekke roestvlekken op de bladeren waarna deze uit eindelijk los lieten. Wel ontstond er nog steeds nieuw blad en nieuwe groei en de beste van de 2 staat nog op het balkon. De aardbeien... compleet verpest nadat ik mijn eigen grond had gemengd, al het blad verbrande/werd bruin en daarom weggedaan. Later ontdekt dat de gemeente kort voor het weggeven van de compost deze had vermengd met verse stalmest, wat dus ook de sterke geur verklaard. Wel heb ik tientalle heerlijke aardbeien kunnen oogsten voor dit hele voorval en we gaan gewoon weer lekker opnieuw beginnen. De komkommers... ook weg uit het hok. Vruchten zijn of hol of extreem bitter. Ik vermoed dat ze gewoon veel meer water nodig hadden en natuurlijk een veel grotere pot dan 11liter. Bovendien heb ik een ernstig ruimte gebrek aangezien de mandarijnen, citroenen en vooral de 2 nieuwe monsters van paprikaplanten het super goed doen. Ik zal ook weer wat meer tijd in het forum gaan steken aangezien ik nog genoeg van plan ben van nieuwe planten zaaien tot het toepassen van Arduino. Als afsluiter nog even wat foto's, er staan nu 3 manderijnen, 3 citroenen, 2 paprika's en een gewortelde annanas.
 4. Milieudelict

  Aardbei in de problemen...

  Ik heb zelf (ecologische )potgrond gemaakt op basis van tuinaarde, compost, zand en kokos en op recept van Velt maar een paar dagen na het verpotten van mijn aardbeien ontstonden deze bladsymptomen. Nou lijkt het mij gewoon een behoorlijk voedings overschot en de compost die ik gebruikt heb rook ook heel sterk naar mest. Nu twijfel ik tussen spoelen of de grond verder vermengen met zaai en stek grond en ik ben er benieuwd naar de ideeën en tips van jullie. Het is echt zonde want ze stonden nog in 1litet potjes lightmix en deden het best goed en gaven al weken de lekkerste aardbeien.
 5. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ik denk dat ik de aanslag op de onderkant van de bladeren kan verklaren. Het ziet er onder de microscoop namelijk net zo uit als de gekristalliseerde voeding rond de dop van mijn flessen plagron. De plant stond ook gewoon veel te droog en vruchten lieten los of werden paars. Inmiddels gaat er 1liter voedingswater per dag de pot in, vruchten worden weer oranje en er ontstaan veel nieuwe bloemen en bladeren.
 6. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ik heb een erg aparte afwijking in een van mijn citroenen, deze denkt namelijk dat hij een bekerplant is :p lol Ik heb de tweeling mandarijnen (2 plantjes uit 1 zaadje) van elkaar gescheiden. Wat goed opvalt is dat het nagenoeg 2 exacte kopieën van elkaar lijken. Ook de komkommer gaat nog lekker. Helaas verkleurd de lychee verder door En ik had een vraag over de aardbeien... Je leest vaak dat men bij aardbeien uit zaad er het eerste jaar maar 1 of 2 vruchten aan laat komen, het 2e jaar een paar meer en pas het derde jaar worden er geen bloemen verwijderd. Zal de zelfde regel ook voor mij moeten gelden? Ik ga immers geen winter na bootsen (tenzij iemand hier zegt dat dat beter is) en ik was van plan ze gewoon op 18/6 te houden tot hun einde nadert.
 7. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Tja het kan maanden duren voor de uit komen en dan nog kans op 50% kiemrate. Ik zat ff goed naar mn potjes te kijken en volgensmij is het een harde inklonken brok aarde geworden... misschien probeer ik ze binnekort even op te graven. Oja je moet ze ook flink warm houden, rond de 30 graden dacht ik maar daar zit ik ook niet meer aan omdat de andere plantjes dat niet zo fijn vinden. Mijn aardbeien gaan als een gek trouwens maar bij mn lychee zag ik zowel eem verbrand puntje als gekke blad verkleuringen. Ik heb het er op gegokt dat ze voeding wilden want ze staan in lightmix en het zal de komende dagen moeten blijken of het ze goed heeft gedaan of juist niet.
 8. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ondertussen gaat (op de komkommer na) de rest wel prima zo volgensmij! Alleen staat 1 lychee er wat treurig bij maar dat was vanaf het begin al zo, de andere lychee ziet er volgensmij kerngezond uit. De aardbeien staan mooi in bloei en de 2 paprika's er naast zijn weer wat klein maar zien er ook wel gezond uit. En dan nog de mandarijnen en citroenen, gaat ook wel lekker dacht ik zo. Alleen is er bij de bananen zaden helaas geen enkel teken van leven te zien dus dat is wel jammer. Dat is eigenlijk waarom ik mijn huidige ronde begon.
 9. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Als grond heb ik plagron lightmix gebruikt. Maar het lijken mij echt geen beestjes te zijn. Ik zal eens goed zoeken naar de cdrom of misschien een download versie van de software voor de cameralens die bij mijn microscoop zit.
 10. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Nee het zijn absoluut geen beestjes. Ik heb het nog eens aandachtig onder de microscoop zitten te bekijken en het is ook geen echte of valse meeldauw. Het is ook geen andere schimmel denk ik. Het lijkt een soort kristal of suiker/hars wat uit het blad komt en je kan het er ook niet zomaar af halen of er af wrijven. Als ik het er met een btje meer moeite met een hard voorwerp er vanaf peuter heeft het blad op die plek een verse wond. Wat ook op valt is dat de pepers die eerst oranje begonnen te worden/rijpen los zijn gelaten en de overige pepers worden paars.
 11. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Ja die heeft last van valse meeldauw maar ik heb het nog niet vergeleken onder de microscoop. Echte meeldauw of andere schimmel ziet er iig wel heel anders uit onder de microscoop...
 12. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  Onderop de bladeren van de peper zit iets vreemds, eerst schrok ik want het leek ff op luis. Toen ik dichterbij keek zag ik dat dat niet het geval is maar als ik er door een microscoop naar kijk lijken het wel een soort kristallen of suiker of zouten ofzo... Iemand een idee wat dit is? Het zijn geen beestjes en het lijkt me nou ook weer geen schimmel.
 13. Milieudelict

  2 soorten banaan en 1 Salvia Divinorum

  1 monster van een komkommer is geoogst en deze was echt de lekkerste van wat ik tot nu toe zelf kweekt heb. Inmiddels staan zijn er nog wat mandarijnen en citroenen bij gekomen en gele en oranje paprika's.
 14. Milieudelict

  Levende bodembedekker/groenbemesters

  @Tune Als de lamp uit is heb ik idd een hoge lv van rond de 60% maar met de lamp aan haal ik amper de 40% en dat met humidifier aan en plantenspuit in de aanslag.